Fitbit Sense vs Samsung Galaxy Watch 4 vs Apple Watch 6 vergeleken

Gisteren kondigde Samsung hun nieuwste Galaxy Watch4-serie aan, en het is waarschijnlijk de meest opvallende smartwatch lancering het jaar (2021).

Samsung werkt nu samen met Google. Ze gaan weg van Tizen en committeren zich aan Wear OS. Dit lijkt meer te zijn dan dat Samsung alleen maar overstapt op Wear OS, er wordt gesuggereerd dat Samsung samenwerkt met Google bij de ontwikkeling van Wear OS. Google voltooide ook hun Fitbit-acquisitie in januari en toekomstige Fitbit-horloges zullen Wear OS gebruiken. Wat nog belangrijker is, is dat het waarschijnlijk is dat veel functies die Samsung en Fitbit in hun besturingssysteem hadden, nu in Wear OS worden gerold. Dus het ziet er eindelijk goed uit voor Wear OS, dat de afgelopen jaren aan het ploeteren was.

Een van de voordelen van de overstap van Samsung naar Wear OS is dat we nu een tweede chipsetproductie hebben voor Wear OS-apparaten. Samsung heeft de Exynos W920 aangekondigd, die aanzienlijke prestatieverbeteringen zou moeten bieden ten opzichte van de vorige generatie.

Hoewel we nog niet alles over het horloge weten, heeft het een aantal zeer indrukwekkende functies die die van de Apple Watch 6 overtreffen en de Fitbit Sense er een beetje overbodig uit laten zien.

Ik weet dat het vergelijken van de Samsung Galaxy Watch4 met de Apple Watch onzinnig is. Als je een iPhone hebt, wil je alleen maar de Apple Watch. Het is echter opwindend om te zien dat Android-gebruikers zoals ik nu een goede smartwatch-optie hebben.

Fitbit Sense versus Samsung Galaxy Watch 4 versus Apple Watch 6 display

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Het 44 mm Samsung-horloge heeft:

 • 1,4 “(34,6 mm) ronde Super AMOLED (450 × 450)
 • Altijd in kleur te zien
 • Corning® Gorilla® Glass DX+

Terwijl de 40 mm heeft:

 • 1,2 “(30,4 mm) ronde Super AMOLED (396 × 396)
 • Altijd in kleur te zien
 • Corning® Gorilla® Glass DX+

De 44 mm Apple Watch 6 heeft:

 • 368×448 pixels
 • 977 vierkante mm weergavegebied
 • Altijd aan
 • 1000 nits helderheid

Terwijl de 40 mm heeft:

 • 324×394 pixels
 • 759 vierkante mm weergavegebied
 • Altijd aan
 • 1000 nits helderheid

De Fitbit Sense heeft een 1,58-inch OLED-scherm (336 x 336 pixels).

Apps

Apple zal vrijwel zeker de winnaar zijn wat betreft de beschikbaarheid van apps en de kwaliteit van apps.

Fitbit Versa 3 kopen

APPLE

Apple Watch 6

5/5

Bij bol.com

Samsung heeft nu echter een enorm superieure keuze aan apps in vergelijking met eerdere op Tizen gebaseerde horloges. Ik ben over het algemeen best tevreden met welke apps beschikbaar zijn op Wear OS, het heeft alle belangrijke dingen. Ik vermoed dat de app-ontwikkeling kan toenemen nu Samsung aan boord is met het ecosysteem.

Fitbit heeft best wel veel apps. In totaal ongeveer 870 apps. Ik kan geen nummers vinden voor Apple of Google, maar het is te veel om te tellen.

Gezondheidskenmerken

Samsung heeft geïntroduceerd wat ze een BioActive Sensor noemen, en het klinkt erg indrukwekkend.

Samsung Galaxy Watch4 - 40mm - Black

SAMSUNG

Galaxy Watch 4

5/5

Bij bol.com

De Samsung BioActive is een Sensor die ECG en bloeddruk in realtime meet. Na de eerste kalibratie controleren de sensoren snel je bloeddruk. Je kunt ook abnormale hartslag en ritme controleren via ECG en gegevens rechtstreeks naar je telefoon sturen om ze gemakkelijk te delen.

Het kan ook de lichaamssamenstelling bepalen, vergelijkbaar met hoe lichaamsvetschalen werken. Al deze functies geven het naar mijn mening een voorsprong op zowel Fitbit als Apple.

De Fitbit Sense heeft wel een aantal sterke features. Ze hebben ECG, huidtemperatuur en een EDA Scan-app die elektrodermale activiteit detecteert – wat een indicatie kan zijn van de reactie van je lichaam op stress – en een grafiek in de Fitbit-app onthult om deze te verlichten.

