Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense Kopen: Welke past het beste bij mij?

Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense Kopen: Welke past het beste bij mij?

Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense: Wat zijn de belangrijkste verschillen en hoe te kiezen?

Fitbit Versa 3 kopen? Of de Fitbit Sense  kopen? Hoe kies je tussen de nieuwe Fitbit Versa 3 en de Fitbit Sense? Een vergelijking naast elkaar laat zien dat er veel overeenkomsten zijn tussen de twee. Enkele voorbeelden zijn de ingebouwde GPS, het nieuwe PurePulse 2.0-systeem voor verbeterde hartslagmeting, een ingebouwde microfoon en luidspreker, en je keuze uit Amazon Alexa of Google spraakassistenten. Je vindt al deze nieuwe functies op zowel de Fitbit Sense als de Versa.

SWIPE naar links om de verschillen te zien!

Fitbit Sense
De Sense is mega geavanceerd en heeft meer sensoren en functies

Versa 3
De Versa 3 heeft ingebouwde GPS en verbeterde hartslagmeting

Fitbit Sense Smartwatch Fitbit Versa 3 Smartwatch
Als je je gezondheid op het goede spoor wilt krijgen met diepgaande gegevens, zul je merken dat de Fitbit Sense alles heeft wat je nodig hebt. Het heeft een verbeterde hartslagsensor en nieuwe ECG- en EDA-sensoren die belangrijke details over je gezondheid en welzijn bieden. Je kunt je voortgang volgen en verbeteringen aanbrengen.Hoewel de Fitbit Versa 3 niet de nieuwe ECG- en EDA-sensoren heeft, heeft hij veel lege plekken ingevuld waarop gebruikers hebben gewacht. Je hebt nu ingebouwde GPS, Active Zone Minutes, verbeterde hartslagmeting, meer opties voor spraakassistenten en een handige ingebouwde microfoon / luidspreker voor het aannemen van oproepen om je pols.
Koop bij bol.comKoop bij bol.com

Bekijk de prijs

Bekijk de prijs 3

VOORDELEN
VOORDELEN
Ja ingebouwde GPS Ja ingebouwde GPS
Ja Verbeterde hartslagmeting Ja Verbeterde hartslagmeting
Ja Google Assistent en Alexa ingebouwd Ja Google Assistent en Alexa ingebouwd
Ja ECG- en EDA-sensoren Ja Batterijlevensduur +6 dagen
Ja Batterijlevensduur +6 dagen Ja Microfoon en luidspreker
NADELENNADELEN
Nee Vrij duur Nee Geen ECG- en EDA-sensoren

De weinige verschillen zijn waarschijnlijk de leidraad voor uw beslissing. Een extra € 100 die je aan de Sense besteedt, levert je geavanceerde sensoren op die een meer diepgaande kijk op je gezondheid bieden, inclusief EDA- en ECG-sensoren plus een nieuwe huidtemperatuur sensor. Alle details die je nodig hebt om te beslissen of deze sensoren het extra geld waard zijn, worden hieronder beschreven. Dat gezegd hebbende, de Fitbit Sense is de betere keuze voor diegenen die meer gezondheidsstatistieken willen volgen. Als je een standaard fitness smartwatch-ervaring wilt, geef je misschien de voorkeur aan de Fitbit Versa 3.

Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense: De Sense geeft je een beter zicht op je gezondheid

De nieuwe huidtemperatuur sensor kan veranderingen detecteren die kunnen duiden op koorts, ziekte of een nieuwe menstruatie. De nieuwe elektrocardiogram (ECG) -sensor analyseert je hartritme op tekenen van atriumfibrilleren (AFib). Volgens Fitbit treft deze hartaandoening wereldwijd meer dan 33,5 miljoen mensen. Je krijgt toegang tot deze functie door je vingers op de hoeken van het horloge te houden terwijl je 30 seconden stil blijft. Je ontvangt een lezing die je kunt downloaden en met je arts kunt delen.

