Fitbit Versa vs Apple Watch: Wat is het verschil?

Fitbit Versa vs Apple Watch: Wat is het verschil?

Met de Fitbit Versa gaat Fitbit voor de massa. Dit geavanceerde sporthorloge is er niet specifiek voor de fitness freaks maar of de smartwatch nurds, het is meer voor de “normale” persoon die een smart fitness horloge wilt.

In dit artikel vind je de volgende onderwerpen:

  1. Wat is het verschil?
  2. Welke is het beste?
  3. Voor wie is het geschikt?
  4. Wat kan de Apple Watch?
  5. Wat kan de Fitbit Versa?

Fitbit Versa

Fitbit is nog steeds een beetje nieuw en zoekende als het gaat om maken van een goede smartwatch. Alhoewel het niet echt nieuw is omdat ze al eerder een smartwatch hebben uitgebracht, de Fitbit Ionic. Fitbit Versa is de tweede smartwatch die ze op de markt brengen.

Welke is het beste?

Apple heeft al een tijd zo’n horloge, de Apple Watch, welke geweldig is als je een iPhone hebt, maar als dat niet het geval is val je min of meer buiten de boot en kun je beter gaan voor de Versa wearable omdat deze compatible is met ook de andere besturingsplatforms zoals Android, IOS en windows.

Fitbit Versa Smartwatch
Zwart

€ 199,-

Koop bij bol.com

Apple Watch Series 3
Zwart

€ 399,-

Koop bij bol.com

Wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen de Fitbit Versa en de Apple watch? De nieuwe Fitbit Versa sluit zich aan bij de Ionic als smartwatch maar heeft als doel meer voor de overgrote massa te gaan wat niet teveel wil betalen maar wel de functies en looks wil van een mooie, goedwerkende smartwatch. De nieuwe Versa is meer toegankelijk dan de Ionic omdat een stuk goedkoper is dan de Ionic maar ook goedkoper dan de Apple Watch.

Apple zegt dat de prijs hoger is omdat de Apple Watch van hoge kwaliteit is. De Apple is gemaakt van sterk en licht aluminium, heeft een groot en goed leesbaar display. Waardoor het onder de categorie universeel design valt wat geliefd is bij heel veel verschillenden soorten mensen.

Maar de nieuwe Fitbit Versa heeft dat ook, en ja dat komt omdat de Versa smart horloge toch wel en nogal lijkt op de Apple smart horloge. Maar het is niet een exacte kopie.

Fitbit Versa uiterlijk

Het heeft een meer een afgerond design (de hoeken zijn meer afgerond), een LCD display, het heeft geen digitale kroon zoals de Apple maar is wel heel licht en je voelt het horloge bijna niet als je het draagt. Daarbij ligt het heel plat op je pols wat heel comfortabel voelt.

Fitbit Versa Smartwatch Kopen

Dat is bij de Apple horloge wel anders, die ligt meer wiebelig op je pols wat een minder gevoel van draagcomfort geeft.

Fitbit Versa draagcomfort

Het grootste verschil tussen deze twee smartwatches is de software en de compatibiliteit. In tegenstelling tot de Apple Watch, welke alleen IOS geschikt is, werkt de Fitbit ook met IOS, Android en zelfs met de Windows telefoon (deze Windows telefoon gebruikers zijn er nog steeds).

Fitbit Versa Smartwatch Kopen

Het besturingssysteem van Fitbit is in sommige gevallen wel wat minder geavanceerd als de Apple Watch, zoals bijvoorbeeld het reageren op inkomende berichten. Met de Apple watch kun je meteen reageren met bijvoorbeeld emojis, shortcode reactie’s en met de tekenfunctie. De Apple smartwatch heeft ook een ingebouwde microfoon waarmee je kunt reageren op een bericht door je ingesproken bericht te versturen.

Fitbit wil dit ook wel maar zit dan met het IOS besturingsysteem van Apple en hoe deze werkt en wat Fitbit er mee kan en mag doen. Overigens zal de functie “shortcode reactie” in de toekomst ook beschikbaar worden voor de Versa.

De notificaties teksten van de Versa is zijn wel wat kleiner dan die van Apple. En ook de multimedia berichten passen (nog) niet helemaal in het display venster van de Versa. Maar daarentegen heeft Fitbit wel het venster optimaal ingedeeld waardoor je gemakkelijk en snel, in één oogopslag, je fitness en gezondheid statistieken kun zien.

