Fitbit Sense ECG-app nu ook in Nederland!

Fitbit Sense ECG

De Fitbit Sense ECG-app is nu ook in Nederland beschikbaar- lees hier hoe het werkt. U kunt nu uw hartritme ter plaatse controleren met de Fitbit Sense en de Fitbit ECG-app.

Bestel NU de Fitbit Sense smartwatch bij Bol.com

ECG-app voor Fitbit Sense

De ECG-app voor Fitbit Sense is live gegaan op apparaten, wat betekent dat gebruikers niet hoeven te wachten op de grootste functie van de health watch. Gebruikers in de VS, het VK en de meeste Europese landen, ook in Nederland, kunnen nu hun hartritme controleren en de Fitbit beoordeelt of het een Afib- of een normaal sinusritme is.

FDA-goedkeuring voor de ECG-functie

Fitbit ontving vorige maand (september) FDA-goedkeuring voor de ECG-functie en beloofde een “lancering halverwege oktober”, en het lijkt erop dat het bedrijf beter is dan zijn woord omdat het nu al functioneel is.

Fitbit Sense ECG toont ECG-resultaat

Fitbit valideerde zijn ECG-functie in meerdere, lokale onderzoeken over de hele wereld. Volgens de studie was het in staat om Afib te detecteren in 98,7% van de gevallen en was het 100% nauwkeurig bij het identificeren van studiedeelnemers met een normaal sinusritme.

Hoe een ECG-meting te doen op Fitbit Sense

 • Als je een Fitbit Sense hebt, zie je de ECG-app nu in je menuscherm op het apparaat.
 • U moet echter eerst naar het gedeelte Ontdekken van de Fitbit-app gaan en een aantal disclaimers doornemen en een spoedcursus in de verschillende metingen volgen voordat u kunt beginnen.
 • Zodra dat is gebeurd, start u de app op de Fitbit Sense.
 • Je moet de Fitbit Sense vasthouden met je wijsvinger en duim in de linkerbenedenhoek en rechterbovenhoek gedurende de test van 30 seconden.

Zodra dit is voltooid, krijgt u een meting op het apparaat om u te vertellen wat er is gedetecteerd. U kunt het resultaat ook gedetailleerder bekijken. Ga terug naar het gedeelte Ontdekken van de Fitbit-app en tik erop om aan de slag te gaan. Tik (nogmaals) op Aan de slag en je ziet je ECG-test met de tijd en datum in het menu.

U kunt een veel gedetailleerder overzicht en uitleg krijgen van wat werd gedetecteerd, en de optie hebben om de test als PDF te downloaden. Dit toont een hartslaggrafiek van uw hele test, die u aan uw arts kunt laten zien.

Als de test uitkomt als Afib, wil je zeker met je arts praten, maar het kan ook een handig hulpmiddel zijn voor andere aandoeningen. Als u zich niet lekker voelt, kan het handig zijn om op dat moment een ECG te maken, in plaats van een doktersafspraak te maken en een test te laten doen als u zich goed voelt.

Maar we moeten de vele disclaimers van Fitbit herhalen dat het geen hartaanval kan detecteren en dat de hulpdiensten, niet de Fitbit-app, je eerste telefoontje moeten zijn als je pijn op de borst hebt.

Fitbit Sense met ECG meting

Bestel NU de Fitbit Sense smartwatch bij Bol.com

 • Onderzocht en getest
  Gevalideerd in een klinische studie om nauwkeurige resultaten te verkrijgen.
 • Makkelijk te gebruiken
  Plaats wijsvinger en duim minder dan een minuut op hoeken.
 • Deel resultaten
  Genereer een rapport voor uw zorgverlener.
 • Blijf geïnformeerd
  Controleer op verzoek uw hartgezondheid.

Verkrijgbaar in de kleuren:
Wit | Zwart

Koop bij bol.com

FAQ ECG

Hieronder zie je veelgestelde vragen en antwoorden over ECG en de ECG-app voor de Fitbit Sense, Fitbit’s meest geavanceerde gezondheids- en fitness-smartwatch.

Een elektrocardiogram (ECG) is een test die de elektrische activiteit van uw hart meet.

Lees meer…

De app brengt ECG-technologie naar uw pols, zodat u uw hartritme kunt opnemen wanneer het u uitkomt.

Lees meer…

Er zijn sensoren in het frame en de biosensorkern van je Sense-smartwatch – open de Fitbit ECG-app en plaats je vingers op de hoeken om de signalen van je hart op te nemen.

Lees meer…

Tijdens AFib trekken de bovenste kamers van het hart onregelmatig samen, waardoor het risico op een hartaanval, bloedstolsels, beroerte en andere hartaandoeningen toeneemt.

AFib kan moeilijk te detecteren zijn, maar met de Fitbit ECG-app kunt u uw hartritme direct vanaf uw pols controleren, zodat u een grotere kans heeft om het te herkennen en te behandelen. Deze beoordeling kan AFib op zichzelf niet diagnosticeren, maar uw resultaten kunnen u helpen een beter gesprek met uw arts te voeren.

Lees meer…

Load More

 

Plaats een reactie