Fitbit Inspire 3 Review: Meest Betaalbare Fitness Tracker van 2022

De nieuwe Fitbit Inspire 3 fitness tracker van 2022

Het is kort geleden dat we de release van een werkelijk indrukwekkende fitness tracker voor minder dan € 100 zagen, maar het lijkt erop dat Fitbit deze leemte heeft opgevuld met de aankondiging van de nieuwe Inspire 3 fitness tracker.

Lees ook mijn Fitbit Inspire 3 review

Fitbit Inspire 3

VOORDELIG

Fitbit Inspire 3

Geel Roze | Zwart 

5/5

Bij bol.com

De Fitbit Inspire 3 vervangt de Fitbit Inspire 2 in de line-up van het merk. Maar voor het eerst krijgt de betaalbare tracker een facelift, met een indrukwekkende functie die meestal is gereserveerd voor enkele van de duurdere beste Fitbits.

Lees wat de 3 grootste verbeteringen zijn 

Voor € 99,- is de Inspire 3 de meest betaalbare fitness tracker van Fitbit. In tegenstelling tot de Fitbit Inspire 2, zal de derde versie van de onopvallende tracker een helder AMOLED-kleurendisplay hebben, hetzelfde als dat van de Fitbit Charge 5, die vorig jaar werd uitgebracht.

Dit is de eerste keer dat we een kleurenscherm op de betaalbare activity tracker hebben gezien, en hoewel we het nog om de pols moeten zien, maakt het in één oogopslag de wearable van € 99,- er premiumer uit. Een van de grootste nadelen van de Inspire 2 was het display, dat een beetje matig aanvoelde in vergelijking met sommige van de andere goedkope fitness-trackers op de markt, dus dit is een opwindende update van het merk.

Onder de motorkap heeft de nieuwe Inspire 3 veel van de technische functies van de Inspire 2 – hij telt nog steeds je stappen, calorieën, actieve zone-minuten en hartslag. Het herinnert je er ook aan om te bewegen als je te veel tijd op de bank hebt gezeten, en je kunt AFib-waarschuwingen instellen, die je vertellen of je hartslag in rust boven of onder je gebruikelijke ritme komt. Een opmerkelijk verschil is echter dat de Inspire 3 de mogelijkheid heeft om SpO2 te volgen – zuurstofverzadiging in het bloed. Het ontbreekt nog steeds aan ingebouwde GPS- en EDA-sensoren (die stress monitoren), maar zoals basisfitnesstrackers gaan, is het indrukwekkend.

Fitbit Inspire 3 – Prijs en releasedatum

De Fitbit Inspire 3 kost € 99, wat dezelfde prijs is als de Fitbit Inspire 2 toen deze werd uitgebracht. Het is een stuk goedkoper dan de Fitbit Charge 5, die wel ingebouwde GPS- en EDA-sensoren heeft, maar € 179,95 kost.

Fitbit Inspire 3

VOORDELIG

Fitbit Inspire 3

Roze Geel Zwart 

5/5

Bij bol.com

De kosten van de Inspire 3 zijn inclusief een Fitbit Premium-lidmaatschap van zes maanden. Fitbit Premium is Fitbit’s geavanceerde platform voor gezondheidsmonitoring, met diepere slaapinzichten, Fitbit’s Daily Readiness Score en fitnessprogrammering. Fitbit Premium kost normaal € 9,99 per maand, of € 80 per jaar.

De releasedatum was 29 september 2022. Inmiddels is de Fitbit Inspire 3 volop te koop en kan meteen worden geleverd.

Naast de Fitbit Sense 2 heeft Fitbit twee nieuwe Fitbit’s : de Fitbit Versa 4 en Fitbit Sense 2, de opvolgers van respectievelijk de Fitbit Versa 3 en Fitbit Sense.

Fitbit Inspire 3 – Ontwerp

Zoals hierboven vermeld, heeft de Fitbit Inspire 3 een paar ontwerp verbeteringen, met name het heldere AMOLED-kleurenscherm.

Het display heeft voor de eerste keer een always-on display-functie, zodat je in één oogopslag je trainingsvoortgang kunt zien – handig als je halverwege je training bent en je niet je dumbbells neer wilt leggen om je voortgang te controleren.

Fitbit Inspire 3

VOORDELIG

Fitbit Inspire 3

Zwart | Geel | Roze

5/5

Bij bol.com

De tracker is dunner en lichter dan eerdere modellen. Hij is waterdicht tot 50 meter, dus je kunt hem zonder zorgen in het zwembad en onder de douche dragen.