Apple heeft ook ECG, maar een andere hartgerelateerde functies zoals SPO2.

Alle drie de horloges zullen alle andere belangrijke functies voor het volgen van de gezondheid uitvoeren, waaronder:

Slaap volgen (hoe goed elk horloge presteert is een andere vraag)

 • Hartslag voor de hele dag
 • Stappen tellen
 • Calorieën

Fitnessfuncties

Veel van de fitness-trackingfuncties tussen de drie horloges zullen vergelijkbaar zijn, zo niet hetzelfde. Ze hebben allemaal GPS+GLONASS en optische hartslagsensoren aan de pols. Zowel Samsung als Apple hebben een kompas.

Veel van de functies voor het volgen van fitness zijn afkomstig van apps en het is waarschijnlijk dat Samsung en Apple min of meer vergelijkbaar zullen zijn.

Koppelen met sensoren is wanneer dingen complexer worden, de horloges ondersteunen niet standaard dingen als een hartslagmeter, maar apps maken dit wel mogelijk, en Apple wint voor deze functionaliteit, voor zover ik weet.

Connectiviteit

Zowel Samsung als Apple hebben opties voor Bluetooth en 4G/LTE

Ze hebben ook wifi en NFC.

De Fitbit Sense beschikt over Bluetooth, WiFi en NFC. De NFC-betalingsoptie is iets restrictiever dan bij Wear OS of Apple.

Fitbit Sense versus Samsung Galaxy Watch 4 versus Apple Watch 6 batterij

Zonder twijfel is de grootste vraag die ik heb, hoe goed is de batterij? Google heeft verbeterde batterijprestaties van Wear OS beloofd en de nieuwe Samsung Exynos W920 zou hopelijk energiezuiniger moeten zijn dan het Qualcomm-alternatief. Samsung Tizen-horloges gingen historisch gezien langer mee dan Wear OS, maar zal dit zich vertalen naar de nieuwe Samsung Wear OS-horloges?

Samsung claimt een batterijduur van maximaal 40 uur. Dit is niet zo geweldig. De Suunto 7 claimt 48 uur smartwatch-gebruik of tot 12 uur in GPS-trackingmodus, maar in werkelijkheid is het veel korter.

Als Samsung dat doel echter haalt bij realistisch normaal gebruik, dan zou het in orde moeten zijn en mogelijk veel beter dan Apple.

Apple is verrassend eerlijk over hun batterijprestaties, ze geven niet de best mogelijke prestaties aan, maar een werkelijk realistische tijd. Dit is 18 uur met het volgende gebruik: 90 tijdcontroles, 90 meldingen, 45 minuten app-gebruik en een training van 60 minuten met muziekweergave van Apple Watch via Bluetooth, in de loop van 18 uur. In werkelijkheid beweerden veel recensenten dat het tot 36 uur licht zou kunnen duren.

De Fitbit Sense, met zijn meer beperkende besturingssysteem, kan tot zes dagen batterijduur bereiken op een lading, of 12 uur met continue GPS aan. De meeste mensen kunnen er meer dan 2 dagen mee gebruiken.

Voor wat het waard is, de Huawei Watch 3 claimt een batterij van 3 dagen en kan vrij gemakkelijk twee dagen bereiken, dus dit lijkt de beste optie voor een (goede) smartwatch voor batterijprestaties, hij heeft alleen meer apps nodig.

Prijs

De Samsung Galaxy Watch4 wordt geleverd in twee modellen met opties voor 4G en twee verschillende maten.

Je kunt nu pre-orderen en de horloges komen op 27 augustus 2021 uit. De blauwgroene links zijn links naar de Bol.com pagina.

De Samsung Galaxy Watch4 is:

De Samsung Galaxy Watch4 Classic (met draaibare lunette) is:

De Apple Watch Series 6 begint bij € 399 en gaat tot € 500. Er is een betaalbare Apple Watch SE die begint bij € 299

De Fitbit Sense kost € 259

Algemeen

De Samsung Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic worden ongetwijfeld de beste Wear OS-horloges in de nabije toekomst. Het zullen niet alleen geweldige Wear OS-horloges zijn, maar ze lijken ook eindelijk behoorlijke concurrentie te bieden aan de Apple Watch. Het is duidelijk dat het onwaarschijnlijk is dat een Apple-gebruiker alleen hiervoor overstapt naar Android, maar het is geweldig om te zien dat smartwatches voor Android-gebruikers op het punt staan veel beter te worden.

Met de Fitbit Sense haal je een voordelige smartwatch in huis. De smartwatch beschikt over veel functionaliteiten en een batterij met een lange levensduur. Vooral op het gebied van fitness- en gezondheidsfuncties scoort de Fitbit Sense geweldig!

Plaats een reactie