Fitbit vs Garmin: Wat is het verschil?

Fitbit vs Garmin: Wat is het verschil?

Fitbit vs Garmin : smartwatches, activity tracker, horloges en functies vergeleken. We vergelijken welke het voordeel heeft

Kiezen tussen Fitbit of Garmin is een grote beslissing voor velen die een wearable voor fitness proberen te kiezen – en hoewel ze misschien op elkaar lijken, zijn er in feite enorme verschillen tussen de twee.

Het draait allemaal om het type gegevens dat je wilt – en als je dat eenmaal weet, wordt de keuze tussen de twee merken veel eenvoudiger. Voor mensen die sport leven en ademen is Garmin een natuurlijke keuze.

En hoewel Fitbit veel verder is gegaan dan het volgen van stappen, is het nog steeds de juiste keuze voor diegenen die geïnteresseerd zijn in hun algehele gezondheid en welzijn, met misschien minder interesse in hardcore fitnessfuncties. Maar dat is niet het einde van het verhaal.

Garmin heeft een veel breder scala aan functies en apparaten – die in verschillende vormfactoren en prijspunten verkrijgbaar zijn. Bovendien, als je aan een fitnessreis begint, wil je misschien een apparaat kiezen dat met je meegroeit.

We weten dat er heel wat te behandelen is, dus we hebben enkele van de belangrijkste gebieden opgesplitst, van hardware, functies, apps en natuurlijk fitness-tracking om te zien hoe de twee zich verhouden. En we hebben geprobeerd een idee te geven van hoe het is om een apparaat van elk bedrijf te bezitten.

Fitbit: beknopte handleiding

Fitbit heeft zes belangrijke wearables – allemaal met duidelijke taken.

Versa en Sense smartwatches

Er is de Versa smartwatch familie en het nieuwe Fitbit Sense gezondheidshorloge.

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Beide zien er identiek uit en zijn de twee smartwatches van het bedrijf. De Fitbit Sense voegt serieuze gezondheidssensoren toe, zoals ECG, huidtemperatuur en een specifieke die stress volgt.

De Versa 3 heeft SpO2, GPS en hartslagmeting, maar houdt het eenvoudiger en goedkoper.

Fitbit Versa 3 kopen

Met GPS

Fitbit Versa 3

5/5

Bij bol.com

Charge, Luxe & Inspire-trackers

Dan heb je ook Fitbit’s klassieke fitnesstracker-apparaten in polsbandstijl waar het het meest bekend om staat.

De meest geavanceerde is de Charge 5, die net is uitgebracht als zijn vlaggenschip-fitnesstracker. Het brengt alle functies van de Sense (GPS, ECG, stress-tracking, huidtemperatuur) en zet het in een polsbandvorm – en tegen een veel lagere prijs van € 179.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

Blauw | Wit | Zwart

5/5

Bij bol.com

Daaronder bevindt zich de Fitbit Luxe, een fitnesstracker die een beetje een terugkeer is naar de Fitbit Alta met zijn slanke, modegerichte ontwerp en met een een kleuren-touchscreen. Het beschikt ook over kernfuncties voor het volgen van fitness, een hartslagmeter en een SpO2-sensor.

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

Wit | Zwart | Goud | Roze

4.5/5

Bij bol.com

De Inspire 2 is een meer betaalbare fitnesstracker en ook dunner. Het heeft een hartslagmeter en houdt de runs bij via GPS als je ook je smartphone meeneemt.

Fitbit Inspire 2 kopen

Voordelig

Fitbit Inspire 2

4/5

Bij bol.com

De Ace 3 is ook meer dan de moeite waard, het is namelijk de fitnesstracker die is ontworpen voor kinderen.

Fitbit Ace 3 kopen

KIDS

Fitbit Ace 3

4.5/5

Bij bol.com

Garmin: beknopte handleiding

Garmin heeft bijna 30 verschillende sporthorloges en de verschillen kunnen behoorlijk onduidelijk zijn. Naarmate je in prijs stijgt, krijg je in wezen meer sensoren, dus complexere gegevens. De horloges omvatten opties die zijn ontworpen voor hardlopers, zwemmers, triatleten en zelfs buitenavonturiers.

