Fitbit Sense of Apple Watch 7: welke moet je kopen?

Is de Apple Watch 7 of Fitbit Sense de beste smartwatch voor jou?

Apple Watch is niet voor niets de grootste naam in wearables, en de nieuwste Apple Watch 7 stelt niet teleur, maar het is niet de juiste oplossing voor iedereen, en de Fitbit Sense is een van de meest overtuigende uitdagers die we in jaren hebben gezien.

Apple Watch 7 kreeg een aantal opmerkelijke ontwerpverbeteringen, maar het bleef behoorlijk zelfgenoegzaam met zijn functies. Fitbit Sense kan hier mogelijk van profiteren, omdat het een even robuuste verzameling gezondheids- en fitness-trackingsensoren biedt en tegen een meer betaalbare prijs wordt aangeboden.

Apple Watch Series 7 kopen

APPLE

Apple Watch 7

Groen | Wit | Grijs | Blauw | Rood  


5/5

Bij bol.com

De Fitbit Sense en Apple Watch 7 hebben dit jaar 4,5 sterren van ons verdiend, dit zijn beide uitstekende smartwatches, maar onze gids helpt je niet alleen welke de beste is, maar ook welke het beste voor jou is.

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Apple Watch 7 versus Fitbit Sense: prijs en waarde

De Apple Watch 7 begint bij een € 399 voor het 41 mm-model met alleen GPS. Upgraden naar het grotere 45 mm-model kost € 429, en het toevoegen van mobiele connectiviteit aan beide kost € 100 extra. Die prijzen zijn voor het aluminium model met een van de standaard horlogebanden; het upgraden van bands of naar de roestvrijstalen Apple Watch gaan kan het oplopen tot € 799.

De Fitbit Sense wordt slechts in één configuratie geleverd voor € 299 met drie verschillende kleuropties. De one-size-fits-all-oplossing maakt het eenvoudiger zolang je de maat goed vindt, en het bevat twee banden voor verschillende polsmaten.

De Fitbit Sense heeft een duidelijk voordeel en wordt ook vaker afgeprijsd dan Apple Watch 7. De waardepropositie is iets moeilijker te meten omdat je zeker meer kunt doen met de Apple Watch, zoals we later zullen bespreken, maar de Fitbit Sense is de winnaar hier voor de meeste gebruikers.

Winnaar: Fitbit Sense

Apple Watch 7 versus Fitbit Sense: ontwerp

Het geruchtmakende grote herontwerp van de Apple Watch 7 is niet gebeurd, maar de overstap naar een iets groter scherm is aanzienlijk. Apple accentueert die verandering met meer afgeronde randen, waardoor scherm en horloge naadloos in elkaar overlopen. De grootte van het horloge nam ook subtiel toe om plaats te bieden aan het grotere scherm.

Het is een kleine verandering, maar verre van onopmerkbaar en levert wat ik me voorstel de uiteindelijke vorm van dit specifieke ontwerp op. Verder is alles hetzelfde met de digitale kroon voor navigatie en een enkele knop aan de rechterkant van het horloge om te helpen bij navigatie. Het bandmechanisme blijft ook hetzelfde, dus je kunt je oude Apple Watch-bandjes nog steeds gebruiken en ze gemakkelijk verwisselen.

De Apple Watch 7 aluminium behuizing is verkrijgbaar in vijf kleuren: Midnight, Starlight, Green, Blue en (Product) Red. Terwijl de laatste drie voor zichzelf spreken, is Midnight een blauwachtig zwart en is Starlight een romige zilveren tint. De roestvrijstalen modellen vallen terug naar vier kleuren: zilver, goud, grafiet en Space Black.

De duurzaamheid is opnieuw verbeterd voor Apple Watch 7. Het biedt nog steeds een zwembestendige classificatie van maximaal 50 meter, maar voegt IP6X-stofbestendigheid toe. Apple beweert dat het voorste kristal sterker en scheurbestendiger is. Ik huiver nog steeds wanneer de Apple Watch ergens mee in aanraking komt, maar ik heb er nog geen merkteken op gezien.

