Fitbit Versa Lite smartwatch (2019) Kleurrijk & Goedkoop!

Er is een gewaagd (nieuwe) horloge in de Fitbit Versa familie

De nieuwe Fitbit Versa Lite Edition heeft de belangrijkste fitness- en slimme functies en is verkrijgbaar in levendige kleuren en heeft een eenvoudig ontwerp met één knop. De Fitbit Versa Lite Edition zal je motiveren om je doelen te realiseren.

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Lila
Bestel via Bol.com

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Blauw
Bestel via Bol.com

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Berry
Bestel via Bol.com

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Wit
Bestel via Bol.com

Wat is het verschil tussen Fitbit Versa en Versa Lite?

De Fitbit Lite is goedkoper en is te verkrijgen in veel kleuren. Opvallend is dat de Lite maar 1 knop aan de zijkant van het fitness horloge heeft. Normaal is dat 3 (1 aan de linkerkant en 2 aan de rechterkant). Dat komt omdat de Versa Lite een “uitgeklede versie” is wat inhoudt dat er sommige functies en of mogelijkheden niet aanwezig zijn en vandaar dat je dan de 2 knoppen aan de rechterkant niet meer nodig hebt.

Het verschil tussen de Versa Lite Edition en de standaard Versa:

Fitbit Versa Lite Smartwatch

Bekijk video

€ 159,-

Kleur: Berry [clearright] Bestel via Bol.com

Fitbit Versa Lite

Stappen en activiteit Ja
Calorieën verbranden Ja
Trappen beklommen Nee
Klok/tijd Ja
Sleep Tracking & Stil Alarm Ja
Slaapstadia (licht, diep, REM) Ja
Vrouwelijke gezondheidsbewaking Ja
SmartTrack ™ Ja
Herinnering om te bewegen Ja
Zwembestendig Ja
Multi Sport Tracking Ja
Hartslag tracking Ja
Cardio fitheids niveau Ja
Workouts op het scherm Nee
Ingebouwde GPS Nee
Verbonden GPS Ja
Oproep- en tekstmeldingen Ja
Snelle reacties * Ja
Kalendermeldingen Ja
Apps Ja
Slaat muziek op Nee
Contactloos betalen Nee
Muziek controle Nee
Begeleide ademhalingssessies Ja
Fitbit accessoires Ja
Designer accessoires Ja
Aanpasbare wijzerplaat Ja
Waterdicht Ja
Muziekbediening Nee
Hartslagsensor Ja
Slaapmonitor Ja
Caller ID Ja
Berichten ontvangen Ja
Accuduur dagen4+
Tracking Ja

Fitbit Versa Smartwatch

Bekijk video

€ 175,-

Kleur: Zwart[clearright] Bestel via Bol.com

Fitbit Versa

Jaartal2018
Prijs175,-
Stappen en activiteit Ja
Calorieën verbranden Ja
Trappen beklommen Ja
Klok/tijd Ja
Sleep Tracking & Stil Alarm Ja
Slaapstadia (licht, diep, REM) Ja
Vrouwelijke gezondheidsbewaking Ja
SmartTrack ™ Ja
Herinnering om te bewegen Ja
Zwembestendig Ja
Multi Sport Tracking Ja
Hartslag tracking Ja
Cardio fitheids niveau Ja
Workouts op het scherm Ja
Ingebouwde GPS Nee
Verbonden GPS Ja
Oproep- en tekstmeldingen Ja
Snelle reacties * Ja
Kalendermeldingen Ja
Apps Ja
Slaat muziek op Ja
Contactloos betalen Ja
Muziek controle Ja
Begeleide ademhalingssessies Ja
Fitbit accessoires Ja
Designer accessoires Ja
Aanpasbare wijzerplaat Ja
Waterdicht Ja
Muziekbediening Ja
Hartslagsensor Ja
Slaapmonitor Ja
Caller ID Ja
Berichten ontvangen Ja
Accuduur dagen4+
Tracking Ja

Om je snel en gemakkelijk een inzicht te geven wat het verschil is zal ik hieronder de verschillen opsommen van wat de Lite NIET heeft.

