Wat is boezemfibrilleren en hoe kun je het detecteren?

Bescherm je hartgezondheid met de Fitbit Charge 5 en Fitbit Sense, Fitbit Sense 2 en Google Pixel Watch. Fitbit geavanceerde horloges hebben een unieke ECG-functie en een eenvoudige app voor hartritmemonitoring. Ontdek nu hoe Fitbit je kan helpen bij het detecteren van boezemfibrilleren en het bewaken van je hartgezondheid. Lees onze uitgebreide artikel over boezemfibrilleren en Fitbit.

Lees Meer…

Fitbit Hartslagmonitor: Inzicht in Jouw Hartgezondheid

Met de Fitbit hartslagmonitor krijg jij inzicht in jouw hartgezondheid. Of je nu aan het hardlopen bent, aan het wandelen bent of gewoon op de bank zit, de Fitbit hartslagmonitor geeft jou real-time informatie over jouw hartslag. Zo kun jij jouw trainingen beter aanpassen en jouw hartgezondheid verbeteren.

Lees Meer…

Hoe meet Fitbit trappen? Met welke Fitbit kun je trappen en verdiepingen tellen?

Hoe meet Fitbit trappen en verdiepingen?

Fitbit meet trappen en verdiepingen met de functie verdiepingen beklommen: Alles wat je moet weten. Fitbit is ongetwijfeld de leider in de branche als het gaat om fitness trackers. Ze gaan verder dan alleen het bijhouden van stappen, workouts, oefeningen en het meten van hartslag. De huidige Fitbits kunnen ook de zuurstofsaturatie (SpO2) schatten, hartfrequentie variabiliteit (HRV), ademhalingsfrequentie, huidtemperatuur, stressniveaus, slaappatronen, hartafwijkingen detecteren en zelfs de aanvang voorspellen van veel voorkomende ziekten.

Lees Meer…

Fitbit Valdetectie

Heeft Fitbit valdetectie?

Of je nu een volledig gezonde jonge volwassene bent of je bent één van de senioren, zoals ik, die af en toe evenwichtsproblemen heeft. Wij mensen zijn enigszins vatbaar voor ongelukken, zelfs als we denken dat we op veilig spelen. Als we sporten, lopen we een verhoogd risico om te vallen. Soms verliezen we de strijd tegen de zwaartekracht – het gebeurt.

Lees Meer…

Fitbit Sense ECG-app nu ook in Nederland!

De Fitbit Sense ECG-app is nu ook in Nederland beschikbaar- lees hier hoe het werkt. Je kunt nu je hartritme ter plaatse controleren met de Fitbit Sense en de nieuwe Fitbit Charge 5 fitness- en gezondheidstracker via de Fitbit ECG-app.

Lees Meer…

Fitbit SpO2: slaapapneu en zuurstof in het bloed meten uitgelegd

Fitbit SpO2 meting - zuurstofgehalte in je bloed

Fitbit SpO2 bloed zuurstofmeter

SpO2-monitoring (zuurstofgehalte in je bloed meten) is momenteel hot omdat het een mogelijke indicator is van onderliggende gezondheidsproblemen. Het kan je niet diagnosticeren met bloedoxygenatieproblemen, maar het kan je aanmoedigen om medisch advies in te winnen wanneer ademhaling moeilijkheden slaapstoornissen of andere aandoeningen veroorzaken.

Lees Meer…