Fitbit Versa 3 (2020) of Versa 2 (2019) Welke is het beste?

Fitbit heeft officieel zijn Versa 3 (2020) smartwatch onthuld, de opvolger van de Versa 2 (2019) smartwatch die bijna een jaar geleden werd gelanceerd. De nieuwe Fitbit Versa 3 biedt nieuwe functies voor het volgen van gezondheid, fitness en sport die de nieuwe versie tot een geweldige upgrade maken.

Bekijk hieronder wat het verschil is tussen de Versa 3 en Versa 2

Fitbit Versa 3 vs Versa 2: prijs

Met de komst van de Versa 3 zal de Versa 2 waarschijnlijk van Fitbit’s eigen site verdwijnen. Dat betekent niet dat het zal verdwijnen van winkelsites van derden, zoals Bol.com. Mediamarkt, Amazon en Conrad, etc. Dus het zal waarschijnlijk nog een tijdje voorradig zijn.

Bekijk hier de Fitbit Versa 3 en Versa 2 smartwatches:
Mobiele bezoeker? Swipe naar links om alle Fitbit’s te bekijken:

Fitbit Versa 3 - Smartwatch - 2020 - Blauw Fitbit Versa 3 - Smartwatch - 2020 - Roze Fitbit Versa 3 - Smartwatch - 2020 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Koper Roze Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - Steengrijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Koper Blauw
Versa 3: Blauw
€ 229,-
Versa 3: Roze
€ 229,-
Versa 3: Zwart
€ 229,-
Versa 2: Roze
€ 175,-
Versa 2: Zwart
€ 175,-
Versa 2: Steengrijs
€ 199,-
Versa 2 (SE): Grijs
€ 195,-
Versa 2 (SE): Blauw
€ 244,-

De Versa 2 kostte bij de lancering € 200,- terwijl de Versa 3 te koop is voor € 229,-. Dat betekent dat het 29,- euro meer kost, maar ook dat je er meer voor terug krijgt.

Zoals we al zeiden, is het waarschijnlijk dat met de komst van de Versa 3 een prijsdaling zal zien voor zijn voorganger, dus je zult hem waarschijnlijk voor minder kunnen bestellen.

Fitbit Versa 3 vs Versa 2: Design

Met de Versa 2 kregen we dezelfde vierkante behuizing met ronde randen als de eerste Versa, met de toevoeging van een nieuw gebogen scherm om het een meer hoogwaardige uitstraling te geven.

De Versa 3 is iets groter met een 1,58-inch scherm met een resolutie van 336 x 336. De Versa 2 heeft een kleiner 1,39-inch scherm met een scherm met een resolutie van 300 x 300.

In termen van afmetingen meet de Versa 3 40,48 mm x 40,48 mm x 12,35 mm in vergelijking met de afmetingen van Versa 2 van 39,95 mm x 39,84 mm x 12,15 mm. Iets dikker dus.

De Versa 3 zal in 3 is beschikbaar in 3 kleuren, waaronder een roze band met een zachte gouden kast, een marineband met een zachte gouden kast en een zwarte band met een zwarte kast.

Fitbit nieuwe banden, de Infinity-band en Horween-leren, geweven en gebreide banden zijn verkrijgbaar en of worden meegeleverd. Er zijn ook partnerschappen met ontwerpers Pendleton en Victor Glemaud om bandjes te maken voor de nieuwe Versa.

De bandjes hebben dezelfde 5ATM waterdichtheid zodat het bestendig is voor een douche en zwemmen in het zwembad (tot 50 meter diepte).

Fitbit Versa 3 vs Versa 2: Fitness en sport volgen

De Fitbit Versa was Fitbit’s beste horloge voor het 24/7 volgen van activiteiten. Die functies blijven dus ook op de Versa 3, inclusief het volgen van stappen, afstand, verbrande calorieën, actieve minuten, activiteit per uur en stilstaande tijd.

Versa 3 controleert je hartslag 24/7 en houdt ook de hartslag in rust bij.

Je krijgt slaapmonitoring inclusief de op hartslag gebaseerde slaapscores. Je hebt nog steeds de hele dag calorieën verbranden en toegang tot begeleide ademhalingsoefeningen.

De Versa 3 biedt je alle Versa 2-functies, waaronder 20 op doelen gebaseerde trainingsmodi, zwemmen in een zwembad, automatische trainingsherkenning en trainen in hartslagzones.

  • Maar de Versa 3 heeft nu een ingebouwde GPS, dus je hoeft het GPS-signaal niet van je telefoon te lenen om buitenactiviteiten te volgen.
  • De nieuwste Versa maakt gebruik van Fitbit’s nieuwe PurePulse 2.0 hartslagsensor, waardoor het de nauwkeurigheid en functies zal verbeteren. Fitbit kan algoritmen van meerdere hartslagsignalen in kaart kunnen brengen zodat je een beter beeld krijgt van je hartslag.
  • De Versa 3 krijgt ook Active Zone Minutes – Fitbit’s nieuwe statistiek op basis van trainingsintensiteitskaarten, die op een kaart van je hardloopsessie laat zien waar je hart het hardst aan het werk was.

