Fitbit Versa 3 (REVIEW) release datum, prijs en functies

Wat is de Versa 3?

De Fitbit Versa 3 is een smartwatch met ingebouwde gps. Het lijkt qua uiterlijk op zijn voorganger, de Versa 2.  en is nu verkrijgbaar in een ‘zacht goud’ -optie, evenals in zwart.

Het scherm is ook groter dan bij het vorige model – het heeft nu een vierkant gevormd touchscreen van 40 mm, met een hogere resolutie van 336 x 336 pixels. Bovendien is de fysieke knop van het vorige model vervangen door een aanraakgevoelige inspringing aan de zijkant.

Hij is waterbestendig tot 50 meter, wat betekent dat je hem na het sporten, in het zwembad, op zee of onder de douche kunt dragen.

Er is muziekstreaming via Deezer en Spotify, plus het is compatibel met Alexa-spraakbesturing en Google Assistant-ondersteuning.

Fitbit Versa 3 kopen

REVIEW

Fitbit Versa 3

5/5

Bij bol.com

Het heeft zowel Wi-Fi- als Bluetooth-connectiviteit, wat betekent dat je verbonden kunt blijven met je telefoon, zelfs als je buiten het Bluetooth-bereik bent, zolang je in een plaats bent met wifi en je telefoon toegang heeft tot wifi of een mobiel datanetwerk.

Het is compatibel met Android 7.0 of iOS 12.2 (of hoger).

Wat kan het doen?

Het houdt alle belangrijke fitnessgegevens bij, inclusief VO2 Max – de maximale snelheid waarmee je zuurstof kunt opnemen, naar je spieren kunt transporteren en het kunt gebruiken voor een efficiënte aërobe energieproductie, en dus een maatstaf voor uw aërobe conditie. Het controleert ook het zuurstofgehalte in het bloed in het slaapvolggedeelte van zijn app. Hoewel je dit niet als een medisch hulpmiddel mag behandelen, kan nachtelijk gebruik je helpen tekenen van slaapapneu te signaleren, die je met je huisarts kunt bespreken.

Er is een ingebouwde gps, wat betekent dat je, in tegenstelling tot zijn voorganger, je telefoon niet hoeft mee te nemen als jij je buitenroutes wilt volgen.

Er zijn meerdere verschillende trainingsmodi, waaronder hardlopen, fietsen en zwemmen, crosstrainers en yoga, plus meer ongebruikelijke opties zoals gewichten, pilates, vechtsporten, kickboksen en golf.

De tracking is behoorlijk uitgebreid. Bij het lopen omvatten de statistieken afstand, stappen, trainingstijd, gemiddeld tempo, gemiddelde hartslag en verbrande calorieën. Als je aan het hardlopen bent, houdt het afstand, trainingstijd, tempo, rollend tempo, huidige hartslag en calorieën bij.

HANDLEIDING!
Download hier de Fitbit Versa 3 handleiding (in het Nederlands):
Fitbit Versa 3 (42459 downloads )

Tijdens het fietsen kun je afstand, trainingstijd, huidige en gemiddelde snelheid, hartslag en calorieën bijhouden. Zwemstatistieken omvatten afstand, aantal lengtes, calorieën, trainingstijd en tempo; maar enthousiaste zwemmers zijn misschien teleurgesteld dat het geen slagdetectie heeft.

Het beknibbelt ook niet op slimme functies. Je ontvangt meldingen voor oproepen, berichten, e-mails, updates op sociale media en agenda-updates, ervan uitgaande dat je telefoon in de buurt is. Je kunt ook e-mail- en sms-berichten lezen. Android-gebruikers kunnen sms’en beantwoorden met vooraf ingestelde berichten, emoji’s of, in theorie, met de stemassistent (zie ‘Hoe is het om te dragen en te gebruiken?’), Maar iOS-gebruikers hebben deze functionaliteit niet.

Wil je naar muziek luisteren dan is er Deezer en Spotify beschikbaar, maar dat laatste werkt alleen als je je telefoon meeneemt tijdens het sporten. De Versa 3 heeft ook NFC (Near Field Communication), dus je kunt aankopen doen met Fitbit Pay als je bank compatibel is.

Hoe is het instellen?

Het is gemakkelijk om een Fitbit-account in te stellen en aan te maken nadat je de app hebt gedownload. Je moet je biometrische gegevens invoeren en je telefoon aan het horloge koppelen, maar dit is eenvoudig. Je moet ook inloggen op een Amazon-account om Alexa op dit horloge in te schakelen.

Er is maar één wijzerplaat beschikbaar op het apparaat zelf, maar je kunt er honderden andere downloaden via de app store.

Sommige instellingen moeten via de app worden gewijzigd, maar andere worden op het horloge uitgevoerd – bijvoorbeeld door de helderheid, de time-outtijd en de slaapstand te wijzigen.

