Beste Fitbit voor Senioren (2023) Fitbit Stappenteller Review

Beste Fitbit voor senioren van 2023

Bij het kiezen van de beste Fitbit voor senioren modellen hield ik rekening met gebruiksgemak, zichtbaarheid, gemonitorde gezondheidsmetingen en doel. De criteria deze lijst waren gebruiksgemak, zichtbaarheid, gemonitorde gezondheidsmetingen en doel. Ik heb bekeken hoe eenvoudig Fitbits zijn om te gebruiken, de zichtbaarheid van de schermen, de nauwkeurigheid en diepte van gezondheidsmetingen, en of ze aansluiten bij het doel van de gebruiker. Ik heb zowel modellen met geavanceerde functies als modellen met verminderde functies voor eenvoud en betaalbaarheid bekeken en beoordeeld.

Dit zijn de 5 beste Fitbit stappentellers voor senioren:

 1. Beste algemeen: Fitbit Sense
 2. Beste budget: Fitbit Versa 3
 3. Beste voor vrouwen: Fitbit Luxe
 4. Beste eenvoudig: Fitbit Inspire 2
 5. Beste fitnesstracker: Fitbit Charge 5

Beste Fitbit senioren #1: Fitbit Sense

 1. Beste algemeen: Fitbit Sense

De Fitbit Sense is de beste Fitbit voor senioren in het algemeen. Het biedt senioren toegang tot geavanceerde gezondheidsmetrieken zoals AFib-assessments, samen met praktische smartwatch-functies die het de beste algemene optie maken voor technisch onderlegde senioren.

Met een schermformaat van 1,59 inch, een waterbestendigheid tot 50 meter en een verbinding via Bluetooth, WiFi en GPS (geen mobiele verbinding), biedt de Sense uitstekende gezondheidsmetingopties, waaronder ECG en EDA, en is het gemakkelijk te gebruiken. Het is ook minder duur dan vergelijkbare smartwatches en heeft uitstekende verbindingsopties.

Echter, het feature-rijke ontwerp kan overweldigend zijn en het is aanzienlijk groter dan andere modellen. Als de premium smartwatch van Fitbit is het de meest dure watch of fitness tracker die ze aanbieden.

Met deze smartwatch kun je de hartslagritmestoornis atriumfibrillatie beoordelen, wat voor sommige senioren een belangrijke gezondheidsfunctie zou kunnen zijn. Je kunt ook meldingen ontvangen voor lage of hoge hartslagen. Het heeft ook een ingebouwde GPS om je hardloopsessies, fietstochten, wandelingen en andere workouts te volgen en deze te bekijken in de Fitbit-app. Het herkent automatisch meer dan 20 oefeningen en je kunt ook tijdens je workout een oefening instellen om real-time informatie te krijgen.

Als smartwatch kun je de apps op de watch aanpassen om alles wat je nodig hebt binnen handbereik te houden en het is compatibel met Google Assistant en Alexa. Senioren kunnen ook bellen beantwoorden vanaf hun pols, zodat ze niet hun telefoon hoeven te zoeken. De Sense heeft ook toegang tot honderden klokken, zodat je het uiterlijk (met grotere cijfers of meer statistieken) kunt aanpassen. Tot slot is er de ingebouwde app “Find My Phone”, die iedereen weleens handig kan zijn. Let op dat de Sense aanzienlijk groter is en dat er zoveel functies zijn dat het in het begin overweldigend kan zijn.

Specificaties:
– Schermgrootte: 1,59 inch
– Waterdichtheid: tot 50 meter
– Connectiviteit: Bluetooth, WiFi, GPS (geen mobiel)

Voordelen:
– Uitstekende gezondheidsmetrische opties, waaronder ECG en EDA
– Makkelijk te gebruiken
– Goedkoper dan vergelijkbare smartwatches
– Uitstekende aansluitmogelijkheden

Nadelen:
– Ontwerp met veel functies kan overweldigend zijn
– Omvangrijk

Bekijk beste prijs bij Bol.com

Beste Fitbit senioren #2: Fitbit Versa 3

 1. Beste budget: Fitbit Versa 3

De Fitbit Versa 3 is de beste budget Fitbit voor senioren. Een betaalbare smartwatch van Fitbit. De Versa 3 is een betaalbare fitness-tracker met smartwatch-mogelijkheden tegen een redelijke prijs. De Fitbit Versa 3 is de opvolger van de populaire Versa 2 en biedt een aantal verbeteringen, waaronder ingebouwde GPS. Het heeft ook de voordelen van de Versa 2, zoals altijd-aan scherm, meldingen voor oproepen, sms en agenda-items, en de mogelijkheid om muziek af te spelen.

