Verschil Fitbit Versa Lite en Fitbit Charge 3: Welke is het Beste?

Fitbit Versa Lite

De Versa Lite kost gemiddeld hetzelfde als de Charge 3 maar heeft minder functies. Fitbit’s nieuwe smartwatch Versa Lite € 140,- is een afgeslankte, kleurrijkere versie van de populaire Versa smartwatch van vorig jaar (2018). Maar Fitbit heeft enkele functies verwijderd om de Lite € 30,- goedkoper te maken dan zijn voorganger, waardoor de prijs in lijn is met de Charge 3 activity tracker met een gemiddelde prijs van  € 140,- euro.

Scrol horizontaal of swipe naar links om alle Versa Lite smartwatches te bekijken:

Fitbit Charge 3

De Charge 3 is de beste fitnesstracker die je kunt kopen die de vraag oproept: heb je een smartwatch nodig als alle beste functies van Fitbit zich in een slankere, goedkopere trainingsband bevinden? De Versa Lite kost gemiddeld hetzelfde als de Charge 3. Je betaalt bij de Lite voor dat grotere, kleurrijkere OLED-touchscreen en selectie van apps, wat geen dure premium is, maar toch een premium. Als je je geld wilt optimaal wil besteden dan is de Charge 3 je beste keuze.

Scrol horizontaal of swipe naar links om de hele tabel te bekijken:

Fitbit Charge 3 - Actvity Tracker - 2018 - Zwart Fitbit Charge 3 - Special Edition - Actvity Tracker - 2018 - Lavender Fitbit Charge 3 - Actvity Tracker - 2018 - Rose Goud - Paars Fitbit Charge 3 - Actvity Tracker - 2018  - Wit
Zwart
€ 139,-
Blauw Grijs
€ 139,-
(SE) Lavender
€ 144,-
Paars
€ 139,-
(SE) Wit
€ 139,-

Beste prijs: Charge 3

Specificaties

Mobiele gebruiker? Swipe horizontaal om de hele tabel te bekijken of draai je mobiel horizontaal:

Versa LiteFitbit Charge 3
Prijs€ 140,-€ 130,-
Batterijduur5 dagen7 dagen
GPSWanneer verbonden met telefoonWanneer verbonden met telefoon
KleurenMarina blauw, moerbei, zilver (witte lila of witte band)Rosé goud met blauwgrijze band, grafiet met zwarte band
Muziek opslaanNeeNee
Gezondheids- en fitnessfunctiesVrouwelijke gezondheidstracking, SpO2-sensor voor diepere slaapanalyse (uiteindelijk)Volgen van de gezondheid van vrouwen, zwemmen volgen, SpO2-sensor voor diepere slaapanalyse (uiteindelijk)
DesignVierkant smartwatch-gezicht met één knop aan de linkerkant, banden vervangen door een speldVerticale fitnesstracker met links één haptische knop, banden vervangen door een gesp
Apps500+ apps en wijzerplaten in Fitbit's App GalleryBasic apps zoals Het weer
Mobiele betalingenNee (de gewone Versa-editie biedt Fitbit Pay en andere functies)De Special Edition uitvoering heeft wel Fitbit Pay

OLED touchscreen

Fitbit Versa Lite - OLED display

Maar terug naar dat scherm. Het vierkante OLED-touchscreen van de Versa ziet er meer en meer uit als een traditionele smartwatch, met meldingen die gemakkelijk leesbaar zijn. De Charge 3 heeft ook een OLED-touchscreen , maar het display is grijsschaal en het verticale scherm is niet zo handig voor het lezen van berichten.

Beste display: Versa Lite

Batterijduur

Fitbit Charge 3 Sportbandjes

De Versa Lite gaat vier dagen mee, zelfs met het kleuren touchscreen, wat indrukwekkend is in vergelijking met andere smartwatches (zoals de Apple Watch en Galaxy Watch Active van Samsung). Maar de Charge 3 gaat een hele week mee, zelfs met dagelijkse trainingen, waardoor de meeste andere fitness-trackingapparatuur omver worden geblazen.

