Wat is het verschil tussen Fitbit Sense en Versa 3 smartwatch?

Wat is het verschil tussen de nieuwe Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3 smartwatch? Een vergelijking naast elkaar laat zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen de twee, maar laat ook zien dat er eentje uitspringt als het gaat om sensoren en functies.

SWIPE naar links om de verschillen te zien:

Fitbit Sense
De Sense is mega geavanceerd en heeft meer sensoren en functies

Versa 3
De Versa 3 heeft ingebouwde GPS en verbeterde hartslagmeting

Fitbit Sense Smartwatch Fitbit Versa 3 Smartwatch
Als je je gezondheid op het goede spoor wilt krijgen met diepgaande gegevens, zul je merken dat de Fitbit Sense alles heeft wat je nodig hebt. Het heeft een verbeterde hartslagsensor en nieuwe ECG- en EDA-sensoren die belangrijke details over je gezondheid en welzijn bieden. Je kunt je voortgang volgen en verbeteringen aanbrengen.Hoewel de Fitbit Versa 3 niet de nieuwe ECG- en EDA-sensoren heeft, heeft hij veel lege plekken ingevuld waarop gebruikers hebben gewacht. Je hebt nu ingebouwde GPS, Active Zone Minutes, verbeterde hartslagmeting, meer opties voor spraakassistenten en een handige ingebouwde microfoon / luidspreker voor het aannemen van oproepen om je pols.
Koop bij bol.comKoop bij bol.com

Bekijk de prijs

Bekijk de prijs 3

VOORDELEN
VOORDELEN
Ja ingebouwde GPS Ja ingebouwde GPS
Ja Verbeterde hartslagmeting Ja Verbeterde hartslagmeting
Ja Google Assistent en Alexa ingebouwd Ja Google Assistent en Alexa ingebouwd
Ja ECG- en EDA-sensoren Ja Batterijlevensduur +6 dagen
Ja Batterijlevensduur +6 dagen Ja Microfoon en luidspreker
NADELENNADELEN
Nee Vrij duur Nee Geen ECG- en EDA-sensoren

Enkele voorbeelden zijn de ingebouwde GPS, het nieuwe PurePulse 2.0-systeem voor verbeterde hartslagmeting, een ingebouwde microfoon en luidspreker, en je keuze uit Amazon Alexa of Google spraakassistenten. Je vindt al deze nieuwe functies op zowel de Fitbit Sense als de Versa.

Versa 3 vs Sense: ontwerp en weergave

Je zult de Versa 3 en de Sense niet uit elkaar kunnen houden. Dat komt omdat ze exact dezelfde grootte en vorm hebben.

Onderstaande video laat goed zien wat de Sense in huis heeft:

Naast dezelfde behuizing hebben de Versa 3 en Sense beide 1,58-inch 336×336 OLED-schermen. De Sense is ongeveer vijf gram zwaarder, maar je zou het extra gewicht op je pols niet moeten opmerken.

Ze zijn ook verkrijgbaar in vergelijkbare kleuren, beide horloges met een roestvrijstalen behuizing in ‘zacht goud’ en een donkerdere optie (grafiet voor de Sense en zwart voor de Versa 3).

En ze hebben een haptische knop aan de linkerkant in plaats van een fysieke.

De Fitbit Sense wordt geleverd in de kleuren wit en zwart, terwijl de Versa 3 in het zwart, blauw en roze wordt geleverd.

Net als de horloges en trackers die eerder kwamen, hebben de Versa 3 en Sense verwisselbare bandjes die anders aansluiten dan voorheen, dus oudere bandjes werken niet. Maar elk bamdje die voor de Sense is gemaakt, past ook op de Versa 3 en vice versa.