Het biedt ook de basis Fitbit-functies zoals hartslag- en activiteitenmonitoring, meldingen bij onregelmatige hartritmen en automatische activiteitstracking. Net als de Versa 2 omvat de Versa 3 een Fitbit Premium-lidmaatschap van zes maanden.

Voor senioren is de Fitbit Versa 3 een uitstekende keuze met zijn altijd-aan scherm en duidelijke meldingen. Het heeft een batterijduur van zes dagen en is waterdicht tot 50 meter. Echter, het is mogelijk niet compatibel met sommige gezondheids- en fitness-apps van derden.

Specificaties:
– Schermgrootte: 1,58 inch
– Waterdichtheid: tot 50 m
– Connectiviteit: Bluetooth, WiFi, GPS ingebouwd

Voordelen:
– Onregelmatige hartritmemeldingen en monitoring van zuurstofverzadiging
– Altijd-aan scherm
– Muziekbeheer
– Oproep-, sms- en agenda-meldingen op de pols

Nadelen:
Misschien niet compatibel met sommige gezondheids- en fitness-apps van derden

Bekijk de beste prijs van vandaag bij Bol.com

Beste Fitbit senioren #3: Fitbit Luxe

 1. Beste voor vrouwen: Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe is de beste Fitbit voor vrouwen ouder dan 55 jaar. De verschijning van de Luxe is veelzijdig en zal bij vrouwen in de smaak vallen die van stijl veranderen of een klassieke band prefereren boven een siliconen sportband. De Luxe heeft een kleiner scherm van 1,43 inch en is waterdicht tot 50 meter. Het is verbonden via Bluetooth. Het slanke en aantrekkelijke ontwerp, de makkelijk te vervangen band en de standaard fitness tracking features maken het een uitstekende keuze.

De Luxe ondersteunt 24/7 hartslagmonitoring, melding van onregelmatige hartslag, monitoring van zuurstofsaturatie en real-time tempo en afstand. Het is geschikt voor het volgen van zwemactiviteiten. Ook ontvangt het agenda-, tekst- en oproepmeldingen, maar door het kleine scherm kunnen deze moeilijk te zien zijn. Desondanks is de Fitbit Luxe een goede optie voor senioren die hun gezondheid willen bijhouden zonder dat het lijkt alsof ze dat doen.

Specificaties:
– Schermgrootte: 1,43 inch
– Waterdichtheid: tot 50 meter
– Connectiviteit: Bluetooth

Voordelen:
– Slank, aantrekkelijk ontwerp
– Eenvoudig te verwisselen band
– Inclusief Fitbit’s standaard fitness-trackingfuncties
– Altijd-aan-display

Nadelen:
– Klein gezicht kan moeilijk te zien zijn
– Geen GPS

Bekijk de beste prijs van vandaag bij Bol.com

Beste Fitbit senioren #4: Fitbit Inspire 2

 1. Beste eenvoudig: Fitbit Inspire 2
Fitbit Inspire 2: Een gebruiksvriendelijke Fitbit voor senioren

De Fitbit Inspire 2 is een goede optie voor senioren dankzij zijn eenvoud en effectiviteit. Het komt met 12 maanden Fitbit premium-lidmaatschap, biedt hartslag- en onregelmatige hartritmemeldingen, en laat de wijzerplaat aanpassen.

De Inspire 2 biedt basis fitness-tracking zonder overbodige functies, waardoor het eenvoudig en snel te gebruiken is. Het toont informatie over hartslag, slaappatroon, stressmanagement en huidtemperatuur. Bijna 20 oefeningen kunnen worden gevolgd en de meest voorkomende worden automatisch herkend.

