Wat is het verschil tussen Fitbit Charge 4, Charge 3 en Charge 2 Activity tracker?

Verschil Fitbit Charge 4 , Charge 3 en Charge 2

Fitbit Charge 4, 3 of 2 kopen?

Fitbit Charge 4 vs Charge 3 vs Charge 2: wat is het verschil? Welke kan ik het beste kopen? Als je een Fitbit Charge Activity tracker wilt kopen, maar je nog niet zo zeker bent welke Fitbit Charge activity tracker het beste past bij jou past, lees dan eens onderstaand vergelijken post waarbij we alle Fitbit Charge modellen (4, 3 en 2) vergelijken die tot nu toe zijn uitgekomen. Door ze te vergelijken krijg je meteen een goed beeld van welke je het beste kunt kopen.

Wat is het verschil?

De Fitbit Charge 3 en Charge 4 zijn vrijwel identiek qua ontwerp aan de oppervlakte, maar ze bieden een aantal verfijningen in vergelijking met de Charge 2. Ze voegen niet alleen waterbestendigheid toe tot 50 meter, waardoor ze allebei zwembestendig zijn, maar ze zijn ook gemaakt van roestvrijstalen behuizing van de Charge 2 in voor aluminium, wat resulteert in 20 procent lichtere apparaten.

De Charge 3 en Charge 4 hebben over het algemeen een gladdere, slankere afwerking in vergelijking met de Charge 2, en ze hebben ook een meer verfijnd mechanisme voor het verwisselen van de bandjes. Bovendien ruilen de Charge 3 en Charge 4 de fysieke knop aan de linkerkant van het scherm van de Charge 2 in voor een nettere inductieve knop.

De Fitbit Charge 2, Charge 3 en Charge 4 hebben allemaal OLED-schermen, maar de Charge 2 is slechts een tikdisplay, terwijl de Charge 3 en Charge 4 beide touchscreen-schermen hebben. De Charge 3 en Charge 4 hebben ook 40 procent grotere schermen dan de Charge 2.

De drie apparaten hebben allemaal gespsluitingen en ze hebben allemaal een PurePulse-hartslagmeter die zich aan de onderkant van hun hoofdgedeelte bevindt.

Specificaties en sensoren

  • Charge 2: PurePulse HR-monitor, verbonden GPS
  • Charge 3: PurePulse HR, SpO2-monitor, aangesloten GPS, NFC in sommige modellen
  • Charge 4: PurePulse HR, SpO2-monitor, ingebouwde GPS, NFC

Alle drie Fitbit Charge-apparaten die hier worden vergeleken, hebben een PurePulse optische hartslagmeter, die automatische en continue hartslagmeting biedt. Ze hebben ook allemaal een versnellingsmeter, hoogtemeter en vibratiemotor.

De Charge 3 en Charge 4 hebben beide ook relatieve SpO2-sensoren, zodat gebruikers een grafiek in de Fitbit-app kunnen bekijken om een ​​schatting te zien van de variabiliteit van het zuurstofniveau in je bloedbaan, die is ontworpen om variaties in je ademhaling tijdens de slaap te helpen zien.

In termen van GPS bieden de Charge 2 en Charge 3 beide verbonden GPS, waarbij je je smartphone gebruikt voor het GPS-signaal, wat betekent dat u deze moet meenemen wanneer je gaat hardlopen of wandelen als je gedetailleerde kaartgegevens wilt. De Charge 4 biedt echter ingebouwde GPS – een functie die eerder alleen door Fitbit werd aangeboden in zijn topklasse Ionic smartwatch. Je kunt kiezen uit zeven trainingsmodi met GPS.

De Charge 3 en Charge 4 hebben ook beide NFC aan boord, zodat je met je activity tracker kunt betalen bij contactloze terminals via Fitbit Pay. Hoewel de NFC-chip standaard op de Charge 4 wordt geleverd, is deze alleen beschikbaar in de Special Edition-modellen van de Charge 3.

Kenmerken

  • Charge 2: Activiteit- en slaapmonitoring, automatische herkenning van oefeningen, multi-sport tracking, smartphone-waarschuwingen
  • Charge 3: Voegt zwemmen volgen toe, doelgerichte training, hardloopdetectie met automatische stop, oproepen accepteren / weigeren, snelle antwoorden, NFC (speciale editie)
  • Charge 4: Voegt Spotify-ondersteuning, Active Zone Minutes, Smart Wake toe

De Fitbit Charge 2, 3 en 4 hebben allemaal de hele dag activiteiten volgen (stappen, afstand, calorieën, beklommen verdiepingen, activiteitsminuten, uuractiviteit, stationaire tijd) en slaapmonitoring met slaapfasen en slaapscore. Ze laten je ook allemaal toe om dagelijkse statistieken op hun beeldschermen te zien, samen met smartphonemeldingen – de laatste zijn geavanceerder op Charge 3 en 4.

Andere functies op alle drie de apparaten zijn SmartTrack, dat automatisch herkent wanneer je traint, Multi-Sport-tracking, Cardio Fitness-niveau, waarmee gebruikers een gepersonaliseerde Cardio-score kunnen zien en Begeleide ademhaling, die gepersonaliseerde ademhalingssessies biedt op basis van je hartslag.

Naast alle functies die worden aangeboden op de Charge 2, hebben de Charge 3 en Charge 4 beide ook zwemtracering aan boord, op doelen gebaseerde oefeningen, hardloopdetectie met automatische stop, een timeroptie en weersinformatie. Het is ook mogelijk om oproepen te accepteren of te weigeren en snelle antwoorden te sturen als je een Android-gebruiker bent.

Naast de functies van de Charge 3 biedt de Charge 4 Spotify-ondersteuning voor bediening van Spotify op je telefoon, evenals een functie genaamd Active Zone Minutes. Deze functie gebruikt uw gepersonaliseerde hartslagzones om uw inspanning voor elke energieke activiteit bij te houden, zodat je krediet krijgt voor het aanbevolen wekelijkse doel van 150 minuten voor elke minuut matige activiteit in de vetverbrandingszone en het krediet verdubbelt voor krachtige activiteit in cardio en piekzones.

Bovendien is de Charge 4 voorzien van Smart Wake, om je op het optimale tijdstip te wekken – een functie die voorheen alleen beschikbaar was op Fitbit-smartwatches.

Prijs en conclusie

De Fitbit Charge 2 kostte oorspronkelijk € 139,- bij de lancering, terwijl de Special Edition-modellen € 159,- kosten. Ze zijn ook niet meer beschikbaar via Fitbit, maar je kunt ze nog steeds online krijgen bij retailers zoals Bol.com en Amazon. We raden je aan om eerst naar de Charge 3 te kijken, want dat is in veel opzichten het superieure apparaat en het is goedkoper.

De Fitbit Charge 3 werd gelanceerd voor € 139,- terwijl de Special Edition Charge 3-modellen € 149,- kosten, wat hetzelfde is als waar de Charge 4 voor wordt gelanceerd. Je kunt de Charge 3 nu kopen voor ongeveer € 109,- maar die prijs zou verder kunnen dalen als gevolg van de beschikbaarheid van de Charge 4, wat het voor sommigen een goede optie zou kunnen maken, vooral gezien het ontwerp hetzelfde is als het nieuwe model.

Met ingebouwde GPS op de Charge 4 echter en de extra functies, verwachten we dat dit het model is waar je naar op zoek bent als je budget het toelaat. 

Plaats een reactie