Wat de Versa Lite NIET heeft:

× Trappen beklimmen
× Trainingen op het scherm
× Krijg stap voor stap workouts van Fitbit Coach
× Adidas-training op het scherm
× Slaat muziek op
× Fitbit Pay™

Bekijk ook onderstaand vergelijken tabel met de prijs en alle eigenschappen verschillen van deze twee mooie Versa’s smartwatches uit de Fitbit Familie.   

Wat de Versa (o,a.) Lite WEL heeft:

Batterijduur van vier dagen
Waterdicht tot 50 meter
Volgt stappen, slaap en workouts
Oefenmodi voor hardlopen, fietsen en meer
Verbonden GPS
Volgen van vrouwelijke gezondheid

De prijs is ook verschillend. Zo betaal je gemiddeld voor de Versa  180,- euro en de Versa Lite kun je kopen vanaf gemiddeld 160,- euro.

Fitbit Versa Lite specificaties

Wil je weten wat de Versa Lite precies kan? Bekijk dan de specificaties door op onderstaande link te klikken. Je ziet meteen en overzichtelijk wat de Lite te bieden heeft.

Fitbit Versa Lite Edition smartwatch 2019

 

De Versa Lite is fysiek niet kleiner of dunner dan de originele Versa

De nieuwe Versa Lite kun je kopen voor ongeveer € 160 en wordt geleverd in extra funky kleuren zoals paars en blauw. Ondanks de naam is het fysiek niet kleiner of dunner dan de originele Versa. De Lite behoudt het “squircle” -vormige scherm met dezelfde grote randen, het werkt op Fitbit OS, en het biedt slaap- en trainings-trackers.

Het zal echter niet worden aangeboden met Wi-Fi, NFC, muziek afspelen of rondjes zwemmen / trappen klim tellingen. Omdat er geen muziekspelen modus is, verliest het ook de volumeknoppen aan de rechterkant.

Hoewel de Versa al is ontworpen als een instapmodel smartwatch hoopt Fitbit dat deze versie is gericht op mensen die ‘prijsbewuster’ zijn of niet over de volledige fitnessfunctionaliteit zoals zwemmen volgen (hoewel het apparaat tegen zwemmen bestand is) waterdicht tot 50 meter). Het downloadt ook software-updates die worden gesynchroniseerd met je smartphone, zodat je dit op een later tijdstip offline kunt doen. 

Bestel hier de nieuwe Fitbit Versa Lite van 2019

Fitbit Versa Lite Edition review:

Mijn eerste blik: Op het eerste gezicht lijkt de Lite-editie op een totale replica van de Versa van vorig jaar. Maar als je wat dichterbij kijkt dan zie je dat er is nu slechts één knop aan de linkerkant van het horloge is, de andere twee zijn nu verwijderd.

Fitbit zegt dat dit een onderdeel is van het toegankelijker maken van het horloge, maar ik vermoed dat het ook een manier was om de kosten omlaag te brengen. Die twee extra knoppen op de Versa zijn handig voor snelkoppelingen en startende trainingen, maar ik zou niet zeggen dat ze essentieel zijn. Het betekent wel dat je het touchscreen meer gebruikt, en met die zweterige vingers na de training kan dit niet gunstig zijn voor de houdbaarheid van het horloge.

Ik zal nog een paar dagen met de Lite moeten doorbrengen om echt te weten of dit een verstandige keuze was voor Fitbit, maar tot nu toe heb ik de afwezigheid van de knoppen nauwelijks opgemerkt. Ze dienen wel als een handige snelkoppeling voor Fitbit Pay, maar die functie is sowieso niet beschikbaar op de Lite. 

De vorm en grootte zijn hetzelfde. De Lite Edition komt in twee nieuwe kleuren: mulberry en marinae blauw. Het is ook verkrijgbaar in het zilveraluminium, wat niet langer een optie is voor de “gewone” Versa. Die komt nu alleen in het zwart of perzik kleur uit.

