Welke Fitbit helpt het beste bij afvallen?

FitBit helpt afvallen

Slimme tips om af te vallen met Fitbit

Denk je erover om een Fitbit te gebruiken om af te vallen? Als je de modellen vergelijkt is het belangrijk om te weten welke Fitbit het beste is voor gewichtsverlies en het meest effectief voor je levensstijl. Elk model biedt verschillende functies en er zijn voor- en nadelen voor elk. Dus hoe zorg je ervoor dat je gewicht verliest met Fitbit en niet in plaats daarvan kilo’s aankomt?

In dit artikel vind je:

Waarom afvallen met Fitbit?

Er zijn tientallen activity trackers op de markt. Ik heb veel verschillende merken getest en beoordeeld. Sommige zijn geweldig voor het bijhouden van je atletische prestaties. Sommige zijn goed voor het bevorderen van een goede houding of betere slaap. Maar Fitbit is mijn favoriet voor gewichtsverlies. De trackers bieden verschillende functies die het vooral goed maken voor gewichtsverlies.

Ten eerste is er een breed scala aan stijlen om uit te kiezen. Dat betekent dat je een Fitbit kunt kiezen die werkt met je kledingstijl en je levensstijl. Modellen zijn onder meer:

Aanbieding bij Bol.com

Fitbit Dashboard om gewicht te verliezen

Vervolgens is het Fitbit-dashboard bijzonder geschikt om gewicht te verliezen. Aanpasbare tegels helpen lijners om hun energiebalans te begrijpen en beheren om gewicht te verliezen. Het maakt niet uit welk dieet je volgt, energiebalans is de sleutel tot gewichtsverlies. Het dashboard helpt je om calorieën in en calorieën te beheren en helpt je ook om je macro voedingsstof balans op te volgen en te beheren. Het bijhouden van vet, koolhydraten en proteïne grammen helpt je om je algehele voedselinname te beheren.

Fitbit koppelt ook naadloos met nuttige apps en andere tools-apps om gewicht te verliezen gemakkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld je activity tracker koppelen met de Fitbit Aria 2 [Bekijken..], een wifi lichaamsvet weegschaal die wordt gesynchroniseerd met je dashboard, zodat je een geïntegreerd volgsysteem voor gewichtsverlies hebt. De Aria 2 kan meerdere gebruikers volgen en meet niet alleen het gewicht, maar ook de body mass index en lichaamsvet, zodat je kunt zien hoe meerdere meetwaarden in de loop van de tijd veranderen.

Ten slotte kun je je tracker ook koppelen met Fitbit Flyer [Bekijken..], draadloze fitness-hoofdtelefoon. Fitbit koppelt ook met Strava, een app die hardlopers en fietsers met elkaar verbindt om trainingsdoelen te bereiken, MyFitnessPal en LoseIt, twee populaire calorie-tracking-apps.

Welke Fitbit is het beste voor afvallen?

Dus welke Fitbit is het beste als je probeert af te vallen? Allemaal bieden ze toegang tot het Fitbit-dashboard, dus degene die het beste bij je past, is degene die je het vaakst zult dragen en heeft functies die je regelmatig zult gebruiken. Dus als je een Fitbit wilt kopen, kies dan de stijl die bij je budget, je garderobe en je levensstijl past.

Aanbieding bij Coolblue

Houd rekening met deze factoren:

Wat is mijn budget? De prijs van een Fitbit varieert van iets meer dan € 95,- voor de Fitbit Alta HR [Bekijken..] tot iets minder dan € 300,- voor de Fitbit Ionic [Bekijken…] Hoewel het slim is om in een gezondheidsapparaat te investeren om je te helpen je gewichtsverlies- en fitnessdoelen te bereiken, wilt je niet betalen voor functies die je niet nodig hebt. Wees dus duidelijk over de functies die je wel en niet zult gebruiken.

Is je dagelijkse kledingstijl sportief? Zakelijk? Casual? Professional? Zorg ervoor dat je een model krijgt dat je tijdens werk- en speeluren kunt dragen. Denk aan het soort kleding dat je in het weekend en ‘s avonds draagt. Het is absoluut noodzakelijk dat je tijdens deze uren gegevens verzamelt, dus koop geen model dat je niet zou dragen in een restaurant, op vakantie of in de stad.

Werk je de hele dag met een toetsenbord? Als je Fitbit-band tegen je computertoetsenbord slaat, haal je hem waarschijnlijk uit en verlies je de toegang tot enkele van de beste gegevens en functies. Dus als computerwerk een groot deel van je werk is, kies dan een zachte band, een band die hoger op de arm kan worden geplaatst, of een van de modellen die je aan je kleding kunt vastmaken zoals bij de nieuwe Inspire en Inspire HR (2019) modellen waarbij je nu ook een clip meegeleverd krijgt waar je de losse module in kunt doen om die vervolgens aan je kleding te bevestigen.