De Fitbit Sense heeft hetzelfde afgeronde vierkante ontwerp dat de Fitbit Versa in 2018 introduceerde. Het trekt onvermijdelijk vergelijkingen met de Apple Watch, wat een compliment is omdat het overeenkomt met de pasvorm en afwerking van de populaire wearable van Apple, maar met voldoende unieke details om op te vallen in zijn soort.

Het model heeft een sterk reflecterende gouden rand die het display omlijst. Dit maakt plaats voor een mat gouden afwerking aan de onderkant van het horloge. Een dunne gouden antennestrip verdeelt de twee voor verbeterde connectiviteit die de roestvrijstalen behuizing van het horloge anders zou kunnen belemmeren. Het is een subtieler effect als je kiest voor het model Silver of Graphite.

De Fitbit Sense lijkt knoploos, maar heeft een kleine inkeping aan de linkerkant: een capacitieve knop die het scherm kan in- of uitschakelen. Lang indrukken kan een aangepaste actie activeren, zoals bijvoorbeeld Google Assistant of Alexa. Ik geef de voorkeur aan een echte knop, omdat het lastig kan zijn om dit te activeren, maar het is het gemakkelijkst om op het touchscreen te vertrouwen.

Fitbit Sense is waterbestendig tot 50 meter en ondersteunt natuurlijk zwemmen. Net als de Apple Watch heb ik het gevoel dat ik de Fitbit Sense ga beschadigen als hij af en toe tegen de rand van een bureau of autodeur stoot, maar ik heb er nog geen krasje op gezien.

Je kunt de bandjes op de Fitbit Sense eenvoudig verwisselen. Het wordt geleverd met een grote en kleine Infinity Band, een comfortabel zacht aanvoelend rubber. Het is een leuke optie voor algemene doeleinden, maar er zijn honderden ontwerpen beschikbaar als je een andere look wilt.

Hoewel de esthetiek tussen de twee een wassen neus is, geven de digitale kroon en de fysieke knop op de Apple Watch de doorslag voor mij vanwege hun bruikbaarheid.

Apple Watch Series 7 kopen

APPLE

Apple Watch 7

Blauw | Wit | Grijs | Groen | Rood  



Bij bol.com

Winnaar: Apple Watch 7

Apple Watch 7 versus Fitbit Sense: weergave

Dit is de grote update voor Apple Watch 7, en hoewel de eerste reactie misschien is om deze af te wijzen, zijn de 40% bezelvermindering en 20% toename van de schermgrootte van de Apple Watch 6 transformatieve updates. Het nieuwe 1,9-inch display op het 45 mm-model heeft een aanzienlijke invloed op de bruikbaarheid, waardoor het gemakkelijker wordt om door het horloge te navigeren en er overzichtelijke inhoud op te bekijken.

De toetsenbord voor de Apple Watch is comfortabel en je kunt makkelijk een bericht op de Apple Watch swipen wanneer het onpraktisch is om Siri te gebruiken. De kwaliteit van het scherm is beter dan ooit, waarbij Apple een maximale helderheid van 1.000 nits claimt. Het is zeker gemakkelijk te lezen in alle lichtomstandigheden.

De Fitbit Sense komt overeen met 1.000 nits helderheid, ik nog nooit problemen heb gehad met het lezen van het scherm. Het is echter aanzienlijk kleiner met 1,58-inch, dichter bij het Apple Watch 3-scherm in grootte. Het werkt echter van rand tot rand, zoals de Apple Watch 7, waardoor het ondanks het kleinere formaat gemakkelijk te navigeren is.

Hoewel ik de voorkeur geef aan het grotere Apple Watch-scherm, denk ik dat Fitbit met de Sense de juiste keuze heeft gemaakt voor een one-size-fits-all-oplossing, dus ik noem deze categorie een gelijkspel.

Winnaar: Gelijkspel

Apple Watch 7 vs. Fitbit Sense: gezondheid volgen

De Apple Watch 7 en Fitbit Sense hebben een bijna identieke set sensoren voor het volgen van de gezondheid. Ze behoren ook tot de meest robuuste smartwatches voor het volgen van de gezondheid op de markt, dus dit is een vergelijking van sterk tot sterk.

