Welke Fitbit kan bloeddruk meten?

Ben je op zoek naar de beste Fitbit horloges voor het meten van bloeddruk? Zo ja, lees dan dit artikel.

Het meten van onze bloeddruk is essentieel. Als deze functie op een smartwatch kan worden opgenomen, wordt het meten van de bloeddruk een stuk eenvoudiger.

Nu is de vraag: Welke Fitbit kan mijn bloeddruk meten? Er is nu nog geen Fitbit horloge die je bloeddruk kan meten. Dat heeft alles te maken met de uitdaging om de juiste technologie te vinden om de Fitbit smartwatches of activity trackers voor bloeddrukmeting te produceren.

Fitbit evalueert momenteel of het bloeddrukmeting kan toevoegen als een nieuwe functie voor onder meer de Fitbit Sense. Wellicht maakt Pulse Arrival Time (PAT) het mogelijk voor Fitbit om dit te doen. Fitbit is inmiddels gestart met de bloeddruk meten proef op de Fitbit Sense.

Lees hieronder meer over PAT

Fitbit start bloeddruk meten proef

Fitbit start bloeddruk meten proef terwijl grote namen ten strijde trekken tegen gezondheidstechnologie

Fitbit Sense studie richt zich op hypertensie

Fitbit heeft aangekondigd dat het met proeven begint, waardoor het meten van de bloeddruk op zijn apparaten zou kunnen verschijnen. De proef gaat via Fitbit Labs op Fitbit Sense, die zal kijken naar Pulse Arrival Time (PAT)*, wat een maat is voor hoe snel bloed je pols bereikt nadat het door het hart is gepompt.

Fitbit heeft in een eerder onderzoek al een verband gevonden tussen PAT en bloeddruk, en wil nu meer gegevens halen uit een grootschalig gebruikersonderzoek. De Fitbit Labs-app zal beschikbaar zijn voor Sense-gebruikers in de VS, en degenen die in aanmerking komen, zullen worden gevraagd om deel te nemen.

Fitbit wil kijken naar het effect van PAT op zaken als eten, mediteren of een warm bad of douche nemen. Dat zou dus kunnen betekenen dat gebruikers worden gevraagd om gedrag te loggen dat normaal gesproken niet wordt gevolgd door het Fitbit-ecosysteem. Het doel, zegt Fitbit, is om “de mogelijke link naar het meten van de bloeddruk te onderzoeken.”

Fitbit wierp ook een beetje schaduw over de bloeddrukmeting van Samsung, waarvoor manchetvalidatie vereist is.

Samsung met bloeddrukmeting

Samsung Galaxy Watch Active 4 met bloeddrukmeting

“Hoewel de mogelijkheid om gemakkelijk de bloeddruk te meten en te controleren in een draagbare, niet-manchettoepassing van groot belang is geweest, was het tot nu toe nogal ongrijpbaar, en de mogelijkheid om nauwkeurig bloeddrukmetingen vast te leggen in een niet-manchet van de pols -wearable is nog niet bereikt”, staat in een bedrijfsverklaring.

Bloeddruk lijkt in 2021 een grote focus op wearables te zijn, en tegen het einde van het jaar kunnen er meerdere apparaten zijn met de functie aan boord.

Apple heeft patenten voor bloeddrukmonitoring gewonnen die in ieder geval wijzen op interesse in deze ruimte, en Valencell toonde ook technologie op CES.

In een exclusief interview vertelde de COO van Zepp Health (Huami) ons dat Amazfit ook op zoek was naar een manchetvrije bloeddrukmeting, en we zagen ook dat de Aktiia-band de functie aanbiedt zonder dat hiervoor validatie nodig is.

En het is geen wonder dat er zoveel aandacht is voor bloeddruk vanaf de pols. Hoge bloeddruk treft niet alleen 1 op de 2 Amerikanen, maar weinigen volgen het elke dag vanwege omslachtige manchetten.

Een onderzoek van Valencell toonde aan dat 31% van de Amerikanen met hypertensie hun bloeddruk slechts een paar keer per jaar meet. Slechts 4% meet het meerdere keren per dag, zoals geadviseerd door de Mayo Clinic. Het gemakkelijk beschikbaar en automatisch maken van de gegevens zou een enorm voordeel zijn voor patiënten met hoge bloeddruk.

Dit artikel biedt een gedetailleerd overzicht van drie van de beste Fitbits die je nu kunt kopen en die kunnen worden gebruikt om je gezondheid te meten in plaats van je bloeddruk.

