Google Pixel Watch versus Apple Watch Series 7/8: Een Vergelijking

In dit artikel gaan we de Google Pixel Watch vergelijken met de Apple Watch Series 7 en 8. De Google Pixel Watch is ontworpen om een equivalent te zijn van de Apple Watch en naadloos te werken met Google/Android producten. Hoewel de Series 8 de meest recente Apple Watch is, beschikken we niet over die specifieke ervaring en gebruiken we de Series 7.

Google Pixel Watch versus Apple Watch Series 7/8: prijzen en beschikbaarheid

Beide smartwatches zijn verkrijgbaar bij verschillende online retailers en (online) winkels, en de prijzen beginnen respectievelijk bij €399 voor de Google Pixel Watch en €399 tot €429 voor de Apple Watch Series 8.

Fitbit Sense 2 kopen

NIEUW

Google Pixel Watch

Bluetooth® / Wi-Fi

Bij Bol.com

Apple Watch Series 7 kopen

APPLE

Apple Watch 7

Blauw | Wit | Grijs | Groen | Rood  Bij bol.com

Apple Watch Series 7 kopen

APPLE

Apple Watch 8

Grijs | Sterren | Wit | Rood  


5/5

Bij bol.com

Google Pixel Watch en Apple Watch Series 7/8: hardware en ontwerp

De Google Pixel Watch en Apple Watch Series 7/8 zijn vergelijkbaar in hardware-ontwerp. Beide zijn rond of vierkant zonder verhoogde randen en hebben een fysieke kroon. De Apple Watch is groter dan de Pixel Watch, maar de Pixel Watch is dikker. Beide horloges hebben geen bescherming voor het scherm en zijn potentieel kwetsbaar. De banden voor beide horloges zijn van rubberachtig siliconen, maar kunnen worden vervangen door leren bandjes. Het snelkoppelingsmechanisme is vergelijkbaar, maar de Pixel Watch’s is moeilijker toegankelijk dan de Apple Watch’s.

Display

Beide OLED-displays geven levendige kleuren en diepe zwarttinten weer en bereiken een piekhelderheid van 1.000 nits. De Apple Watch 8 heeft een voorsprong op het gebied van silicium door de S8-chip, die 20% sneller is dan de S7-chip van de Apple Watch 7. De batterijen van de Apple Watch 7 en 8 zijn groter dan die van de Pixel Watch, en beide horloges moeten minstens één keer per dag worden opgeladen. De Pixel Watch is iets minder geschikt om de hele dag mee te dragen.

Sensoren

De horloges worden opgeladen met gepatenteerde magnetische opladers en bevatten diverse sensoren, waaronder hartslagdetectie, ECG en bloedzuurstofniveaus. De Apple Watch 8 heeft daarnaast nieuwe sensoren voor huidtemperatuur en hoge versnellingen die ontbreken in de Pixel Watch en Apple Watch 7. Beide horloges zijn waterbestendig tot 50 meter en hebben een luidspreker en microfoon voor telefoongesprekken. De luidsprekers van de Apple Watch worden als luider en vollere beschouwd.

Software en functies

De Apple Watch Series 8 komt met WearOS 9, terwijl de Apple Watch Series 7 binnenkort een update zal ontvangen naar de nieuwste Apple-softwareversie. De Pixel Watch draait op Wear OS 3.5, en sinds de overname van Fitbit door Google in 2019 beschikt de Pixel Watch ook over Fitbit-integratie, wat afhankelijk van de gebruiker als een plus- of minpunt gezien kan worden. Aan de pluskant heeft Fitbit wellicht het beste slaapvolg-algoritme en robuuste software voor het bijhouden van oefeningen. Maar het nadeel is dat je de Fitbit-app moet installeren en inloggen om deze services te ontvangen. In feite moet je twee apps installeren op je Android-telefoon (zelfs de Pixel 7 Pro) om de Pixel Watch volledig te kunnen gebruiken: de nieuwe Google Watch-app en Fitbit. Veel Fitbit-functies, zoals stressbeheersing en gedetailleerde slaapanalyse, zijn alleen beschikbaar achter een betaalmuur en krijg je bij aankoop van de Pixel Watch alleen een abonnement van zes maanden.

De Apple Watch ervaring voelt daarentegen veel soepeler aan. De iOS Watch-app is al aanwezig op alle iPhones, zodat er niets hoeft te worden geïnstalleerd. Deze samenhang tussen hardware, producten en software maakt de Pixel Watch minder aantrekkelijk. Ook nadat Fitbit is geïnstalleerd, moet ik op de Google Watch-app en Pixel Watch zelf nog steeds handmatig een aantal pop-upvensters aanvinken om het horloge volledig te kunnen gebruiken.

Als Google de Pixel Watch wil laten functioneren als de “Apple Watch van de Android-wereld”, moet het de connectiviteit verbeteren.

Fitness tracking

Ook op het gebied van fitness presteert de Apple Watch beter. Beide horloges kunnen dezelfde oefeningen volgen, maar de Apple Watch kan automatisch herkennen wanneer ik sneller fiets of loop dan normaal en hiermee beginnen met het bijhouden van deze activiteitentrainingen. De Google Pixel Watch vereist handmatige prompts. Over het algemeen lijkt de tracking nauwkeurig op het gebied van hartslag en stappentelling.

Op het horloge kan ik mijn fitnessstatistieken van dezelfde dag direct bekijken, maar als ik de geschiedenis van eerdere dagen wil bekijken, moet ik de apps openen. Dit is waar een andere ergernis Deze minder dan ideale gebruikerservaring is niet ongebruikelijk bij Fitbit-software. Ik heb al veel Fitbit-wearables gebruikt en ik kan zeggen dat dit regelmatig voorkomt. Dit is echter geen probleem op de Apple Watch, alles voelt naadloos aan. Ik spring in de iOS Watch-app en al mijn gezondheids- en trainingsgeschiedenis is er voor mij om door te bladeren. Als je een fitnessfan bent en veel waarde hecht aan een vlekkeloze gebruikerservaring, dan is de Apple Watch een betere keuze.

Welke is beter: Google Pixel Watch of Apple Watch Series 7/8?

Dit artikel is puur uit nieuwsgierigheid en niet als koopgids, aangezien deze wearables beperkt zijn door hun respectievelijke mobiele besturingssystemen. De Google Pixel Watch is een mooie en premium smartwatch, maar niet zo gepolijst als de Apple Watch Series 7/8.

Er zijn softwaretekortkomingen, zoals de noodzaak om een aparte Fitbit-app te gebruiken voor fitness-tracking en problemen met automatische synchronisatie, en een langzamere chipset. Behalve slaapregistratie, biedt de Pixel Watch niet meer dan de Apple Watch 7/8.

Voor Android-fans is de Pixel Watch nog steeds een goede keuze en een goede eerste stap in de verbetering van Android-smartwatches. Als bedrijf heeft Google de middelen en invloed om met Apple te concurreren en een geweldige smartwatch voor het hele Android-ecosysteem te maken.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com:

Plaats een reactie