Fitbit Versa 4 en Fitbit Sense 2 vs Apple Watch 7 en Galaxy Watch 5

Fitbit Versa 4 – Fitbit Sense 2 – Samsung Galaxy 5 – Apple Watch 7

Deze week kondigde Fitbit de nieuwste toevoegingen aan zijn op fitness gerichte smartwatch-line-up aan met de Fitbit Versa 4 en Fitbit Sense 2. Hoewel Apple Watch en Galaxy Watch de ooit dominante speler op de wearables-markt overtreffen en ongetwijfeld meer smartwatch-functies bieden, is er één belangrijk voordeel voor Fitbit, waardoor het nog steeds de beste smartwatch is voor het volgen van gezondheid en fitness.

Waarom Fitbit beter is dan Apple Watch of Galaxy Watch?

Als je een van deze horloges hebt onderzocht, weet je het antwoord misschien al, het is gewoon de levensduur van de batterij. De Versa 4 en Sense 2 bieden beide meer dan zes dagen batterijduur volgens Fitbit en hoewel we ze nog moeten beoordelen, sloeg de Fitbit Sense van vorig jaar dat doel, dus ik ben bereid ze het voordeel van de twijfel te geven. Ter vergelijking: de Apple Watch Series 7 en Galaxy Watch 5 halen net een tweede dag.

Fitbit Versa 4

Met GPS

Fitbit Versa 4

5/5

Bij Bol.com

Batterijduur

Afgezien van de ergernis van het dagelijks moeten opladen, doen we dat immers al met onze telefoons, waarom is dit zo’n groot voordeel dat je de Versa 4 of Sense 2 zou moeten overwegen boven een Apple Watch of Galaxy Watch? Deze bedrijven benadrukken allemaal dat het volgen van gezondheid en fitness het primaire doel is van hun respectievelijke smartwatches en om die functie te vervullen, moet het horloge om uw pols blijven. Het lijdt geen twijfel dat je meer kans hebt om een ​​dag, weekend of nacht te eindigen met een lege Apple Watch of Galaxy Watch om je pols omdat je bent vergeten hem op te laden of je oplader bent vergeten mee te nemen tijdens een weekendje weg.

Fitbit Sense 2 kopen

NIEUW

Fitbit Sense 2

Wit | Zwart | Lichtblauw  

5/5

Bij bol.com

Afgezien van hoe belachelijk het voelt om je pols op te tillen om de tijd te controleren of om te zien of je meldingen hebt gemist en alleen je spiegelbeeld naar je ziet staren in het lege scherm, zijn er de verloren gegevens, of dat nu stappen zijn of slaap volgen. Ik waardeer dat er een reactie is op het idee dat “Als je het niet hebt gevolgd, is het dan zelfs gebeurd?” Als je echter je gezondheid of conditie serieus volgt, is daar enige waarheid in. Een schatting maken van je calorieverbranding voor een dag of een specifieke activiteit zal niet zo nauwkeurig zijn, evenmin als je schatting van hoe je hebt geslapen, en als je me gaat vertellen dat je zeker weet hoe je hartslag over de loop van een dag, dan ben je ofwel Daredevil of je verteld niet de waarheid.

Dat laatste is van bijzonder belang, Apple praat graag over zijn hartslagmeter en zijn vermogen om gevallen van een abnormaal hoge of lage hartslag of de meer recente toevoeging van atriale fibrillatie (A-fib) detectie via ECG te detecteren. Nogmaals, Versa 4 bestrijkt al deze gebieden met het extra voordeel dat je kunt controleren op tekenen van A-fib terwijl je slaapt. Dit zijn allemaal metingen die er baat bij hebben om u zo regelmatig mogelijk te monitoren en de Versa 4 is daar beter geschikt voor.

Fitbit Samsung Galaxy 5

Met GPS

Samsung Galaxy Watch 5

5/5

Bij bol.com

Apple en Samsung kiezen allebei voor dezelfde oplossing voor het verlengen van de levensduur van de batterij op hun smartwatches met batterijbesparingsmodi die in wezen alles afsluiten om je horloge in leven te houden voor tijdwaarneming en mogelijk stappen volgen, maar op dat moment heb je het opgegeven alle vermeende voordelen van die wearables ten opzichte van de Fitbit.

Slimmer dan de gemiddelde fitnesstracker

Dus wat is de andere kant van de medaille? Wat geef je op door met de Fitbit Versa 4 of Sense 2 over de Apple Watch of Galaxy Watch te gaan? Niet zoveel als je zou denken.

De nieuwste update van de smartwatches van het bedrijf dat eigendom is van Google, biedt ondersteuning voor Google Maps voor routebeschrijvingen en Google Wallet voor eenvoudig contactloos betalen. Fitbit heeft ook een microfoon en luidspreker om via Bluetooth te kunnen bellen en stemassistenten zoals Google Assistant of Alexa te gebruiken. Meldingen zijn ook solide en je kunt berichten versturen, hoewel het met name voor iOS-gebruikers veel beperkter is dan wat mogelijk is op Apple Watch.

Als je dol bent op de Photos-app op je Apple Watch of de domotica-functies, dan zul je teleurgesteld zijn door de Versa 4, maar voor de meeste gebruikers die op zoek zijn naar gezondheids- en fitness-tracking met een kleine triage van meldingen, zijn de Fitbit-horloges slim genoeg

Apple Watch Series 7 kopen

APPLE

Apple Watch 7

Blauw | Wit | Grijs | Groen | Rood  Bij bol.com

Vooruitzichten

Met de Apple Watch Series 8 bijna hier, kan ik niet wachten om Fitbit’s nieuwste volledig te testen tegen wat Apple onthult. in mijn Apple Watch 7 vs Fitbit Sense face-off vorig jaar werd de overwinning voor Apple getipt door het ontwerp, wat grotendeels het gevolg was van het feit dat de capacitieve knop aan de zijkant van het zintuig af en toe niet reageerde. Het lijkt erop dat Fitbit zijn les heeft geleerd en een echte knop is terug.

Hoewel er een aantal geruchten zijn over de Apple Watch, is de levensduur van de batterij er een die ik gewoon niet zie kraken. De robuuste Series 8 Pro waarvan sommigen aangeven dat deze eraan komt, kan de levensduur van de batterij verlengen met een grotere batterij en chassis, maar dat sluit het uit voor iedereen die de voorkeur geeft aan een kleiner horloge en ik vermoed ook dat hij nog dagen achter de Versa 4 of Sense zal verschijnen 2. Hetzelfde kan gezegd worden voor Galaxy Watch 5 Pro, die een batterijlevensduur van 2-3 dagen opdrijft in plaats van iets meer dan een dag voor Galaxy Watch 5.

Dit alles is niet om je ervan te overtuigen dat de Apple Watch en Galaxy Watch geen uitstekende smartwatches zijn, maar als je een smartwatch koopt met gezondheid en fitness als je primaire doel, is het de moeite waard om te overwegen of je slechts één keer per week hoeft op te laden zou je meer kans om het betrouwbaar te gebruiken. Het beste dieet is het dieet waar je je aan houdt en de beste gezondheids- en fitness tracker is het dieet dat om je pols blijft hangen.

Plaats een reactie