Fitbit Valdetectie

Heeft Fitbit valdetectie?

Of je nu een volledig gezonde jonge volwassene bent of je bent één van de senioren, zoals ik, die af en toe evenwichtsproblemen heeft. Wij mensen zijn enigszins vatbaar voor ongelukken, zelfs als we denken dat we op veilig spelen. Als we sporten, lopen we een verhoogd risico om te vallen. Soms verliezen we de strijd tegen de zwaartekracht – het gebeurt.

Fitbit heeft valdetectie nog niet als functie op zijn trackers opgenomen. Apple Watch, Samsung Watch en Garmin hebben het wel en het is een handige functie voor veel mensen met verschillende fitnessniveaus, maar Fitbit biedt deze functie niet.

Hieronder zie je de lijst met Apple, Samsung en Garmin horloges die valdetectie hebben:

Apple Watch

Apple Watch GPS+ mobiel

Als je geen telefoon bij je wilt dragen en toch gebruik wilt maken van valdetectie dan is de Apple Watch 7 GPS+ mobiel (LTE) met 4G verbinding de beste keuze voor jou.

Samsung

Garmin

Dit zijn de beste smartwatches met valdetectie

#1: Apple Watch Series 8 4G

Apple Watch Series 7 kopen

4G + GPS

Apple Watch
Series 8 4G

5/5

Bij bol.com

Apple heeft een lange geschiedenis van innovatie in de technologie-industrie, en hun smartwatch, de Apple Watch Series 8 met 4G, is geen uitzondering. Het horloge is niet alleen voorzien van een valdetectie-functie, maar ook van een 4G-verbinding waardoor je niet afhankelijk bent van WiFi. Bovendien biedt de watch tal van andere gezondheidsondersteunende functies.

Hoe valdetectie op de Apple Watch Series 8 4G werkt: Wanneer de watch detecteert dat de drager is gevallen, wordt onmiddellijk een waarschuwing gegeven door middel van een alarm, trillingen en een schermvraag of alles in orde is. Als er geen ernstig letsel is, kunnen gebruikers de situatie bevestigen of direct hulp inroepen. In het geval van immobiliteit, belt de watch na een minuut automatisch de hulpdiensten en stuurt een bericht naar de noodcontacten.

Met de 4G-verbinding op de Apple Watch Series 8 4G kun je een eigen internetverbinding opzetten, waardoor je niet afhankelijk bent van WiFi. Hierdoor ben je altijd online, zelfs als je jouw smartphone thuis hebt gelaten.

De Apple Watch Series 8 4G biedt niet alleen valdetectie, maar ook andere gezondheidsfuncties zoals ECG-analyse en bloedzuurstofmeting. Het horloge heeft een verfijnd design met een brede keuze aan accessoires.

Voordelen

  • Misschien wel de meest indrukwekkende valdetectieservice in een smartwatch. Een eigen 4G-verbinding voor altijd en overal online zijn. Verschillende andere gezondheidsfuncties die je op de hoogte houden van de conditie van je lichaam. Prachtig strak design met een breed scala aan accessoire-opties.

Nadelen

  • Het bezit van een iPhone is vereist voor installatie en volledige toegang tot Apple Watch-functies. Daarnaast kost het afsluiten van een 4G-abonnement extra geld en sommige mensen vinden het nadeel dat ze op zoek moeten gaan naar de juiste provider.

Apple Watch Series 8 4G aanbieding

Bol.com, Coolblue en Amazon.nl zijn er trots op om een breed scala aan aanbiedingen en kortingen te bieden op de Apple Watch Series 8 4G. Of je nu op zoek bent naar een specifiek model, kleur of band, je vindt het hier bij deze toonaangevende online winkels. Bovendien kunt je bij deze winkels rekenen op de beste klantenservice en snelle verzending.

Wacht niet langer en vind de beste Apple Watch Series 8 4G aanbieding vandaag nog bij Bol.com, Coolblue en Amazon.nl. Verrijk je leven met de nieuwste technologie en bespaar op je aankoop!

Bekijk de beste prijs van vandaag bij Bol.com:

#2: Apple Watch SE met 4G-functie - de budgetvriendelijke optie met verbinding

De Apple Watch SE 2022 4G is een betaalbare versie en uitgerust met 4G-functie, waardoor je altijd verbonden blijft, zelfs wanneer je geen iPhone bij je hebt. Hoewel het minder functies heeft dan het topmodel, is het nog steeds in staat tot valdetectie. Hierdoor blijf je ook bij een ongelukje verzekerd van hulp.