Echter, er is geen ingebouwde GPS voor het bijhouden van routes en het is niet geschikt voor real-time tempo-informatie. Bovendien is de wijzerplaat slecht leesbaar bij fel licht.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en doeltreffende fitness tracker, dan is de Fitbit Inspire 2 een goede keuze.

Specificaties:
– Schermgrootte: 1,47 inch
– Waterdicht: tot 50 meter
– Connectiviteit: Bluetooth

Voordelen:
– Gebruiksvriendelijk
– Onregelmatige hartslag- en stressmeldingen
– Aanpasbare wijzerplaten
– Inclusief 12 maanden Fitbit premium

Nadelen:
– Geen ingebouwde GPS
– Slecht leesbaar bij fel licht

Bekijk de beste prijs van vandaag bij Bol.com

Beste Fitbit senioren #5: Fitbit Charge

 1. Beste fitnesstracker: Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5: de beste fitness tracker voor senioren

De Fitbit Charge 5 is de beste Fitbit fitness tracker voor senioren die actief bezig zijn.
Waarom het de cut maakte: De Charge 5 biedt geavanceerde gezondheids- en fitnessinformatie, zoals huidtemperatuur, bloedzuurstofniveaus en ECG, voor senioren die onderweg zijn.

De Fitbit Charge 5 is Fitbits meest geavanceerde fitness tracker. Net als de Sense combineert het smartwatch-functies met een fitness tracker. Dit model is meer gericht op fitness, terwijl de Sense meer op een smartwatch gericht is. De Charge 5 kan uw hartslag analyseren op atriale fibrillatie en biedt meldingen voor onregelmatige hartslag. Met een compatibele electrodermale activiteitscan-app (EDA) monitort het uw zweetniveau om stressreacties te volgen en biedt het suggesties om stress te beheersen. Onder zijn andere gezondheidsfuncties monitort het bloedzuurstofniveaus, huidtemperatuur en natuurlijk slaap.

De Charge 5 herkent automatisch veelvoorkomende activiteiten, maar kan ook de statistieken volgen voor meer dan 20 individuele oefeningen. Deze tracker gaat verder dan anderen door de informatie tot zeven dagen te bewaren. (Als u enkele dagen ver van uw telefoon bent, verliest u de informatie niet.)

Een ingebouwde GPS biedt nauwkeurige informatie over tempo en afstand. Ik vind het ook fijn dat het een altijd-aan display heeft, waardoor het gemakkelijker te zien is onder slechte omstandigheden. Gezien het aantal geavanceerde gezondheidsfuncties heeft de Charge 5 een geweldige batterijduur van zeven dagen. Het enige waarin het echt tekortschiet, zijn de klokgezichten. Er zijn er verschillende om uit te kiezen, maar u kunt ze niet aanpassen.

Specificaties:
– Schermgrootte: 1,45 inch
– Waterbestendigheid: tot 50 m
– Connectiviteit: Bluetooth en GPS

Voordelen:
– Bewaart bewegingsgeschiedenis in de tracker tot zeven dagen
– Biedt ECG- en EDA-monitoring
– Altijd-aan displaymodus
– Indrukwekkende batterijduur

Nadelen:
Kan beschikbare klokgezichten niet aanpassen

Bekijk de beste prijs van vandaag bij Bol.com

Conclusie over de beste Fitbit voor senioren

De Fitbit Sense biedt de meest geavanceerde functies van Fitbit, waarmee senioren toegang hebben tot geavanceerde fitnesstoestanden en praktische smartwatch-functies. Voor de senior die niet bang is om te knutselen met apparaten, geeft de Sense hen een flinke hoeveelheid informatie om te verwerken. Maar als u op zoek bent naar een slimme horloge met uitstekende gezondheidsmetingen en dat beter binnen uw budget valt, is de Fitbit Versa 3 de beste optie.voor mensen die op zoek zijn naar een slimme horloge dat hen helpt met hun gezondheid, zonder hen te overweldigen met geavanceerde functies.

