Fitbit Versa Review: Hoe is het om te dragen en te gebruiken?

De Versa is de tweede smartwatch van Fitbit. In navolging van de Ionic heeft het een nieuw ontwerp met een afgerond vierkant display. Hij is ook lichter. Welke functies zitten onder de nieuwe kleinere buitenkant? En kan het concurreren met Apple en Samsung? We hebben alle functies van de Versa getest evenals de fitness tracking.

Dit vind je allemaal in dit review:

Wat is het?
Wat kan het?
Hoe is de opzet?
Hoe is het om te dragen en te gebruiken
Hoe nauwkeurig is het?
Moet ik verder nog iets weten?
Moet ik het kopen?

De Versa zal degenen die op zoek zijn naar vrijheid van hun smartphone teleurstellen omdat er geen manier is om te reageren op meldingen en ook geen ingebouwde GPS. Het is goed in het nauwkeurig bijhouden van activiteiten en het is ook aangenaam eenvoudig te gebruiken. Het is comfortabeler dan de Ionic, dus geschikt voor mensen die een lichtgewicht apparaat willen en geen last hebben van geavanceerde slimme functies.

Wat is het?

De Versa is de tweede smartwatch van Fitbit, in navolging van de Ionic, die werd gelanceerd in 2017. Hij kost € 200 en wordt geleverd met een zilveren, zwarte of rosé gouden ring en band. Er zijn ook speciale edities verkrijgbaar met geweven bandjes in houtskool of lavendel kleur.

Het meest opvallende verschil tussen de twee Fitbit smartwatches is de grootte en vorm. De Versa heeft een 34 mm scherm met een schermresolutie van 300×300 pixels, waardoor het ongeveer 2 mm kleiner is dan de Ionic. Het heeft ook afgeronde randen naar het vierkante display in plaats van de hoekige ring (die we niet leuk vonden). Het heeft een LCD touchscreen.

Het heeft ingebouwde opslag, wat betekent dat je muziek direct op de Versa kunt laden. Het kan ongeveer 300 nummers bevatten, zodat jij je telefoon thuis kunt laten terwijl je hardloopt. Fitbit heeft ook een partnerschap met Pandora voor radiostations, maar dit is niet beschikbaar in Nederland.

Wat kan het?

Zoals we van Fitbit verwachten, heeft de Versa dankzij de ingebouwde sensoren veel fitness- en gezondheidsvolgfuncties. Het volgt stappen en geeft herinneringen om in beweging te komen. Er is een hartslagmeter en deze is waterbestendig tot 50 meter, zoals de Ionic.

Fitbit heeft ook andere gezondheidsopsporingsfuncties voor de Versa toegevoegd, waaronder een SpO2-sensor die is ontworpen om slaapapneu te volgen en te bewaken. Het is moeilijk om te beoordelen hoe nauwkeurig de Versa de slaap traceert, maar de gedetailleerde informatie die wordt gepresenteerd op de app is duidelijk en nuttig. Het stille alarm werkte ook goed. Het gebruikt trillingen om je wakker te maken, in plaats van geluid.

Je kunt teksten en oproepen, sociale media of agendameldingen op de Versa lezen, maar je kunt er niet op antwoorden. De meldingen zijn ook niet overdreven opdringerig. Er is in plaats daarvan een kleine trilling en het scherm voor automatisch wekken geeft een verkorte versie weer van het bericht dat u zojuist hebt ontvangen. Klanten van Deense Bank of Starling Bank kunnen NFC gebruiken voor contactloze betalingen, maar alleen voor de speciale edities van de Versa.

We verwachten standaard ingebouwde GPS van mid-tot-high-end smartwatches, maar de Versa heeft het niet. Dit is een beetje teleurstellend, en zou onaangenaam kunnen zijn voor diegenen die willen dat een apparaat draait terwijl ze hun smartphone thuis laten.

Hoe is de opzet?

De Versa is aangenaam eenvoudig te gebruiken. Na een eenvoudige installatie met de bijbehorende telefoon-app, kun je eenvoudig navigeren door de Versa met behulp van de drie knoppen die de zijkant van de behuizing sieren. Men brengt het oefenmenu naar voren zodat je het horloge kunt zien dat u buitenshuis of op een loopband gebruikt, fietst, zwemt, gewichten doet, intervaltraining of gewoon een algemene training uitvoert. Een ander brengt de stille vibrerende alarmen naar voren – je kunt eenvoudig tot acht alarmen instellen en plannen ze uit te voeren op verschillende dagen van de week, hoewel het een vreemde keuze lijkt om één knop alleen voor het alarm te reserveren. Met de derde knop keer je terug naar het startscherm.