Daarbij zijn er ook meer dan 500 apps en watch faces (klok display’s) beschikbaar en er komen elke dag nieuwe bij. Apple heeft wel wat meer apps beschikbaar, inmiddels zitten ze op 1000 apps en meer.

Voor wie is het geschikt?

Iedereen die overweegt om een Fitbit te kopen is veelal op zoek naar specifiek gezondheid en fitness functies die het fitness apparaat te bieden heeft. Want ja, de Versa is dan wel een smartwatch maar Fitbit is op de allereerste plaats een digitale gezondheid bedrijf wat je optimaal helpt om je gezondheid en fit zijn in beeld kan brengen door de uitgebreide tracking en de ervaring daarmee in de loop van hun bestaan.

Ok, de Versa heeft geen GPS ingebouwd, maar dat hebben de vroegere modellen van Apple ook niet. De nieuwere modellen, de Apple watch, serie 2 en 3 hebben dit wel, maar daar hangt dan wel een kostenplaatje aan.

Wat kan de Fitbit Versa?

De Versa heeft dan wel geen ingebouwde GPS, maar je kunt er wel heel veel andere activiteiten en gezondheid gegevens mee tracken zoals het aantal stappen, aantal verbrande calorieën, trappen beklimmen, hartslag, afgelegde afstand, etc. etc. Versa kan het allemaal.

Wat kan de Apple Watch?

De apple kan dit ook maar mist één belangrijke functie, sleeptracking, het bijhouden van je slaapgedrag. Apple zegt dat het er minder waarde aan hecht omdat het meten van je slaapgedrag veelal niet accuraat genoeg is en of kan met de huidige tracker en smartwatches.

De fitbit versa trackt ook hele specifieke fitness activiteiten zoals rennen, gewichtheffen, spinning, yoga, cardio en het heeft ingebouwde coaching en een app die je er aan herinnerd goed te ademen. Apple heeft al deze functies overigens ook.

Een ander groot voordeel ten opzichte van de Apple watch is de batterijduur. Met de batterij van de Versa kun je langer mee dan die van de Apple. Wat voor heel veel mensen een belangrijke factor is.

Recente data geeft aan de Apple de marktleider is van de wearables en dus niet Fitbit. En hoe je ook denkt over de wearables van Apple, Apple heeft wel een ultieme manier uitgevonden om meer waarde aan je wearable toe te voegen door middel van het IOS besturingssysteem, wat echt niet makkelijk omdat het in wezen gaat om een kleine mini computer wat in je sporthorloge is ingebouwd. Apple gebruikers waarderen de mogelijkheden van deze gebruikersvriendelijk smartwatch. En met name dat het geschikt is voor notificaties trekt veel twijfelaars over de streep als ze moeten kiezen tussen de Versa smartwatch of de Apple Watch.

Fitbit Versa Smartwatch
Zwart

€ 199,-

Koop bij bol.com

Apple Watch Series 3
Zwart

€ 399,-

Koop bij bol.com

Fitbit sterke kant is natuurlijk dat je er niet per se een iPhone bij moet hebben/ kopen om het beste uit je watch te halen. En dat helpt dan weer veel andere potentiële (twijfelende) kopers over de streep naar de kant van Fitbit. Want veel gebruikers willen niet vast zitten aan de iPhone ecosysteem maar daarentegen willen ze wel een goede, mooie en sterke smartwatch die hun voorziet in alle mogelijkheden voor een gezond en fit leven.

Fitbit Versa Smartwatch Lila

Fitbit Versa - Smartwatch - Special Edition Lavendel

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Versa Smartwatch Zwart

fitbit versa smartwatch 2018 zwart

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Versa Smartwatch Perzik

fitbit versa smartwatch 2018 roze perzik

Fitbit Versa Kopen

Fitbit heeft nog wel een inhaalslag te gaan als het gaat om smartwatches en ze hebben ook al best wel wat issues op moeten lossen, maar ik denk dat het bedrijf met de Fitbit Versa een goede start hebben gemaakt als het gaat om up-to-date te zijn en kunnen voldoen aan de wensen van de grote mensen massa wat specifieke eisen en wensen heeft als het gaat om een goede en ook betaalbare device.

Fitbit Versa Smartwatch D-grijs

Fitbit Versa - Smartwatch - Special Edition Donkergrijs

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Versa Smartwatch L-Grijs

Fitbit Versa - Smartwatch - Grijs

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Draadloze Oordopjes

Fitbit Accessoires - Fitbit Flyer Oordopjes - Bluetooth koptelefoon

Fitbit Oordopjes Kopen

Een reactie plaatsen