Wat is een Fitbit?

Een Fitbit is een draagbare stappenteller die wordt verkocht door het bedrijf voor consumentenelektronica Fitbit. Hoewel het gebruikelijk is voor mobiele telefoons en andere hightech-apparaten om eenvoudige statistieken bij te houden, zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, bewaken sommige Fitbits meer geavanceerde gezondheidsproblemen. gegevens. De Fitbit kunnen bijvoorbeeld zuurstofverzadiging volgen, de hoeveelheid zuurstofdragend hemoglobine in het bloed in verhouding tot de hoeveelheid hemoglobine die geen zuurstof draagt. Sommige van hun functies zijn zo geavanceerd dat Fitbit-producten momenteel worden gebruikt in onderzoeksstudies om te zien of de gegevens kunnen helpen bij het vroegtijdig opsporen van infectieziekten zoals griep en COVID-19.

Valdetectie

Er zit een update aan te komen waardoor diverse Fitbits valdetectie zullen hebben. Helaas is dat nu nog niet het geval, maar laat u niet weerhouden om een Fitbit te kopen omdat de update valdetectie zal activeren. Het updaten is software-matig en kan op ieder moment, als de valdetectie software ontwikkeld en getest is.

Lees meer over Fitbit valdetectie…

Fitbit voor senioren

Als je denkt dat Fitbits meer geschikt zijn voor jonge atleten in training, denk dan nog eens goed na. Fitbit werkt momenteel met verschillende gezondheidsplannen in het Medicare-rijk, waaronder UnitedHealthcare, Humana en Senior Care Action Network. Fitbit is ook opgenomen in wellnesskits die de gezondheid van senioren ondersteunen en die door sommige gezondheidsplannen aan Medicare-ontvangers zijn gedistribueerd.

Fitbit stappentellers zijn apparaten die senioren kunnen inspireren om te blijven bewegen, een betere conditie te krijgen, gewicht te verliezen, de voeding te verbeteren, stress te verminderen en beter te slapen, terwijl ze hun algehele gezondheid in de gaten houden. Een maandelijks abonnement ontgrendelt nog meer functies om gebruikers te helpen hun doelen te bereiken.

Fitbit stappenteller

Fitbit maakt een breed scala aan producten, van eenvoudige stappenteller tot geavanceerde fitnesstracker en smartwatches. In dit artikel richt ik me op twee Fitbit-modellen die ik heb getest: Charge 4, een fitnesstracker met enkele smartwatch-functies en de Sense smartwatch. Hoewel sommige modellen niet superduur zijn, is Fitbit geen koopjesmerk. Sommige van hun beste functies vereisen maandelijkse abonnementen naast de aanschafprijs van de apparatuur.

Nog iets om in gedachten te houden: Fitbit verkoopt de Charge 4 niet langer op hun website, omdat ze zijn geüpgraded naar Charge 5. Je kunt de Charge 4 echter vinden bij andere retailers zoals Bol.com, Coolblue en Amazon.nl.

Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire producten en diensten van Fitbit, zodat je kunt beslissen welke stappenteller het beste bij jou en je doelen past.

Fitbit Smartwatches


Fitbit Sense

 • EDA spanningsdetector

 • ECG hartslagsensor

 • Huidtemperatuur monitor

 • Extra stressgegevens bijhouden met Fitbit Premium-abonnement.

De Fitbit Sense is voor senioren die zich zorgen maken over een betere controle over hun algehele stressniveau, hartgezondheid en fitheid.


Fitbit Versa 3

 • GPS

 • Bluetooth en WiFi

 • Trainingen

 • Slaapmonitor

 • Batterijduur 6 dagen

 • Waterdicht

De Fitbit Versa 3 is er voor actieve senioren die fitnessmotivatie willen, maar geen EDA/ECG- of huid-temp-functies nodig hebben.

Fitbit activity trackers

Fitbit Inspire 2

 • Inclusief gratis Fitbit Premium-proefversie

 • Activiteit- en slaaptracker

 • 24/7 hartmonitor

 • Sms/bel smartphone-meldingen

De Fitbit Inspire 2 is voor senioren die een no-nonsense stappenteller / activity tracker nodig hebben en die Fitbit Premium zonder risico willen proberen.