Alle bestaande banden van de Versa zullen in de Lite-versie passen

Maar het bedrijf lanceert nog enkele siliconenkleuren samen met een aantal fraai ogende geweven hybride banden, gebaseerd op de populariteit van de bandsamenwerking met ontwerper PH5. Gecombineerd met Fitbit’s app store van wijzerplaten, is de Versa een smartwatch die je echt zelf kunt maken zoals jij het wil.

Geen muziek aan boord

Feitelijk is het het gemakkelijkst om te beginnen met wat er niet is. Muziekopslag aan boord is een van de grootste omissies, maar zoals ik al eerder zei, omdat de Versa vertrouwt op een smartphone voor GPS, is de ingebouwde muziekfunctie nutteloos voor veel mensen – vooral degenen die niet veel offline bezitten muziek. Deezer- en Pandora-gebruikers zijn degenen die het meeste zullen missen, omdat de ondersteuning voor die services de Versa en Ionic in staat stelt playlists offline te synchroniseren.

Ik ben iemand die altijd mijn runs bijhoudt met GPS en ik ben een Spotify-gebruiker met heel weinig offline muziek, dus die samenstellingsfactoren betekenen dat ik sowieso nooit iets heb gebruikt voor Fitbit’s muziekaanbod aan boord. Ik zou het handiger vinden in de sportschool waar ik soms geneigd ben mijn telefoon in de kast te laten, maar het is nauwelijks een dealbreaker.

Geen baantjes tracken bij het zwemmen

Fitbit’s hebben ook een aantal trainingsfuncties weg gehaald, waaronder het bijhouden van zwem baantjes tracken waarvan ik denk dat het het grootste verlies is. Dus hoewel de Versa Lite Edition nog steeds bestand is tegen het zwemmen tot 50 meter kun je deze voor dat doel niet gebruiken.

Nee, Fitbit is niet gestuit op een vreemde correlatie tussen mensen die minder geld uitgeven aan wearables en minder tijd in het zwembad. Het is verdwenen omdat Fitbit de hoogtemeter heeft verwijderd, daarom kan de Lite-versie ook niet bijhouden hoeveel verdiepingen je hebt beklommen. Oh, en je krijgt ook Fitbit Coach-workouts niet op het horloge zelf, net als bij de standaard Versa.

Alle trainingsmodi zijn er nog steeds

Net als de Connected GPS. Zoals slaap volgen. Net als de app store. Net als de SpO2-sensor. Zoals ook dezelfde levensduur van de batterij. Een interessant nieuwe feit is dat Fitbit een betere manier voor de Versa om updates incrementeel op de achtergrond te downloaden heeft toe gevoegd met als idee dat gebruikers er minder over hoeven na te denken.

Nu er drie versies van de Versa zijn, riskeert Fitbit de zaken een beetje te verwarrend, maar vergeet niet dat de Apple Watch ook in verschillende varianten verkrijgbaar is – Series 3, Series 4, cellulair en niet-cellulair, vier verschillende maten. Ik denk dat het eenvoudiger zou zijn om Fitbit Pay gewoon in de standaard versie aan te bieden en de Special Edition volledig weg te laten maar misschien en wellicht willen veel mensen meer betalen voor het betalen kunnen.

Mijn beoordeling

Ik vond de Versa erg goed maar ik kan de visie achter de Fitbit Versa Lite wel begrijpen. Het houdt de beste elementen en biedt ze aan voor minder geld. Moeilijk om daar tegenin te gaan. Het ontbreken van zwemmen tracking is een beetje vervelend maar anders denk ik dat Fitbit slim eerst goed heeft geraadpleegd. Als de Versa al goed verkoopt met de huidige prijs kan ik me alleen maar voorstellen dat de Lite het nog beter zal doen.

Bestel hier de nieuwe Fitbit Versa Lite van 2019

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Lila
Bestel via Bol.com

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Blauw
Bestel via Bol.com

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Berry
Bestel via Bol.com

Fitbit Versa Lite
Smartwatch

Bekijk video

€ 149,-

Kleur: Wit
Bestel via Bol.com

Plaats een reactie