Wat is het Verschil tussen Fitbit Versa (1) en de nieuwe Versa 2 smartwatch?

Verschil tussen Fitbit Versa en Versa 2

De Fitbit Versa 2 belooft zijn voorganger te verbeteren met een hele reeks nieuwe functies, waaronder Alexa-ondersteuning, betere slaapregistratie, slaapscore, voice reply en Fitbit Pay in alle modellen.

Daarbij is er minder rand aanwezig op het display (waardoor je meer info op je scherm krijgt) en is er geen Fitbit logo meer op de voorkant van de Versa 2.

Specificaties

Fitbit heeft een indrukwekkend aandeel in het duurdere deel van de markt voor fitness wearables met enkele van de beste fitnesstrackers die je kunt kopen. De originele Fitbit Versa (1) betekende een stap voorwaarts naar het gebied van smartwatches, met een veel groter vierkant scherm en een extra functies die verder gaan dan het volgen van gezondheid en fitness.

Laten we eens kijken hoe deze smartwatches zich verhouden:

Fitbit VersaFitbit Versa 2
Jaartal20182019
Schermgrootte1,34 inchTBC
Resolutie300 x 300 pixelsTBC
Touchscreen1.34-inch LCDAMOLED
Draadloze interfaceBluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFCBluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC
Diepte11.2 mmTBC
AccelerometerJaJa
GyroscoopJaJa
OmgevingslichtsensorJaJa
HartslagsensorJaJa
BarometerJaJa
GPSNeeNee
WaterbestendigJaJa
Levensduur batterij4+ dagen5+ dagen 145mAh
Prijs€ 179,-€ 199,-
Lees ookVersaVersa 2

Hoewel Fitbit niet ingaat op details over de hardware in zijn apparaten, heeft de Versa 2 een nieuwe, krachtigere processor en opnieuw ontworpen software die voor betere, snellere prestaties moet zorgen in vergelijking met de originele Versa. We hebben wel eens wat stotteren opgemerkt bij het navigeren door de eerste Versa, dus dit is een welkome verbetering.

Winnaar: Fitbit Versa 2

Scrol horizontaal of swipe naar links om alle Versa 2 smartwatches te bekijken:

Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - 2019 - Roze Koper Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa 2 Kopen - Smartwatch - Special Edition - 2019 - Koper Blauw Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - Steengrijs Fitbit Flyer Draadloze bluetooth sport oordopjes kopen - blauw
Koper Roze
€ 199,-
(SE) Zilver Grijs
€ 229,-
(SE) Koper Blauw
€ 229,-
Zwart
€ 199,-
Zilver Steengrijs
€ 199,-
Fitbit Oordopjes
€ 129,-

Ontwerp en weergave

De Fitbit Versa 2 lijkt veel op de originele Fitbit Versa met dezelfde vierkante voorkant en afgeronde, afgeschuinde randen in geanodiseerd aluminium. De Versa 2 heeft slechts een enkele knop aan de linkerkant, met een gepolijste afwerking. Deze smartwatches zijn ontworpen om altijd te worden gedragen, dus ze hebben een stijl die comfortabel bij de meeste outfits past. Fitbit biedt een breed scala aan verschillende banden waarmee je het uiterlijk kunt wijzigen.

Een meer tastbare verbetering in de Fitbit Versa 2 is het scherm. Fitbit is van LCD naar AMOLED gegaan en dat vertaalt zich naar dieper zwart en meer levendige kleuren. Beide Versa horloges zijn ook waterbestendig, tot een diepte van 50 meter, zodat je ermee kunt zwemmen.

Winnaar: Fitbit Versa 2

Functies voor fitness en gezondheid volgen

Je vindt dezelfde uitgebreide fitness-trackingopties van de Versa op de Versa 2. Er zijn meer dan 15 op doelen gebaseerde trainingsmodi, je kunt trainingen volgen, er is 24/7 hartslagmeting en je kunt je statistieken direct bekijken het scherm van de Versa. Je kunt je verdiepen in tijd, afstand, calorieën en stappen met basisinformatie die toegankelijk is op het horloge en de optie om dieper te duiken via de smartphone-app. Een mogelijke teleurstelling is dat Fitbit vast is blijven zitten met verbonden GPS in de Versa 2, wat betekent dat het horloge op uw telefoon vertrouwt voor GPS-tracking.

Slaapscore

Fitbit biedt ook vrouwelijke gezondheids-tracking, begeleide ademhaling, motivatie om je pols en educatieve inzichten over je activiteit en voeding, maar wat helemaal bijzonder is, is dat de Versa 2 is meer diepgaande slaap-tracking met een slimme wake-modus die verondersteld wordt te kiezen het juiste moment om je ‘s ochtends wakker te maken, een slaapscore en meer gedetailleerde inzichten in je slaapstadia en algehele kwaliteit.