Fitbit Luxe

 • Sieraden ontwerp

 • Waterbestendig

 • Smartphone-functies

 • Activiteit-, slaap- en hartslagmonitoring

De Fitbit Luxe is voor senioren die een stijlvolle tracker / stpappenteller willen met de basis functies.

Fitbit Charge 4

 • Scherm bij weinig licht

 • Ingebouwde GPS, hartslag- en slaapmonitors

 • Actieve zone minuten tracker

 • Fitbit Pay

 • Basisfuncties van de smartphone

De Fitbit Charge 4 is voor actieve senioren die een functierijke, op fitness gerichte tracker willen met basisfuncties voor smartphonemeldingen.

Fitbit Charge 5

 • Scherm bij weinig licht

 • Ingebouwde GPS, hartslag- en slaapmonitors

 • Actieve zone minuten tracker

 • Fitbit Pay

 • Smartphone-functies

De Fitbit Charge 5 is voor actieve senioren die een veelzijdige, op fitness gerichte tracker willen met meldingsfuncties voor smartphones.

Fitbit-services en diverse producten

Fitbit Premium

 • 200+ trainingen

 • Slaaptracker

 • Voedingsschema's

 • Dashboard met gezondheids statistieken

De Fitbit Premium is een gratis proefversie van 90 dagen (€ 9,99 per maand of € 79,99 per jaar daarna) Gemotiveerde senioren die hun conditie willen verbeteren en bijhouden.

Fitbit Aria Air

 • Werkt goed met fitbit

 • Voorgaande gewichtsmetingen zichtbaar in app

 • Mooi design

De Fitbit Aria Air is voor senioren die gemakkelijk gewichtsdoelen/trends willen volgen met de Fitbit-app of lidmaatschap. Fitbit slimme weegschaal synchroniseert met Fitbit om BMI en gewichtstrends in kaart te brengen

Fitbit Senioren Stappenteller Review

Mijn Fitbit producten uitpakken

In plaats van te doen alsof één maat voor alle polsen past, worden Charge 4 en Sense elk geleverd met een kleine en grote siliconen band, wat een leuke touch is. Soms voelde het omdoen van de Fitbit comfortabel; bij andere gelegenheden had ik het gevoel dat ik de band herhaaldelijk moest aanpassen om te voorkomen dat hij in mijn huid groef. Fitbit raadt aan om het horloge tijdens het sporten strakker om je pols te dragen dan andere keren om de op de huid gerichte sensoren te verbeteren, maar ik vond het niet praktisch om de positie heen en weer te veranderen. Het bedrijf biedt ook andere horlogebanden en accessoires, waaronder een slimme weegschaal die kan communiceren met je Fitbit.

Bekijk hier de beste Fitbit bandjes…

Naast de tracker zelf wordt elke Fitbit geleverd met een oplader. Hoewel veel consumentenelektronica een type oplaadpoort deelt, zoals USB-C of Lightning (iOS), gebruiken Fitbits hun eigen aansluitingen om van stroom te voorzien.

Veel smartwatches kunnen niet 48 uur tussen oplaadbeurten zitten, waardoor gebruikers ze ‘s nachts moeten aansluiten. Ik heb moeite gehad om de smartwatch van een ander merk aan te sluiten op de stroomadapter, vaak wakker om te ontdekken dat mijn horloge helemaal niet oplaadde en verhinderde dat ik het die dag droeg.

Voor beide Fitbits die ik heb getest, waren de oplaadverbindingen direct uit de doos veilig en gemakkelijk te gebruiken. Af en toe kostte de Charge 4 een beetje gehannes om precies goed te gaan zitten. Gelukkig geven beide toestellen aan wanneer ze goed aan het opladen zijn. Het beste van alles is dat deze horloges meerdere dagen meegaan zonder dat ze hoeven te worden opgeladen. Het grootste “probleem” was het vinden van een tijd dat ik het apparaat niet wilde dragen, aangezien dragen en opladen elkaar uitsluiten. Als ik de hond zou uitlaten terwijl ik het apparaat oplaad, zou ik het tellen van een paar duizend stappen missen!

