BRUVZ KB2000 vs. Fitbit Ace 3: welk kinderhorloge is beter?

Smartwatches voor kinderen zijn in! Dat is niet zo gek, aangezien deze handige kinderhorloges zowel gemak als veiligheid én plezier bieden. Ook kunnen smartwatches voor kinderen bijdragen aan een gezondere levensstijl. Zo kunnen ze kinderen stimuleren om meer te bewegen en hun stappen bij te houden. Wil je jouw kind ook blij maken met een kinderhorloge? In dit artikel vergelijken we twee populaire kinderhorloges: de BRUVZ KB2000 smartwatch met de Fitbit Ace 3. Wil je weten welk kinderhorloge beter is? Lees dan snel verder.

Beste smartwatch voor kinderen

Een smartwatch kent vele voordelen. Met een kinderhorloge kunnen kinderen namelijk zelf hun activiteit bijhouden en toffe apps gebruiken. Natuurlijk wel onder ouderlijk toezicht! Als ouder kun je ook altijd de locatie van je kind inzien. De beste smartwatches voor kinderen zijn voorzien van gps-tracking, SOS-knoppen en andere functies die speciaal zijn ontworpen voor de veiligheid, gezondheid en het plezier van kinderen. 

Omdat er tegenwoordig best veel smartwatches voor kinderen te koop zijn, kan het soms lastig zijn om de juiste te kiezen. We maken het graag makkelijker voor je en vergelijken de BRUVZ KB2000 smartwatch en de Fitbit Ace 3: twee smartwatches die speciaal zijn ontworpen voor de jongsten onder ons en die allebei zeer populair zijn in de wereld van smartwatches voor kinderen.

BRUVZ KB2000 review

Allereerst nemen we een kijkje naar de BRUVZ smartwatch. Deze handige en robuuste smartwatch is volledig stof- en dompeldicht. Dit betekent dat je kind met een gerust hart kan spelen, klimmen en klauteren met het kinderhorloge om de pols. Niet alleen is het kinderhorloge sterk, het is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. De BRUVZ KB 2000 smartwatch beschikt namelijk over een touchscreen en zit fijn om de pols dankzij het siliconen bandje. 

De BRUVZ KB2000 smartwatch biedt jou en je kind de mogelijkheid om apps te installeren op de smartwatch, berichten te versturen, notificaties te ontvangen en spraakbesturing te gebruiken. Hij beschikt over een volledige bel- en gps functie. Tot slot biedt deze smartwatch oudercontrole, zodat je het kinderhorloge volledig kunt afstellen naar jouw wensen.

BRUVZ smartwatch kopen

 GPS + 4G

BRUVZ smartwatch

4.5/5

Bij bol.com

Gps-horloge kind met belfunctie

Als ouder maak je je weleens zorgen om je kind. Het is hoogstwaarschijnlijk je grootste angst dat je kind iets slechts overkomt. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale kinderhorloges met gps-functie waarmee je jouw kind in real-time kunt volgen. Zo ook de BRUVZ KB2000 smartwatch. Met de BRUVZ smartwatch ben je in staat om de locatie van je kind op meters nauwkeurig in te zien. 

Ook maakt de BRUVZ smartwatch kind bellen in twee richtingen mogelijk. Hiermee is je kind in staat om jou en andere door jou ingestelde nummers te bellen én telefoontjes van deze nummers te ontvangen. Je hoeft je zo geen zorgen te maken dat je kind met vreemden zal bellen. Bekijk de BRUVZ smartwatch KB2000 handleiding voor meer informatie over de bel- en gps-functie van dit handige kinderhorloge.

Kinderhorloge met alarm

Niet alleen maakt dit BRUVZ KB2000 kinderhorloge bellen mogelijk, ook beschikt het over een handige SOS-alarmknop. Als je kind in gevaar is, kan hij of zij in no time een noodsignaal versturen naar drie vooraf ingestelde nummers. 

De voordelen van de BRUVZ KB2000 smartwatch

We hebben nu het een en ander besproken over de BRUVZ smartwatch. Voor het overzicht zetten we hieronder nog een keer de voordelen van dit kinderhorloge op een rijtje:

✅  Kindveilig kinderhorloge;
  Gps-horloge kind met belfunctie: voorzien van een gps-tracker, belfunctie en SOS-alarmknop;
✅  Inclusief stappenteller en ingebouwde camera;
✅  Stoer, stofdicht en waterdicht design;
✅  Kan onderdompeling in water van 30 minuten op 1 meter diep weerstaan;
✅  Beschikt over een HD touchscreen;
✅  Wordt geleverd met gratis screenprotector voor extra veiligheid.

Fitbit Ace 3 review

In tegenstelling tot de BRUVZ KB2000, beschikt de Fitbit Ace 3 over een slank en compact design. Laat je echter niet misleiden door het uiterlijk van dit kleine kinderhorloge: ondanks zijn design is dit een sterke smartwatch voor kinderen. Hierdoor kan de Fitbit Ace 3 tegen een stootje. Ook is de Fitbit Ace 3 waterdicht. Hierdoor kan je kind zwemmen, douchen en voetballen in de regen, zonder bang te hoeven zijn dat het kinderhorloge kapot gaat. Ook maakt de Fitbit Ace 3 het voor je kind mogelijk om op speelse wijze gezonder te leven. Lees ook onze uitgebreide Fitbit Ace 3 review.

Fitbit Ace 3 kopen

KIDS

Fitbit Ace 3

Activity tracker kinderen

5/5

Bij bol.com

Is de Fitbit Ace 3 een gps-horloge kind met belfunctie?