Fitbit Premium

Voor begeleiding bij betere slaaphygiëne, dynamische workouts, gezondheidscoaching en diepere inzichten kun je je abonneren op Fitbit Premium, dat € 10 per maand of € 80 per jaar kost. De bestaande functies zijn op beide modellen hetzelfde en de nieuwe functies moeten ook worden uitgerold naar de originele Versa, dus er is niets om ze hier apart te zetten.

Winnaar: Gelijkspel

Scrol horizontaal of swipe naar links om alle Versa smartwatches te bekijken:

Fitbit Versa - Smartwatch - Zwart Fitbit Versa - Smartwatch - Lichtgrijs Fitbit Versa - Smartwatch - Peach
Fitbit Versa - Special Edition - Smartwatch - Donkergrijs
Fitbit Versa - Special Edition - Smartwatch - Lavendel
Zwart
€ 149,-
Lichtgrijs
€ 169,-
peach
€ 169,-
(SE) Donkergrijs
€ 199,-
(SE) Lavendel
€ 169,-

Batterijduur

Fitbit Versa 2-instellingen

De Fitbit Versa 2 biedt een langere levensduur van de batterij dan het origineel. Fitbit suggereert dat je vijf dagen en meer moet verwachten na een enkele oplaadbeurt, wat een significante boost is ten opzichte van de schatting van de originele Versa van vier dagen en meer. We konden vier dagen uit de batterij van de originele Versa halen, zelfs bij intensief gebruik. Er is een nieuwe altijd actieve weergave-optie, maar je kunt verwachten dat deze je batterij sneller leegraakt als je besluit deze te gebruiken.

Winnaar: Fitbit Versa 2

Speciale functies

Fitbit Versa 2 alexa

De grote toevoeging in de Versa 2 is een microfoon en ondersteuning voor Amazon Alexa. Je kunt Alexa vragen stellen en op het scherm tekstantwoorden krijgen waarmee je het weer kunt bekijken, een training kunt opnemen, voedingsinformatie kunt krijgen of de dichtstbijzijnde sportschool kunt vinden door het gewoon te vragen. Het kan ook handig zijn om herinneringen, timers tijdens trainingen in te stellen of zelfs boodschappenlijsten samen te stellen terwijl je traint. Als je een Android-telefoon hebt, kun je de microfoon ook gebruiken om te reageren op teksten en meldingen met aangepaste gesproken antwoorden.

Als je de duurdere, speciale editie van de originele Fitbit Versa had gekregen, had je Fitbit Pay kunnen gebruiken om betalingen met je horloge te doen. Fitbit heeft Fitbit Pay-ondersteuning op alle modellen van de Fitbit Versa 2. Beide modellen ondersteunen een reeks apps, waaronder dingen als Spotify, en kunnen meldingen van uw telefoon naar je pols doorgeven.

Winnaar: Fitbit Versa 2

Prijs en beschikbaarheid

De Fitbit Versa 2 wordt vanaf 24 september verzonden en kost € 199,-. Er is ook een speciale editie voor € 230,- die wordt geleverd met twee bands en een 90-daagse Fitbit Premium-proefversie bevat. Dat is dezelfde prijs als waarmee de originele Fitbit Versa is gelanceerd en het is nog steeds overal verkrijgbaar, hoewel je het nu iets minder kunt kopen en we verwachten dat de prijs verder zal dalen met zijn opvolger die op de markt komt.

Algemene winnaar: Fitbit Versa 2

Het is geen verrassing dat de Fitbit Versa 2 een beter algeheel apparaat is dan de originele Versa. Het heeft een krachtigere processor, een beter scherm en een langere levensduur van de batterij. De functieset is vrijwel hetzelfde met alle fitness- en gezondheids-tracking en smartphone-connectiviteit die je zou verwachten, maar Fitbit heeft ook Alexa van Amazon aan de mix toegevoegd, wat erg handig kan zijn voor handsfree commando’s. Omdat de Versa 2 ook wordt gelanceerd tegen dezelfde prijs als het origineel, is de enige reden om de Versa als zijn opvolger te beschouwen, als je een hoge korting ziet.

Fitbit Versa 2 kopen

Heb je een keuze kunnen maken en wil je meteen Fitbit’s nieuwe smartwatch kopen? Maak dan een keuze uit onderstaande modellen (uitvoeringen) en kleuren.

Kies het model en de kleur die het beste bij jou past:

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2 SE Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 -Gewoven Grijs

€ 229,-

Zilver Grijs[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2 Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Roze Koper

€ 199,-

Koper Roze[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2 SE Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Koper roze

€ 229,-

Koper Blauw[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2 Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Steengrijs

€ 199,-

Zilver Grijs[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2 Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Zwart

€ 199,-

Zwart[spacer height=”0px”]

Plaats een reactie