Fitbit Sense ECG-app nu ook in Nederland!

De Fitbit Sense ECG-app is nu ook in Nederland beschikbaar- lees hier hoe het werkt. Je kunt nu je hartritme ter plaatse controleren met de Fitbit Sense en de nieuwe Fitbit Charge 5 fitness- en gezondheidstracker via de Fitbit ECG-app.

Er zijn tot nu toe twee Fitbit’s je helpen je hartslag te analyseren en je te laten weten of je tekenen van AFib vertoont: Fitbit Sense smartwatch en de Fitbit Charge 5 fitness- en gezondheidstracker:

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij Bol.com

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

5/5

Bij bol.com

Wat is een ECG?

Een elektrocardiogram (ECG ) is een test die de elektrische activiteit van je hart meet.

Wat doet de Fitbit ECG-app?

De app brengt ECG-technologie naar je pols, zodat je het ritme van je hart kunt opnemen wanneer het je uitkomt.

Hoe werkt het?

Er zijn sensoren in het frame en de biosensorkern van Sense and Charge 5 – open de Fitbit ECG-app en plaats je vingers op de hoeken (Sense) of op de zijkanten (Charge 5) om de signalen van je hart op te nemen.

Waarom is beoordelen voor AFib belangrijk?

Tijdens AFib trekken de bovenste kamers van het hart onregelmatig samen, waardoor het risico op een hartaanval, bloedstolsels, beroerte en andere hartaandoeningen toeneemt.

AFib kan moeilijk te detecteren zijn, maar met de Fitbit ECG-app kun je je hartritme direct vanaf je pols controleren, zodat je een grotere kans hebt om het te zien en te behandelen. Deze beoordeling kan AFib op zichzelf niet diagnosticeren, maar je resultaten kunnen je helpen een beter gesprek met je arts te voeren.

Mogelijke resultaten

 • Normaal sinusritme
  Je hartritme lijkt normaal. Het vertoont geen tekenen van atriale fibrillatie (AFib), een onregelmatig hartritme.
 • Atriale fibrillatie
  Je hartritme vertoont tekenen van atriale fibrillatie (AFib), een onregelmatig hartritme.
 • Niet overtuigend
  Als je hartslag hoger is dan 120 bpm of lager dan 50 bpm, kan de Fitbit ECG-app je hartritme niet beoordelen. Je kunt ook om andere redenen een niet-overtuigend resultaat krijgen, zoals te veel bewegen tijdens het maken van de beoordeling of onjuiste plaatsing van de vinger.

Meer weten voordat je begint met een hartritmemeting:

De Fitbit ECG-app kan geen hartaanval, bloedstolsels, beroerte of andere hartaandoeningen detecteren. Als je denkt dat je een medisch noodgeval hebt, bel dan de hulpdiensten,

De Fitbit ECG-app is niet bedoeld voor gebruik door mensen onder de 22 jaar.

Wijzig je medicatie nooit op basis van een resultaat van de Fitbit ECG-app zonder eerst met je arts te overleggen. De resultaten van de Fitbit ECG-app zijn mogelijk niet nauwkeurig bij mensen die medicijnen of stoffen gebruiken die de hartslag of de bloedstroom beïnvloeden.

ECG-app voor Fitbit Sense

De ECG-app voor Fitbit Sense is live gegaan op apparaten, wat betekent dat gebruikers niet hoeven te wachten op de grootste functie van de health watch. Gebruikers in de VS, het VK en de meeste Europese landen, ook in Nederland, kunnen nu hun hartritme controleren en de Fitbit beoordeelt of het een Afib- of een normaal sinusritme is.

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij Bol.com

FDA-goedkeuring voor de ECG-functie

Fitbit ontving vorige maand (september) FDA-goedkeuring voor de ECG-functie en beloofde een “lancering halverwege oktober”, en het lijkt erop dat het bedrijf beter is dan zijn woord omdat het nu al functioneel is.