Garmin’s hardloop- en triatlonhorloges variëren van € 100 tot ongeveer € 700. Naarmate de prijzen stijgen, krijg je meer functies, meer inzicht in je sport en een langere batterijduur.

Fenix ​​- De Fenix-familie bestaat uit alle actiesporten en buitenhorloges, heeft alle denkbare functies en meetwaarden, maar kost het meest. De Fenix ​​6 wordt geleverd in standaard- en Pro-versies. De Fenix ​​6S is 42 mm en meer unisex, de Fenix ​​6X biedt meer batterijduur en opties voor zonne-energie.

Vivoactive 4 – Een ingetogen Fenix, met veel traceerbare sport- en smartwatch-functies, een goede batterijduur, maar de tracking mist de details van Fenix.

Vivofit en Vivomove zijn de fitnessbanden van het bedrijf, terwijl de Vivomove een hybride smartwatch is met analoge wijzers maar met fitnesstracking op de achtergrond. Ook Garmin Lily is het 34 mm-fitnesshorloge van het bedrijf, gericht op vrouwen.

Venu – is het smartwatch-assortiment van het bedrijf. De Venu 2 is vergelijkbaar met de Vivoactive 4, maar met een AMOLED-display. De Venu Sq is een vierkante versie met een kleurendisplay die voordeliger is dan de ronde Venu.

Dan zijn er nog talloze andere: Approach-golfhorloges, Instinct outdoor-horloges en vele andere.

Hier hebben we voor de hand liggende apparaten gekoppeld waar je uit zou willen kiezen – maar onthoud dat Garmin een enorm assortiment heeft, dus het is de moeite waard om een volledige koopgids voor Garmin-apparaten te bekijken.

Garmin Venu 2 vs Fitbit Sense

Fitbit vs Garmin: Wat is het verschil?

De Venu 2 is de meest smartwatch-achtige optie van Garmin, terwijl de Sense de beste functies biedt die een smartwatch te bieden heeft.

Bekijk de prijs van Garmin Venu 2 bij Bol.com

Met de Sense krijg je een ECG-sensor om medische hartslagmetingen te doen. Er is ook een huidtemperatuursensor en elektrodermale activiteitssensor en deze sensoren zijn gericht op het volgen van stress en bieden een reeks mindfulness-functies in de bijbehorende app van Fitbit.

Als smartwatches zijn ze gekoppeld aan meldingen, betalingen en muziekfuncties en apps. Fitbit heeft meer spraakmakende apps, terwijl Garmin’s app store-front beter geschikt is voor het toevoegen van extra gegevensvelden voor sporttracking. Op het gebied van muziekfuncties biedt de Garmin offline afspeellijstondersteuning voor Spotify, waar de Fitbit alleen bedieningselementen biedt.

Met één oog op degenen die de grenzen van hun lichaam verleggen, zal de Garmin Venu 2 ook het energieniveau volgen via de Body Battery-functie. Dit zou je moeten laten zien wanneer je moet rusten van de training en wanneer je door kunt gaan – en illustreert gewoon dat Garmin zelfs op zijn smartwatch nauwer is afgestemd op die prosumer-atletenmassa. Er zijn ook geanimeerde trainingen om te volgen en alle uitgebreidere functies voor het volgen van sport van Garmin.

Beide zijn voorzien van SpO2-sensoren die de zuurstof in het bloed in de gaten houden, die ook tijdens de slaap naar de niveaus kijken. Slaaptracking is geweldig op beide apparaten en biedt een enkele score die is afgeleid van alle aspecten van je slaap.

Kortom, beide uitstekende toestellen. De Sense is veel meer afgestemd op mensen die een beeld willen krijgen van hun algemene gezondheid, terwijl fitnesstypes meer plezier en inzicht zullen krijgen van de Garmin Venu 2.

Bekijk de prijs van Fitbit Sense bij Bol.com

Fitbit Sense vs Fitbit Charge 5 vs Garmin Vivoactive 4

Fitbit vs Garmin: Wat is het verschil?

De beste gezondheidsapparaten in de Garmin- en Fitbit-reeks zijn de Vivoactive, Sense en Charge 5.

