Fitbit Sense Review: Fitbit Sense of Apple Watch 5 Kopen?

Fitbit Sense vergelijken met Apple Watch 5

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: welke smartwatch moet je kopen? Als het gaat om gezondheids- en fitnessfuncties, kan de Fitbit Sense meer doen dan de smartwatch van Apple.

Veelgestelde vragen over Fitbit Sense en Apple

Hieronder zie je veelgestelde vragen en antwoorden over het kopen van de Fitbit Sense smartwatch. Als jij ook vragen hebt, laat dan een berichtje achter op deze pagina.

De nieuwe volgfunctie genaamd Sleep Score (SpO2) detecteert slaapstoornissen die kunnen duiden op gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma of slaapapneu. De nieuwe Fitbit’ s maken deel uit van Fitbit’s grotere doel om door de FDA gereguleerde software te ontwikkelen voor slaap- en hartaandoeningen.

Fitbit heeft valdetectie nog niet als functie op zijn trackers opgenomen, Het is wel waarschijnlijk dat Fitbit wel met een update komt. Naar mijn mening zal het toevoegen van valdetectie geen probleem zijn voor een groot bedrijf als Fitbit, omdat alle grote modellen, zoals Fitbit Sense, Fitbit Versa en Iconic sensoren, een versnellingsmeter hebben, die nodig is om vallen te detecteren.  Apple Watch, Samsung Watch en Garmin hebben het wel en het is een handige functie voor veel mensen met verschillende fitnessniveaus, maar Fitbit biedt deze functie nu nog niet. Lees meer of bekijk de lijst met horloges die wel valdetectie hebben.

Lees meer..

Hieronder zie je de lijst met Apple, Samsung en Garmin horloges die valdetectie hebben:

Apple Watch

GPS+ mobiel (met abonnement):

Samsung

Garmin

Of je nu rent, wandelt, zwemt, roeit, wandelt of aan yoga doet, de Apple Watch kan je trainingssessies volgen en statistieken in realtime weergeven. Voor de meeste trainingen betekent dit dat je de verstreken tijd, afgelegde afstand, tempo, hartslag en verbrande calorieën laat zien.

In het duel tussen de Fitbit Sense en de Apple Watch 5, komt de Fitbit Sense als beste uit de bus wat betreft prijs, gezondheids- en fitnessfuncties, stemassistenten en batterijduur.

Fitbit Sense versus Apple Watch 5

Met de lancering van de Fitbit Sense heeft Apple weer een indrukwekkende smartwatch gelanceerd. Met een prijs van € 329, voor de Fitbit Sense, ondermijnt de Fitbit Sense de Apple Watch Series 5 met € 70, en heeft veel van dezelfde functies, waaronder gps, mobiele betalingen, een hartslagmeter en een aFib-detector.

Dus als het gaat om de Fitbit Sense vs. Apple Watch Series 5, waar moet je dan voor gaan? We hebben beide horloges vergeleken op prijs, functies en meer om je te helpen erachter te komen welke het beste voor jou is.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: prijs

Fitbit Sense Review - Fitbit Sense versus Apple Watch 5

Laten we beginnen met het voor de hand liggende: de Fitbit Sense kost € 329; de Apple Watch Series 5 begint bij € 399. Dat is een verschil van € 70, zonder alle andere add-ons die je bij de Apple Watch kunt krijgen.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: ontwerp en weergave

Fitbit Sense Review - Fitbit Sense versus Apple Watch 5

De Fitbit Sense en de Apple Watch Series 5 delen een soortgelijk “squircle” -ontwerp. Beide zijn vierkanten met afgeronde hoeken, maar de Sense is vierkanter en heeft zachtere gebogen hoeken.

De Apple Watch 5 heeft aan de rechterkant een digitale kroon en daaronder een knop. (Een alomtegenwoordig gerucht over Apple Watch 6 zegt dat de kroon zal worden vervangen door een optische sensor). De Sense heeft geen fysieke knoppen, maar eerder een aanraakgevoelige inkeping aan de linkerkant.

Het 1,58-inch scherm van de Sense heeft een resolutie van 336 x 336 pixels; de 40 mm Apple Watch 5 heeft een resolutie van 324 x 394 en het 44 mm-model heeft een resolutie van 368 x 448 pixels.

De Fitbit Sense wordt aangeboden in slechts één maat, een kast van 40,48 mm, terwijl de Apple Watch 5 wordt geleverd in zowel een kastmaat van 40 mm als 44 mm.

De Sense is gemaakt van roestvrij staal en is verkrijgbaar in twee afwerkingen; de Apple Watch is verkrijgbaar in aluminium, roestvrij staal, keramiek en titanium, en wordt geleverd in goud, spacegrijs, zilver en zwart roestvrij staal.

Beide smartwatches hebben verwisselbare banden, met een overvloed aan opties.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: fitness- en gezondheidsfuncties

Fitbit Sense Review - Fitbit Sense versus Apple Watch 5

Zodra het door de FDA is goedgekeurd, kan de Fitbit Sense dragers waarschuwen dat ze atriumfibrilleren (AFib) ervaren, een levensbedreigende aandoening waarbij het hart snel en onregelmatig klopt. Het is een functie die al een tijdje beschikbaar is in de Apple Watch en die is gecrediteerd voor het redden van mensenlevens.

