Fitbit Versa 4 review: Release datum, Prijs en Specificaties

Fitbit Versa 4 smartwatch gelanceerd 24-08-2022. Release datum: 29-09-2022

Fitbit Versa 4 smartwatch

De Fitbit Versa 4 (evenals de Sense 2) is compatibel met zowel iOS als Android en biedt uitgebreide app- en tekstmeldingen, overzichtelijke waarschuwingen en slimme antwoorden op Android. De Versa 4 smartwatch is binnenkort compatibel met Google Maps en Google Wallet. Verder is er ondersteuning voor Bluetooth-oproepen op de smartwatches waarmee gebruikers rechtstreeks vanaf hun pols spraakoproepen kunnen plaatsen en bijwonen. De wearable is waterdicht tot 50 meter.

Fitbit Versa 4

Met GPS

Fitbit Versa 4

5/5

Bij bol.com

Er is een Find My Phone-functie op Fitbit Versa 4 waarmee gebruikers hun zoekgeraakte telefoons kunnen lokaliseren. De Versa 4 heeft ingebouwde GPS en heeft een aan de zijkant gemonteerde knop voor navigatie.

De Fitbit Versa 4 bevat ook Amazon Alexa-ondersteuning. Het biedt meer dan 40 trainingsmodi, waaronder HIIT, gewichtheffen, CrossFit en dans. Het toont Active Zone Minutes en biedt Daily Readiness Score met een premium abonnement dat fitnessliefhebbers helpt om activiteitsdoelen te bereiken. De wearable biedt 24/7 hartslagmeting en bevat een bloedzuurstofsaturatie (SpO2) -monitor. De Fitbit Versa 4 biedt verder onder andere slaaptracking en stressmonitoring.

Fitbit Versa 4

Met GPS

Fitbit Versa 4

5/5

Bij Bol.com

De Fitbit Versa 4 heeft tot zes dagen batterijduur op een enkele lading. Er wordt beweerd dat het na een dag gebruik bieden met slechts 12 minuten opgeladen kan worden.

Fitbit Versa 4 specificaties

Productdetails:

 • Sensor Bloedzuurstofmeter, Hartslagmeter
 • Compatibel apparaat Android, iOS
 • Levensduur batterij 6

Connectiviteit functies:

 • Oproepfunctie Ja
 • Bluetooth Ja
 • GPS Ja
 • Ondersteuning voor berichten Ja
 • Ondersteuning voor apps van derden Ja
 • Oproepfuncties Oproepen dempen, Oproepen weigeren
 • Andere connectiviteitsfuncties Meldingen

Fitness- en horlogefuncties:

 • Staptelling Ja
 • Hartslagmeter Ja
 • Kompas Ja
 • Kalender Ja
 • Wekker Ja
 • Datum- en tijdweergave Ja
 • Taal Engels
 • Aantal Knoppen 1

Fitbit Versa 4 display

De Fitbit Versa 4 heeft een 1,32-inch AMOLED-display en heeft een rechthoekig ontwerp dat aan de randen is gebogen. De smartwatch is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een tweekleurige vibe. De kleur van de band is donkerder en iets anders dan de kleur van het horloge. Kleuropties zijn Koper Roze, Zwart/Graphite en Blauw/Platinum.

Fitbit Versa 4

Met GPS

Fitbit Versa 4

5/5

Bij bol.com

Fitbit Versa 4 batterij

Fitbit Versa 4 kan je maar liefst 6 dagen gebruik geven. Volgens Fitbit gaat de batterij van het toestel 6 dagen mee op een enkele lading. En met behulp van de meegeleverde kabel voor het apparaat, duurt het ongeveer 2 uur om de smartwatch van 0 tot 100% op te laden. De smartwatch kan ook 7 dagen aan gedetailleerde bewegingsgegevens opslaan, van minuut tot minuut.

Fitbit Versa 4 functies en sensoren

Deze smartwatch heeft ook alle slimme functies en multifunctionele sensoren die erg handig zijn om je gezondheid te monitoren en je conditie bij te houden. Het heeft ondersteuning voor NFC, omgevingslichtsensor, multi-path optische hartslagsensor (hartslagmeter) en rode en infraroodsensoren voor bewaking van zuurstofsaturatie (SpO2) (bloedzuurstofmonitor).

Fitbit Versa 4 waterdicht

Ook is het apparaat water- en stofdicht. Het kan 50 meter diep in water zijn, maar je moet er altijd aan denken om je smartwatches droog te vegen. Fitbit Versa 4 is compatibel met iOS- en Android-apparaten. Voor degenen die oproepen willen beantwoorden via hun horloge, heeft Fitbit Versa 4 een luidspreker, een microfoon en een vibratiemotor.