De Fitbit Sense en Charge 5 beschikken over ECG en een huidtemperatuursensor die de Garmin niet heeft – maar ze meten allemaal stress en bieden een enkele score op basis van de fysiologische tekenen van stress.

Bekijk de prijs van Fitbit Sense bij Bol.com

Het Fitbit-duo gaat nog een stap verder met een elektrodermale activiteitssensor, die een secundaire stressdetectiefunctie biedt waarbij je je handpalm op het scherm houdt terwijl je een korte meditatie doet.

Er is GPS-tracking beschikbaar op alle drie, maar hoewel de Fitbit Sense/Charge 5 een heleboel sportprofielen heeft (hardlopen, zwemmen, yoga en meer), is het geen partij voor de Garmin. En we vonden ook nauwkeurigheidsproblemen met de Charge 5 tijdens het testen, wat betekent dat Garmin de beste keuze is voor hardlopers.

Bekijk de prijs van Fitbit Charge 5 bij Bol.com

Fitbit heeft de Daily Readiness-score toegevoegd, die je helpt wanneer je hersteld bent van trainingen (en alleen het dagelijkse leven). Garmin heeft zijn eigen versie, Body Battery, die je energieniveau meet.

De Vivoactive 4 weerspiegelt in wezen veel van wat je krijgt op de Venu 2 minus het AMOLED-display. Dat omvat continue hartslagmonitoring, ademhalingstracking en monitoring van het zuurstofgehalte in het bloed. Fitbit biedt die SpO2-metingen ook, maar alleen tijdens de slaap.

Het is een close-run tussen deze apparaten. Degenen die meer geïnteresseerd zijn in wellness zullen waarschijnlijk naar de Fitbit en zijn ECG-functies gaan. En degenen die meer geïnteresseerd zijn in sport en fitness zullen, zoals altijd, Garmin een natuurlijk thuis vinden.

Bekijk hier de prijs van Garmin Vivoactive 4 bij Bol.com

Garmin Venu Sq vs Fitbit Versa 3

Als je de Garmin- en Fitbit-smartwatches wilt die vierkante looks bieden voor een vergelijkbare prijs, zijn dit de twee horloges om naar te kijken.

De Garmin Venu Sq heeft een LCD-kleurendisplay dat kan worden ingesteld op de altijd-aan-modus, terwijl de Versa 3 een AMOLED-aanraakscherm biedt, dat ook kan worden ingesteld op de altijd-aan-modus. In beide gevallen ten koste van de batterijduur.

Bekijk de prijs van Garmin Venu Sq bij Bol.com

Voor gezondheidsmonitoring biedt de Venu Sq continue hartslagmonitoring, de hele dag stress-tracking en er is een pulse-ox-sensor om ter plaatse te nemen en continue bloedzuurstofmetingen. De Versa 3 biedt ook 24/7 hartslagmonitoring en hoge/lage hartslagmeldingen, bewaakt het zuurstofgehalte in het bloed tijdens de slaap en houdt ook de huidtemperatuur bij tijdens de slaap.

Je krijgt ingebouwde GPS-tracking op beide horloges met de Versa 3-tracking zwembad zwemmen en het gebruik van de hartslagmeter om functies zoals trainingsintensiteitskaarten en fitnessniveauscores te ontgrendelen. Met de Venu Sq verhoog je de tracking met speciale modi voor hardlopen, golfen, zwemmen in het zwembad en fietsen. Er is ook een back-to-the-start-functie waarmee je tijdens buitenactiviteiten naar huis kunt navigeren.

Als smartwatches heeft de Versa 3 betalingen, apps, meldingen, ondersteuning voor Google Assistant en Alexa slimme assistenten en de mogelijkheid om offline afspeellijsten op te slaan van muziekdiensten zoals Deezer en Pandora. De Venu Sq biedt vergelijkbare functies, maar biedt geen enkele vorm van integratie van slimme assistenten. Het biedt ook een muziekspeler met het duurdere Venu Sq Music-model, en dat geeft je wel offline afspeellijstondersteuning voor Spotify, wat je niet krijgt op de Versa 3.