De tracker is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: roze, geel en zwart, maar er zijn een aantal verschillende accessoires beschikbaar voor verdere aanpassing, waaronder metalen banden en een clip waarmee je de tracker op je sportbeha of met clip kunt dragen. op je sportbroek.

Fitbit Inspire 3 – Batterijduur

Fitbit zegt dat zelfs met het kleurenscherm de batterijduur van 10 dagen hetzelfde blijft, hoewel we dit nog moeten testen. Het gebruik van het altijd-aan-display zal dit aantal waarschijnlijk ook verminderen.

Fitbit Inspire 3 – Conclusie

Hoewel we de Fitbit Inspire 3 nog niet in handen hebben om te testen, zouden we uit de demo zeggen dat dit een opwindende update is voor een super betaalbare fitness tracker.

Voor de meeste mensen die hun eerste stappen in fitness zetten, is de Inspire een fantastische wearable om om de pols te hebben – hij geeft je gemakkelijk genoeg informatie om een beter inzicht te krijgen in je algehele gezondheid, en met de toevoeging van een helderder kleurenscherm , voelt dit horloge premiumer aan zonder het prijskaartje.

Of het nieuwe scherm voldoende is om je over te halen de tracker te kopen boven de (nu afgeprijsde) Fitbit Inspire 2 valt nog te bezien.

Bestel Fitbit Inspire 3 bij Bol.com

UPDATE: Lees hieronder mijn Fitbit Inspire 3 review over wat inmiddels mijn nieuwe favoriete fitness tracker is geworden.

Fitbit Inspire 3 review

Pluspunten

+ lichtgewicht
+ Erg comfortabel
+ Nauwkeurige fitnesssensoren
+ Batterij gaat meer dan een week mee zonder opladen
+ Betaalbare prijs

Minpunten

–  Mist een hoogtemeter
–  Oplader is lastig los te koppelen

Het is moeilijk om af te vallen en gezond te blijven als je niet dagelijks je fysieke conditie bijhoudt. Daarom is het een goed idee om te investeren in een fitnesstracker, zoals de Fitbit Inspire 3. De Inspire 3 is er een van de kleinere, lichtere en goedkopere producten in de line-up van Fitbit, en de vraag is of het ondanks het minimalistische ontwerp alles kan bieden wat je nodig hebt in een fitness tracker.

Fitbit Inspire 3 review – Ontwerp en comfort

Het eerste dat me opviel aan de Inspire 3 was hoe licht hij is, en het tweede was hoe zijn kleine formaat en gewicht hem veel comfortabeler maken dan elke andere smartwatch die ik ooit heb gebruikt. Ik hield echt van de Fitbit Charge 4 die ik vroeger droeg, maar ik irriteer me snel aan horloges en deed hem vaak af. Met de Inspire 3 vergeet ik vaak dat hij er is, en ik heb zelden de behoefte om hem te verwijderen.

De Inspire 3 wordt geleverd met zowel een lange als een korte band, beide gemaakt van zacht rubberachtig materiaal. Ik heb abnormaal grote polsen, maar de langste van de twee meegeleverde banden past met twee extra inkepingen om te sparen.

Helaas is de optionele roestvrijstalen band die Fitbit verkoopt one size fits most, wat in dit geval niet mij bedoelde. Ik ben een grote fan van het gevoel van de standaard rubberen band, die beschikbaar is in diverse kleuren.

Fitbit Inspire 3 review – Batterijduur

Na een volledige week van constant gebruik, had de Inspire 3 slechts 40% van de batterijduur, hoewel ik ongeduldig was en hem aanvankelijk slechts tot 90% oplaadde. Extrapoleren op basis van de hoeveelheid batterij die in een week tijd leeg is, en afhankelijk van het gebruik biedt de Inspire 3 ongeveer twee weken gebruik voordat hij moet worden opgeladen. Dat is uitstekend, aangezien Fitbit de Inspire 3 adverteert met een batterijduur van 10 dagen.

Fitbit Inspire 3 review – Weergave

Het nieuwe AMOLED-display van de Inspire 3 is prachtig en biedt levendige kleuren en diepe zwarttinten. Het is ook helder genoeg om te zien in fel zonlicht. Het werkelijke oppervlak van het scherm neemt slechts een klein deel van de wijzerplaat in beslag, met grote randen aan elke kant, maar het is perfect passend en ik heb nooit het gevoel gehad dat het te klein was.

