Welke Fitbit is het beste voor jou?

Welke Fitbit is het beste voor jou?

Als je niet zeker weet welke Fitbit je moet kiezen, houd er dan rekening mee dat het Fitbit-assortiment grofweg verdeeld is in Activity Trackers (activiteitsmonitors die zijn ontworpen voor het volgen van stappen of sport) en Smartwatches, die al het bovenstaande doen, maar diepere functies hebben dankzij hun grotere schermen. Met een smartwatch kun je bijvoorbeeld je e-mails of sms-berichten controleren, terwijl een fitnesstracker meestal een klein scherm heeft dat alleen geschikt is voor standaardmeldingen.

Maak een keuze:

Het assortiment van Fitbit in in de loop van de jaren behoorlijk gegroeid, voor elke situatie is er wel een Fitbit. Met zoveel opties die er zijn, hebben we deze Fitbit-vergelijking gemaakt om de juiste Fitbit voor je te vinden.

De beste Fitbit Smartwatch: Fitbit Versa 2

Scrol horizontaal of swipe naar links om de hele tabel te bekijken:

Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - 2019 - Roze Koper Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - Special Edition - 2019 - Koper Blauw Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - Steengrijs Fitbit Flyer Draadloze bluetooth sport oordopjes kopen - blauw
Koper Roze
€ 199,-
(SE) Zilver Grijs
€ 229,-
(SE) Koper Blauw
€ 229,-
Zwart
€ 199,-
Zilver Steengrijs
€ 199,-
Fitbit Oordopjes
€ 129,-

De Fitbit Versa 2 is misschien wel de beste Fitbit die vandaag beschikbaar is. Het horloge draait op Fitbit OS, het smartwatch-besturingssysteem van het bedrijf, en combineert alle beste functies van een fitnesstracker met smartwatch-gemak.

De Versa heeft de meerdere sensoren die op de meeste apparaten van Fitbit worden gevonden, inclusief een altijd actieve optische hartslagsensor. De levensduur van de batterij is ongeveer vijf dagen, en een volledige lading duurt ongeveer twee uur.

Hoewel de Versa NFC heeft ingebouwd, wordt het alleen gebruikt om Fitbit Pay te bedienen, het antwoord van het bedrijf op Google Pay en Apple Pay. De service is momenteel echter beperkt tot een beperkt aantal banken en kan daarom geen nuttige functie voor u zijn.

Het horloge is waterbestendig tot 50 meter en bevat zelfs het volgen van zwemoefeningen. Dat gaat gepaard met automatisch volgen van oefeningen en handmatig volgen voor maximaal 15 oefeningen. Je kunt ook rustig rusten, wetende dat de Versa ook je slaap kan volgen.

Als je van de stijl van de Versa houdt, maar niet te enthousiast bent over de prijs, is de Versa Lite een meer betaalbare optie. De Versa Lite is een enigszins gestripte versie van het horloge om de prijs te verlagen. Er is dus geen muziekopslag aan boord, zwemmen volgen, volgen van geklommen verdiepingen of NFC.

Als je op zoek bent naar een fitness-gerichte smartwatch, kun je onze volledige Fitbit Versa-review bekijken.

De beste Fitbit Activity Tracker: Fitbit Charge 3

Scrol horizontaal of swipe naar links om de hele tabel te bekijken::

Fitbit Charge 3 - Actvity Tracker - 2018 - Zwart Fitbit Charge 3 - Special Edition - Actvity Tracker - 2018 - Lavender Fitbit Charge 3 - Actvity Tracker - 2018 - Rose Goud - Paars Fitbit Charge 3 - Actvity Tracker - 2018  - Wit
Zwart
€ 139,-
Blauw Grijs
€ 139,-
(SE) Lavender
€ 144,-
Paars
€ 139,-
(SE) Wit
€ 139,-

Ondanks de beste inspanningen van de industrie, wil niet iedereen een smartwatch. Als je in dat kamp valt, is de Fitbit Charge 3 misschien iets voor jou. De Charge 3 is Fitbit’s meest functionele fitnesstracker vol functies, en importeert zelfs enkele smartwatch-achtige meldingen.

