Kan Fitbit Sense COVID-19 virus detecteren?

De nieuwe Fitbit Sense smartwatch (2020) kan detecteren dat je COVID-19 hebt opgelopen een dag of zelfs een week voordat de symptomen zich uiten. Dat kan met het gebruik van nieuwe technologie die is ontwikkeld door Fitbit en waarvan de mede-oprichter zei dat deze “de verspreiding van het virus zou kunnen helpen stoppen”.

Het draagbare technologiebedrijf heeft enkele resultaten onthuld van zijn onderzoek onder 100.000 Fitbit-gebruikers, waaronder 900 die coronavirus opliepen, en onthulde dat nieuwe software die zijn gezondheidsgegevens gebruikt, de helft van alle gevallen met een hoge mate van vertrouwen zou kunnen detecteren.

Bestel hier de nieuwe Fitbit Sense smartwatch

Het algoritme ondergaat momenteel een medische beoordeling om te worden beveiligd. Australische medische zei dat de ontwikkeling zou kunnen zijn om te bepalen wanneer mensen moeten isoleren.

Mede-oprichter van Fitbit, Eric Friedman, onthulde details van het laatste onderzoek van het bedrijf naar de introductie van nieuwe draagbare apparaten van de ene op de andere dag, waaronder de nieuwe Sense smartwatch die sensoren toevoegt om de huidtemperatuur, stressniveaus en zuurstofverbruik te meten.

De heer Friedman zei dat Fitbit zijn gezondheidsgegevens met Scripps Research heeft gebruikt om pre-pandemische griepuitbraken op te sporen, maar dat hij nu samenwerkt met organisaties als Stanford University om coronavirusinfecties op te sporen.

Vandaag werken we aan de ontwikkeling van een middel om te controleren op COVID-19 voordat de symptomen beginnen, zei hij: ze kunnen ziek zijn voordat ze maar symptomen opmerken, zodat ze geïsoleerd kunnen worden en getest kunnen worden om te voorkomen dat het virus zich verspreidt

Dr. Mike Snyder, voorzitter van de afdeling genetica aan de Stanford University, zei dat onderzoekers tot dusverre hadden onderzocht of corona virus infecties konden worden opgespoord door afwijkingen op te sporen bij de rusthartslag van gebruikers, zodat ze de ziekte niet verspreiden.

En Friedman zei dat Fitbit op basis van dat onderzoek een onderzoek startte onder 100.000 gebruikers in de VS en Canada om een ​​algoritme te ontwikkelen dat mogelijke tekenen van COVID-19 zou detecteren.

De rusthartslag, de hartslagvariatie en de ademhalingsfrequentie van gebruikers werden beoordeeld, inclusief details van 900 deelnemers bij wie tijdens het onderzoek coronavirus was vastgesteld en die werden gebruikt om software te maken die kon helpen bepalen wanneer gebruikers ziek werden voordat de symptomen optraden.

De heer Friedman zei dat de technologie kan worden gebruikt om bijna 50 procent van de COVID-19-gevallen een dag voordat de symptomen optreden, te detecteren met een specificiteit van 75 procent met de signalen die dagen eerder werden waargenomen en die nu worden onderworpen aan medische beoordeling.

De nieuwe Fitbit Sense Smartwatch krijgt meer sensoren en komt 25 september in Nederland uit. Pre-orders starten in augustus. 

De les uit deze (bevindingen) is dat het mogelijk is om te weten dat je bijna een week voor de symptomen ziek kunt worden, zei hij. Waarschuwingssignalen betekenen dat je dit virus kunt isoleren en de verspreiding ervan kunt stoppen.

Larry Yang, vice-president van Fitbit-producten, vertelde News Corp. dat het te vroeg was om te zeggen hoe Fitbit-apparaten de software zouden kunnen gebruiken of hoe een coronavirus-detectie-app eruit zou kunnen zien, maar het onderzoek is versneld.

Het is zeer bemoedigend om te ontdekken dat er correlaties zijn tussen de biometrische gegevens die we verzamelen en voorlopende indicatoren. De volgende stap is (uitwerken) dat er sterkere signalen zijn en op wat voor soort gebruikerservaring kunnen we voortbouwen. We hopen dat we het zo snel mogelijk bij onze consumenten kunnen krijgen.

Nigel McMillan, programmadirecteur infectieziekten en immunologie aan de Griffith University, zei dat de technologie de klinische tests van COVID-19 niet zou vervangen, maar mogelijk geïnfecteerde gebruikers zou kunnen helpen zichzelf te isoleren als dit correct zou blijken te zijn.

Professor McMillan zei dat het vooral nuttig zou kunnen zijn in asymptomatische of presymptomatische gevallen van coronavirus, waarbij mensen niet beseften dat ze bij anderen weg moesten blijven.

Ervan uitgaande dat je een waarschuwing hebt gekregen dat je misschien een infectie hebt en dat je naar een feest gaat, kun je ervoor kiezen om dat niet te doen, zei hij. Of je kunt een dag wachten en kijken of het ernstiger wordt. Dat zou je ervan kunnen weerhouden het aan uw vrienden of familieleden te geven.

Uit een Fitbit-gegevensstudie die in januari van dit jaar in The Lancet werd gepubliceerd, bleek dat informatie volksgezondheidsorganisaties kan helpen griepuitbraken te identificeren en verdere overdracht van het virus te voorkomen.

Fitbit Sense kopen?

Bestel NU de nieuwe Fitbit Sense Smartwatch bij Bol.com

Nieuwe Fitbit Sense - Smartwatch - 2020

Verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Wit

PRE-ORDER NU

2 gedachten over “Kan Fitbit Sense COVID-19 virus detecteren?”

Plaats een reactie