Het zijn beide horloges boordevol functies voor goede prijzen en als je op zoek bent naar iets met meer sport-tracking, dan is de Venu Sq degene om naar te kijken. De Versa 3 geeft je een mooier scherm en meer op het gebied van gezondheidsmonitoring en focus op het dagelijks volgen van activiteiten.

Bekijk de prijs van Fitbit Versa 3 bij Bol.com

Fitbit Inspire 2 vs Vivofit 4

Fitbit’s slanke fitnesstracker heeft niet zijn hoogwaardige technologie van binnen, maar zal voor de meeste gebruikers nog steeds goed zijn. Het houdt stappen, slaap en hartslag bij met behulp van de ingebouwde PurePulse-sensor.

Er is ook een eenvoudig, discreet scherm om feedback te krijgen over de voortgang van het doel. Er is ook een niet-HR-versie, voor degenen die alleen de basis willen – en het bandje is makkelijk te verwijderen en te vervangen met een klik.

Bekijk de prijs van Fitbit Inspire 2 bij Bol.com

Als je de voorkeur geeft aan iets meer basic, biedt Garmin ook meer opties zoals de Vivofit 4 die zich uitsluitend richten op die standaard fitness-trackingfuncties – stappen, calorieën, afstand en sta-uren. Je krijgt daar ook een batterijduur van een jaar.

Bekijk de prijs van Garmin Vivofit 4 bij Bol.com

De Vivofit 4 wordt echter oud – dus de Vivomove 3 is misschien een betere optie in een analoog horlogeformaat.

Bekijk de prijs van Garmin Vivomove bij Bol.com

Garmin Connect vs Fitbit app

Hoewel de hardware-opties ongetwijfeld een rol zullen spelen bij je beslissing om hier naar de een of de ander te neigen, zijn het de bijbehorende apps en het bredere ecosysteem dat eigenlijk nog belangrijker is.

Dat zijn de stukjes die ervoor zorgen dat je terugkomt naar het apparaat in plaats van het gewoon in de la te gooien.

Garmin vs Fitbit: Fitness tracking

Met dit gebied dat zoveel verschillende apparaten omvat, is het moeilijk om één bedrijf tot winnaar te kronen als het gaat om basistracking. We nemen verschillende aspecten van Garmin en Fitbit door om te zien wie het het beste doet.

Fitness tracking

Garmin’s fitness-tracking is uitstekend, met stappen, slaap- en activiteitsminuten die allemaal door zijn apparaten worden geregistreerd. Het filtert ook Body Battery-energietracking en Stress Score naar beneden over het hele bereik. Het houdt ook 24/7 je hartslag in de gaten – net als Fitbit.

Natuurlijk is fitness-tracking Fitbit’s brood en boter – maar het is de laatste tijd echt naar voren getrokken. Updates zoals het nieuwe Health Metrics-dashboard, dat nu openstaat voor niet-Premium-gebruikers, maken het Fitbit-ecosysteem veel interessanter, ongeacht je persoonlijke conditie.

Winnaar: Fitbit

Hart gezondheid

Op het gebied van algemeen welzijn denken we dat Fitbit hier een voorsprong heeft dankzij de eenvoud van de gegevens en de manier waarop de hartslag in rust wordt weergegeven – hoewel je geen gegevens zult missen als je voor Garmin kiest.

Met zijn nieuwe Sense-gezondheidshorloge krijg je ook een ECG-sensor om metingen in medische stijl te bieden. Het bevat ook een temperatuursensor en biedt extra inzichten om het een potentieel echt waardevol apparaat voor gezondheidsbewaking te maken.

Garmin heeft echter de overhand op het gebied van hartslag via inspanning. Er wordt meer nadruk gelegd op hartslagzones en VO2 Max – en meer geavanceerde data-spins hiervan in termen van trainingseffect, belasting, stress en herstel.

Winnaar: Gelijkspel (Fitbit voor lifestyle, Garmin voor sport)

Slaap

Fitbit heeft hier zeker het voordeel. Fitbit beschikt over de kracht om je hartslag te gebruiken om te trainen wanneer je in de REM-slaap bent en om volledige slaapstadia te bieden.

Garmin lag vroeger erg achter qua slaap, maar heeft ook de mogelijkheid om je lichte, diepe en REM-slaap te zien. Het houdt nu rekening met de ademhalingsfrequentie en meet de zuurstof in het bloed op de horloges die de belangrijkste sensoren bevatten om dit te doen.