Je kunt ook verschillende lifestyle- en fitness-apps downloaden. Strava is al beschikbaar, maar het is ook compatibel met Runkeeper, MyFitnessPal en Endomondo.

Hoe is het om te dragen en te gebruiken?

Met 44 g is hij vrij licht, heeft geen uitstekende delen en voelt hij comfortabel aan. Er worden twee maten polsbandjes meegeleverd en ze zijn zacht en gemakkelijk aan te passen. Het is ook niet te dik, dus hoewel het even wennen kan zijn, zou het geen probleem moeten zijn om het ‘s nachts te dragen als je het wilt gebruiken om je slaap bij te houden.

Het scherm is vrij groot, met een helder scherm dat zich aanpast aan het omgevingslicht en zelfs in zonnige omstandigheden goed leesbaar is. Reflecties kunnen echter vervelend zijn. Het kan maximaal drie verschillende statistieken tegelijk weergeven en, slim, wordt de belangrijkste informatie permanent weergegeven, terwijl de minder belangrijke statistieken kunnen worden omgeschakeld met horizontale veegbewegingen op het touchscreen.

Er is ook een altijd ingeschakelde weergave-optie, wat goed is om te zien, hoewel hierdoor de batterij sneller leegloopt.

Als je ervoor kiest om het niet te gebruiken, wordt het scherm meestal wakker door je pols op te heffen – hoewel het niet 100% betrouwbaar is en je misschien moet tikken.

De slaapvolgfunctie is zeer gedetailleerd in vergelijking met andere merken. Het detecteert automatisch wanneer de slaap begint en bewaakt de verschillende fasen die je doormaakt. De gegevens worden weergegeven in grafieken en diagrammen in de app, inclusief samenvattingen van je slaap in de loop van een week, een maand, drie maanden of een jaar.

We vonden de Alexa-functie echter een beetje teleurstellend, omdat deze niet altijd op onze opdrachten reageerde. En hoewel het de bedoeling is dat Android-gebruikers berichten kunnen beantwoorden met deze spraakassistent, konden we dit niet laten werken – we kregen zojuist een bericht met de melding ‘Berichten met Alexa wordt niet ondersteund op dit apparaat ‘. Het kan echter eenvoudige vragen beantwoorden als ‘hoe is het weer morgen?’ Maar wie weet gaat dit beter werken me de update die volgen.

Hoe nauwkeurig is het?

Het volgen van de hartslag is goed, hoewel het minder nauwkeurig is bij het uitvoeren van oefeningen met een lage intensiteit en steeds nauwkeuriger wordt naarmate je harder aan het werk bent en je hartslag verhoogt.

De stappenteller werkt echter goed bij hardlopen en wandelen, en afstandsregistratie met behulp van GPS is zeer nauwkeurig.

Er is geen ingebouwde hoogtemeter, maar hij kan schattingen maken van de gewonnen of verloren hoogte met behulp van de GPS als deze zich in het juiste ballenpark bevinden.

Hoe lang gaat de batterij mee?

Fitbit beweert dat je per oplaadbeurt zes dagen gebruik zou moeten krijgen. In onze tests, die zijn gebaseerd op normaal gebruik, duurde het zelfs iets langer dan dit – wat een behoorlijk resultaat is. Houd er rekening mee dat als de GPS is ingeschakeld, de batterij sneller leegraakt.

Het horloge wordt opgeladen in een magnetische houder die gemakkelijk te gebruiken is. Het duurt ongeveer een uur en 20 minuten om de batterij volledig op te laden als hij leeg is, hoewel je hem met een boost van slechts een half uur tot een behoorlijke 63% kunt krijgen.

Is er nog iets dat ik moet weten?

De bouwkwaliteit van dit horloge is goed. We controleren ook de krasbestendigheid van het scherm op elk apparaat, en de Fitbit Versa 3 deed het hier goed en overleefde de test zonder schade.

We hebben dit model door onze privacy- en beveiligingstests heen geleid en hebben op het moment van testen niets gevonden dat ons zorgen baarde.

Moet ik het kopen?

Ja, dit is een geweldige smartwatch met een groot aantal functies die je activiteiten nauwkeurig volgen. Het is met name geschikt voor serieuze hardlopers en degenen die een diepe duik willen nemen in hun trainings- en slaapgegevens.


Pros

Cons

 • Nauwkeurige tracking

 • Makkelijk te gebruiken

 • Lange batterijduur

 • Veel slimme functies

 • Uitgebreide trainingsregistratie

 • Alexa-functie stelt teleur

Bestel de Fitbit Versa 3 smartwatch bij Bol.com

Fitbit Versa 3 kopen

REVIEW

Fitbit Versa 3

5/5

Bij bol.com

Fitbit Versa 3 FAQ’s

Lees ook de veelgestelde vragen over de Fitbit Versa 3 smartwatch:

JA! Nadat je afspeellijsten naar je horloge hebt gedownload, sluit je een Bluetooth-hoofdtelefoon of een ander audioapparaat aan om naar je nummers te luisteren.

