Wat is het Verschil tussen Fitbit Charge 3 activity tracker en de Versa Smartwatch?

Fitbit Charge 3

Fitbit is al lang de absolute top in de wearable tech-industrie. Je kunt hun wearables overal vinden, ook om de polsen van miljoenen mensen wereldwijd. In dit bericht gaan we onderzoeken wie de beste is, de Charge 3 activity tracker vs Versa smartwatch.

Maar voordat we dat doen, laten we de functies bespreken die je met beide apparaten krijgt.

  • Verbonden GPS: beide hebben de mogelijkheid om workouts in kaart te brengen (met behulp van je telefoon)
  • Zwemmen tracking: houd zwembad zwemmen bij en houd afstand, tempo, ronden en calorieën bij
  • Activiteiten volgen: Fitbit doet geweldig werk met het bijhouden van je stappen, calorieën, afstand, hartslag, etc.
  • Slaap bijhouden: bewaak je slaap ‘s nachts, inclusief REM-slaap.
  • Pols HRM: ze hebben allebei een ingebouwde polshartslagsensor.
  • Unisex constructie: zowel mannen als vrouwen moeten het ontwerp van deze apparaten waarderen.
  • Meerdere bandopties: Fitbit en anderen verkopen vervangende banden voor deze apparaten.
  • Smartphone-meldingen: ontvang meldingen om je pols van bepaalde apps op je smartphone.
  • Android / iOS-app: de Fitbit-app is een van de beste fitness-apps die vandaag beschikbaar zijn. Het bevat al je gezondheids- en fitnessgegevens.
  • Trainingen: je kunt meer bijhouden dan alleen hardlopen, fietsen en zwemmen. Ze kunnen HIIT, cardio, yoga, etc. volgen

Dat is het grootste deel van de dingen die je kunt verwachten van zowel de Charge 3 als Versa, maar ze hebben wel duidelijke voordelen / nadelen die we ook behandelen. Dit zullen de redenen zijn dat je het ene boven het andere verkiest.

Fitbit Charge 3 versus Versa Smartwatch

De Charge 3 is een fitnessarmband, terwijl de Versa een echt sporthorloge is. Als je meer een accessoire zoekt is de Charge 3 logischer. Het is kleiner, slanker en ziet eruit als minder een fitnessapparaat dan de Versa, welke geweldig is voor kantooromgevingen, bruiloften, etc.

Fitbit Charge 3 Sportbandjes

Charge 3 is goedkoper

Vrij eenvoudig. De Charge 3 kun je kopen voor gemiddeld zo’n € 140,-, terwijl de Versa ongeveer € 180,- kost. Als je de meeste van dezelfde functies wilt, maar minder wilt uitgeven, kies dan voor Charge 3.

Batterijduur is de sleutel

Ondanks dat het het kleinere apparaat is, heeft de Charge 3 eigenlijk een betere levensduur van de batterij dan de Versa. De Charge 3 krijgt ongeveer 7 dagen op een enkele lading, terwijl de Versa 4 dagen is (geven of nemen) en de nieuwe Versa 2 gaat zeker 5 dagen mee met een volle batterij.

Fitbit Charge 3 Sportbandje Wit

Als je veel reist of je niet constant zorgen wilt maken over het opladen van je apparaat, is de Charge 3 waarschijnlijk het betere middel. Dat wil niet zeggen dat de Versa een slechte batterijduur heeft (je kunt het eigenlijk veel beter doen dan 4 dagen), maar het is niet helemaal gelijk aan de Charge 3.