Garmin heeft ook nieuwe slaapsamenvattingen om je slaapkwaliteit beter te bepalen. Het wordt aangedreven door Firstbeat en kijkt naar hartslaggegevens en aanvullende algoritmen om je te vertellen of je bijvoorbeeld lang goed hebt geslapen of onrustig wakker hebt geslapen.

Het heeft die geavanceerde statistieken, maar mist misschien de meer zinvolle inzichten die je zult vinden met het Fitbit-platform.

Winnaar: Fitbit

Stress en herstel

Wat ook interessant is om op te merken, is de benadering van de twee bedrijven voor het volgen van stress.

Fitbit gebruikt Relax, dat gebruikmaakt van de ingebouwde hartslagmeter, plus HRV-monitoring om veranderingen in de hartslag te detecteren en gepersonaliseerde ademhalingsopties te bieden.

Het heeft onlangs ook de Stress Management-score op al zijn apparaten geïntroduceerd, die een enkele score biedt die wordt gegenereerd op basis van hartslag in rust, slaap en geregistreerde activiteit.

Fitbit’s Sense-horloge verhoogt de ante met een EDA-scan-app die elektrodermale activiteit kan detecteren, wat kan wijzen op de reactie van je lichaam op stress.

Het is een vergelijkbare deal met Garmin’s stress-tracking, die ook beschikbaar is via meer van zijn wearables, waaronder de Vivosmart 4, Vivoactive 4 en de Fenix ​​​​6-reeks.

Garmin graaft ook in de effecten van training en de belasting van het lichaam, om ervoor te zorgen dat je niet overtraint en om ervoor te zorgen dat je in goede vorm bent om je volgende grote sessie aan te gaan.

Fitbit heeft echter ook een spel op dit gebied gemaakt. De Daily Readiness Score (Premium) houdt rekening met workouts, dagelijkse activiteit, slaap- en hartslaggegevens om je te vertellen hoe uitgerust je bent en klaar voor een nieuwe workout. En het gaat zelfs verder en stelt trainingen voor die passen bij je fysiologische toestand.

Winnaar: Fitbit

Gezondheidsregistratie van vrouwen

Zowel Garmin als Fitbit bieden functies voor het volgen van de gezondheid van vrouwen, waarmee gebruikers krampen en hoofdpijn kunnen registreren. Fitbit gebruikt die gegevens om te analyseren waar je je in je menstruatiecyclus bevindt en kan voorspellen wanneer de volgende eraan komt.

Met Garmin kunnen gebruikers hun cyclus volgen, symptomen loggen, voorspellingen ontvangen voor menstruatie en vruchtbare periodes en educatieve inzichten krijgen van hun Garmin Connect app. Het stelt vrouwen ook in staat dagelijkse fysieke en emotionele symptomen te volgen om meer aandacht te besteden aan fluctuaties in zaken als slaap, stemming, eetlust en atletische prestaties.

En Garmin heeft nu een zwangerschapsmodus gelanceerd, die context toevoegt aan de fysiologische veranderingen die je wearable zal opnemen.

Winnaar: Garmin

Garmin vs Fitbit: Sports tracking

Zoals je misschien al hebt begrepen, moeten mensen met ambities om een ​​breder scala aan activiteiten bij te houden en diepere inzichten te krijgen bij Garmin aankloppen.

Maar hoe groot is de kloof tussen de twee groepen als het gaat om het volgen van verschillende sporten?

GPS bijgehouden trainingen

Garmin is altijd de koning van GPS geweest, maar de functie is niet langer exclusief voor zijn apparaten.

De Fitbit’s Versa 3, Sense en de Charge 4 en 5 fitnessband hebben allemaal GPS – en Fitbit is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het toevoegen van deze functie. Het biedt ook het standaardaanbod van gevolgde sporten, waaronder hardlopen en fietsen, hoewel de feedback en gegevens eenvoudiger zijn. Het maakt verbinding met Strava, zodat je daar activiteiten kunt bekijken.

