Fitbit Versa vs Apple Watch: Wat is het verschil?

Fitbit Versa 3 vs Apple Watch Series 6

Fitbit Versa 3 vs Apple Watch Series 6

Apple en Fitbit hebben onlangs hun smartwatches geüpgraded naar de Series 6, Series 7, Series 8 en Apple Watch SE (2e generatie) en de Apple Watch Ultra. Fitbit heeft de Fitbit Versa 3 en Fitbit Sense geüpgraded naar Fitbit Versa 4 en Fitbit Sense 2. Wil je weten wat de verschillen zijn? Lees dan verder.

Maak een keuze en vergelijk de Fitbit met:

Het is redelijk om te zeggen dat beide apparaten iteratieve upgrades hebben gekregen. Veel van de functionaliteit is hetzelfde tussen hen en hun voorgangers, maar er zijn enkele belangrijke wijzigingen waar je op moet letten.

Je vraagt je misschien af of de nieuwste modellen het extra geld waard zijn? En welke van hen is geschikt voor jou. De twee smartwatches gaan het nu tegen elkaar opnemen en strijden om vrijwel dezelfde markt.

Fitbit Versa 3 vs Apple Watch Series 6: ontwerp en hardware

Qua uiterlijk verschilt Versa 3 niet al te veel van de Apple Watch Series 6. En dat is maar goed ook. Beide hebben een vierkant ontwerp, 5 ATM waterdichtheid en een full colour, aanraakgevoelig display van hoge kwaliteit. De Apple Watch heeft hier echter een lichte voorsprong.

Fitbit Versa 3 kopen

APPLE

Apple Watch 6

5/5

Bij bol.com

Het scherm is prachtig. Met de Series 6 heb je een Apple Watch die nooit donker wordt. Dit is te danken aan het LTPO OLED Force Touch Retina-display dat wordt geleverd met een helderheid van 1000 nits.

Fitbit Versa 3 kopen

Met GPS

Fitbit Versa 3

5/5

Bij bol.com

Let wel, Versa 3 is op dit punt ook niet traag. Het wordt geleverd met een AMOLED-scherm van 1,58 inch. Het heeft ook een (optionele) always-on-optie.

Het gewicht en de fysieke afmetingen van de horloges zijn vergelijkbaar, hoewel je voor de Apple Watch twee opties kunt kiezen om uit te kiezen, een 40 mm en een 44 mm. Versa 3 wordt alleen geleverd in een maat van 40 mm. De Apple Watch is ook verkrijgbaar in verschillende kastmaterialen, waaronder aluminium, roestvrij staal, keramiek en titanium. Versa 3 wordt alleen geleverd in een lichtgewicht 6000-serie aluminium van luchtvaartkwaliteit.

Alles bij elkaar genomen, zouden we Apple Watch 6 voor Versa 3 plaatsen in termen van esthetiek en ontwerp. Maar de tracker van Fitbit ziet er behoorlijk uit en verbetert met elke volgende iteratie.

Onder de motorkap

Alles op de Series 6 wordt aangedreven door een zesde generatie SIP genaamd S6. Het is 20% sneller dan voorheen. Dit zorgt voor een nog beter always-on display dat 2,5x helderder is als je pols naar beneden is, evenals verbeterde hoogtemeteruitlezingen.

De verschillen gaan onder de oppervlakte door.

Alles op de Series 6 wordt aangedreven door een zesde generatie SIP genaamd S6. Het is 20% sneller dan voorheen. Dit zorgt voor een nog beter always-on display dat 2,5x helderder is als je pols naar beneden is, evenals verbeterde hoogtemeteruitlezingen.

Helaas geeft Fitbit geen informatie over zijn verwerkers. Zonder specifieke details kunnen we geen daadwerkelijke vergelijking maken, maar het is waarschijnlijk veilig om aan te nemen dat Apple Watch Series 6 meer verwerkingskracht heeft.

Zoals je zou verwachten, zitten beide apparaten boordevol sensoren. Ze delen een omgevingslicht, SpO2, optische hartslagsensor, versnellingsmeter en hoogtemeter. Deze lijst gaat verder met de Series 6 en bevat een elektrische hartsensor (ECG) en kompas. Fitbit heeft daarentegen een temperatuursensor, maar je hebt een Premium-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de meetwaarden.

Beide apparaten worden geleverd met ingebouwde GPS. Apple heeft dit nu al een paar generaties. Versa 3 is de eerste in zijn assortiment met dit soort functionaliteit. Met eerdere generaties moeten gebruikers vertrouwen op Connected GPS voor een nauwkeurigere tracking van buitenactiviteiten. Dit vereist een smartphone om te functioneren.

Eindelijk is er ook mobiele connectiviteit van de Apple Watch. De Series 6 wordt geleverd met een kleine elektronische simkaart. Zoals je zou verwachten, heeft dit doorlopende maandelijkse kosten. We moeten nog een LTE-compatibele Fitbit zien.