Beide toestellen hebben hartslagsensoren, die voor een aantal dingen buiten fitness kunnen worden gebruikt. Beide horloges kunnen je vertellen of je hartslag abnormaal hoog of laag is. De Sense gebruikt ook de hartslagsensor om je slaap te volgen, en Fitbit Premium-abonnees (€ 79 / jaar) hebben ook toegang tot aanvullende statistieken, zoals de hartslag in rust.

GPS is een welkome aanvulling op de Fitbit Sense, een functie die tot dit jaar erg ontbrak in Fitbit’s producten. Natuurlijk heeft de Apple Watch dit al sinds de eerste modellen.

Er zijn enkele gezondheidsfuncties die exclusief zijn voor het ene apparaat of het andere. De Apple Watch 5 heeft ook valdetectie en kan automatisch hulpdiensten bellen als je valt en niet meer reageert. Het heeft ook een geluidsniveaumonitor en kan je waarschuwen als het te luid wordt.

Bestel hier de Apple Watch 5 bij Bol.com…

De Fitbit Sense heeft een EDA-sensor (elektrodermale activiteit) die de hoeveelheid elektriciteit kan volgen die door het zweet op de huid gaat; het is een manier om te zien of je veel stress hebt. Het horloge zal je dan begeleiden bij enkele ontstressende activiteiten en ook suggesties doen voor dingen die je kunt doen om stress te vermijden of te verminderen. De Sense heeft ook een huidtemperatuursensor, die het vroege begin van een ziekte, menstruatiecyclus en andere aandoeningen kan aangeven.

Op dit moment is native slaaptracking een functie die alleen beschikbaar is op de Fitbit Sense (iets dat Fitbit al een tijdje heeft), hoewel Apple slaapregistratie toevoegt met WatchOS 7.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: spraakassistenten

Fitbit Sense Review - Fitbit Sense versus Apple Watch 5

Het is Siri versus Alexa en Google Assistant. Uiteraard heeft de Apple Watch Siri ingebouwd, terwijl de Fitbit Sense Alexa en (later dit jaar) Google Assistant krijgt. In voorgaande jaren hadden we alle drie de stemassistenten vergeleken, maar Siri is zo ver achterop geraakt dat het een oneerlijk gevecht werd.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: Smartwatch-functies

Fitbit Sense Review - Fitbit Sense versus Apple Watch 5

Omdat het eerst als een smartwatch is ontworpen, is de Apple Watch 5 gewoon beter in smartwatch-achtige functies. Je kunt het bijvoorbeeld met LTE krijgen, zodat je je telefoon thuis kunt laten en onderweg toch oproepen en dergelijke kunt ontvangen. Als je in het buitenland bent, kun je zelfs de hulpdiensten bellen.

De Apple Watch 5 heeft ook een ingebouwde kaart en kompas, zodat je deze kunt gebruiken om op onbekende plekken te navigeren.

Hoewel je de wijzerplaat op zowel de Apple Watch als de Fitbit Sense kunt wijzigen, kun je alleen met de Apple Watch die gezichten verder aanpassen met de gewenste complicaties.

Beide horloges hebben een vorm van mobiel betalen, handig als je aan het hardlopen bent zonder portemonnee en een flesje water wilt pakken. Het is ook handig als je dingen op openbare locaties probeert te vermijden.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: App Store

Fitbit Sense Review - Fitbit Sense versus Apple Watch 5

Een ander gebied waar de Apple Watch uitblinkt, is de App Store, die duizenden apps van derden heeft die echt bijdragen aan de functionaliteit van het horloge. Van fitness tot financiën, de kans is groot dat de app op je smartphone beschikbaar is als Apple Watch-app.

Een ander gebied waarop de Apple Watch schittert, is de App Tore, die duizenden apps van derden heeft die echt bijdragen aan de functionaliteit van het horloge. Van fitness tot financiën, de kans is groot dat de app op je smartphone beschikbaar is als Apple Watch-app.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: levensduur van de batterij

Fitbit Sense Review - Fitbit Sense versus Apple Watch 5

Sinds de eerste Apple Watch om onze polsen arriveerde, is de batterijduur redelijk constant gebleven, rond de 18 uur. Dat betekent dat je hem elke dag of nacht moet opladen.

De Fitbit Sense verplettert de Apple Watch 5 met een batterijduur tot zes dagen en tot 12 uur bij gebruik van GPS. Dat is goed voor een toegewijd sporthorloge, laat staan ​​voor een smartwatch.

Fitbit Sense vs. Apple Watch 5: Oordeel

In dit duel tussen de Fitbit Sense en de Apple Watch 5, komt de Fitbit Sense als beste uit de bus wat betreft prijs, gezondheids- en fitnessfuncties, stemassistenten en batterijduur.


Als je op zoek bent naar de meer fitnessgerichte van de twee, dan is de Fitbit Sense de juiste keuze, omdat hij van nature meer doet op dat gebied.

Als je echter op zoek bent naar een meer afgeronde smartwatch, is de Apple Watch 5 nog steeds de top, omdat deze een robuuster ecosysteem van apps van derden heeft. Je hebt wel een iPhone nodig om hem te gebruiken, terwijl de Fitbit Sense werkt met zowel Android- als iOS-apparaten. Het valt ook nog te bezien wat de Apple Watch 6 en WatchOS 7 naar je pols zullen brengen.

We hopen de Fitbit Sense binnenkort in onze handen te hebben, dus blijf op de hoogte voor onze volledige review.

Bestel NU de nieuwe Fitbit Sense Smartwatch bij Bol.com

Plaats een reactie