Als het op Garmin aankomt, heeft vrijwel elk apparaat GPS – behalve lifestyle-apparaten zoals de Vivomove 3, Vivosmart 4 en Garmin Lily.

Hoewel GPS-tracking niet exclusief is, zal het voor meer sportprofielen worden gebruikt en vind je op sommige apparaten activiteiten zoals wandelen, trailrunning, zwemmen in open water, ultrarunning en triatlon.

En als je de hoogste regionen van het Garmin-bereik bereikt, kun je de nauwkeurigheid en frequentie van GPS-activiteiten aanpassen om tot 70 uur tracking te krijgen.

Winnaar: Garmin

Zwemmen

Fitbit Charge 4 en 5, Inspire 2, Luxe en Versa zijn allemaal klaar voor het zwembad – en apparaten kunnen worden gekalibreerd voor het zwembad. Gegevens zijn echter eenvoudiger en er zijn geen opties voor open water.

Het hele assortiment van Garmin is waterbestendig en zelfs standaard hardloophorloges hebben een zwemmodus in het zwembad.

Als je van poolsessies houdt, is Garmin over het algemeen betrouwbaarder qua nauwkeurigheid voor langere sessies, meer statistieken en op zwemmen gerichte functies.

Winnaar: Garmin

Hartslag tijdens trainingen

Hartslag is een hoofdbestanddeel van beide sets apparaten, maar als het op sport aankomt, is er geen discussie met Garmin.

Zowel Fitbit als Garmin houden je hartslag bij tijdens sessies, bieden informatie over de hartslagzone waarin je je bevindt en verbeteringen ten opzichte van de hartslag in rust – wat een indicator is voor het verbeteren van je conditie. Score gelijkspel hier.

Fitbit- en Garmin-apparaten zullen ook VO2 max volgen, wat Cardio Fitness Score wordt genoemd in Fitbit-apparaten. Voordeel Garmin.

Als je echter de Garmin Forerunners uit het middensegment koopt, krijg je nog meer gegevens.

Die VO2 Max-score zal worden meegenomen in zaken als trainingseffect en racevoorspellers, wat een stap hoger is voor degenen die trainen voor halve en hele marathons.

Ten slotte kun je op vrijwel alle Garmin-horloges een borstband aansluiten, wat geen optie is op Fitbit-trackers. Dat zorgt voor nauwkeurigere gegevens, vooral tijdens HIIT-sessies.

Bovendien kunnen topklasse Garmin’s je hartslagzones aanpassen door je lactaatdrempelscores te gebruiken die zijn bepaald uit fitnesstests met een borstband – dat is een detailniveau dat veel verder gaat dan de behoeften van de meeste gebruikers, maar ook buiten de vaardigheden van Fitbit.

Winnaar: Garmin

Fitbit-app

Fitbit slaagt er nog steeds in om een van de meer afgeronde en gebruiksvriendelijke fitnessplatforms aan te bieden.

Dit is met name het geval voor beginners, die zich kunnen verdiepen in trends, toegewijde trainingen, slaapregistratie en sociale aspecten, zoals contact maken met vrienden en uitdagingen.

Fitbit heeft ook Sleep Score, die een eenvoudig overzicht biedt van he algehele slaapkwaliteit en je vertelt hoeveel ademhalingsonderbrekingen je mogelijk hebt ervaren. We zouden zelfs zeggen dat Fitbit de beste slaapregistratie op de markt heeft. Daarover binnenkort meer.

Health Metrics is een nieuwe functie die diepere gezondheidsstatistieken toont, zoals hartslagvariabiliteit, bloedzuurstof, temperatuur, hartslag in rust en ademhalingssnelheid op één plek. Deze gegevens kunnen je laten zien of je ziek wordt, een functie die geen enkel ander platform echt kan bieden.

Er zijn veel apps van derden die goed samengaan met Fitbit, zodat je gegevens voor trainingen, calorieën en andere informatie onderling kunt doorgeven. Strava is hier een goed voorbeeld van, zodat je je runs kunt invoeren in je dagelijkse Fitbit-statistieken, terwijl alle Fitbit-activiteiten ook in de Strava-app verschijnen.