Fitbit Inspire 3 review – Prestaties en functies

Knijpen in de Inspire 3 om hem wakker te maken werkt betrouwbaar met goede forcefeedback, en bewegingsactivering is even betrouwbaar. Het touchscreen is responsief en gemakkelijk te navigeren ondanks zijn kleine formaat.

De daadwerkelijke nauwkeurigheid van het volgen van fitness van de Inspire 3 is echt indrukwekkend. Ik was in staat om mee te lopen en te kijken hoe de stappenteller elke stap perfect registreerde, en de hartslagsensor lijkt nauwkeuriger dan die in andere trackers die ik heb gebruikt. Toen ik het apparaat droeg tijdens het sporten, kon ik precies zien waar mijn hartslag piekte. Slaaptracking is op dezelfde manier verbeterd ten opzichte van mijn eerdere ervaring met andere fitness trackers.

De nauwkeurigheid van het volgen van fitness van de Inspire 3 is echt indrukwekkend.

Mijn enige echte klacht over de Inspire 3 is dat het een beetje moeilijk kan zijn om hem los te maken van het oplaadstation en dat het apparaat geen hoogtemeter heeft. Deze problemen zijn echter vrij klein.

Ik hou echt van de ontspanningsmodus op de Inspire 3, waar het je door een paar minuten langzame, afgemeten ademhaling leidt. Met deze functie kon ik mijn hartslag verlagen van 76 slagen per minuut naar 70. Het is ook handig om de trainingsmodus te gebruiken om een ​​specifieke activiteit bij te houden, net als de alarm- en tijdfuncties die in de wearable zijn ingebouwd. Ik hou ook van de “vind mijn telefoon” -functie, die een alarm op je telefoon laat klinken als deze is verbonden met de Inspire 3, zodat je hem gemakkelijker kunt vinden.

Fitbit Inspire 3 review – App en premium abonnement

De Fitbit-app is een belangrijk onderdeel van het pakket en het is net zo goed als altijd. Ik waardeer het gebruik van de app in combinatie met de Charge 4 om me te helpen veel gewicht te verliezen in 2020, en het werkt net zo goed met de Inspire 3. Mijn strategie is om de gegevens die door de Fitbit worden gegenereerd te gebruiken om me te helpen beoordelen en reguleren mijn inname van voedsel en water. Op deze manier kan ik erachter komen hoeveel ik kan consumeren zonder mijn calorieverbruik elke dag te overschrijden en meer bewust zijn van de voedingsstoffen die ik binnenkrijg.

Het is uiterst nuttig om veel uitstekende grafische weergaven in de app te hebben om mijn gezondheids- en fitnessvoortgang te meten. Ik merk dat hoe meer ik me bewust ben van mijn gezondheid, hoe meer ik zal worden aangemoedigd om een ​​gezonde levensstijl na te streven en te behouden.

De gratis versie van de app is geweldig, maar als je springt voor het premium abonnement van € 10,- per maand (of € 80,- per jaar), krijg je een schat aan extra fitnessanalyses en inhoud. Dit omvat geavanceerde slaapanalyses, wellnessrapporten en mindfulness-sessies, evenals games, recepten en videoworkouts.

Fitbit Inspire 3 review – Prijs en beschikbaarheid

De Inspire 3 is vandaag beschikbaar voor € 99,- wat een koopje lijkt gezien de kwaliteit en functies van het apparaat. Er zijn weinig compromissen in het ontwerp die niet ook nodig zouden zijn geweest door zijn kleine formaat.

De Fitbit Inspire 3 is mijn nieuwe favoriete fitness tracker

Misschien wel de beste lof die ik de Fitbit Inspire 3 kan geven, is dat het een fitness tracker en smartwatch is die ik echt zal dragen en gebruiken. Het bereikt wat geen ander horloge (slim of anderszins) mij heeft kunnen bieden, namelijk 24/7 comfort. Voeg daarbij de uitstekende batterijduur en alle fitnessstatistieken en functionaliteit die ik nodig heb, en de Inspire 3 is zo goed als perfect voor mij. Het is een eenvoudig apparaat, maar soms is simpel beter.

Fitbit Inspire 3

VOORDELIG

Fitbit Inspire 3

Zwart | Geel | Roze

5/5

Bij bol.com

Lees ook wat de verbeteringen zijn:

Fitbit Inspire 3 – Verbeteringen

De Fitbit Inspire 3 brengt een aantal zinvolle verbeteringen aan het ontwerp, het display en de gezondheidssensoren.

