Fitbit Charge 4 met ingebouwde GPS en Spotify Control

Fitbit Charge 4 activity tracker 2020 - NIEUW!

Op 31 maart 2020 kondigde Fitbit de Fitbit Charge 4 aan, en hoewel het er aan de buitenkant misschien uitziet als een Charge 3, is het de binnenkant die telt. Als je in het verleden ingebouwde GPS of NFC wilde kopen, moest je meer uitgeven. Maar nu bevat de Charge 4 dat standaard, en Spotify-bedieningselementen, naast andere nieuwe functies. Niet slecht voor € 149 euro.

Fitbit Charge 4 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

Koop NU de Fitbit Charge 4 met ingebouwde GPS tracking

Fitbit Charge 4 activity tracker

Laat elke minuut tellen met de Fitbit charge 4 activity tracker met ingebouwde GPS tracking voor tempo en afstand in realtime.

NIEUW: kaart trainingsintensiteit na elke workout. NIEUW: minuten in active zone voor inspiratie om je doelen te bereiken.

Volg je voortgang met statistieken in realtime, bedien Spotify, waterdicht tot 50 meter. Motivatie voor elke dag: meldingen, slimme functies voor dagelijks gebruik, betaal vanaf je pols. Leer je lichaam beter kennen: advies en waardevolle informatie over je slaap, ontdek het verloop van je hartslag. kies een look die bij je past.

Blijf in beweging met de Fitbit Charge 4 activity tracker

Nieuwe Fitbit Charge 4 activity tracker - 2020

Blijf jezelf verbeteren: registratie dagelijkse activiteit, registratie verbrande calorieën. Blijf doorgaan: batterijduur van wel 7 dagen.

Kies een look die bij je past!

Charge 4 versus Charge 3

Niet iedereen heeft een smartwatch nodig of wil dat perse, daarom zijn de Charge-serie activity trackers essentiële wearables voor het Fitbit-bedrijf. Maar de Charge 3 begon een beetje beperkt te voelen omdat het geen ingebouwde GPS tracking heeft.

Fitbit Charge 4 - Activity tracker - 2020 - Statistieken in realtime door ingebouwde GPS
Statistieken in real time, volg je voortgang.

Als je je locatie tijdens een run wilt volgen heb je bij de Charge 3 een telefoon nodig. Als je iets wilt kopen heb je een portemonnee nodig, of je NFC-compatibele telefoon. Of je moet extra geld uitgeven aan de Charge 3 Special Edition die deze functie wel heeft. Wil je naar muziek luisteren? Je hebt het geraden; je moet je smartphone erbij gebruiken om dat te realiseren.

Ingebouwde GPS-tracker

De Charge 4 lost de meeste (zo niet alle) van deze problemen op. Dankzij de ingebouwde GPS-tracker, NFC-tracker en SpO2-sensor kun je je telefoon meestal thuis laten.

Fitbit Charge 4 - Ingebouwde GPS voor tempo en afstand in real time
Ingebouwde GPS voor tempo en afstand in real time

De enige functie die enigszins ontbreekt, is muziek die je kunt opslaan om de tracker. De Charge 4 is een slanke fitnessband, dus je laadt er geen afspeellijsten op. Maar dankzij de nieuwe Spotify-bedieningselementen kun je de telefoon op zijn minst opbergen tijdens het sporten. Je hebt het gewoon dichtbij genoeg nodig om de apparaten te laten communiceren. En als je niet naar muziek luistert, heb je je telefoon niet nodig.

Fitbit Charge 4 Activity tracker 2020 met ingebouwde GPS tracking

Active Zone Minutes

Fitbit heeft Active Zone Minutes geïntroduceerd, die hartslagzones en hartslaginformatie in rust gebruiken om activiteiten beter te belonen. Dit is voorlopig exclusief voor de Charge 4, maar zal binnenkort ook op andere apparaten komen – waarschijnlijk het Versa-assortiment.

Deze tracking vergelijkt je rusthartslag en je leeftijd om beter te begrijpen hoe je training voor jou werkt. 

Fitbit Charge 4 2020 - Nieuw: minuten in actieve zones. Inspiratie om je doelen te bereiken.
Fitbit Charge 4 2020 – Nieuw: minuten in actieve zones. Inspiratie om je doelen te bereiken.

Het idee is om de hartslagzone van je activiteiten te meten en het je krediet te geven als je de training de vetverbrandings- en piekcardiozones bereikt (Z3 en Z4). Dit zou betere inzichten moeten bieden voor degenen die gaan voor hardlopen en gymlessen, die tot nu toe hetzelfde krediet kregen voor 30 minuten verbranden als iemand die een stevige wandeling maakt.

Fitbit geeft meer aandacht aan hartslagzones in de analyse na de training. Dit lijkt een natuurlijke vooruitgang en kan mensen helpen de sensoren om hun pols te begrijpen en te verbeteren.