Fitbit Versa 3 vs Versa 2: Health-tracking

Hoewel Fitbit’s nieuwe Sense gezondheidshorloge nu te koop is, betekent dat niet dat de Versa niet kan worden gebruikt om ook je gezondheid nauwlettend in de gaten te houden.

Als je om slim sporten geeft, dan is de Versa 3 je beste keuze.

Met de Versa 2 kun je de hartslag in rust volgen, toegang krijgen tot de functies voor het volgen van de menstruatie en is er de SpO2-sensor, die nu kan worden gebruikt voor Fitbit’s Estimated Oxygen Variation-functie.

De Versa 3 zal al diezelfde functies krijgen, maar hij maakt ook gebruik van Fitbit’s nieuwe Pure Pulse 2.0 hartslagsensortechnologie, wat zal leiden tot een verbetering van de gegevensnauwkeurigheid voor die gezondheidsmonitoringfuncties.

Fitbit Versa 3 vs Versa 2: Smartwatch-functies

Elke smartwatch-functie die je op de Versa 2 vindt, is ook op de Versa 3 te vinden. Dat betekent dat het werkt met iPhones en Android-telefoons, waardoor je telefoonmeldingen kunt bekijken, muziek kunt opslaan en offline afspeellijsten kunt downloaden van bijvoorbeeld Deezer en Pandora. Je hebt ook toegang tot apps en wijzerplaten van Fitbit’s App Gallery-winkel en gebruik maken van Fitbit Pay.

Slimme assistenten zijn ook op beide horloge te vinden, met het verschil dat je op de Versa 3 een extra assistent krijgt om van te profiteren. Fitbit heeft aangekondigd Google Assistant toe te voegen, hoewel het pas in de winter van 2020 wordt geactiveerd, dus het zal even duren voordat Versa 3-gebruikers er gebruik van kunnen maken.

Een andere Versa 3-functie die niet wordt ondersteund op de Versa 2, is de mogelijkheid om oproepen op het horloge aan te nemen wanneer deze is verbonden met Bluetooth. Je kunt ook het belvolume aanpassen en oproepen naar je voicemail sturen. Er is nu dus een luidspreker aan boord, waarmee je de slimme assistenten die we noemden nu ook reacties gaat voorlezen op de nieuwe Versa.

Fitbit Versa 3 vs Versa 2: levensduur van de batterij

Deze twee horloges komen overeen als het gaat om de levensduur van de batterij. Of je nu voor de Versa 2 of Versa 3 gaat, je krijgt de belofte van 6+ dagen batterij.

Wanneer we de altijd ingeschakelde weergavemodus in werking zetten op de Versa 2, krijg je meestal 3-4 dagen.

Een grote toevoeging die de Versa 3 over de Versa 2 heen krijgt, is de nieuwe snellaadtechnologie. Het maakt gebruik van een nieuwe magnetische oplader waarmee je 24 uur batterijduur kunt gebruiken met slechts 12 minuten opladen. Dat is een behoorlijk wenselijke functie.

De Versa 3 is in staat zal zijn om bijna een week mee te gaan, afhankelijk van de functies die je regelmatig gebruikt.

Conclusie:

Het lijdt geen twijfel dat de Fitbit Versa 3 een betere allround smartwatch is.

De extra dingen zoals ingebouwde GPS, een extra slimme assistent in de vorm van Google Assistant, een ingebouwde speaker en een behoorlijk indrukwekkende snellaadmodus maken het een betere smartwatch dan de voorganger.

Bekijk hier de Fitbit Versa 3 en Versa 2 smartwatches:
Mobiele bezoeker? Swipe naar links om alle Fitbit’s te bekijken:

Fitbit Versa 3 - Smartwatch - 2020 - Blauw Fitbit Versa 3 - Smartwatch - 2020 - Roze Fitbit Versa 3 - Smartwatch - 2020 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Koper Roze Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - Steengrijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Koper Blauw
Versa 3: Blauw
€ 229,-
Versa 3: Roze
€ 229,-
Versa 3: Zwart
€ 229,-
Versa 2: Roze
€ 175,-
Versa 2: Zwart
€ 175,-
Versa 2: Steengrijs
€ 199,-
Versa 2 (SE): Grijs
€ 195,-
Versa 2 (SE): Blauw
€ 244,-

Maar als je zonder GPS kunt leven om te rennen, ga dan absoluut voor de Versa 2 aanbiedingen die je binnenkort ten overvloede zal vinden.

De toevoeging van een luidspreker maakt het nuttiger voor communicatie en de oplaadtechnologie klinkt ook behoorlijk indrukwekkend.

De Versa 3 heeft behoorlijke ingrijpende wijzigingen aangebracht, waardoor het meer dan de moeite waard is om een ​​beetje extra te betalen als je die mogelijkheid hebt.

Bestel NU de Versa 3 smartwatch bij Bol.com