Versa 3 vs Sense: connectiviteit en sensoren

Hoewel ze er misschien precies hetzelfde uitzien, zijn de Fitbit Versa 3 en Sense van binnen behoorlijk verschillend. Ten eerste is dit wat je krijgt, ongeacht welk horloge je koopt:

 • PurePulse 2.0 hartvolging
 • SP02-sensor
 • GPS
 • Versnellingsmeter
 • Hoogtemeter
 • Bluetooth / wifi
 • Microfoon
 • Luidspreker
 • 50M waterbestendigheid

Dat is een mooie set specificaties, maar de Sense zit vol met nog meer, waarvan we sommige nog nooit hebben gezien in een consumenten-smartwatch:

 • Optische hartslagsensor met meerdere paden
 • Multifunctionele elektrische sensoren compatibel met ECG-app en EDA-app
 • Huidtemperatuur sensor

In het volgende gedeelte bekijken we wat elk van die sensoren doet.

Versa 3 vs Sense: fitness- en gezondheidsregistratie

Hoewel beide horloges de dingen doen die je van een Fitbit-apparaat verwacht – stappen, hoogte, calorieën, slaap en training volgen – heeft de Sense een paar nieuwe trucs die mogelijk worden gemaakt door de volgende generatie sensoren.

De Versa 3 houdt je slaap bij, maar niet je huidtemperatuur.

De Sense kan uw stress volgen, je lichaamstemperatuur volgen terwijl je slaapt en je hartritme bijhouden. Dit is hoe het werkt:

 • EDA (stress): Houd je handpalm boven het scherm
 • ECG (hartritme): Houd twee vingers gedurende 30 seconden op de hoeken van de roestvrijstalen ring
 • Huidtemperatuur: automatisch terwijl je slaapt

Bovendien ontgrendelt Fitbit Premium (beschikbaar voor € 10 per maand of € 80 per jaar) nog meer gegevens over uw stressscore. Je krijgt gedetailleerde uitsplitsingen van hoe de score wordt berekend, inclusief ‘balans van inspanning (impact van activiteit), reactievermogen (hartslag, hartslagvariaties en elektrodermale activiteit van de EDA Scan-app) en slaappatronen (slaapkwaliteit). ” Een nieuw Health Metrics-dashboard zal de informatie versterken die de sensoren van de Sense registreren, waaronder ‘ademhalingsfrequentie (gemiddelde ademhalingen per minuut), rusthartslag (een belangrijke indicator van cardiovasculaire gezondheid), hartslagvariatie (variatie in tijd tussen elke hartslag) en variaties in huidtemperatuur. ”

Versa 3 vs Sense: batterij en opladen

De batterijen in de Versa 3 en Sense zijn beide geschikt voor hetzelfde gebruik van meer dan 6 dagen, maar daar zijn kanttekeningen bij. Als u het altijd ingeschakelde display gebruikt en / of vaak gps gebruikt, gaat het niet zo lang mee. Maar voor het grootste deel gaan beide horloges veel langer mee dan een Apple Watch.

De Fitbit Sense en Versa 3 hebben dezelfde accu en oplader.

Om op te laden heeft Fitbit eindelijk een oplader die geen onhandige, onhandige houder is. Beide horloges worden geleverd met hetzelfde type oplader en ondersteunen snel opladen. Fitbit beweert dat een oplaadtijd van 12 minuten een volledige dag van gebruik oplevert, en een volledige oplaadbeurt duurt slechts 40 minuten, wat veel sneller is dan de vorige opladers.

Versa 3 vs Sense: besturingssysteem, apps en assistent

De Sense en Versa 3 maken deel uit van Fitbit’s familie van smartwatches, dus ze draaien allebei de nieuwste versie van Fitbit OS, die volledig opnieuw is ontworpen om te profiteren van de grotere schermen. Het heeft niet zo’n diepe app-catalogus als de Apple Watch, maar er zijn genoeg goede en een verscheidenheid aan wijzerplaten.