In tegenstelling tot geavanceerde smartwatches, kunt u instellingen zoals de wijzerplaat of de helderheid van het display op het horloge zelf niet wijzigen en moet je op de bijbehorende app vertrouwen.

Hoe is het om te dragen en te gebruiken?

Het is een lichtgewicht smartwatch die we comfortabel vonden om te dragen. Door de afgeronde hoeken blijft het niet haken achter je kleding.

Het display is helder en helder, waardoor het gemakkelijk te lezen is, zelfs tijdens het sporten. Het touchscreen is responsief en je kunt het gebruiken om meldingen op te roepen, je activiteitenniveaus en voortgang naar je doelen te controleren of om het te gebruiken om naar de instellingen pagina, muziekspelers, de Relax-app voor begeleide ademhaling of Strava voor het volgen van fietsen te navigeren.

Hoe nauwkeurig is het?

De Versa heeft stappen met weinig fouten vastgelegd tijdens het lopen en hardlopen en het doet goed werk door het vastleggen van calorieën en afstand op basis van stappen tijdens het hardlopen.
Tijdens ons routinescenario, dat dagelijkse taken omvat, zoals het laden van de vaatwasser en het vegen van de vloer, werden de stappen met ongeveer 38% overschat, dus je zult denken dat je meer stappen hebt ondernomen dan je daadwerkelijk hebt gedaan. Calorieën werden ook overschat tijdens het lopen, dus het zou niet nauwkeurig genoeg zijn voor mensen met een calorie beperkt dieet.

Is er nog iets dat ik moet weten?

Fitbit beweert dat je vier dagen batterijlevensduur per lading krijgt, we kregen iets meer dan 4 dagen dat tijdens onze tests. Dit is langer dan die van de Apple Watch Series 3 en hetzelfde als de Ionic maar aan de korte kant gezien er geen ingebouwde GPS is.

We testen elk apparaat om erachter te komen hoe gemakkelijk het is om te krassen omdat we weten hoe vervelend het kan zijn om met een gekrast horloge rond te lopen. De Versa is met vlag en wimpel geslaagd, wat betekent dat het scherm hard en duurzaam is.

Zit er ook een handleiding bij in het Nederlands?

Een Nederlandse handleiding waarbij je in het Nederlands alles duidelijk kunt lezen is voor velen doorslaggevend om wel of niet je favoriete wearable gaan kopen. Helaas is er op dit moment nog geen Nederlandse handleiding (juli 2018) beschikbaar. Maar zodra het er wel is is kun de gebruiksaanwijzing hier downloaden:  Fitbit Versta Handleiding 

Moet ik het kopen?

Als je op zoek bent naar een smartwatch wat meer een lifestyle-horloge is dan een sporthorloge voor fanatiek sporten dan zit je met de Versa goed. Wil je alle vrijheid van je smartphone als je buiten gaat sporten dan is dit misschien niet het beste model voor jou. Kijk in plaats daarvan naar de Fitbit Ionic Smartwatch die heeft ingebouwde GPS waardoor je niet je smartphone mee hoeft te nemen om je activiteiten te tracken. De Fitbit Ionic is ook, net zoals de Versa, waterdicht en je kunt er mee zwemmen.

Bestel hier je Fitbit Versa (2018) Smartwatch

Fitbit Versa Smartwatch D-grijs
Fitbit Versa - Smartwatch - Special Edition Donkergrijs

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Versa Smartwatch L-Grijs
Fitbit Versa - Smartwatch - Grijs

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Draadloze Oordopjes
Fitbit Accessoires - Fitbit Flyer Oordopjes - Bluetooth koptelefoon

Fitbit Oordopjes Kopen

Fitbit Versa Smartwatch Lila
Fitbit Versa - Smartwatch - Special Edition Lavendel

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Versa Smartwatch Zwart
fitbit versa smartwatch 2018 zwart

Fitbit Versa Kopen

Fitbit Versa Smartwatch Perzik
fitbit versa smartwatch 2018 roze perzik

Fitbit Versa Kopen

Lees ook de andere artikelen over de Fitbit Versa Smartwatch

Plaats een reactie