Beste Fitbit-horloges voor het volgen van gezondheid

Fitbit Sense

Fitbit Sense bevat verschillende sensoren waarmee je lichaamstemperatuur, zuurstofgehalte in het bloed, slaap en stress kunt meten. Het apparaat is ook door de FDA goedgekeurd voor elektrocardiogrammen. Met het Sense-model kun je bellen, apps gebruiken, aankopen doen en hij is waterdicht.

Fitbit Sense heeft een ECG-app die abnormale hartritmes detecteert als een gebruiker abnormale hartslagen opmerkt. Gebruikers kunnen gegevens delen met een arts als ze daar behoefte aan hebben. Dit horloge is ook uitgerust met fitness-trackers en slaapmonitors, evenals stressmonitors, menstruatiecyclusmonitors en stressdetectoren.

Hoe houdt Fitbit Sense je conditie bij?

Fitbit Charge 4

Als je probeert vet te verliezen, je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren of weet wanneer jij je maximale inspanning levert, dan is dit Fitbit-horloge uitstekend om je te helpen je fitnessdoelen te bereiken.

Fitbit Sense is geëvolueerd tot veel meer dan een simpele stappentracker. Met de ingebouwde GPS van Sense kunnen gebruikers activiteiten zoals wandelen, fietsen en hardlopen nauwkeuriger volgen.

Het gebruik van hartslagsensoren is een ander essentieel onderdeel van fitnesstracking, omdat ze realtime inzicht geven in uw door inspanning veroorzaakte hartslagzones.

Functies

 • GPS kan worden gebruikt om hardlopen, wandelen en paardrijden te volgen.
 • Identificeer onregelmatige hartslagen.
 • In 12 minuten kun je een hele dag opladen
 • EDA Scan detecteert elektrodermale activiteit
 • GPS
 • NFC
 • ECG app
 • 6+ dagen batterij
 • Geavanceerde slaapregistratie

Pluspunten


Minpunten

 • Smartphone-meldingen 

 • Muziek bedienen

 • Slaap volgen

 • Kan geen aangepaste teksten verzenden of bellen

 • Applicaties laden langzaam

 • Ingebed scherm

Bestel Fitbit Sense voor het volgen van je gezondheid

Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 is ideaal voor sporters die geen smartphone bij zich willen hebben, omdat het is uitgerust met ingebouwde GPS en realtime, tempo-tracking en afstand.

Fitbit Versa 3 kan je hartslag en slaapdiepte volgen, evenals je gezondheidsstatistieken in de loop van de tijd, ook al omvat het geen detectie van huidtemperatuur, stress-tracking of onregelmatige hartslagwaarschuwingen.

De Bluetooth-functie kan ook bellen en gebeld worden, muziek en podcasts beheren, smartphonemeldingen ontvangen en Fitbit Pay gebruiken.

Wanneer de GPS van de Versa 3 slechts 2-3 keer per week wordt gebruikt, is het display ingesteld op gemiddelde helderheid. Bovendien gaat de batterij tot wel 6 dagen mee.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van dit horloge?

De Fitbit Versa 3 biedt veel meer dan alleen fitnesstracking. Dit apparaat meet niet alleen je gezondheid, maar meet ook je ademhalingsfrequentie, SpO2 en andere factoren.

Bovendien zijn veranderingen in de temperatuur van je huid tijdens de slaap indicatief voor uw gezondheid. Het heeft ook FDA-goedkeuring gekregen om ECG op het apparaat te leveren.

Met het apparaat kun je bijhouden hoe lang en hoe diep je slaapt (lichte slaap en REM-slaap).

Verder houdt Fitbit je hartslag, ademhalingssnelheid, zuurstofgehalte in het bloed en variaties in lichaamstemperatuur bij terwijl je slaapt, wat ‘s ochtends te zien is in de Fitbit-app.

Wat is de batterijduur van dit horloge?

Fitbit Versa 3 biedt de meest lange levensduur van de batterij in vergelijking met zijn concurrenten. Hij kan bijna drie dagen worden zonder opladen worden gedragen.

Het kan de levensduur van de batterij met maximaal zes dagen verlengen door het altijd-aan-display uit te schakelen en het apparaat matig te gebruiken.

Als gevolg hiervan gaat de Fitbit Versa 3-batterij langer mee en laadt hij sneller op dan het vorige model. Het duurt 12 minuten om 24 uur op te laden. En na 30 minuten zit je op 100%.

