Vergelijk Fitbit Sense 2, Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch 5 Pro: functies, specificaties en prijzen

Smartwatches zijn steeds populairder aan het worden en bieden veel geavanceerde functies voor gezondheid, fitness, communicatie en productiviteit. Er zijn veel verschillende opties op de markt, maar drie van de meest populaire en geavanceerde smartwatches zijn de Apple Watch Ultra, de Samsung Galaxy Watch 5 Pro en de Fitbit Sense 2. In deze gedetailleerde vergelijking zullen we de belangrijkste functies, specificaties en prijzen van deze drie smartwatches bespreken om je te helpen beslissen welke het beste bij jou past.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Design en bouwkwaliteit

De Apple Watch Ultra heeft een moderne, stijlvolle look met een afgeronde rechthoekige behuizing. Het heeft een zeer hoogwaardige bouwkwaliteit en is gemaakt van roestvrij staal of titanium. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro heeft een ronde behuizing en is gemaakt van roestvrij staal of titanium. Het heeft ook een hoogwaardige bouwkwaliteit. De Fitbit Sense 2 heeft een rechthoekige behuizing en is gemaakt van roestvrij staal. Het heeft ook een hoogwaardige bouwkwaliteit.

Gezondheids- en fitness tracking

Alle drie de smartwatches bieden geavanceerde gezondheids- en fitness tracking functies. De Apple Watch Ultra heeft een ECG-sensor en een bloeddrukmeter, evenals een hartslagmonitor en slaapanalyse. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro heeft ook een hartslagmonitor en slaapanalyse, evenals bloeddruk monitoring en stress monitoring. De Fitbit Sense 2 heeft een hartslagmonitor en slaapanalyse, evenals een stress-ECG en temperatuurmonitoring.

Connectiviteit en apps

De Apple Watch Ultra heeft ingebouwde cellular-connectiviteit, waardoor je telefoon niet nodig is om te bellen of te sms’en. Het heeft ook een ruime keuze aan apps die beschikbaar zijn via de App Store. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro heeft ook ingebouwde cellular-connectiviteit, en veel apps beschikbaar via de Samsung Galaxy Store. De Fitbit Sense 2 heeft geen ingebouwde cellular-connectiviteit en heeft beperktere app-keuze beschikbaar via de Fitbit App Gallery.

Batterijduur en prijs

De Apple Watch Ultra heeft een gemiddelde batterijduur van ongeveer 18 uur. Dit is iets minder dan sommige concurrenten, maar nog steeds redelijk voor dagelijks gebruik. De smartwatch is ook gemakkelijk op te laden met de meegeleverde oplader of met een draadloze oplader. Wat betreft de prijs is de Apple Watch Ultra aanzienlijk duurder is met €999.

Bekijk de Beste Prijs bij Bol.com:

Apple Watch Ultra versus Samsung Galaxy Watch 5

De Apple Ultra en Samsung Galaxy Watch 5 Pro zijn beide high-end smartwatches met geavanceerde functies voor gezondheid, fitness, communicatie en productiviteit. In deze vergelijking zullen we de belangrijkste functies, specificaties en prijzen van deze twee smartwatches bespreken om je te helpen beslissen welke het beste bij je past.

Als je op zoek bent naar een high-end smartwatch, maar twijfelt tussen Samsung en Apple, dan kan deze vergelijkingsgids je helpen. Apple en Samsung maken beide twee van de beste smartwatches, maar welke van hun premium horloges is het beste voor jou?

In dit artikel vergelijken we de Apple Ultra en Samsung Galaxy Watch 5 Pro aan de hand van de belangrijkste aspecten, waaronder beeldkwaliteit, batterijduur en functies.

Design en scherm

De twee horloges zien er zeker heel verschillend uit. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro heeft een ronde behuizing en is zeer robuust, met een titanium rand en een saffierkristal scherm. Zelfs toen we het blootstelden aan regen of het per ongeluk tegen gewichtheffingsapparatuur stootten, overleefde het het prima.

