Lidl Activity Tracker SILVERCREST®

Lidl Activity Tracker SILVERCREST® de goedkopere versie van de Fitbit Activity tracker?

Lidl Activity Tracker SILVERCREST® houd je hartslag bij, het aantal stappen en de afgelegde standen met calorieverbruik. Ook kun je je bewegingsdoelen bijhouden en de bewegingsactiviteit tijdens je slaap. De Lidl Activity Tracker SILVERCREST® is spatwater dicht en je krijgt er een gratis App bij voor het goed bijhouden van je activiteiten.

De prijs is € 29,95

Nu te koop, uit de Folder van Lidl, de Activity Tracker SILVERCREST®

De activiteiten meter (stappenteller) de Lidl Activity Tracker SILVERCREST® staat in de folder van de Lidl en is nu te koop. Voor de prijs hoef je het niet te laten en Lidl staat er om bekend goedkope en toch goede producten te koop aan te bieden via de winkels en in dit geval via de online webshop van de Lidl.

Is Lidl’s activiteitstracker van € 29,99 beter dan een Fitbit?

FOTO: Fitbit Inspire 2 en Lidl Activity Tracker SILVERCREST®

We zetten Lidl’s activiteitentracker tegenover marktleider Fitbit om te zien hoe ze zich verhouden

Als je van 2022 jouw jaar wilt maken waarin je fit wordt, dan is een activity tracker het waard is om te hebben.

Als je dit jaar geen geluk hebt gehad om er een te vinden, wees dan niet bang, want Lidl heeft de SilverCrest activity tracker op voorraad voor een lage prijs. Maar hoe verhoudt dit zich tot marktleider en ons best scorende merk Fitbit?

We zetten Lidl’s activity tracker tegenover de Fitbit Inspire 2 – die voor € 75,- twee en half keer zo duur is – om erachter te komen hoe ze zich verhouden.

ONTWERP

De activiteitentracker van Lidl ziet er precies hetzelfde uit als andere trackers op de markt. Het enige verschil tussen de twee is dat de tracker van Lidl zwart en behoorlijk dik is, terwijl de Fitbit Inspire 2 slank is en je zelfs extra banden en sieraden kunt kopen voor een stijlvollere look.

Winnaar: Fitbit Inspire 2

SCHERM

Beide activity trackers hebben een duidelijk en goed afleesbaar display, zowel overdag als ‘s nachts. Bovendien geven beide activity trackers de huidige tijd en datum weer, evenals het aantal genomen stappen, de afgelegde afstand, de verbrande calorieën en zelfs waarschuwingen van oproepen en berichten naar je smartphone.

Winnaar: Het is een gelijkspel

NAUWKEURIGHEID

Fitbit overtreft Lidl’s activity tracker als het gaat om de nauwkeurigheid van het volgen van stappen en afstand. De Fitbit is 100% nauwkeurig, niet over of onder het schatten van stappen, terwijl Lidl’s activity tracker meer dan 50 stappen schat op een wandeling van 1000 stappen en de afstand die we hadden afgelegd met een kwart mijl onderschat.

Winnaar: Fitbit Inspire 2

EXTRA FUNCTIES

De activiteitentracker van Lidl past enigszins bij de extra functies naast het bijhouden van stappen, afstanden en calorieën. Beide trackers hebben waarschuwingen die je vertellen dat je moet bewegen als je in een bepaalde periode te weinig stappen hebt gezet (en met de Lidl activity tracker kun je dit zelfs zelf aanpassen). Bovendien zullen beide trackers je op de hoogte stellen van oproepen en berichten naar je smartphone.

De activity tracker van Lidl kan ook worden gebruikt in combinatie met andere apparaten in het HealthforYou-assortiment, waaronder een diagnostiekweegschaal die het lichaamsgewicht, de botdichtheid en het vet-, spier- en waterpercentage berekent en een bloeddrukmeter. Fitbit biedt alleen een weegschaal aan.

Fitbit pikt echter gewoon de activiteitentracker van Lidl op, omdat deze andere vormen van lichaamsbeweging zal volgen, zoals hardlopen, fietsen en zelfs trainingen zoals Zumba – iets waar degenen die hun conditie in 2022 willen verbeteren, baat bij zouden hebben.

Winnaar: Fitbit Inspire 2

COMFORT

Zowel de activity tracker van Lidl als de Fitbit Inspire 2 zijn zowel overdag als ‘s nachts comfortabel om te dragen. De gespen blijven overdag veilig, dus je hoeft ook niet bang te zijn om de activity tracker te verliezen.

Winnaar: Het is een gelijkspel

BATTERIJDUUR

De activity tracker van Lidl is hier de winnaar. Lidl zegt dat het maar liefst 15 dagen meegaat tussen oplaadbeurten, terwijl de Fitbit Inspire 2 maar tot 10 dagen meegaat. We konden de activity tracker niet de volledige 15 dagen gebruiken om te zien of dit waar was, maar een volledige dag gebruik van de activity tracker, inclusief het gebruik om de slaap gedurende 8 uur te monitoren, maakte nauwelijks een deuk in het batterijniveau ( hoewel er geen zichtbaar percentage op de batterijmeter staat, wat teleurstellend was)

Winnaar: Lidl

ALGEMENE WINNAAR: Fitbit Inspire 2

De Fitbit Inspire 2 scoorde 77/100, terwijl de Lidl activity tracker slechts 68/100 scoorde. De Fitbit Inspire 2 is de betere algemene activity tracker, maar voor € 29,99 biedt het apparaat van Lidl veel waar voor zijn geld en is het ideaal als je speelt met het idee van een activity tracker. Als je echter niet zeker weet of je een activity tracker volledig zult gebruiken, is de optie van Lidl een goedkope manier om erachter te komen.

Fitbit Inspire 2 kopen

Voordelig

Fitbit Inspire 2

4/5

Bij bol.com

Welke activity tracker past het best bij mij?