Er zijn ook enkele nieuwe functies aan boord. Fitbit heeft nieuwe aanpasbare widgets geïntroduceerd die toegankelijk zijn door vanaf de onderkant omhoog te vegen, evenals opnieuw ontworpen meldingen en apps op het scherm, terwijl ze ook meer personalisatie-opties bieden. Als je een Android-telefoon gebruikt, kun je oproepen beantwoorden en sms’jes beantwoorden met je stem, en je hebt nu de keuze uit assistenten, Alexa of Google.

Versa 3 vs Sense: conclusie

Als je hebt besloten om een ​​Fitbit-smartwatch te kopen, zijn de Versa 3 en de Sense fundamenteel identiek, afgezien van de drie extra sensoren van de Sense: EDA, ECG en huidtemperatuur. Toegegeven, we moeten ze testen om er zeker van te zijn dat ze werken, maar de apparaten van Fitbit zijn over het algemeen solide als het gaat om het volgen van fitness en gezondheid, en de Sense zit midden in zijn stuurhuis. De Versa 3 is een geweldige fitness-smartwatch voor een goede prijs, maar de extra € 100 wordt goed besteed aan de Sense.

Fitbit Sense kopen?

Nieuwe Fitbit Sense - Smartwatch - 2020

 

Verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Wit

BESTEL NU

Bestel NU de nieuwe Fitbit Sense Smartwatch bij Bol.com

Fitbit Versa 3 kopen?

Fitbit Versa 3 Smartwatch - 2020 - Goudkleurig

Verkrijgbaar in de kleuren Blauw | Roze | Zwart

BESTEL NU

Bestel NU de nieuwe Fitbit Versa 3 bij Bol.com

FAQ: Fitbit Versa 3 en Sense

Hieronder zie je veelgestelde vragen en antwoorden over de Fitbit Versa 3 Smartwatch, met ingebouwde GPS en PurePulse 2.0 optische hartslag sensor technologie en de Fitbit Sense, Fitbit’s meest geavanceerde smartwatch tot nu toe!

Ja. Hoewel ze er misschien precies hetzelfde uitzien, zijn de Fitbit Versa 3 en Sense van binnen behoorlijk verschillend. Ten eerste is dit wat je krijgt, ongeacht welk horloge je koopt:

 • PurePulse 2.0 hartvolging
 • SP02-sensor
 • GPS
 • Versnellingsmeter
 • Hoogtemeter
 • Bluetooth / wifi
 • Microfoon
 • Luidspreker
 • 50M waterbestendigheid

Dat is een mooie set specificaties, maar de Sense zit vol met nog meer, waarvan we sommige nog nooit hebben gezien in een consumenten-smartwatch:

 • Optische hartslagsensor met meerdere paden
 • Multifunctionele elektrische sensoren compatibel met ECG-app en EDA-app
 • Huidtemperatuur sensor

Lees meer..

 

Ja. Je zult de Versa 3 en de Sense niet uit elkaar kunnen houden. Dat komt omdat ze exact dezelfde grootte en vorm hebben, die iets groter is dan de Versa 2. Versa 3 en Sense: 40,48 x 40,48 x 12,35 mm Versie 2: 39,95 x 39,84 x 12,15 mm.

Lees meer..

Nee. Net als de horloges en trackers die eerder kwamen, hebben de Versa 3 en Sense verwisselbare bandjes die anders aansluiten dan voorheen, dus oudere bandjes van bijvoorbeeld de Versa 1 en 2 werken niet. Maar elke band die voor de Sense is gemaakt, werkt met de Versa 3 en vice versa.

Lees meer..

Ja. Net als de horloges en trackers die eerder kwamen, hebben de Versa 3 en Sense verwisselbare bandjes die anders aansluiten dan voorheen, dus oudere bandjes werken niet. Maar elke band die voor de Sense is gemaakt, werkt met de Versa 3 en vice versa.

Lees meer..

2 gedachten over “Wat is het verschil tussen Fitbit Sense en Versa 3 smartwatch?”

Plaats een reactie