Beste batterijduur: Charge 3

Ontwerp

De Charge 3 ziet eruit als een eenvoudige, stevige fitnesstracker, zelfs met kleurrijke accessoirebanden die je gemakkelijk in en uit kunt ruilen voor een trendy look. De bandjes, zelfs de elastomeren, zijn comfortabel.

Fitbit Charge 3 bandje sluiting

De Versa Lite wordt geleverd in drie tinten: een levendige blauwe, diepe moerbeipruim en glanzend zilver, met meerdere bandopties om uit te kiezen. De grillige stijl van de Versa Lite staat in schril contrast met meer high-end smartwatches, die meestal in zwart of zilver verkrijgbaar zijn. De bandjes van de Lite zijn ook gevarieerder dan die van de Charge 3, met een sportieve elastomeeroptie in de doos en banden van leer, roestvrij staal en geweven nylon die doen denken aan een Apple Watch-accessoire dat online kan worden gekocht.

Ik geef de voorkeur aan het bandvrijgavemechanisme van de Charge 3 boven de pinnen van de Versa Lite, waar ik en anderen mee worstelden. Maar over het algemeen wint de Versa Lite als het gaat om kleur en stijl.

Beste Ontwerp en design: Versa Lite

Fitnessfuncties

Fitbit charge 3 zwemmen

Fitbit heeft een paar fitnessfuncties opgeofferd die het in de originele Versa heeft gestopt om het model goedkoper te maken. Dat maakt de Charge 3 aantrekkelijker, vooral voor zwemmers die hun rondjes op de fitnessband kunnen loggen, maar niet op de Versa Lite. (De Versa Lite is zwembestendig, maar biedt geen zwemtraining zoals de Charge 3.)

Noch de Charge 3 noch de Versa Lite biedt ingebouwde GPS of ingebouwde muziekopslag, wat betekent dat je je telefoon moet meenemen om naar je lopende afspeellijst te luisteren en je kilometers bij te houden met verbonden GPS. De Charge 3 is de beste, simpelweg omdat je meer activiteiten kunt volgen.

Beste fitnessfuncties: Charge 3

Apps

Fitbit Versa Lite Apps en watch faces

De Versa Lite is een smartwatch, wat betekent dat het een app store heeft. Fitbit’s App Gallery biedt meer dan 500 apps en wijzerplaten, waaronder grote namen zoals Starbucks en The New York Times, die je op het apparaat kunt installeren met behulp van Fitbit’s smartphone-app.

De Charge 3 heeft geen app store, maar de vooraf geïnstalleerde apps bieden de basis die je nodig hebt tussen trainingssessies, zoals Weer voorspellingen en een Relax-app voor begeleide ademhalingsoefeningen.

De Charge is een beetje eenvoudiger op het gebied van software dan de Versa Lite, maar voor een 20 euro meer kun je een de Special Edition met een NFC-chip kopen om onderweg betalingen te doen met Fitbit Pay.

Beste apps: Charge 3 en Versa Lite

Conclusie

Fitbit Charge 3 activity tracker 2018

Fitbit’s Charge 3 is gemiddeld net zo duur als de Versa Lite, maar het is wel een betere fitnesstracker dan de nieuwe Lite smartwatch, met zwemmen volgen en een batterijduur van zeven dagen.

Charge 3 is de beste keuze

De Versa Lite is een solide horloge als je apps van derden wilt en een stijlvoller, kleurrijk ontwerp dan een standaard model kan bieden. Voor nog meer geavanceerde fitnessfuncties en ingebouwde muziekopslag is de Versa (1) € 199,- en de nieuwe Versa 2 smartwatch van € 199,- een kijkje waard.

Maar voor kopers die op zoek zijn naar de beste Fitbit, is de Charge 3 absoluut de beste keuze. Bestel hier de Fitbit Charge 3 Activity Tracker

Fitbit Charge 3 Activity Tracker Kopen

Veel plezier met je keuze!
fitbitkopen.nl ?

Plaats een reactie