Fitbit Sense ECG toont ECG-resultaat

Fitbit valideerde zijn ECG-functie in meerdere, lokale onderzoeken over de hele wereld. Volgens de studie was het in staat om Afib te detecteren in 98,7% van de gevallen en was het 100% nauwkeurig bij het identificeren van studiedeelnemers met een normaal sinusritme.

Hoe een ECG-meting te doen op Fitbit Sense

 • Als je een Fitbit Sense hebt, zie je de ECG-app nu in je menuscherm op het apparaat.
 • U moet echter eerst naar het gedeelte Ontdekken van de Fitbit-app gaan en een aantal disclaimers doornemen en een spoedcursus in de verschillende metingen volgen voordat u kunt beginnen.
 • Zodra dat is gebeurd, start u de app op de Fitbit Sense.
 • Je moet de Fitbit Sense vasthouden met je wijsvinger en duim in de linkerbenedenhoek en rechterbovenhoek gedurende de test van 30 seconden.

Zodra dit is voltooid, krijgt u een meting op het apparaat om u te vertellen wat er is gedetecteerd. U kunt het resultaat ook gedetailleerder bekijken. Ga terug naar het gedeelte Ontdekken van de Fitbit-app en tik erop om aan de slag te gaan. Tik (nogmaals) op Aan de slag en je ziet je ECG-test met de tijd en datum in het menu.

U kunt een veel gedetailleerder overzicht en uitleg krijgen van wat werd gedetecteerd, en de optie hebben om de test als PDF te downloaden. Dit toont een hartslaggrafiek van uw hele test, die u aan uw arts kunt laten zien.

Als de test uitkomt als Afib, wil je zeker met je arts praten, maar het kan ook een handig hulpmiddel zijn voor andere aandoeningen. Als u zich niet lekker voelt, kan het handig zijn om op dat moment een ECG te maken, in plaats van een doktersafspraak te maken en een test te laten doen als u zich goed voelt.

Maar we moeten de vele disclaimers van Fitbit herhalen dat het geen hartaanval kan detecteren en dat de hulpdiensten, niet de Fitbit-app, je eerste telefoontje moeten zijn als je pijn op de borst hebt.

Fitbit Sense en Fitbit Charge 5 met ECG meting

 • Onderzocht en getest
  Gevalideerd in een klinische studie om nauwkeurige resultaten te verkrijgen.
 • Makkelijk te gebruiken
  Plaats wijsvinger en duim minder dan een minuut op hoeken.
 • Deel resultaten
  Genereer een rapport voor je zorgverlener.
 • Blijf geïnformeerd
  Controleer op verzoek je hartgezondheid.

FAQ ECG

Hieronder zie je veelgestelde vragen en antwoorden over ECG en de ECG-app voor de Fitbit Sense, Fitbit’s meest geavanceerde gezondheids- en fitness-smartwatch.

Een elektrocardiogram (ECG) is een test die de elektrische activiteit van uw hart meet.

Lees meer…

De app brengt ECG-technologie naar uw pols, zodat u uw hartritme kunt opnemen wanneer het u uitkomt.

Lees meer…

Er zijn sensoren in het frame en de biosensorkern van je Sense-smartwatch – open de Fitbit ECG-app en plaats je vingers op de hoeken om de signalen van je hart op te nemen.

Lees meer…

Tijdens AFib trekken de bovenste kamers van het hart onregelmatig samen, waardoor het risico op een hartaanval, bloedstolsels, beroerte en andere hartaandoeningen toeneemt.

AFib kan moeilijk te detecteren zijn, maar met de Fitbit ECG-app kunt u uw hartritme direct vanaf uw pols controleren, zodat u een grotere kans heeft om het te herkennen en te behandelen. Deze beoordeling kan AFib op zichzelf niet diagnosticeren, maar uw resultaten kunnen u helpen een beter gesprek met uw arts te voeren.

Lees meer…

 

Plaats een reactie