Functies

 • Fitbit’s PurePulse 2.0 houdt je hartslag 24×7 bij.
 • Bluetooth-luidspreker en microfoon voor bellen en gebeld worden
 • Met GPS kun je wandelen, hardlopen en meer zonder je telefoon
 • GPS Smartatch
 • Ingebouwde Alexa
 • Gratis Fitbit Premium-proefperiode van 90 dagen f
 • Ondersteuning Spotify
 • Actieve zone minuten

Pluspunten


Minpunten

 • Je slaap volgen

 • De kenmerken van fitness

 • Bellen

 • Een band zonder gespen

 • Applicaties laden langzaam

 • Beperkte toepassingen

Bestel de Fitbit Versa 3 bij Bol.com

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 beschikt over de meest geavanceerde functies van de fitnesstrackers van het bedrijf.

Dit Fitbit-horloge heeft dezelfde ingebouwde GPS-functie als Fitbit Versa 3 en het AMOLED-display en het slanke ontwerp van Fitbit Luxe, naast de stressmeting-app op Fitbit Sense. Dit is een uitstekende upgrade voor iedereen die serieus bezig is met sporten, of het nu gaat om hardlopen of fitness.

Zelfs als je niet aan het sporten bent, profiteer je van smartphonemeldingen omdat je ze kunt lezen, openen, enz.

Je kunt Fitbit Pay gebruiken om contactloze betalingen te doen en herinneringen te ontvangen.

Wat vind je van de algehele prestaties?

Als gevolg hiervan zijn de prestaties het beste wanneer deze bijna de hele dag worden gedragen, waardoor het gegevens kan verzamelen over je gezondheids-, slaap- en bewegingsgewoonten. Fitbit lijkt het met dit horloge te hebben gedaan.

De Charge 5 is ook ongelooflijk aantrekkelijk, waardoor je naast zijn comfort en functionaliteit vele redenen hebt om hem elke dag te dragen. Je ziet slechts een klein stukje tekst wanneer je een sms-bericht ontvangt. Je kunt op de afbeelding tikken om deze te openen, te lezen of te sluiten. Over het algemeen is dit een geweldig product.

Functies

 • Je ontvangt dagelijks Stress Management Scores
 • Optimaliseer je trainingen door uw hartslag 24/7 te controleren
 • Het touchscreen is nu twee keer zo helder
 • ingebouwde GPS
 • AMOLED-display
 • ECG-app
 • Hulpmiddelen voor stressbeheersing

Hoe stel je de Fitbit-app in?

Wanneer je de Fitbit-app of Fitbit Connect voor de eerste keer instelt, wordt je gevraagd om in te loggen met je Fitbit-inloggegevens. Hieronder volgen de stappen om de Fitbit-app op je smartphone in te stellen.

 1. Nadat je de Fitbit-app hebt geïnstalleerd, tik je op ‘Join Fitbit’.
 2. Zorg ervoor dat de Fitbit van het juiste type is voordat je deze instelt.
 3. Klik op de knop doorgaan.
 4. Geef je gebruikersnaam en wachtwoord voor je account op.
 5. Vink het vakje aan naast Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Fitbit.
 6. Klik op Account maken om je account aan te maken.
 7. Tik vervolgens op Ik ga akkoord.

Kan een Fitbit je gezondheid verbeteren?

Mensen in de 12-weekse wandelprogramma’s met stappentellers hadden een lager risico op fracturen en hartproblemen dan hun tegenhangers in de controlegroep. Daarom kunnen mensen gemotiveerd zijn om meer te lopen wanneer ze hun stappen volgen.

Het dragen van Fitbits leidde 52 postmenopauzale vrouwen ertoe hun fysieke activiteit te verhogen. De vrouwen droegen vaker Fitbits omdat ze werden aangemoedigd om vaker op de loopband te gaan staan.

Fitbit-horloges kunnen je gezondheid verbeteren als je daarin geïnteresseerd bent. Studies hebben aangetoond dat het dragen van Fitbit-horloges je gezondheid verbetert.


Pluspunten


Minpunten

 • Activiteiten worden in  automatisch bijgehouden

 • Mobiele betalingen worden ondersteund

 • Constante kleurenweergave op een touchscreen

 • Spotify wordt niet ondersteund

 • Sneltoetsen voor beperkte oefeningen

Bestel Fitbit Charge 5 geavanceerde activity tracker

Tot slot

Zoals we hebben besproken, meet Fitbit momenteel geen bloeddruk. We hopen echter dat ze in de toekomst een bloeddruk-smartwatch zullen ontwikkelen. Als jij je zorgen maakt over hartslaggegevens, dien je altijd je zorgverlener te informeren.

Tot slot, voel je vrij om ons feedback te geven over dit informatieve artikel.

Plaats een reactie