Het scherm is aanraakgevoelig, maar heeft ook enkele fysieke knoppen voor invoer, en we waren zeer onder de indruk van de kwaliteit van het scherm, schrijven we: de inktzwarte perfecte niveaus die worden aangeboden door AMOLED-schermen, maakten het ook levendig en algemeen plezierig in gebruik

De Apple Watch Ultra heeft een vorm die meer lijkt op een afgeronde rechthoek, maar het heeft nog steeds enkele belangrijke verschillen met het bekende standaardontwerp van de Apple Watch.

Er is een zijknop en een grotere kroon, plus een scherm dat volledig plat ligt in plaats van een lichte bocht. Het is ook zeer robuust, gecertificeerd volgens militaire normen. Het scherm is ongelooflijk helder, tot 2000 nits, dus het is altijd zichtbaar, ongeacht de weersomstandigheden, en het heeft een scherpe 410×502-pixelsresolutie.

Functies en prestaties

De Samsung Galaxy Watch 5 Pro werkt op een aangepaste versie van Google’s Wear OS 3, vergelijkbaar met de vorige editie in de serie. We vonden de gebruikersinterface redelijk intuïtief en sterk gericht op aanraakinvoer. Momenteel werkt het alleen met Android-telefoons. Er zijn veel wijzerplaten om uit te kiezen, en handige tegels die je snel de belangrijkste informatie laten zien waar je naar op zoek bent. Over het algemeen vonden we dat de Samsung Galaxy Watch 5 Pro “bewonderenswaardig presteerde als smartwatch”, hoewel de selectie van apps beperkter is dan die van de Apple Ultra.

De Apple Watch Ultra is uitgerust met een dual-core S8-processor en draait op watchOS-software. Volgens onze ervaringen werkt alles soepel, waarbij de recensent opmerkte dat de Ultra een geweldige gebruikerservaring biedt door het vegen van schermen, het openen van apps en het gebruiken van apps op het horloge. Echter, De Ultra is alleen compatibel met iPhone 6S of nieuwer, er is geen ondersteuning voor Android of iPads.

De registratie van fitness en gezondheid

De Galaxy Watch 5 Pro is uitgerust met een 3-in-1 BioActive-sensor en een infrarood-temperatuursensor aan de onderkant. Deze sensoren bieden een uitgebreid beeld van uw algehele gezondheid, waaronder het bepalen van het lichaamsvetpercentage en het meten van de slaapkwaliteit. Voor wandelen of fietsen is de navigatie en routeplanning van de Watch uitstekend, en na de training analyseert de watch uw hartslagzones, VO2 Max-schattingen en meer om u te helpen uw training te verbeteren.

De Apple Watch Ultra is goed uitgerust voor het bijhouden van jouw oefeningen. De dual-frequency GPS helpt bij de locatiebepaling als je buiten bent en in onze ervaring presteerde het zelfs zeer goed onder moeilijke omstandigheden waar hoge gebouwen mindere trackers vaak foutieve resultaten geven.

Ondanks dat het een van de best presterende GPS-horloges is die we hebben getest, zou de Ultra meer kunnen bieden voor wandeltochten omdat er geen gedetailleerde kaarten in de Compass-app zijn opgenomen. Ook heeft de hartslagsensor soms foutieve metingen.

Batterijduur

De Samsung Galaxy Watch 5 Pro heeft een grotere batterij dan veel andere smartwatches (met 590mAh), maar dit betekent niet dat je soortgelijke niveaus van duurzaamheid kunt verwachten als bij sommige fitness trackers. Deze smartwatch zou je ongeveer 2 tot 3 dagen moeten kunnen volhouden, met GPS-tracking die een bijzondere belasting vormt voor de batterij. Het duurde 1 uur en 22 minuten om de smartwatch volledig op te laden vanuit 0%.