Beijk onderstaande vergelijken-tabel:

Charge 3 Versa
Jaarta20182018
Gem. Prijs140,-180,-
OntwerpArmbandHorloge
DisplayGrijsKleur
TouchscreenJaJa
Batterij duurTot 7 dagenTot 5 dagen
Verwisselbare bandjesJaJa
Activiteiten volgenJaJa
VO2 Max schattingJaJa
Verbonden GPS*JaJa
Rennen en fietsen trackingJaJa
ZwemmenJaJa
Oproep- en tekstmeldingenJaJa
Fitbit Pay SpecialAlleen de Special EditionAlleen de Special Edition
MuziekopslagNeeJa
Muziekaanbiedersn/aPersonal, Pandora, Deezer
Fitbit AppsNeeJa
Fitbit CoachNeeJa
iOS- en Android-appJaJa
Web-appJaJa
Vrouwelijke gezondheid volgenJaJa
CommunityfunctieJaJa
Meer InformatieCharge 3Versa

Wat is Connected GPS? In plaats van deze apparaten uit te rusten met een echte GPS-chip, stelt Fitbit je in staat om hardlopen, fietsen en wandelen te volgen met behulp van de GPS van je telefoon. Dit is tegelijkertijd een goede en een slechte zaak. Het is goed omdat het waarschijnlijk de prijs van het product heeft verlaagd en het is beter dan niets, maar het is slecht omdat het niet zo handig is om je telefoon altijd mee te nemen tijdens een hardloop- of fietstocht als je GPS-gebaseerde gegevens wilt verzamelen, zoals zoals tempo, afstand, enz. Je zult deze informatie echter wel op uw pols zien verschijnen. De enige Fitbit die wel GPS heeft ingebouwd in de Fitbit Ionic  [Lees meer]

Fitbit Versa

Hoewel de Versa (1) ongeveer 5 maanden ouder is dan de Charge 3, is het nog steeds de regelrechte winnaar in verschillende categorieën.

Bekijk stijlontwerp

Net zoals er voordelen zijn als de Charge 3 een fitnessband is, zijn er ook enkele leuke voordelen aan de Versa als horloge. Niet alleen is het scherm beter leesbaar, maar Fitbit heeft het in plaats van op een grijsschaal gekleurd gemaakt.Met een groter scherm zijn er meer functies beschikbaar.

Muziek opslag

De Versa heeft opslag voor maximaal 300 nummers, zodat je muziek direct vanaf je horloge kunt afspelen, zonder telefoon. Je kunt je persoonlijke muziek of afspeellijsten van Pandora en Deezer laden (met het premium abonnement).

Het enige dat je nodig hebt, is het premium abonnement en de Bluetooth-hoofdtelefoon en je bent klaar om te beginnen. Het is eigenlijk een luxe ervaring om je telefoon achter te laten, maar toch je muziek te hebben tijdens een run of training.

Fitbit-appgalerij

Aangezien de Versa een horloge is, terwijl de Charge 3 een armband is, heb je meer schermvastgoed op de Versa. Dit heeft Fitbit in staat gesteld om van de Versa een echte smartwatch te maken met een eigen app store.

Er zijn een tal van apps van derden beschikbaar voor de Versa, waaronder de New York Times, Starbucks, Philips Hue en STRAVA. De Versa ondersteunt niet zoveel apps als de Apple Watch 3 [hier], maar Fitbit streeft ernaar meer toe te voegen en lijkt het goed te doen om meer ontwikkelaars aan te trekken.

Fitbit Coach

Er is een app voor de Versa genaamd Fitbit Coach, die standaard drie statische trainingen en een dynamische training heeft.

Als je betaalt voor het premium Fitbit Coach-abonnement, kun je extra dynamische workouts krijgen. Fitbit Coach is beschikbaar voor de Versa (1 en 2) en Ionic en op je telefoon / tablet. Het is een volledig trainingsysteem met trainingen voor beginners, gevorderden en gevorderden.

Welke is de beste?

Dat is aan jou. De Charge 3 is een slimme fitnessband met een aantal leuke functies, waaronder Connected GPS, zwemmen volgen, batterijduur van 7 dagen en een polshartslagmeter. De Versa is een smartwatch met veel van dezelfde functies, plus muziekopslag, apps van derden en toegang tot Fitbit Coach.

PS: Je kunt niet verkeerd kiezen, want allebeide wearables zijn goed. Het is dus puur een kwestie van welke vind je voor jezelf het mooiste en of meest functioneel.

Veel (sport) plezier! ?

Lees OOK:

Inhoudsopgave

Plaats een reactie