Het grootste voordeel van de Apple Watch SE met 4G-functie is dat de valdetectiefunctie even effectief is als bij de Series 6. Bij een ongeluk kun je hulpdiensten en noodgevallencontacten waarschuwen. Ook de 4G-functie maakt het mogelijk om te bellen, berichten te sturen en muziek te streamen zonder een iPhone bij je te hebben. Als je op zoek bent naar een uitstekende smartwatch voor valdetectie en verbinding, maar niet het budget hebt voor de Series 6, dan is de SE met 4G-functie een uitstekende optie.

Ondanks dat de SE minder wellnessfuncties heeft dan de Series 6, is de valdetectie-functie de meest essentiële functie voor senioren die zich zorgen maken over een situatie die hen immobiel maakt.

Let op: als je jouw leeftijd niet invoert als 55 jaar of ouder, moet je de valdetectiefunctie handmatig inschakelen op de Apple Watch SE 2022 4G . Ook moet je er rekening mee houden dat er extra kosten komen kijken bij het gebruik van de 4G-functie, zoals abonnementskosten bij je mobiele provider.

Voordelen

  • Goedkoper dan de Apple Watch Series 8 4G
  • Innovatieve valdetectie dienst beschikbaar
  • Altijd verbonden met 4G-functie

Nadelen

  • Geen ECG en bloedzuurstofmonitor
    Extra kosten voor het gebruik van 4G-functie

Apple Watch SE 2022 4G aanbieding

Bent je op zoek naar een deal op de Apple Watch SE 2022 4G? Kijk dan niet verder! Bij Bol.com, Cooblue en Amazon.nl vind je de nieuwste Apple Watch SE 2022 4G aanbiedingen.

Bekijk de beste prijs vandaag bij:

#3: Garmin Forerunner 45S

Garmin is een andere leider in de smartwatch-industrie en hun betaalbaarheid maakt ze nog meer de investering waard. Ze hebben talloze horloges uitgerust met welzijnsfuncties voor het bijhouden van uw gezondheid en ervoor zorgen dat uw lichaam het goed doet, zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven.

De Garmin Forerunner 45S is een uitstekende keuze voor degenen die een smartwatch willen met valdetectie. Terwijl Garmin het refereert aan incidentendetectie, is de functie hetzelfde. Garmin heeft alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de valdetectieservice effectief werkt.

In het geval van een val of immobiliteit kan de Garmin Forerunner 45S uw incident detecteren, door een geautomatiseerd bericht, een LiveTrack-link en uw GPS-locatie naar elk noodcontact dat je in uw contactenlijst heeft ingesteld, te sturen.

Hoewel de Forerunner 45S geen noodhulpdiensten direct waarschuwt, wordt dit nadeel gedeeltelijk gecompenseerd door de exacte GPS-locatie die wordt verstrekt. Als je of een geliefde immobiliteit zijn, kunnen noodcontacten je onmiddellijk vinden of zelf noodhulpdiensten bellen en hen op de hoogte stellen van uw locatie.

Voordelen

  • De prijs is een fractie van andere toonaangevende merken. Incidentendetectie markeert uw exacte locatie en stuurt een geautomatiseerd bericht naar uw noodcontacten. Het lichte ontwerp maakt dit horloge een belangrijk accessoire voor alle mensen.

Nadelen

  • Incidentendetectie waarschuwt niet direct noodhulpdiensten. Een Android-smartphone is vereist voor functie.

Garmin Forerunner 45S aanbieding

Bij Bol.com, Cooblue en Amazon.nl kun je momenteel profiteren van een aanbieding op de Garmin Forerunner 45S, dus waar wacht je nog op? Investeer in je gezondheid en maak gebruik van deze geweldige deal.

Bekijk de beste prijs vandaag bij:

Neem het van mij aan. Als iemand die is gevallen terwijl hij een fitnesstracker droeg, waardeer ik het bestaan van deze functie. Gelukkig waren mijn valpartijen allemaal vrij klein zonder echte verwondingen – afgezien van mijn trots. Fitness-trackers zijn ongetwijfeld geavanceerde apparaten met een aantal geweldige mogelijkheden. En sinds hun debuut leiden de Fitbit-modellen hun eigenaars veel functies om mee te werken. Er is echter geen Fitbit valdetectie, en er is ook nog geen Fitbit bloeddrukmeting.

Voordat ik daarop kom, wil ik nog even snel de valdetectie samenvatten.