Beide horloges zijn voorzien van een ECG-sensor die door de FDA is goedgekeurd om je hart te controleren op tekenen van atriale fibrillatie (AFib), een onregelmatigheid in het hartritme die een teken kan zijn van een ernstige gezondheidstoestand. Beide ondersteunen ook basishartslagmeting, wat handig is voor het volgen van de gezondheid en het volgen van fitness als je in een specifieke hartslagzone wilt blijven.

Een andere opmerkelijke sensor voor beide horloges is SpO2-monitoring, die je bloedzuurstofniveaus meet. In tegenstelling tot ECG is dit voor geen van beide horloges door de FDA goedgekeurd, aangezien de reflecterende sensor die elk gebruikt niet zo betrouwbaar is als de doorlatende sensoren die door medische professionals worden gebruikt. Dit kan nog steeds een levensreddende sensor zijn als hij een significante daling van uw SpO2-niveaus detecteert die gepaard gaan met andere symptomen.

De Fitbit Sense brengt een aantal unieke sensoren in het spel met een huidtemperatuursensor en een elektrodermale activiteit (EDA) -sensor. De eerste probeert bij te dragen aan een algemeen gezondheidsbeeld, terwijl de laatste probeert je stressniveaus te detecteren.

Hoewel de extra sensoren op de Fitbit Sense interessant zijn, zijn de belangrijkste gezondheidsfuncties van elk te dichtbij, en Apple heeft enkele voordelen met zijn app-integraties die je informatie gemakkelijk aan je zorgverlener leveren, dus ik noem dit een gelijkspel.

Winnaar: Gelijkspel

Apple Watch 7 versus Fitbit Sense: fitness tracking

We hebben een lange weg afgelegd sinds het eenvoudig bijhouden van stappen, en hoewel zowel Apple Watch 7 als Fitbit Sense natuurlijk stappen volgen, zijn er aanzienlijk meer gegevens beschikbaar.

De Apple Watch 7 ondersteunt tot 17 verschillende trainingscategorieën om gegevens nauwkeuriger te leveren die zijn afgestemd op je specifieke activiteit, terwijl de Fitbit Sense in totaal 20 trainingscategorieën heeft. Hierdoor kunnen de horloges het calorieverbruik nauwkeuriger meten, samen met activiteitspecifieke statistieken zoals tempo, afstand of ronden.

Zowel Apple Watch 7 als Fitbit Sense vertrouwen op ingebouwde GPS, samen met versnellingsmeters en gyroscopen om te detecteren wat je doet en hoe ver en snel je reist. Elk kan automatisch detecteren of je aan het trainen bent en beginnen met opnemen, maar je krijgt het beste resultaat als je de trainingsregistratie zelf activeert.

Winnaar: Gelijkspel

Apple Watch 7 vs. Fitbit Sense: smartwatch-functies

Hoewel de kernfitness en gezondheidsmonitoring bijna identiek zijn tussen deze twee, denk ik niet dat ik dingen voor iemand verpest door te zeggen dat Apple Watch de superieure smartwatch is. Apple Watch richtte zich in de loop der jaren op gezondheid en fitness, maar het begon met een veel breder scala aan functies en biedt nog steeds een breed scala aan apps en integraties die Fitbit niet begint aan te raken.

Dit omvat krachtige domotica-tools waarmee jij je huis vanaf je pols kunt beheren. Een robuuste nieuwe Foto’s-app voor het bekijken en delen van je favoriete foto’s en herinneringen. Een verscheidenheid aan tekstinvoeropties voor berichten met dicteren, krabbelen, Siri of het toetsenbord.

Apple Watch Series 7 kopen

APPLE

Apple Watch 7

Blauw | Wit | Grijs | Groen | Rood  



Bij bol.com

De Fitbit Sense heeft enkele van deze functies; het ondersteunt oproepen rechtstreeks vanaf het horloge via Bluetooth en bevat ondersteuning voor Google Assistant of Alexa. Fitbit Pay biedt veel van hetzelfde betalings- en lidmaatschapskaartbeheer als Apple Pay en Apple Wallet.