Na 18 uur blijft de batterijduur het struikelblok van Apple Watch. Net als zijn voorgangers laad je hem elke dag op. Versa wordt geleverd met een redelijk behoorlijke 6 dagen na één keer opladen. Schakel de optie Always-on display in en dit zal halveren.

Activiteit en gezondheid volgen

Het volgen van activiteiten is het sterke punt van Fitbit en Versa 3 kan zo ongeveer alles doen wat een Apple Watch kan met deze maatregel.

Je krijgt alle basisprincipes, samen met inactiviteitsherinneringen en automatische trainingsherkenning. ‘s Morgens laat de app gedetailleerde informatie zien over lichte, diepe en REM-slaapfasen. Bovendien krijg je een gebruiksvriendelijke, uitgebreide smartphone-app.

Er is een goede hartslagsensor aan boord die hartslagwaarden in rust laat zien en je hart gedurende de dag in de gaten houdt. Het volgen van oefeningen gaat uitstekend en Fitbit heeft onlangs zijn functies geüpgraded met een functie voor het volgen van de gezondheid van vrouwen en premium coaching-opties.

De Versa heeft een extra die je niet op het apparaat van Apple zult vinden: temperatuurregistratie.

De sensor neemt de hele nacht metingen en vergelijkt deze met uw basiswaarde. Op die manier kunt u controleren of je temperatuur boven, op of onder je norm ligt. Het slechte nieuws is dat je een premium maandelijks abonnement nodig hebt om toegang te krijgen tot deze metingen.

De enige belangrijke upgrade van het afgelopen jaar van de Apple Watch is native slaapregistratie. Hiervoor was je in het verleden aangewezen op apps van derden. In zekere zin speelt het hier inhaalslag, aangezien de meeste fitnesstrackers en smartwatches dit al jaren hebben. De andere upgrade is de SpO2-sensor die Fitbit ook al een tijdje heeft.

Nu hebben beide horloges een ingebouwde GPS. Dit maakt ze geldige opties voor serieuze hardlopers en fietsers. Voorheen had alleen de Apple Watch dit.

Dit alles betekent dat de twee het tegen elkaar opnemen als het gaat om het volgen van fitness. Er is echt niet teveel dat hen scheidt. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden voor een bredere gezondheidsfunctionaliteit. Apple heeft hier een voorsprong.

Om te beginnen wordt het geleverd met een door de FDA goedgekeurde ECG-sensor. Om een ​​meting uit te voeren, leg je je vinger tegen de digitale kroon. Hierdoor ontstaat er een gesloten circuit met de sensor aan de achterkant. Je krijgt een volledig rapport in de nieuwe ECG-app die je laat weten of uw hartritme normaal is of dat er problemen zijn.

Er is meer dan één manier om te struikelen of te vallen en Series 6 kan er een aantal identificeren op basis van het traject van uw pols en de versnelling van de impact. Dit activeert op zijn beurt een aantal opties voor het bellen van noodgevallen en het informeren van je dierbaren met je locatie.

Als onderdeel van het in de gaten houden van je hart, zoekt de optische hartslagmeter van Apple naar een onregelmatig hartritme. Deze functionaliteit heeft ook een FDA-goedkeuring. Je ontvangt ook waarschuwingen voor lage / hoge hartslag die je laten weten of het apparaat vermoedt dat er iets mis is met je hart.

Het grootste probleem met de Apple Watch is de batterijduur. Het is ellendig. Een echt fitnessapparaat hoeft niet elke dag te worden opgeladen. Apple moet een manier vinden om de batterijduur van 18 uur te verbeteren.

Fitbit Versa 3 vs Apple Watch Series 6: Vonnis

Sommige horloges zijn misschien beter in het volgen van fitness, maar de Apple Watch is de beste allrounder die er is. Als je zowel geïnteresseerd bent in activiteitsmonitoring als in veel slimme functionaliteit, is er een lange lijst met redenen waarom het apparaat van Apple momenteel de best verkochte smartwatch ter wereld is.

Fitbit Versa 3 kopen

APPLE

Apple Watch 6

5/5

Bij bol.com

Een korte batterijduur blijft het grootste struikelblok van Apple. Totdat het bedrijf erin slaagt dit te verbeteren, zullen Fitbit en Garmin een plaats in de markt blijven vinden.

Daarom, als je meer geïnteresseerd bent in het bijhouden van algemene activiteiten en oefeningen, is Versa 3 waarschijnlijk de betere keuze. Vooral als je bedenkt dat het voor ongeveer de helft van de prijs van de Series 6 wordt verkocht. Als je op zoek bent naar een gepolijste smartwatch-ervaring, dan is het Apple-product duidelijk iets voor jou.

Fitbit Versa 3 kopen

Met GPS

Fitbit Versa 3

5/5

Bij bol.com

Maak een keuze en vergelijk de Fitbit met:

Plaats een reactie