Draag je je Fitbit om de slaap te volgen? Sommige lijners vinden dat het nuttig is slaapgegevens bij te houden. De meeste Fitbit-apparaten bieden slaapopsporing en sommige modellen (Alta HR, Charge 2, Charge 3, Versa, Ionic) bieden slaap tracking om informatie te geven over de tijd die je doorbrengt in de meest rustgevende slaapstadia. Sommige Fitbits in horloge-stijl zijn iets groter en zijn misschien niet comfortabel voor iedereen om ‘s nachts te dragen.

Is lichaamsbeweging een onderdeel van je plan voor gewichtsverlies? Als je tijdens work-outs hard zweet, kies dan een model dat de hitte kan opnemen. Sommige van de best uitziende lederen banden zijn waarschijnlijk niet tegen hevig zweten. En als zwemmen je keuze is, kies dan voor een Fitbit-model, zoals het slimme horloge Ionic of Versa. Je kunt ook gaan voor een waterdichte activity tracker zoals de Charge 3 dat waterbestendig is en ontworpen voor gebruik tijdens watertrainingen zoals zwemmen.

Heb je speciale functies nodig, zoals hartslag monitoring, GPS of coaching? Als je loopt of buiten rent, heb je misschien liever een apparaat dat het tempo en de afstand bijhoudt. De Fitbit Charge 3, Versa en de Alta HR leveren verbonden GPS voor sporters die hun smartphone bij zich dragen. Maar als je liever geen telefoon bij je hebt, dan is Ionic de beste keuze voor je. Het biedt ingebouwde GPS (geen telefoon nodig) en slaat muziek op het horloge op zodat je naar je favoriete nummers kunt luisteren zonder een extra apparaat mee te nemen. Zowel Charge 3, Versa en Ionic bieden workouts op het scherm met Fitstar-coaching. De  Alta HRCharge 2Charge 3VersaIonic bieden ook allemaal hartslag meten en hartslag tracking.

Gebruik je lifestyle-functies? Elke Fitbit kan je helpen om af te vallen, maar je kunt je apparaat ook gebruiken om basis levensstijl activiteiten te beheren. Je ontvangt een smartphone-melding op verschillende apparaten (Alta HRCharge 2Charge 3VersaIonic), maar Versa en Ionic bieden een helder kleurrijk scherm dat gemakkelijk te lezen is. Deze twee apparaten hebben ook een Relax-app om geleide stressverlichting te bieden. En de Ionic heeft een portemonnee-app die creditcard informatie opslaat, zodat je betalingen rechtstreeks van het horloge kunt doen.

Fitbit gebruiken om af te slanken

Als je wilt afvallen met Fitbit, dan zal je je dashboard op de juiste manier instellen en er vaak naar verwijzen. Elke tegel op het dashboard bevordert een goede gezondheid, maar er zijn er een paar die er meer toe doen als je primaire doel is om af te slanken. Personaliseer je dashboard om deze essentiële tegels te markeren.

  • Voedingsplan. Gebruik deze tegel om je streefgewicht te bepalen. Je kunt beslissen hoeveel je wilt verliezen en hoe hard je bereid bent om te werken om dat doel te bereiken. Op basis van je doel krijgt je een dagelijks calorietekort toegewezen. Zodra deze functie is ingesteld, kun je deze tegel de hele dag bekijken om erachter te komen hoeveel je kunt eten om je tekort te behouden.
  • Calorieën. Dit is de tegel met de meter aan de voorkant. Het vertelt je hoeveel calorieën je tot nu toe op de dag hebt verbruikt in vergelijking met het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Aan het eind van de dag wil je dat je meterstand in de middelste groene zone staat. Dus hoe zorg je ervoor dat dit gebeurt? Zorg ervoor dat je minder calorieën eet dan je verbrandt. Dit creëert een calorietekort. Wanneer je calorietekort overeenkomt met het tekort dat vereist is voor je streefgewichtsverlies (opgesteld in je voedingsplan), dan eindigt je de dag in de groene zone.
  • Activiteitsdoel per uur. Gebruik deze tegel om je metabolisme te stimuleren. Controleer het de hele dag door om er zeker van te zijn dat je zich verplaatst en dat je de hele dag zoveel mogelijk calorieën verbrandt. Heb je een herinnering nodig om op te staan ​​en te verplaatsen? Alle Fitbit-modellen bieden herinneringen om te verplaatsen, met uitzondering van de Fitbit Zip. Je kunt ook het activiteitsdoel per uur gebruiken om de tijden te analyseren van de dag waarop je waarschijnlijk het minst actief bent. Stel actiedata in tijdens deze tijden. Plan een wandeling met een vriend, huishoudelijke klusjes of boodschappen die tijdens deze tijden moeten worden gedaan.