Fitbit’s Inspire-serie is een van de beste opties geweest bij het shoppen voor een budget fitness-tracker. De Fitbit Inspire 2 debuteerde in september 2020. En in september 2022 lanceerde Fitbit de opvolger van zijn fitness- en gezondheidsvolgapparaat op instapniveau, genaamd Inspire 3, als een nieuwe inzending in de competitieve draagbare fitnesstrackerruimte.

Als je de Fitbit Inspire 2 bezit, twijfel je misschien of het de moeite waard is om te upgraden naar de Fitbit Inspire 3. Zo ja, dan zijn hier de belangrijkste verbeteringen die beschikbaar zijn op de Fitbit Inspire 3 om je te helpen beslissen of het de moeite waard is om de sprong te wagen.

1. Ontwerprevisie

Het exterieurontwerp is de eerste opvallende verandering aan de Fitbit Inspire 3 in vergelijking met zijn voorganger. De Inspire 3 is dun en licht, maar breder en langer. Het heeft een verfijnder uiterlijk dan de Inspire 2, waarvan de banden door de vorm van het apparaat te groot leken. Op de Inspire 3 loopt de band gelijk met het scherm van de tracker, wat er eleganter uitziet.

Met de Inspire 3 is het duidelijk dat Fitbit aantekeningen heeft gemaakt van het stijlvolle ontwerp van de Fitbit Luxe. Hierdoor hoef je niet meer meer te betalen om de looks van het Luxe toestel te krijgen.

2. Kleurenscherm met Always-On Display

De Inspire 3 is het eerste apparaat in de Inspire-serie op instapniveau met een kleurenscherm, waardoor het competitiever is met andere fitnesstrackers op instapniveau onder de € 100, zoals de Xiaomi Mi Band-serie. Dat gekleurde scherm vervangt het monochrome scherm van de Inspire 2, terwijl het dezelfde batterijduur van 10 dagen belooft.

Beter nog, het bedrijf hield het niet vol om altijd-aan-display-ondersteuning toe te voegen om het pakket compleet te maken. Een altijd-aan-scherm is uitstekend wanneer je aan het trainen bent, omdat je het scherm niet hoeft te activeren en je workflow hoeft te onderbreken om je voortgang te controleren – een blik is alles wat je nodig heeft.

Dit maakt altijd-aan-display een belangrijke functie om op te letten bij het shoppen voor een nieuwe fitnesstracker. Naast het altijd-aan-display zijn er echter nog andere belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij een fitnesstracker.

3. Bloedzuurstofmeting

Aan de kant van de dingen is de grootste upgrade de opname van rode en infraroodsensoren voor ondersteuning van bloedzuurstof (SpO2)-monitoring. SpO2 meet het zuurstofgehalte in je bloed ten opzichte van de maximale draagkracht. Doorgaans wordt aangenomen dat de normale niveaus tussen 95% en 100% liggen. Deze statistiek is belangrijk omdat een lager dan ideaal niveau (bekend als hypoxemie) kan leiden tot verschillende symptomen zoals hoofdpijn en ademhalingsmoeilijkheden.

Voorheen was SpO2-monitoring alleen beschikbaar op de stijlvolle en relatief dure Fitbit Luxe-serie en de duurdere productlijnen van Fitbit, zoals de Charge-, Versa- en Sense-serie.

Dankzij de Inspire 3 hoef je niet langer meer te betalen bij het kiezen van het beste Fitbit-model, alleen om het zuurstofgehalte in je bloed te controleren. SpO2-monitoring maakt de Inspire 3 tot een robuustere fitnesstracker die meer doet dan alleen je slaap, hartslag en fysieke activiteit bijhouden.

Het is duidelijk dat het vermogen om veel gezondheids- en activiteitsstatistieken bij te houden een van de kritieke factoren is die fitness trackers de moeite waard maken om te kopen.

Moet je upgraden naar de Fitbit Inspire 3?

Als je van de Inspire 2 komt, is de Inspire 3 een substantiële upgrade. Fitbit heeft niet alleen de buitenkant veranderd, maar heeft ook twee belangrijke tracking mogelijkheden toegevoegd die je zult waarderen.

Bovendien bevat het nu een prominenter kleurenscherm, waardoor het een concurrent is van sommige smartwatches. Het kan je updaten met meldingen van je telefoon wanneer je in de buurt bent, en het kan je ook helpen het te vinden als je het kwijt bent. Aangezien de Inspire 3 nog steeds voor dezelfde prijs wordt verkocht als zijn voorganger, is upgraden een goed idee.

Lees ook:

Plaats een reactie