Deze functie zal geselecteerde contacten die op je smartwatch zijn opgeslagen op de hoogte stellen van je incident. Senioren die vatbaar zijn voor vallen kunnen profiteren van deze functie, net als iedereen die alleen rent, wandelt of fietst. Je selecteert gewoon een paar noodcontacten terwijl je je smartwatch instelt en houdt LTE-services of Bluetooth ingeschakeld zodat het bericht – en je locatie – kan worden verzonden. Bovendien zullen sommige van deze apparaten worden geleverd met een nood-SOS-functie.

Laten we eens kijken of de Fitbit valdetectie heeft en hoe dit soort technologie werkt.

Wat is valdetectie?

Valdetectie is een functie op nieuwere smartwatches die detecteert wanneer je bent gevallen terwijl je het apparaat draagt.

Het zal jouw geselecteerde noodcontacten op de hoogte stellen wanneer dit gebeurt, zolang je LTE of Bluetooth hebt ingeschakeld en verbonden. Anders werkt de functie niet. Als je het echter aan hebt, ontvangen jouw geselecteerde contacten voor noodgevallen het incidentrapport en je locatie. Als je iemand bent die graag alleen wandelt of in het donker op het pad gaat joggen, kan deze functie van pas komen.

Het is ook iets dat senioren en mensen met een lichamelijke handicap helpt die vatbaar zijn voor vallen. Het kan in wezen fungeren als een medisch alarm voor hen.

Hoe werkt valdetectie?

Deze functie varieert een beetje tussen merken, maar over het algemeen is de versnellingsmeterfunctie wat helpt om een val te bepalen. Het zal het opmerken als jij plotseling niet meer beweegt of een plotselinge schok krijgt. Sommige smartwatches hebben ook ingebouwde sensoren die je snelheid of cadans kunnen detecteren, die helpen bepalen of er een val is gebeurd.

Een paar nieuwere smartwatches kunnen zelfs zien of je bent flauwgevallen vanuit een staande positie. Zodra een val wordt gedetecteerd, activeert het horloge een alarm dat 60 seconden lang afgaat, tenzij je het stopt door een knop aan te raken om aan te geven dat het goed met je gaat. Je moet jezelf natuurlijk eerst beoordelen op blessures.

Als je helemaal niet reageert tegen de tijd dat die minuut om is, stuurt het systeem een SOS-bericht naar uw contactpersonen voor noodgevallen.

Waarin verschilt valdetectie van de SOS-functie?

SOS is een functie die apparaten hebben waarmee je contact kunt opnemen met hulpdiensten zonder dat jij je apparaat hoeft te ontgrendelen.

Als het horloge een noodmodus heeft, verlengt het de levensduur van de batterij met een paar dagen, waardoor de batterij zo veel mogelijk wordt bespaard.

Heeft Fitbit Charge 4 valdetectie?

Helaas is er op dit moment geen Fitbit-model uitgerust met een valdetectiefunctie. De toevoeging van een dergelijke functie zou veel meer klanten aantrekken die denken dat ze baat zouden hebben bij valdetectie op hun smartwatch. De Fitbit Charge 4 doet veel dingen goed en heeft een hele reeks handige functies. Maar het toevoegen van valdetectie zou de deal sluiten voor veel potentiële kopers die hun opties afwegen.

Welke horloges detecteren vallen?

Oké, er zijn een aantal smartwatches met een valdetectie functie erop. Apple Watch en Samsung Watch zijn twee van de meest populaire – zij het vrij dure – opties die momenteel op de markt zijn. Als je de Apple Watch krijgt, hebben Series 6 en 7 beide. De SE doet dat ook.

Je kunt het ook krijgen op:

Bekijk hier de complete lijst…

Waarom heeft Fitbit nog geen valdetectie?

Binnenkort krijgen we hier enkele Fitbit-updates. Fitbit gaat meestal ongeveer 18 maanden tussen releases voor hun huidige lijnen, wat betekent dat het najaar van 2022 de hoogste tijd is voor een nieuwe release. Misschien zien we een gloednieuwe Inspire 3. En eind 2022 zou ons een nieuwe Versa 4 of Sense 2 kunnen brengen.

Als Fitbit echt wil concurreren met de grote rivalen, zal het moeten overwegen om valdetectie onderdeel te maken van de komende reeks updates. Senioren, mensen met een lichamelijke handicap en wandelaars en joggers die alleen lopen kunnen allemaal profiteren van het hebben van valdetectie op hun smartwatch.

Tot slot:

Er is geen Fitbit die valdetectie biedt – althans voorlopig niet. Alleen de tijd zal leren of Fitbit deze handige functie in hun volgende release zal opnemen. Het is er een die een levensreddende functie kan zijn en meer als een medische waarschuwing werkt dan wat dan ook.

Plaats een reactie