Net als bij de Versa is de Charge 3 waterbestendig tot 50 meter. De Charge 3 is echter ontworpen om meer op een traditionele fitnesstracker te lijken. Het apparaat lijkt meer op een polsband dan op een horloge. Het zwart-witte scherm ondersteunt tikken en vegen acties en zit in lijn met de bandje van het apparaat.

Fitbit Charge 3 Sportbandje Wit

Fitbit staat vooral bekend om hun stappentellerfunctie, die ook hier nog steeds prioriteit krijgt. Ze hebben echter aanwijzingen van de Apple Watch overgenomen, waarbij het aantal stappen op het stand-byscherm is vervangen door een circulaire stap-doeltracker. Dat gezegd hebbende, je gedetailleerde dagelijkse activiteitenoverzicht is slechts een veeg verwijderd.

De Charge 3 heeft geen ingebouwde GPS-tracker. In de buurt van uw smartphone gebruikt deze echter de GPS van uw telefoon voor het volgen. In tegenstelling tot de andere fitnesstrackers van Fitbit, ondersteunt de Charge 3 Fitbit Pay dankzij de ingebouwde NFC. Het apparaat is ontworpen om de levensduur van de batterij te maximaliseren en duurt gemiddeld een week tussen twee oplaadbeurten door.

Toen we de Fitbit Charge 3 beoordeelden, kwamen we erachter dat het een waardige update was voor de nu stopgezette Charge 2, en gemakkelijk de beste fitnesstracker van het bedrijf tot nu toe.

De beste Fitbit Smartwatch voor Sporten: Fitbit Ionic

Scrol horizontaal of swipe naar links om de hele tabel te bekijken:

Fitbit Ionic - Smartwatch - Zwart Grijs Fitbit Ionic - Smartwatch - Blauw Oranje Fitbit Ionic - Smartwatch - Grijs Fitbit Ionic - smartwatch - Adidas edition
Zwart Grijs
€ 221,-
Blauw Oranje
€ 221,-
Grijs
€ 216,-
Adidas edition
€ 221,-

Je kunt de oorsprong van de Fitbit Ionic herleiden tot het bedrijf dat de smartwatch tot een mainstream-item heeft gemaakt, Pebble. Fitbit nam Pebble over en bracht vervolgens de Ionic uit, hun eerste smartwatch met Fitbit OS.

We hebben de Fitbit Ionic beoordeeld toen deze werd uitgebracht en vonden het een veelbelovend maar gebrekkig apparaat. Het blonk uit in fitness-tracking, maar de buggy-software liet het in de steek. Sindsdien hebben cumulatieve updates die eerste problemen echter opgelost.

De Ionic en Versa hebben beide dezelfde editie van Fitbit OS, dus de algehele ervaring is hetzelfde tussen de twee apparaten. Waar ze verschillen is in ontwerp. De Ionic valt meer op. Het ontwerp van de Versa lijkt op de Apple Watch, maar de Ionic is unieker.

Een van de redenen voor het grotere ontwerp is de ingebouwde GPS-tracker van de Ionic. Dit betekent dat je alle fitbit-trackingfuncties van Fitbit kunt gebruiken zonder dat je een begeleidende smartphone nodig hebt. De Ionic is ook waterbestendig tot 50 meter, waardoor het ideaal is voor buitenactiviteiten. Het Gorilla Glass 3-scherm betekent dat het horloge ook duurzaam is.

