Fitbit Sense vs Apple Watch 6 Welke moet je kopen?

Fitbit Sense vs Apple Watch 6 Welke moet je kopen 2021 vergelijken

Fitbit Sense vs Apple Watch 6

Na de titanenstrijd tussen de Fitbit Sense en de Apple Watch 5, krijgen we nu een nieuwe wedstrijd voorgeschoteld: Fitbit Sense vs Apple Watch 6. Eerder won de Fitbit Sense nog van de Apple Watch 5. Maar Apple heeft niet stilgezeten en heeft een verbeterde versie uitgebracht, namelijk de Apple Watch 6.

Gaat Apple hiermee eindelijk de Fitbit Sense verslaan? Of blijft de Fitbit Sense rustig op de troon zitten als koning van de smartwatches? We gaan erachter komen. Spannend! Lees snel verder.

Vergelijken

Om de twee smartwatches goed met elkaar te vergelijken, zullen we ze op de volgende punten analyseren: prijs, levensduur van de batterij, functionaliteiten, ontwerp en fitness- en gezondheidsfuncties. Zo houden we rekening met de belangrijkste onderdelen van een smartwatch. Ben je benieuwd naar aanvullende informatie? Laat het dan gerust weten in de reacties.

Fitbit Sense vs Apple Watch 6: prijs

Allereerst kijken we naar de prijs van beide smartwatches. Liggen de prijzen van de smartwatches bij elkaar in de buurt of is er sprake van een groot verschil?

Prijs van de Apple Watch 6

De Apple Watch 6 is verkrijgbaar in 2 maten: 40mm en 44mm. De prijs van de 40mm Apple Watch 6 ligt zo rond de € 404,-. De prijs van de 44mm Apple Watch 6 ligt rond de € 426,-.

Fitbit Versa 3 kopen

APPLE

Apple Watch 6

5/5

Bij bol.com

Prijs van de Fitbit Sense

De Fitbit Sense is leverbaar in één maat, namelijk 40,4mm. Deze maat is verkrijgbaar vanaf € 279,-. Dit is een stuk goedkoper dan de Apple Watch 6 40mm!

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Winnaar op het onderdeel prijs: Fitbit Sense

De Fitbit Sense is momenteel maar liefst € 125,- goedkoper dan de Apple Watch 6 40mm. De duurdere variant van de Apple Watch 6, de Apple Watch 6 44mm, is ongeveer € 150,- duurder dan de Fitbit Sense.

Fitbit Sense vs Apple Watch 6: levensduur van de batterij

Een ander belangrijk onderdeel is de levensduur van de batterij. Je wilt je smartwatch namelijk niet om de paar uur moeten opladen omdat het leeg is.

Levensduur van de batterij van de Apple Watch 6

De Apple Watch 6 heeft een batterij met een vermogen van 304mAh en gaat ongeveer driekwart dag mee. Wat handig is, is dat je de Apple Watch 6 draadloos kunt opladen.

Levensduur van de batterij van de Fitbit Sense

De batterij van de Fitbit Sense gaat – houd je vast – maar liefst 6 dagen mee! Een ongekend groot verschil ten opzichte van andere smartwatches en daarom de ultieme smartwatch op het gebied van levensduur van de batterij.

Winnaar op het onderdeel levensduur van de batterij: Fitbit Sense

Ook op het onderdeel levensduur van de batterij komt de Fitbit Sense als winnaar uit de test. Een volle batterij van de Fitbit Sense gaat maar liefst 5,25 dagen langer mee dan een volle batterij van een Apple Watch 6. Een ongekend groot verschil en daardoor erg aantrekkelijk voor iedereen die veel waarde hecht aan de levensduur van de batterij bij de aankoop van een smartwatch.

Fitbit Sense vs Apple Watch 6: functionaliteiten

Een ander belangrijk onderdeel zijn de functionaliteiten. Wat kan je allemaal met de Apple Watch 6? En kan je dit ook met de Fitbit Sense? Laten we een kijkje nemen.