Nadat je Fitbit Connect hebt gedownload en op je computer hebt geïnstalleerd:

 1. Klik op de tegel Mijn muziek beheren.
 2. Ga naar de naar muziek-app op je Versa, open deze en tik op Muziek overzetten.

Nadat je Versa verbinding heeft gemaakt met je computer, kunt je kiezen welke afspeellijst je wilt overzetten.

Nee! De Fitbit Versa 3 kan je hartslag gedurende de dag en het zuurstofgehalte in het bloed volgen, maar kan niet je bloeddruk meten. Als je een hartprobleem hebt, kun je beter een speciaal medisch apparaat hebben dat de bloeddruk meet. Als het je doel is om de algehele gezondheid te verbeteren, is een veelzijdige Fitbit-smartwatch zoals de Fitbit Versa 3 of de Fitbit Sense je beste optie.

Samsung Galaxy Watch Active 4 met bloeddrukmeting

Als je op zoek bent naar een smartwatch die wel bloeddruk kan meten dan is de Samsung Galaxy Watch Active 4 met bloeddrukmeting wellicht iets voor jou. Als je gebruik wilt maken van bloedruk meten met de Samsung dan moet je het horloge wel kalibreren door middel van een manchetvalidatie met een bovenarm bloeddrukmeter zoals bijvoorbeeld van het merk Omron.

Het meten van de bloeddruk op de Fitbit Sense

Fitbit is bezig met een proef (PAT) om te kijken of bloedruk meten, gebruikmakend van de huidige Fitbit Sense technologie en sensoren, toch mogelijk maakt. Lees hier meer daarover.

Lees ook welke Fitbit kan bloeddruk meten?

Activiteit, fitness en gezondheid volgen. Gedurende de dag houdt de Versa 3 automatisch je stappen, hartslag, verbrande calorieën, opgelopen trappen, afgelegde afstand en actieve zoneminuten bij. Het controleert je uurlijkse activiteit en kan je herinneringen sturen om 10 minuten voor het uur te gaan als je nog geen 250 stappen hebt bereikt.

Ja! Om berichten van je apparaat te ontvangen en erop te reageren, moet je telefoon in de buurt zijn met Bluetooth ingeschakeld en de Fitbit-app op de achtergrond. Als je de microfoon in Sense, Versa 2 of Versa 3 wilt gebruiken om op berichten te reageren, moet je in de app Instellingen ervoor zorgen dat de instelling Microfoon is ingeschakeld.

Ja! De Fitbit Versa 3 kan nu oproepen direct beantwoorden wanneer een telefoon in de buurt is met behulp van de ingebouwde luidspreker en microfoon. Voorheen kon het horloge worden gebruikt om een oproep aan te nemen of te weigeren, maar gebruikers moesten nog steeds in de telefoon zelf praten.

7 gedachten over “Fitbit Versa 3 (REVIEW) release datum, prijs en functies”

 1. Beste Katleen, Helaas passen de vorige Fitbit Versa-banden niet op de Versa 3. Het nieuwste model (Versa 3) introduceert de nieuwe infinity-banden, die uitwisselbaar zijn met een quick-release-systeem. Dit zijn niet dezelfde banden die worden gebruikt op de Versa 2, Versa of Versa Lite.

 2. hallo medewerker,

  vraag, kan de versa 3 zonder mobiel muziek afspelen, zo ja hoe dan, zo neen hebben jullie wel smartwatch die dat kunnen? (bv. met een geheugenkaartje waar je muziek opzet)
  Alvast bedankt voor jullie aandacht en antwoordt

  mvg, Robbie

 3. Hallo Ann,

  Je kunt de taal van je Fitbit in het Nederlands zetten door onderstaande stappen te volgen:

  – Ga naar de Fitbit-app en tik op het tabblad Vandaag > je profielfoto.
  – Tik op Geavanceerde instellingen >Land.
  – Schakel de optie uit om je land automatisch te detecteren.
  – Kies je land en synchroniseer vervolgens je apparaat.
  – Volg de instructies om je apparaat bij te werken om de door jou geselecteerde taal te gebruiken.

  Houd er rekening mee dat de taal op je Fitbit-apparaat dezelfde is als die van je Fitbit-account.

 4. Hoi Robbie,

  JA je kunt muziek beluisteren p[ de Fitbit Versa 3 zonder je mobiel mee te nemen.

  Muziek op je Versa 3 gaat als volgt:

  – Klik op de tegel Mijn muziek beheren.
  – Ga naar de naar muziek-app op je Versa, open deze en tik op Muziek overzetten.

  Nadat je afspeellijsten naar je horloge hebt gedownload, sluit je een Bluetooth-hoofdtelefoon of een ander audioapparaat aan om naar je nummers te luisteren.

 5. Hallo,

  Kun je buiten tijdens het wandelen Spotify gebruiken zonder dat je je mobiel bij je hebt? (Ik heb een iPhone)

Plaats een reactie