Met de Ionic lanceerde Fitbit ook een app store. In het begin was het moeilijk, met slechts een paar apps, maar de winkel is de afgelopen maanden geleidelijk gegroeid.

Garmin-app

Wat Garmin betreft, heb je te maken met Connect, de thuisbasis van je activiteit, en Connect IQ, de winkel waar je apps, nieuwe wijzerplaten en nieuwe gegevensvelden voor sporttracking kunt ophalen. Net als bij Fitbit hebben we een uitgebreid overzicht van hoe je beter kunt rennen met Garmin Connect en een Garmin Connect IQ app store-gids, maar we zullen hier de hoogtepunten doornemen.

De bijbehorende app, die compatibel is met alle Garmin-apparaten en ook beschikbaar is op desktop, bied je een plek om je trainingen te plannen, bij te houden en te bekijken.

Dus of je je nu voorbereidt op een marathon en maandelijkse doelen stelt of gewoon de beste tijden van andere hardlopers in lokale gebieden wilt verbeteren, het platform heeft alles voor je.

In vergelijking met zijn Fitbit-tegenhanger, zullen serieuzere sporters weinig vergelijking vinden – Garmin geeft je een ongelooflijk gedetailleerd beeld van je activiteit zodra je naar het gedeelte Prestatiestatistieken van de app gaat.

Momenteel is ConnectIQ ook sterker dan wat Fitbit biedt als je je apparaat een boost wilt geven en personaliseren, hoewel de Versa een bewonderenswaardige stap is om dat speelveld te egaliseren.

De horloge-zware focus van Garmin leent zich niet alleen voor widgets, gezichten en gegevensvelden, maar het aantal apps dat beschikbaar is in de winkel is ook indrukwekkend.

Garmin vs Fitbit: oordeel

Fitbit Charge 4

Waarom kiezen voor Fitbit?

Waar je zeker van kunt zijn, in welk ecosysteem jij je ook gaat verdiepen, is dat je een goed pakket krijgt.

Hierboven hebben we geprobeerd de grote lijnen te schetsen van wat beide goed doen, maar het is duidelijk dat iedereen die op zoek is naar een inleidend apparaat eerst moet kijken naar het bereik dat Fitbit te bieden heeft.

Met Fitbit krijg je een meer 24/7 levensstijloptie die kan weven tussen de verschillende aspecten van je dagelijkse leven.

De kans is groot dat als je op zoek bent naar een duik in dit gebied, je meer gefocust bent op gezondheid en welzijn dan op persoonlijke records en hoe lang je in elke hartslagzone hebt doorgebracht.

Dat is niet om het Fitbit-assortiment volledig af te schrijven als apparaten die alleen geschikt zijn voor beginners, want er zijn enkele meer geavanceerde statistieken en functies beschikbaar – VO2 Max en Guided Breathing, om er maar twee te noemen.

Je zult ook aan boord zijn voor de voortdurende druk van het bedrijf op het volgen van slaap, en als je met de Sense of Versa gaat, zul je in de toekomst waarschijnlijk de vruchten van slaapapneu en atriale fibrillatiedetectie krijgen (hoewel, nogmaals, Garmin maakt ook een duwtje in die richting).

Waarom kiezen voor Garmin?

Met Garmin daarentegen krijg je over het algemeen horloges aangeboden die zijn bedoeld om te sporten. Natuurlijk heb je het Vivo-assortiment dat enkele wellnessaspecten omvat en probeert om beginnersvriendelijker te zijn, maar over het algemeen streeft het bedrijf ernaar je de ultieme polsgenoot te bieden voor wanneer je daadwerkelijk aan het trainen bent.

Dit zijn niet de mooiste horloges die er zijn, en ze proberen ook niet (of niet erg hard) om dat te zijn; dit gaat erom je te wapenen met functies, of het nu pre-workout is, tijdens je sessie of erna om je een beter inzicht te geven.

Garmin heeft meer kaarten, meer cijfers, maar de app is veel minder gebruiksvriendelijk. Wat je wel krijgt, is meer analyse en krediet voor het klokken van trainingen.

Ik hoop dat ik je met deze gids wat meer duidelijkheid hebt kunnen geven over welke keuze je het beste kunt maken.

Veel plezier met je keuze!

 

Plaats een reactie