Mijn Fitbit trackers instellen

Zoals je je kunt voorstellen, is het geven van commando’s aan een horloge door op knoppen te drukken vrij beperkt, zelfs voor degenen wiens handen perfect gezond zijn. De Fitbits die ik probeerde, hadden niet een knop in de traditionele zin, maar eerder een klein gedeelte dat gevoelig was voor aanraking en dat ze een ‘inductieve knop’ noemen.

Je hebt een smartphone of computer nodig om een ​​Fitbit te gebruiken, die via wifi of Bluetooth verbinding maakt met het apparaat. Terwijl de Charge 4 die ik heb getest meteen naar wifi ging, kon Sense niet herhaaldelijk verbinding maken met meerdere wifi-netwerken. Na een systeemupdate is het echter eindelijk verbonden met het netwerk.

Hoewel het gemakkelijk is om gegevens voor de dag op de Fitbit te krijgen, kan je smartphone of computer enorme hoeveelheden gegevens uit het verleden weergeven, wijzerplaten veranderen en nog veel meer doen dan kan worden bereikt met een simpele klik of veegbeweging.

Ingebouwde GPS tracking

Elk van de Fitbits die ik heb getest, bevat een ingebouwd Global Positioning System (GPS) en houdt eenvoudige statistieken bij zoals dagelijkse stappen, afstand, verbrande calorieën en beklommen verdiepingen. Gebruikers kunnen enkele of alle dagelijkse totalen weergeven op hun aanpasbare wijzerplaten en de doelen eenvoudig aanpassen aan hun levensstijl.

Dagelijkse statistieken en doelen bijhouden

Mijn dagelijkse mijldoel was vooraf ingesteld op 5 km. Toen ik elke dag rende, was dat gemakkelijk te bereiken, maar ik kwam te kort op dagen dat ik niet trainde. Terwijl ik regelmatig trainde, overschreed mijn wekelijkse totaal 35 kilometer. Mijn nachtelijke wandeling met de hond werd vaak onderbroken door mijn Sense die zoemde en een visuele beloning liet zien als bevestiging dat ik die dag vijf mijl had afgelegd. Zulke kleine details kunnen inspirerend zijn voor iemand die probeert fit te blijven.

Toen ik niet trainde, verhoogde de hond mijn wekelijkse totaal tot 21 kilometer, een verre schreeuw van actievere weken. Natuurlijk varieert uw kilometerstand.

Een unieke statistiek die Fitbit stappenteller en activity tracker bijhoudt, wordt Active Zone Minutes genoemd. Het wordt berekend aan de hand van uw leeftijd en hartslag in rust om u een persoonlijkere meting te geven van hoe hard u heeft gewerkt tijdens elke energieke activiteit die verder gaat dan alleen stappen. Voor mij zou ik een actieve zone-minuut klokken als mijn hartslag hoger was dan 93 bpm en dubbel krediet krijgen als deze hoger was dan 115. Tijdens een week waarin ik elke dag rende, logde ik meer dan 550 actieve zone-minuten in, maar slechts 132 tijdens een week met weinig inspanning.

Met deze statistieken die de hele dag op mijn wijzerplaat verschijnen, geholpen door kleine trillingen die herinneringen oproepen om te bewegen na te veel inactieve tijd, is het gemakkelijk te zien hoe een blik op de Fitbit je motiveert om in beweging te blijven. Het is ook fascinerend om deze statistieken numeriek en grafisch weergegeven te zien op de app of website, inclusief hartslagregistratie. Hoewel de wijzerplaat op de Charge 4 kleiner is dan het ronde, vierkante touchscreen van de Sense en moeilijker te lezen in zonlicht, zijn de gegevens allemaal groot en gemakkelijk te lezen op de telefoon of computer.