De beste beginners Activity Tracker: Fitbit Inspire HR

Scrol horizontaal om de hele tabel te bekijken:

Fitbit Inspire HR- Activity Tracker- Zwart Fitbit Inspire HR- Activity Tracker- Lila Fitbit Inspire HR- Activity Tracker- Wit Fitbit Inspire HR- Activity Tracker- Wit Fitbit Inspire HR- Activity Tracker- Rood
(HR) Zwart
€ 95,-
(HR) Lila
€ 99,-
(HR) Wit
€ 99,-
Zwart
€ 69,-
Rood
€ 63,-

De Fitbit Inspire HR is de nieuwste toevoeging aan Fitbit’s fitnesstracker-assortiment, ter vervanging van de Fitbit Alta HR. De Inspire HR blijft bij het afgeronde ontwerp dat het eerst te zien was op de Charge 3, en de overeenkomsten eindigen hier niet. Het apparaat is waterbestendig tot 50 meter, heeft automatische oefeningherkenning en herinnert elk uur om te bewegen.

Op het eerste gezicht kan het moeilijk zijn om te zien welke verschillen er echt zijn tussen de Charge 3 en Inspire HR. De Inspire HR is de betaalbare fitnesstracker op instapniveau in de line-up van Fitbit. Hierdoor heeft de Inspire HR minder functies. Er is geen NFC, het volgen van geklommen verdiepingen of ondersteuning voor snelle antwoorden op het apparaat.

De Fitbit Inspire werd tegelijkertijd geïntroduceerd en gaat nog een stap verder om de kosten te verlagen. Slaapfase-analyse, begeleide ademhalingssessies, hartslagmeting, trainingsregistratie en verbonden GPS zijn allemaal overboord gezet om het apparaat betaalbaar te maken.

Hoewel dat klinkt als veel ontbrekende functies, hebben de Inspire en Inspire HR alle kenmerken van een Fitbit-apparaat. De fitness en slaapregistratie zijn dezelfde als die op Fitbit’s premium-apparaten en die op dezelfde manier toegankelijk zijn via de app.

Als je op zoek bent naar een betaalbare fitnesstracker, zonder de toeters en bellen van een smartwatch, dan is het Inspire-assortiment misschien precies wat je zoekt.

Welke Fitbit is het beste voor jou?

Scrol horizontaal of swipe naar links om de hele tabel te bekijken:

Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - 2019 - Roze Koper Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa Lite - Smartwatch - Magenta Fitbit Versa - Smartwatch - Zwart Fitbit Charge 3 - Actvity Tracker - 2018 - Zwart Fitbit Charge 3 - Special Edition - Actvity Tracker - 2018 - Lavender Fitbit Ionic - Smartwatch - Zwart Grijs Fitbit Ionic - smartwatch - Adidas edition Fitbit Inspire HR- Activity Tracker- Rood Fitbit Inspire HR- Activity Tracker- Zwart Fitbit Ace 2- Activity Tracker- Kinderen - Blauw
Versa 2
€ 199,-
Versa 2 SE
€ 229,-
Versa Lite
€ 129,-
Versa
€ 149,-
Charge 3
€ 139,-
Charge 3 SE
€ 144,-
Ionic
€ 221,-
Ionic SE
€ 245,-
Inspire
€ 63,-
Inspire HR
€ 95,-
Ace 2
€ 68,-

Welke Fitbit het beste voor jou is, zal uiteindelijk afhangen van waarvoor je het wilt gebruiken, en welke stijl het beste bij je past.

Ik hoop dat je met dit artikel/ wegwijzer makkelijker een keuze kunt maken. Ik heb het zo kort mogelijk willen houden om verwarring te voorkomen. Als je één van deze Fitbits kiest maak je nooit een verkeerde keuze.

Succes met het kiezen…
En veel plezier met je nieuwe Fitbit!

?

TOT SLOT: Wil je weten welke Fitbits het meest worden gekocht? Dit is de top 7 (op volgorde) best verkochte smartwatches en activity trackers van 2019, op dit moment:

  1. Fitbit Versa 2 Smartwatch
  2. Fitbit Charge 3 Activity Tracker
  3. Fitbit Versa (1) Smartwatch
  4. Fitbit Inspire HR Activity Tracker
  5. Fitbit Ionic Smartwatch
  6. Fitbit Versa Lite Smartwatch
  7. Fitbit Ace 2 voor kinderen

Plaats een reactie