Ben je op zoek naar een gps-horloge voor je kind? Dan is de Fitbit Ace 3 helaas niet geschikt. Dit kinderhorloge beschikt namelijk niet over een gps-functie. Ook kun je niet bellen met deze smartwatch. Hierdoor kunnen we concluderen dat de Fitbit Ace 3 minder functionaliteiten heeft op het gebied van bereikbaarheid in vergelijking met het BRUVZ KB2000 kinderhorloge. Wel zijn jij en je kind met de Fitbit Ace 3 in staat om elkaar berichten te sturen via de Fitbit app. 

Houd de activiteiten van je kind bij

De Fitbit Ace 3 beschikt over basisfuncties. Zo kan je kind met deze smartwatch zien hoeveel stappen hij of zij per dag zet. Ook meet het kinderhorloge het aantal actieve minuten op een dag. Op die manier wordt je kind gestimuleerd om meer te bewegen. 

De Fitbit Ace 3 biedt ook de mogelijkheid om de slaapduur van je kind in te zien. Door de Fitbit app te downloaden (Android en iOS) kunnen jij en je kind de statistieken inzien. Niet alleen van het slaappatroon, maar van de alledaagse activiteiten. Zo is onder andere te zien hoelang je kind heeft geslapen, of je kind onrustig heeft geslapen en hoeveel stappen je kind op een dag heeft gezet.

Stel doelen in

De Fitbit Ace 3 maakt het mogelijk om doelen in te stellen. Denk hierbij aan het aantal actieve minuten per dag. Je kind ontvangt dan een melding in de vorm van een zachte vibratie op de pols. Dit helpt hem of haar minder tijd op de bank door te brengen en lekker naar buiten te gaan. De Fitbit maakt geen geluid, waardoor je kind niet schrikt. 

Zwemmen met het Fitbit kinderhorloge

Vind je kind zwemmen leuk? In tegenstelling tot de BRUVZ smartwatch kun je de Fitbit Ace 3 gebruiken tot wel 50 meter diepte! Druk de zijkanten van het kinderhorloge in om het waterslot te activeren. 

Voordelen van het Fitbit Ace 3 kinderhorloge

✅  Slank en comfortabel design;
✅  Zwemmen tot 50 meter diep is mogelijk dankzij het waterslot;
✅  Krijg inzicht in de activiteiten en het slaappatroon van je kind;
✅  Gebruiksvriendelijk: beschikt over een touchscreen;
✅  Lange batterijduur van 8 dagen;
✅  Mogelijkheid om berichten te sturen;
✅  Stel doelen in en ontvang herinneringen om te bewegen.

Meest gestelde vragen over kinderhorloges

Wil je meer weten over kinderhorloges met gps- en belfunctie? Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor je uitgelicht. Als je vraag er niet tussen staat, kun je gerust een reactie achterlaten. 

Waarom een gps-horloge kind met belfunctie?

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de tienjarige Nederlandse jongens en meisjes in het bezit is van een smartphone. Helaas zijn er verschillende redenen waarom dit niet ideaal is. Allereerst is de smartphone ontworpen voor volwassenen. De kans is groot dat kinderen worden blootgesteld aan content die niet geschikt is voor jonge kijkers. Bovendien bieden smartphones kinderen internettoegang, waardoor ze telefoontjes en berichtjes kunnen accepteren van iedereen. Ook van vreemde mensen met eventuele kwade bedoelingen. 

Met een gps-horloge kind met belfunctie is dit niet het geval. Hiermee ben je als ouder in staat om een lijst op te stellen van goedgekeurde personen waar je kind contact mee kan opnemen. Bovendien stelt een gps-horloge je, net als met een smartphone, in staat om de locatie van je kind bij te houden. In tegenstelling tot een smartphone, heb je met een gps-horloge de mogelijkheid om internettoegang en apps te blokkeren. Ben je op zoek naar een gps-horloge voor je kind? Dan is de BRUVZ smartwatch een goede keuze. De Fitbit Ace 3 beschikt namelijk niet over een gps-functie.

Kan mijn kind zwemmen met een kinderhorloge?

Veel smartwatches voor kinderen zijn tegenwoordig voorzien van een waterdicht design. Hierdoor is zwemmen of douchen met het kinderhorloge mogelijk. Om hiervan zeker te zijn, dien je de handleiding van het desbetreffende kinderhorloge te raadplegen. De Fitbit Ace 3 is waterdicht tot 50 meter diep. Hierdoor kan je kind met een gerust hart zwemmen met het horloge om zijn of haar pols. De BRUVZ smartwatch kan onderdompeling van 30 minuten op 1 meter diepte weerstaan. Zwemmen met dit kinderhorloge is daardoor misschien niet ideaal.

Kan ik mijn kind op het kinderhorloge bellen?

Wanneer het kinderhorloge is uitgerust met een simkaart en telefoonnummer, is het mogelijk om het horloge te bellen en telefoongesprekken te voeren. Ook is het mogelijk om tekstberichten te verzenden en te ontvangen, net als bij een smartphone. Als ouder kun je het kinderhorloge bellen via een aangesloten app voor je smartphone. Deze maakt verbinding met het horloge van je kind.

Let op: de BRUVZ KB2000 smartwatch maakt bellen met je kind mogelijk, de Fitbit Ace 3 helaas niet. Houd hier rekening mee bij je zoektocht naar de beste smartwatch voor je kind.

Lees ook:

Plaats een reactie