Fitbit-tracking en gegevensnauwkeurigheid

Dus, hoe nauwkeurig zijn de gegevens van Fitbit? Met betrekking tot de Sense-app voor elektrocardiogram (ECG) gaven federale regelgevers hun goedkeuring aan het vermogen van het algoritme om atriale fibrillatie (AFib) nauwkeurig te detecteren vanuit het normale sinusritme.

Aan de andere kant, aangezien de Fitbit meestal om de pols wordt gedragen, kan een simpele beweging van de arm ervoor zorgen dat de stappenteller hoger wordt. Ik ontdekte dat koken ons aantal stappen enorm kon verhogen. Omdat die discrepanties de neiging hebben om uit te middelen, kon ik prima vertrouwen op de statistieken als een nauwkeurige relatieve maatstaf voor het activiteitenniveau van die dag. Zelfs als ik meerdere maaltijden voor mijn kinderen kookte, haalde ik zelden mijn vooraf ingestelde doel van 10.000 stappen op één dag.

Als er iets was, waren de geregistreerde gegevens vaak lager vanwege gemiste stappen en oefeningen als ik het horloge niet droeg. De cijfers zijn misschien ruw, maar je kunt ondanks deze factoren toch dagelijkse en wekelijkse totalen met elkaar vergelijken. Naast de grafieken en numerieke displays, verraste Fitbit me vaak via e-mail met een badge, zoals de Skydiver-badge voor het beklimmen van 1000 verdiepingen sinds ik begon met volgen, of de London Underground-badge voor het afleggen van een bepaalde afstand. Ik heb op de een of andere manier een Skyscraper-badge verdiend voor het beklimmen van 117 verdiepingen in één dag in mijn huis met twee verdiepingen zonder zelfs maar te sporten.

Tijdens de oefening zelf werd het een beetje lastig. Fitbits herkennen trainingssessies en geven achteraf gegevens weer, maar ik wilde tijdens het hardlopen mijn tijd en afstand zien. Om dit te doen, moest ik “Uitvoeren” selecteren in een lijst en vervolgens op de knop drukken om de activiteit te starten, te hervatten en te stoppen. Het was moeilijk om te zien hoe laat het halverwege was, of soms om het display helemaal te zien zonder opnieuw op de knop te drukken tijdens een training; Ik stopte vaak per ongeluk de monitoring terwijl ik de gegevens probeerde te zien. Aan de andere kant, nadat ik was vergeten een training op mijn Sense te starten, registreerde het nog steeds nauwkeurig dat ik 37 minuten op een elliptische machine doorbracht. Het was gemakkelijk om een ​​kaart te zien van waar ik op mijn fiets reed of rende en alle gegevens voor die oefening nadat deze was voltooid.

Rust en ontspanning

De meest verrassende eigenschappen van de Fitbit stappentellers, activity tracker en smartwatches zijn hun vermogen om je slaap te volgen en je te helpen ontspannen. Ik had geen probleem om de Sense tijdens het slapen te dragen, hoewel anderen dat misschien wel zouden kunnen. Zelfs toen ik me niet herinnerde om het in de slaapstand te zetten, stoorde het me nooit met een slecht getimed bericht, terwijl ik mijn telefoon op Niet storen zette.

Mijn slaap bijhouden

Na een goede nachtrust – of een slechte – zou de Fitbit een slaapscore weergeven en een overzicht van de tijd die wakker was, evenals in REM, lichte en diepe slaap. Sense registreert ook uw huidtemperatuur en uw zuurstofsaturatie, oftewel SpO2. Terwijl lagere datapunten in de laatste reden kunnen zijn om een ​​arts te raadplegen, kan de eerste, denk ik, worden beïnvloed door mijn elektrische dekeninstelling.

Hoewel de extra slaapgegevens van Sense niet veel aan mijn ervaring toevoegden, was het interessant om de correlatie te zien tussen hoe goed ik sliep en hoe ik me de volgende dag voelde. Ik geef toe dat ik verslaafd raakte aan slapen met het horloge, tot het punt waarop de batterij af en toe midden in de nacht leeg zou raken, omdat ik hem zelden verwijderde. Natuurlijk meldde het horloge na een snelle oplaadbeurt een extreem korte slaap, niet wetende dat de batterij was afgebroken, niet mijn rust zelf.

