Fitbit Versa 4 versus Fitbit Versa 3: Wat is het verschil?

Fitbit Versa 4 versus Fitbit Versa 3: Wat is er veranderd?

De Fitbit Versa 3 heeft veel te bieden. Met SpO2-monitoring, een zwembestendige constructie en een behoorlijke levensduur van de batterij, heeft het alles wat je nodig hebt van een Fitbit. Dus is het echt nodig om je bestaande tracker te upgraden en te investeren in de nieuwe Fitbit Versa 4? Wat is er nieuw? Welke functies zijn bijgewerkt? Zijn de verschillen groot genoeg om een paar honderd euro uit te geven om een nieuwe smartwatch te kopen?

Fitbit Versa 4

NIEUW

Fitbit Versa 4

5/5

Bij Bol.com

Of je nu nieuw bent in de Fitbit-wereld en overweegt om het nieuwste model te kopen of al een Versa 3 hebt en je je afvraagt of de Versa 4 de upgrade waard is, wij helpen je verder. We hebben de belangrijkste verschillen tussen de Fitbit Versa 4 en Versa 3 uitgesplitst om de omvang van de verandering te zien en of het de upgrade waard is.

Specificaties

Fitbit Versa 4

Fitbit Versa 3

Schermgrootte

1,58 inch

1,58 inch

Knop

Mechanisch

My touch

Touchscreen

AMOLED

AMOLED

Batterij

6+ dagen

6+ dagen

SpO2-tracking

Ja

Ja

Versnellingsmeter

Ja

Ja

Trainingsmodi

40

20

Omgevingslichtsensor

40

20

NFC

Ja

Ja

Geheugen

7 dagen

7 dagen

GPS

Ja

Ja

Hartslagsensor

Ja

Ja

Waterbestendig

50 meter

50 meter

Bluetooth

5.0

5.0

Prijs

€ 229,-

€ 169,-

Kleuren

Blaiw, Roze, Zwart

Blauw, Roze, Olfijgroen, Zwart, Lila

Beschikbaarheid

Bol.com, Coolblue, Amazon.nl

Bol.com, Coolblue, Amazon.nl

Beoordeling

Ontwerp en weergave

Op het eerste gezicht zien Versa 3 en Versa 4 er precies hetzelfde uit. Je ziet hetzelfde brede, vierkante en ronde bezel-display met een AMOLED-display. Maar het belangrijkste verschil is de zijknop. De Versa 3 heeft een touchpad dat lijkt op de knoppen aan de zijkant, terwijl de Versa 4 de fysieke knop opnieuw heeft geïntroduceerd. Het is ook iets hoger geplaatst, dus het is gemakkelijk te bereiken, maar de rest van de look is bijna identiek. Er wordt ook gezegd dat het slanker is en een betere pasvorm biedt.

Fitbit Versa 3 kopen

Met GPS

Fitbit Versa 3

5/5

Bij bol.com

Omdat de hardware niet veel is veranderd, is het moeilijk om aan te bevelen om een nieuwe smartwatch te kopen met een mechanische knop of een slankere constructie. Met alleen hardware vinden we het geen waardige upgrade. De Versa 4 wint dit voor de mechanische knop en slanke behuizing, maar het is een kleine overwinning.

Winnaar: Fitbit Versa 4

Functies voor het volgen van fitness en gezondheid

Hier vind je de grootste veranderingen. Fitbit heeft een aantal mooie verbeteringen aan de software aangebracht, waardoor je meer waar voor je geld krijgt. De Versa 3 heeft 20 trainingsmodi, maar de Versa 4 heeft het verdubbeld en biedt 40. Je kunt alles volgen, van CrossFit tot HIIT, waardoor het ideaal is voor gebruikers die hun trainingsroutine willen veranderen. Fitbit beloofde ook een betere Google-integratie met verbeterde Maps- en Google Pay-functies, zodat je een routebeschrijving om je pols kunt krijgen en winkelen met niets anders dan een klein horloge om je pols.

Fitbit Versa 4

NIEUW

Fitbit Versa 4

5/5

Bij bol.com

Afgezien daarvan deelt de Versa 4 de meeste functies van zijn voorganger. De Versa 3 en Versa 4 bieden beide actieve zone-minuten, 24/7 hartslagmonitoring, SpO2-tracking, trilalarm, slaapprofiel (Fitbit Premium-functie), gereedheidsclassificatie en een waterbestendige constructie. De Versa 4 is hier de gemakkelijke winnaar, omdat hij twee keer zoveel trainingsmodi en Google-integratie heeft.

Winnaar: Fitbit Versa 4

Batterijduur

Fitbit beweert dat de Versa 4 een batterijduur van zes dagen biedt, waarmee het vergelijkbaar is met wat de Fitbit Versa 3 al biedt in de praktijk. Beide hebben twee uur oplaadtijd nodig, maar Fitbit beweert dat je maar 12 minuten oplaadtijd nodig hebt om een volledige dag batterijduur te krijgen voor de Versa 4. Dat is beter dan veel andere smartwatches die 24 uur tot drie dagen batterijduur bieden. We zullen dit aan onze review moeten overlaten om het zeker te bevestigen, maar we twijfelen of de Versa 4 op zijn minst de batterijduur van een week van de Versa 3 zal evenaren.

Winnaar: gelijkspel

Prijs en kleuropties

De Fitbit Versa 3 kun je momenteel kopen voor slechts €154 op Amazon [bekijk hier de aanbieding] en wordt geleverd in de kleuren blauw, roze, lila, olijfgroen en zwart.

De Fitbit Versa 4 is momenteel beschikbaar voor pre-order vanaf € 229 op Bol.com en zal beschikbaar zijn in zwart/grafiet, watervalblauw aluminium/platina, roze aluminium/koper roos en bietensap/koper roos.

Beide worden geleverd met zes maanden gratis Fitbit Premium, maar daarna moet je ongeveer € 10 per maand betalen als je toegang wilt tot gedetailleerde inzichten. Met Fitbit kun je een jaar Premium kopen met een tweejarig beschermingsplan voor slechts € 42 (oorspronkelijk € 125) als je het als een add-on bij Versa 4 hebt gekocht.

Algehele winnaar: Fitbit Versa 4

De Fitbit Versa 4 is niet veel veranderd ten opzichte van de Versa 3, dus het is moeilijk te rechtvaardigen om € 200 extra uit te geven aan een nieuwe fitnesstracker, tenzij je oude echt uit elkaar valt. Aan de andere kant, als je voor het eerst een nieuwe fitnesstracker koopt, is versie 4 misschien een goed begin.

Als je van het volgen van oefeningen houdt, biedt de Versa 4 een mooie upgrade met tweemaal de trainingsmodi, maar verder is al het andere hetzelfde. Het heeft een geüpgraded besturingssysteem en de behuizing is slanker met een mechanische knop, dus als deze kenmerken belangrijk voor je zijn, zou de Versa 4 een goede upgrade kunnen zijn.

Over het algemeen zijn we van mening dat als je echt wilt upgraden, je voor een andere optie moet gaan die meer functies heeft dan hetzelfde apparaat te kopen met slechts een paar upgrades. Als je oude tracker goed werkt, is het misschien het beste om bij de Versa 3 te blijven terwijl er iets beters op de markt verschijnt.

Plaats een reactie