Fitbit Versa 4 connectiviteit

Het heeft ook ondersteuning voor Bluetooth 5.0 voor connectiviteit en het synchronisatiebereik is tot 9 meter. Voor het synchroniseren van Fitbit Versa 4 met je iOS- of Android-apparaat zijn Bluetooth® LE, een internetverbinding en locatietoestemmingen op de telefoon vereist.

Fitbit Versa 4 Prijs en release datum

De Fitbit Versa-prijs begint bij € 229,00 en is nu te koop bij Bol.com. Coolblue en Amazon.

Fitbit Versa 4

Met GPS

Fitbit Versa 4

5/5

Bij Bol.com

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Lees ook: 

Fitbit Versa 4 vergelijken

Als je een goede keuze wilt maken welke Fitbit het beste voor jou is kun je ook de nieuwe Fitbit’s met elkaar vergelijken. Vergelijk de Fitbit Versa 4 met de Sense 2 en Inspire 3. Bekijk hieronder wat de verschillen zijn:

 • Fitbit Sense en Versa 4 werden geïntroduceerd met een nieuw, ronder ontwerp.
 • De “Fitbit Inspire 3” tracker krijgt een gekleurd touchscreen.
 • De portemonnee- en kaarten-apps van Google komen naar de nieuwe smartwatches.

Fitbit Sense 2 wordt geleverd met een nieuw ontwerp en EDA-sensor

Er zijn weinig verrassingen bij de aankondiging van de Sense 2 en Versa 4, aangezien beide door Fitbit OS aangedreven horloges eerder zijn uitgelekt. De duurdere Sense Smartwatch is subtiel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Het heeft een rondere afwerking en hetzelfde AMOLED-scherm, evenals een fysieke knop aan de linkerkant die de capacitieve knop van de eerste generatie vervangt. De ECG-contacten, die de elektrische activiteit van het hart registreren, bevinden zich nu onder het scherm.

Wat betreft gezondheidsbewakingsfuncties, voegt Fitbit een EDA-sensor toe die wordt gebruikt voor het volgen van de hele dag stressniveaus. Een ander exclusief kenmerk van de Sense 2 is de huidtemperatuursensor. De EDA-scan-app van Fitbit ontbreekt in de Versa 4 en Inspire 3. Gelukkig bieden de twee wearables nog steeds de basisscore voor stressbeheer, menstruatiemonitoring en begeleide ademhalingsoefeningen.

Meer Google-apps voor Versa 4 en Sense 2

Net als de Sense 2 heeft de Versa 4 een afgeronde behuizing, een AMOLED-touchscreen en een batterijduur tot zes dagen na één keer opladen. Fitbit smartwatches kunnen ook snel worden opgeladen. Zo zijn de talrijke gezondheids- en fitnessbewakingsfuncties van de oudere Versa 3 behouden gebleven. de 24/7 hartslag en de zuurstofverzadiging in het bloed.

De Google Maps- en Wallet-apps worden naar verwachting binnenkort verzonden. Volgens Fitbit zal de Google Wallet werken op de Sense 2 en Versa 4 samen met Fitbit Pay. Het is onduidelijk of Google de portemonnee ook naar oudere Fitbit-horloges zal uitrollen. Spraakassistenten, Bluetooth-oproepen en slimme meldingen zijn ook direct beschikbaar voor gebruikers.

Prijzen en beschikbaarheid van de Versa 4, Sense 2 en Inspire 3

Naast de twee dure smartwatches is er de Fitbit Inspire 3 smart tracker, die nu wordt geleverd met een kleuren touchscreen met always-on functionaliteit. Het mist hoogwaardige sensoren zoals ingebouwde GPS, NFC voor betaling en spraakoproepen. Maar de ontbrekende functies worden goedgemaakt door een langere batterijduur van 10 dagen en een lagere prijs.

De Fitbit Inspire 3 is naar verwachting eind september verkrijgbaar voor 100 euro, terwijl de Sense 2 en Versa 4 pas in het najaar verkrijgbaar zijn voor respectievelijk 299,95 euro en 229,95 euro. Maar houd er rekening mee dat Fitbit blijft vertrouwen op zijn premium-abonnement, dat de volledige functionaliteit van de nieuwe producten voor je ontgrendelt.

Fitbit Versa 4 kopen

Fitbit Sense kopen

Fitbit Inspire 3 kopen

Wat is jouw favoriet onder de aangekondigde Fitbit-wearables? Laat ons je antwoorden weten in het opmerkingen gedeelte.

Inhoudsopgave

Plaats een reactie