Meditatie en Ontspanning

Naast slaap was ik verrast om te horen hoeveel Fitbit meditatie en mindfulness omarmt. Terwijl Charge 4 u door een ademhalingsoefening van twee minuten kan leiden, heeft de Sense een ingebouwde elektrodermale (EDA) sensor die u kan helpen om voor een langere periode te mediteren en vervolgens de resultaten weer te geven.

Door uw hand op de wijzerplaat te leggen, brengt de Fitbit kleine elektrische ladingen op je huid aan. Dit meet hoe de ladingen interageren met je zweet, wat een indicatie kan zijn van de reactie van je lichaam op stress.

Premium-leden kunnen hun Stress Management Score zien, die een tiental verschillende datapunten combineert – inclusief slaap, lichaamsbeweging en hartslagvariatie – om een ​​getal van één tot 100 te produceren.Aangezien actieve gebruikers wellicht een hoger aantal geregistreerde stappen willen zien om hun fysieke activiteit te bevorderen, kunnen meer zittende senioren hun Stress Management Score volgen om hogere aantallen en, vermoedelijk, innerlijke rust te bereiken.

Sommige datapunten, zoals ademhalingsfrequentie en hartslagvariatie, zijn exclusief voor Premium-leden. Leden genieten ook van gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van hun gegevens, trainingen, games en uitdagingen, begeleide programma’s, geavanceerde slaapanalyses en mindfulness- en meditatievideo’s van de wereldberoemde Deepak Chopra. Hoe meer je in Premium stopt met zelfregistratie, zoals het registreren van uw water- en voedselinname, hoe meer je eruit haalt.

Smartwatch functies

Omdat Fitbits om de pols worden gedragen en de tijd kunnen weergeven, kunnen ze gemakkelijk je dagelijkse horloge vervangen. Voor degenen onder u die een mobiele telefoon bij zich hebben, kunnen sommige modellen de functies van een smartwatch nabootsen, alarmen instellen en uw teksten en e-mails weergeven. In tegenstelling tot de veelgeprezen Apple Watch, kunnen Fitbits in zowel Android- als iOS-omgevingen werken, zodat ze kunnen synchroniseren met de meeste smartphones op de markt.

Ironisch genoeg, terwijl ik onder de indruk was van hoeveel Fitbits gebruikers ertoe aanzet te bewegen, vermindert de smartwatch-mogelijkheid die ik het meest genoot, minder bewegen. Senioren met mobiele telefoons kunnen ze in een tas of zak dragen, of ze kunnen aan de andere kant van de kamer zijn als ze een binnenkomend bericht of een oproep horen. Is het belangrijk of tijdverspilling? In plaats van door de kamer te lopen of te morrelen om je telefoon uit je zak of tas te halen, kun je gewoon een blik werpen op je Fitbit, die je de afzender of beller zal vertellen. Door op je horloge te tikken, kun je het bericht zien en desgewenst zelfs de telefoon beantwoorden. Als iemand die meer dan 100 e-mails per dag ontvangt, merk ik dat het dragen van een Fitbit het zoveel gemakkelijker maakt om de digitale onderbrekingen van het leven te beheren.

Sense beschikt ook over andere apps en kan de stemassistenten Amazon Alexa en Google Assistant activeren, zodat je hem mondeling vragen kunt stellen als: “Wat voor weer is het buiten?” en bekijk het weerbericht dat op het scherm wordt weergegeven.

Mijn laatste gedachten over Fitbit

Over het algemeen heb ik genoten van de Fitbit stappenteller, activity tracker en smartwatches en de gamification van gegevens die zijn gegenereerd door zowel bewegende (oefeningen) als stationaire (slapen en meditatie) activiteiten. Als het gaat om fysieke activiteit, evenals opmerkzaamheid, ben jijzelf je beste competitie. Als je cijfers ziet die je activiteiten weerspiegelen, wil je ze ten goede veranderen. Fitbit’s leveren de gegevens voor het volgen en bieden paden om succes te behalen om die cijfers – en jou – in de goede richting te sturen.

Plaats een reactie