Beide zijn ook bedreven in het afhandelen van meldingen, zodat jij kunt bepalen wat er op je telefoon gebeurt zonder dat je deze hoeft op te nemen.

Als je je aan de basis houdt, zoals meldingen en wat kleine berichten, dan zal elk van de smartwatches je goed van pas komen, maar Apple Watch 7 kan zoveel meer.

Winnaar: Apple Watch 7

Apple Watch 7 vs. Fitbit Sense: batterijduur en opladen

Fitbit loopt weg met deze categorie met een batterijduur van maximaal zes dagen na één keer opladen, afhankelijk van je instellingen en gebruik. Het is moeilijk om de Apple Watch in één dag te leeg te krijgen, maar het kan worden gedaan, en het is bijna onmogelijk om een ​​volledige tweede dag door te komen, zelfs bij licht gebruik.

Met de Fitbit Sense was drie dagen het maximale wat ik er uit kon persen om de batterij leeg te krijgen en dat was met uren continu GPS-gebruik voor buitenritten en het inschakelen van het altijd-aan-display.

Beide horloges ondersteunen magnetisch draadloos opladen, waarbij een volledige lading ongeveer een uur duurt voor beide horloges. Dit is een dramatische verbetering voor Apple, ongeveer 33% sneller dan de Apple Watch 6, wat een significant verschil maakt. Ik laadde de Apple Watch 7 meestal op terwijl ik me ‘s ochtends klaarmaakte, en dat was genoeg om een ​​hele dag door te komen. Dit is minder belangrijk als je niet geïnteresseerd bent in het bijhouden van je slaap en eraan kunt denken om hem elke nacht op de oplader te zetten.

Deze categorie is eenvoudig; als je een hekel hebt aan het idee om elke dag het apparaat op te laden, ga dan voor de Fitbit Sense, je hoeft je er maar een of twee keer per week zorgen over te maken.

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Winnaar: Fitbit Sense

Algehele winnaar: Apple Watch 7

Dit is misschien wel de dichtstbijzijnde vergelijking die ik ooit heb gehad in het vergelijken van smartwatches. Uiteindelijk is de Apple Watch 7 het superieure toestel, maar dat geldt zeker niet voor elke gebruiker.

Als je nog geen iPhone-gebruiker bent, moet je voor de Apple Watch 7 overstappen, wat een dure aangelegenheid is. Het dagelijkse opladen is een andere grote opgave en kan erg frustrerend zijn als je het vergeet en je horloge om je pols het niet meer doet.

Dat gezegd hebbende, biedt de Apple Watch gebruiksgemak en een mate van hardwareverfijning die Fitbit Sense niet evenaart, ondanks de uitstekende pasvorm en afwerking. De software-ondersteuning en de voortdurende verbeteringen van Apple aan het watchOS-platform mogen ook niet onderverkocht worden. Fitbit Sense bevindt zich daar in een meer precaire situatie, aangezien het bedrijf, dat eigendom is van Google, in de toekomst Wear OS moet gaan gebruiken en het onduidelijk is wat er met de bestaande hardware zal gebeuren.

Als je een tevreden Android-gebruiker bent of een eenvoudig apparaat wilt voor het volgen van je gezondheid en fitness, dan is de Fitbit Sense de beste keuze voor jou. Het dekt alle basissen op die gebieden die de Apple Watch 7 doet tegen een meer betaalbare prijs.

Als je al een iPhone hebt en een apparaat wilt dat perfect aansluit op dat ecosysteem en tegelijkertijd de beste gezondheids- en fitnesstracking levert, is de Apple Watch 7 zijn weliswaar hoge prijs waard.

Apple Watch Series 7 kopen

APPLE

Apple Watch 7

Groen | Wit | Grijs | Blauw | Rood  


5/5

Bij bol.com

 

Plaats een reactie