Functionaliteiten van de Apple Watch 6

Zoals we dat al gewend zijn van Apple bij bijvoorbeeld de iPhone en iPad, heeft ook de Apple Watch 6 ontzettend veel functionaliteiten. Apple is op dit gebied zeer innoverend en dat zien we ook terug in de Apple Watch 6.

Om alle functionaliteiten van de Apple Watch 6 te behandelen, hebben we wel een paar uur nodig. Daarom hebben we een kijkje genomen naar welke functionaliteiten de Apple Watch 6 heeft die de Fitbit Sense niet heeft. We kwamen toen uit op de volgende functionaliteiten:

✔️  Heeft een kompas;
✔️  46,03% hogere resolutie;
✔️  Heeft een barometer;
✔️  8,31% hogere pixeldichtheid;
✔️  Draadloos oplaadbaar;
✔️  Heeft een mobiele module;
✔️  Heeft een cadanssensor;
✔️  Heeft een slagteller voor het zwemmen;
✔️  Eenvoudig te integreren met andere Apple apparaten.

Functionaliteiten van de Fitbit Sense

Ook de Fitbit Sense heeft veel functionaliteiten. Hier nemen we ook een kijkje naar de functionaliteiten die de Fitbit Sense heeft, maar de Apple Watch 6 niet:

✔️  Heeft gebrandmerkt, schade-bestendig glas;
✔️  Is verenigbaar met Android;
✔️  Heeft een smart alarm;
✔️  Heeft een temperatuursensor;
✔️  Heeft een gewicht tracker;
✔️  Houdt wateropname bij.
✔️  2mm dunner;
✔️  Horlogekast in verschillende maten en kleuren leverbaar;
✔️  Horlogebandjes in verschillende maten en kleuren leverbaar.

Winnaar op het onderdeel van functionaliteiten: Apple Watch 6

Als we kijken naar het aantal functionaliteiten, zien we dat de Apple Watch 6 iets meer functionaliteiten heeft dan de Fitbit Sense. Om te bepalen wie er voor jou de winnaar is op dit onderdeel, is het goed om te weten welke functionaliteiten voor jou van belang zijn. Op basis van deze informatie kun je zelf bepalen welke smartwatch voor jou interessanter is. Een functionaliteit als een cadanssensor is leuk, maar wellicht fiets jij helemaal niet zo vaak en is het daardoor niet belangrijk dat een smartwatch beschikt over een cadanssensor.

Fitbit Sense vs Apple Watch 6: design

Laten we eerlijk zijn: een smartwatch is en blijft een horloge. De functionaliteit van het horloge is belangrijk, maar een horloge koop je ook voor zijn uitstraling.

Design van de Apple Watch 6

De Apple Watch 6 heeft een prachtig design. De schermafmeting van de Apple Watch 6 is 12,66% groter dan die van de Fitbit Sense. Ook is de Apple Watch 6 2mm dunner. Daarnaast zijn de horlogekasten en -bandjes verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Zo kan je de Apple Watch 6 volledig naar eigen wens samenstellen. Alle voordelen van het ontwerp van Apple Watch 6 ten opzichte van de Fitbit Sense vind je hieronder:

✔️  12,66% grotere schermafmeting;
✔️  2mm dunner;
✔️  Horlogekast in verschillende maten en kleuren leverbaar;
✔️  Horlogebandjes in verschillende maten en kleuren leverbaar.

Ontwerp van de Fitbit Sense

Ook de Fitbit Sense heeft een eigen ontwerp. Wat wel direct opvalt is dat er minder te personaliseren valt. Ook zijn de horlogekasten en -bandjes beschikbaar in minder kleuren dan de Apple Watch 6. Wel is er de mogelijkheid om een bijbehorende weegschaal bij te bestellen.

✔️ Bijbehorende weegschaal.