De Apple Watch Ultra vertoont een significante verbetering in de batterijduur in vergelijking met andere modellen uit het assortiment van Apple. Terwijl veel andere wearables slechts een dag gebruik kunnen bieden, kan deze tot 36 uur gebruik in normale modus bieden en tot 60 uur in de lage energie modus.

Prijs

Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen de horloges die hier getest worden. De Samsung Galaxy Watch 5 Pro begint bij €357, maar het is een heel ander verhaal voor de Apple Watch Ultra, die aanzienlijk duurder is met €999.

Bekijk de Beste Prijs bij Bol.com:

Beoordeling

Hoewel gebruikers van iPhone voor de Apple Watch zullen kiezen en gebruikers van Samsung voor een Galaxy Watch zullen moeten gaan, blijft het interessant om te zien waar beide merken naartoe gaan met hun high-end horloges.

De Galaxy Watch 5 Pro voelt niet echt als ‘Pro’, terwijl de Apple Watch Ultra de serie echt een interessante richting opduwt. Natuurlijk is het veel duurder en we zouden graag willen zien wat Samsung aanbiedt als het een wearable op hetzelfde prijsniveau zou uitbrengen.

Apple Watch Ultra versus Fitbit Sense 2

De Apple Watch Ultra en de Fitbit Sense 2 zijn beide high-end smartwatches die een breed scala aan functies en mogelijkheden bieden. Beide horloges hebben fitness tracking-functies, zoals hartslagmonitoring en GPS-tracking, die essentieel zijn voor het bijhouden van uw dagelijkse activiteiten en workouts. De Apple Watch Ultra heeft ook een geavanceerder ECG-sensor en kan een elektrocardiogram maken, terwijl de Fitbit Sense 2 een ingebouwde huidtemperatuursensor heeft, wat nuttig kan zijn bij het monitoren van stressniveaus.

Slaaptracking-functies van de Apple Watch Ultra en Fitbit Sense 2: een vergelijking

Beide horloges hebben ook geavanceerde slaaptracking-functies die je in staat stellen om uw slaappatronen te monitoren, de kwaliteit van je slaap te volgen en op de optimale tijd te ontwaken met een slimme wekker.

Apps, aanpasbare opties en besturingssystemen van de Apple Watch Ultra en Fitbit Sense 2

De Apple Watch Ultra heeft een groter aantal apps en aanpasbare opties, evenals een geavanceerder besturingssysteem en een breder scala aan watch faces. Het heeft ook een geavanceerder microfoon- en luidsprekersysteem, waardoor het gemakkelijker is om telefoongesprekken te voeren en muziek te spelen. Het staat ook toe om uw slimme huisapparaten te bedienen en je menstruatiecyclus te volgen als je een vrouw bent.

Fitbit Sense 2: langere batterijduur en ingebouwde Alexa voor een betaalbare prijs

De Fitbit Sense 2 heeft aan de andere kant een langere batterijduur en is ook goedkoper dan de Apple Watch Ultra. Het heeft ook een ingebouwde Alexa, wat handig kan zijn voor het instellen van herinneringen, het controleren van het weer of het bedienen van uw slimme huisapparaten.

Beide horloges zijn waterbestendig en hebben een verscheidenheid aan sensoren, waaronder een accelerometer, gyroscoop en altimeter. Ze hebben ook mobiele betalingen en contactloze betalingen opties zoals Apple Pay en Google Pay.

Prijsvergelijking: Apple Watch Ultra vs Fitbit Sense 2

Uiteindelijk zal de keuze tussen de Apple Watch Ultra en de Fitbit Sense 2 afhangen van je persoonlijke voorkeuren, budget en de specifieke functies waar je naar op zoek bent in een smartwatch. De Apple Watch Ultra is een geavanceerder en aanpasbare smartwatch, terwijl de Fitbit Sense 2 betaalbaarder is en een langere batterijduur heeft.

Bekijk de beste Prijs bij Bol.com:

Plaats een reactie