Fitbit Charge 4 - Activity tracker - 2020 Active Zone Minutes

“Active Zone Minutes is gebaseerd op aanbevelingen van toonaangevende gezondheidsorganisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie en de NHS, die aanbevelen elke week 150 minuten matige of 75 minuten intensieve activiteit te krijgen.”

SpO2-sensor

Met de SpO2-sensor kun je bloedzuurstof meten en dat kan worden gebruikt om slaapomstandigheden zoals slaapapneu te detecteren en een betere analyse te bieden van wat er in onze slaap uren aan de hand is.

Spotify Connect & Control

Spotify-gebruikers hebben ook iets om over te juichen. Er is nu Spotify Connect & Control, wat in feite betekent dat gebruikers van de streamingdienst je muziek kunnen “afspelen, overslaan en terugspoelen, je favoriete afspeellijsten, zoals liedjes, kunnen selecteren en naadloos kunnen schakelen tussen Spotify-compatibele apparaten”.

Fitbit Charge 4 - Activity tracker - 2020 - Bedien Spotify

Laten we duidelijk zijn, dit is GEEN offline opslag of synchronisatie van muziek op Charge 4. Maar het lijkt een verbeterde controller, waarvoor een gekoppelde smartphone nodig is om te werken. Dit is specifiek voor Spotify, dus het lijkt er niet op dat er bedieningselementen om de pols zijn voor gebruikers van Apple Music of Amazon Music.

Redenen waarom je Charge 4 geweldig zult vinden

 • ingebouwde GPS
 • SpO2 bloed zuurstofmeter
 • 24/7 hartslagmeting
 • Gemaakt voor fitness
 • Slaap bijhouden
 • Spotify Control
 • Fitbit-app
 • Waterdicht

Fitbit Charge 4 - Activity tracker - 2020 - waterdicht tot 50 meter

Breng je doelen verder met een gezondheids- en fitnesstracker met ingebouwde GPS voor tempo en afstand, 24/7 hartslagmeting en meer in een comfortabele polsband

Release datum

Release datum: 15 april 2020: Verkrijgbaar in drie kleuren (paars, zwart en graniet) en twee uitvoeringen (standaard en de Special Edition).

Nieuwe Fitbit Charge 4 activity tracker 2020 - Paars

Nieuwe Fitbit Charge 4 activity tracker 2020 - Zwart

Fitbit Charge 4 kopen

De Charge 4  (standaard en de Special Edition) wordt geleverd met een proefperiode van 90 dagen voor Fitbit Premium. Voor een extra € 20 kun je de Special Edition kopen, hetzelfde apparaat maar met een reflecterende band..

Nieuwe Fitbit Charge 4 activity tracker 2020 - Special Edition - Graniet

Bestel NU de Fitbit Charge 4 met ingebouwde GPS tracking

Fitbit Charge 4 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

Fitbit Charge 4 bandjes kopen

Nieuwe Fitbit Charge 4 - Activity tracker - 2020 - Special Edition

Charge 3-bezitters die willen upgraden, kunnen ook hun oude bandjes ook gebruiken voor de Charge 4! ?

De officiële Fitbit Charge 4 bandjes kun je kopen in de kleuren: Evergreen en frost white sport bands, rosewood classic band, middernacht en rosewood geweven bands gemaakt van gerecycled materiaal, en zwarte en midnight blauwe Horween lederen banden, maar omdat de bandjes van de Fitbit Charge 3 ook op de Fitbit Charge 4 passen hoef je je daar niet in te beperken en is er een ruime keuze bij  “derde partijen”.

Bekijk hier het complete aanbod Fitbit Charge 3 / Charge 4 bandjes

Fitbit Charge 4
Sportbandje
Paars
Fitbit Charge 3 Sportbandjes - Sportbandje Paars Bestel via Bol.com

Fitbit Charge 4
Sportbandje
Blauw
Fitbit Charge 3 Sportbandjes - Sportbandje Blauw Bestel via Bol.com

Fitbit Charge 4
Sportbandje
Wit
Fitbit Charge 3 Sportbandjes - Sportbandje Wit Bestel via Bol.com

Fitbit Charge 4
Sportbandje
Zwart
Bestel via Bol.com

Fitbit Charge 4
Screenprotector
6 Pack
Fitbit Charge 3 Screen Protector
Bestel via Bol.com

Fitbit Charge 4
Oplaadkabel
USB
Fitbit Charge 3 - Oplaadkabel - USB
Bestel via Conrad

2 gedachten over “Fitbit Charge 4 met ingebouwde GPS en Spotify Control”

 1. Ik ben in het bezit van een Fitbit Alta HB en wil overstappen naar de Fitbit Charge 4.
  Moet ik op mijn mobiel het account helemaal verwijderen en opnieuw starten met een nieuw
  account voor de Fitbit Charge 4. of????
  Hoe moet ik te werk gaan. Is hier een beschrijving voor??

Plaats een reactie