Fitbit Sense Grijs + Fitbit Aria Air Zwart

DUO

Sense + Weegschaal

5/5

Bij Coolblue.nl  

Winnaar op het onderdeel van ontwerp: Apple Watch 6

Apple Watch 6 komt op het gebied van design als echte winnaar uit de test. De horlogekasten en horlogebandjes zijn verkrijgbaar in veel meer kleuren. Daardoor kun je de smartwatch volledig naar eigen wens samenstellen.

Fitbit Sense vs Apple Watch 6: fitness- en gezondheidsfuncties

Ben jij een echte gezondheidsfreak of wil je graag gezonder leven? Dan kan een smartwatch handig zijn. Beide smartwatches hebben diverse fitness- en gezondheidsfuncties. Welke smartwatch scoort op dit onderdeel beter? We gaan het zien.

Fitness- en gezondheidsfuncties van de Apple Watch 6

De Apple Watch 6 heeft veel fitness- en gezondheidsfuncties. Als we kijken naar de fitness- en gezondheidsfuncties die de Apple Watch 6 wel heeft, maar de Fitbit Sense niet, dan vallen de volgende functies op:

✔️  Heeft een slagteller voor het zwemmen;
✔️  Heeft zwemslag erkenning;

Fitness- en gezondheidsfuncties van de Fitbit Sense

Op het gebied van fitness- en gezondheidsfuncties zou de Fitbit Sense moeten scoren. Maar is dit ook het geval? Laten we het snel uitzoeken. De Fitbit Sense heeft enkele fitness- en gezondheidsfuncties die de Apple Watch 6 niet heeft:

✔️  Een gewicht tracker;
✔️  Calorie inname meter;
✔️  Bijhouden van wateropname;

Winnaar op het onderdeel van fitness- en gezondheidsfuncties: Fitbit Sense

De Fitbit Sense heeft iets meer fitness- en gezondheidsfuncties dan de Apple Watch 6 en komt daarom op dit gebied als winnaar uit de test.

Fitbit Sense vs Apple Watch 6: wie is de winnaar?

De Apple Watch 6 scoort op de volgende onderdelen beter dan de Fitbit Sense: ontwerp en functionaliteiten. De Fitbit Sense scoort beter op de onderdelen: fitness- en gezondheidsfuncties, levensduur van de batterij en prijs.

De winnaar is daarom de Fitbit Sense!

Met de Fitbit Sense haal je een voordelige smartwatch in huis. De smartwatch beschikt over veel functionaliteiten en een batterij met een lange levensduur. Vooral op het gebied van fitness- en gezondheidsfuncties scoort de Fitbit Sense geweldig!

Toch blijft het een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Hecht je minder waarde aan fitness- en gezondheidsfuncties en meer waarde aan het ontwerp en de hoeveelheid functionaliteiten? Dan past de Apple Watch 6 mogelijk beter bij jou.

Ook speelt de smartphone die je hebt een belangrijke rol bij je keuze. Heb jij een smartphone met een besturingssysteem van Android of Apple? De producten van Apple sluiten namelijk perfect op elkaar aan en minder goed op Android apparaten. De Fitbit Sense sluit perfect aan op Android apparaten, maar minder goed op Apple apparaten.

Kijk daarom bij het kiezen van de juiste smartwatch vooral naar je persoonlijke voorkeuren. Wat vind jij belangrijk aan een smartwatch? Maak op basis daarvan jouw keuze.

Heb je geen sterke persoonlijke voorkeuren? Dan adviseren wij om de Fitbit Sense te kopen. Maar welke keuze je ook maakt, beide smartwatches zijn van topkwaliteit en kunnen erg handig zijn in jouw dagelijks leven.

Doe er dus je voordeel mee en koop een Apple Watch 6 of Fitbit Sense eenvoudig en voordelig online!

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Fitbit Versa 3 kopen

APPLE

Apple Watch 6

5/5

Bij bol.com

Bestel de Fitbit Sense bij Bol.com
Bestel de Apple Watch 6 bij Bol.com

 

Plaats een reactie