Er zijn andere Fitbit dashboard tegels die handig kunnen zijn wanneer je probeert af te vallen. Voeg ze alleen toe aan je dashboard als je de gegevens daadwerkelijk gaat gebruiken. Als je je dashboard overstelpt met tegels, cijfers en gegevens die je waarschijnlijk niet zult gebruiken, wordt de belangrijke informatie moeilijker te vinden.

  • De slaap tegel is een geweldig hulpmiddel voor mensen die een oefensessie overslaan omdat ze vaak moe zijn. Er zijn ook aanwijzingen dat we minder gezonde beslissingen nemen wanneer we moe zijn en dat voldoende slaap kan helpen om onze hongerhormonen in evenwicht te houden. Je kunt de gegevens gebruiken om je slaapgewoonten aan te passen zodat je lichaam de rest krijgt die overdag actief moet zijn en dieet-vriendelijke voedselkeuzes moet maken.
  • De tegel Recente oefening toont je hoe dicht je bij het bereiken van de oefening- en bewegingsdoelen die je voor de dag of de week hebt ingesteld.
  • De water tegel is erg handig voor lijners die de neiging hebben om te eten als ze dorst hebben.
  • De rustende hartslag tegel kan nuttig zijn voor mensen die de neiging hebben om te eten als reactie op stress. Als je merkt dat je op weg bent naar de automaat of naar de koelkast als je geen honger hebt, kijk dan naar je rusthartslag. Het is mogelijk dat je zich angstig of gestrest voelt. Gebruik vervolgens de Relax-app om jezelf te kalmeren met diep ademhalen in plaats van eten.
  • Topbadges en vrienden zijn geweldige hulpmiddelen voor mensen die een competitieve uitdaging aangaan en die goed worden geholpen door de steun van anderen.

Verlies je geen gewicht met Fitbit? Dit zijn veel voorkomende valkuilen

Dus waarom zijn sommige consumenten teleurgesteld als ze niet afvallen met Fitbit? Het is vaak omdat ze onredelijke verwachtingen hebben. De gegevens die je verzamelt met je Fitbit kunnen helpen om je plan voor gewichtsverlies nauwkeuriger te maken. Maar geen enkel apparaat kan je motiveren om te trainen wanneer je niet wilt of een traktatie overslaat als je ervan overtuigd bent dat je het nodig heeft.

Een andere reden dat je Fitbit kan falen, is inconsistent gebruik. Sommige lijners dragen hun Fitbit alleen op “goede” dagen wanneer hun lichaamsbeweging en voedingsgewoonten de moeite waard zijn om te worden opgenomen. Maar als je het apparaat slechts af en toe draagt, verliest je de kans om nauwkeurige gegevens te verzamelen. Dan kun je geen wijzigingen aanbrengen om je lichaam te verbeteren.

Een activity tracker kan een geweldig hulpmiddel zijn om je te helpen af te slanken. En je Fitbit-plan voor gewichtsverlies kan werken. Maar je moet je Fitbit regelmatig dragen, de meest nauwkeurige gegevens verzamelen en vervolgens de informatie gebruiken om op lange termijn gezonde veranderingen aan te brengen in je dagelijkse dieet en trainingsschema.

Wil je geholpen worden met afslanken maar je weet niet welk dieet het beste voor jou is? Bekijk dan onderstaand WW Freestyle programma. Het dieet werkt en werkt perfect samen met Fitbit.

Welk dieet werkt (perfect) samen met Fitbit?

Als je op zoek bent naar een dieet en een dieet app die perfect samen werkt met een Fitbit, bekijk dan eens de nieuwe Weight Watchers WW Freestyle programma.

De Weight Watchers app van het WW Freestyle programma en de Fitbit werken perfect samen. Het koppelen, synchroniseren gaat makkelijk. Al je activiteiten en workouts worden automatisch bijgehouden en omgezet naar FitPoints.

Lees ook het verhaal van Erica: Waarom een Fitbit ideaal is voor bij Weight Watchers

Het nieuwe WW Freestyle programma

Het nieuwe WW Freestyle programma dat is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwd SmartPoints systeem leert je de juiste keuzes te maken waardoor je nog steeds lekker kan eten waarvan je houdt én goede afslank resultaten behaalt. Het moedigt je aan te kiezen voor meer fruit, groenten, eiwitten en minder suikers en verzadigde vetten.

Kies je WW Freestyle programma
en koop je Favoriete Fitbit

Er staat nu niets meer in de weg tussen jou en een beter, gezonder en slanker leven!

Start nu!

Plaats een reactie