Fitbit SenseFitbit Versa 3
Display
1.58" AMOLED1.58" AMOLED
Afmetingen
40 x 40 x 12mm40 x 40 x 12mm
Sensoren
GPS + GLONASS, ECG, EDA, huidtemperatuur, optische hartslagsensor, gyroscoop, 3-assige versnellingsmeter, hoogtemeter, omgevingslichtsensorGPS + GLONASS, optische hartslagsensor, gyroscoop, 3-assige versnellingsmeter, hoogtemeter, omgevingslichtsensor
Connectiviteit
Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 b/g/nBluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
Waterbestendig
5ATM5ATM
Batterijduur
6 + dagen6 + dagen
ECG & EDA
JaNee
Huidtemperatuur
JaNee
NFC-betalingen
JaJa
Amazon Alexa en Google Assistant
JaJa
Microfoon / luidspreker
JaJa
Sense Versa 3

De Sense heeft ook ‘s werelds eerste elektrodermale activiteitssensor (EDA) op een smartwatch, die reacties op elektrodermale activiteit meet. Je krijgt toegang tot deze functie door je handpalm over de voorkant van het apparaat te plaatsen. Het detecteert kleine elektrische veranderingen in het zweetniveau van je huid. Deze metingen zullen je helpen de reactie van je lichaam op stress beter te begrijpen.

Wanneer je deze functie koppelt aan begeleide mindfulness-sessies in de Fitbit-app, kun je zien hoe je lichaam reageert tijdens meditatie- of ontspanningsactiviteiten. Aan het einde van je sessie ontvang je een responsgrafiek waarmee je je voortgang in de loop van de tijd kunt meten en kunt nadenken over hoe je je emotioneel voelt.

Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense: De Versa 3 biedt een naadloze smartwatch-ervaring

Fitbit Versa 3 Smartwatch
Fitbit Versa 3 Smartwatch

Het is vermeldenswaard dat alles wat je al weet en leuk vindt aan de Versa intact blijft. De bekende functies die je nog steeds zult hebben in de nieuwe editie zijn onder meer het volgen van activiteiten, 20+ doelgerichte trainingsmodi, slaapmonitoring, het volgen van de gezondheid van vrouwen, muziekbediening en Fitbit Pay. Het is ook vermeldenswaard dat alle upgrades naar de Fitbit Versa 3 ook beschikbaar zijn op de Sense.

Een van de grootste ontwerpwijzigingen is de nieuwe infinity-band, een nieuwe functie op beide horloges.

Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense: Het Fitbit Versa 3-ontwerp is vertrouwd en toch verfijnd

Fitbit Sense Smartwatch
Fitbit Sense Smartwatch

Het Fitbit Versa 3-ontwerp is vertrouwd en toch verfijnd. Het is vergelijkbaar met het Sense-ontwerp, met uitzondering van de roestvrijstalen ring, biosensor kern en laser gebonden Corning Gorilla Glass 3.

Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense: Nieuwe infinity-band met snelkoppeling bevestiging

Een van de grootste ontwerpwijzigingen is de nieuwe infinity-band, die een nieuwe functie is op beide horloges (ze zijn uitwisselbaar!). Het is ontworpen voor maximale flexibiliteit en comfort. De banden maken gebruik van de snelkoppeling bevestiging, zodat gebruikers de banden gemakkelijker kunnen verwisselen wanneer ze het uiterlijk of het gevoel van hun smartwatch willen veranderen. Het enige echte nadeel is dat al je vorige Fitbit Versa-banden niet bruikbaar zullen zijn op de nieuwe editie.

Als je in de problemen zit en je batterij moet opladen, bieden zowel de Versa 3 als de Sense snel opladen. Je kunt een volledige dag batterijduur krijgen met slechts 12 minuten opladen. Beide wearables bieden een batterijduur van meer dan 6 dagen tussen oplaadbeurten, wat een mooie verbetering is.

Zowel de Versa 3 als de Sense hebben de nieuwe PurePulse 2.0-technologie van het bedrijf.

Zowel de Versa 3 als de Sense hebben de nieuwe PurePulse 2.0-technologie van het bedrijf, die belooft de meest geavanceerde hartslagtechnologie tot nu toe te leveren. Deze functie maakt ook meldingen van hoge en lage hartslag mogelijk. We krijgen ook Active Zone Minutes, een nieuwe functie die bij de Fitbit Charge 4 werd geleverd. Hij vertelt je wanneer je je doelhartslagzones bereikt tijdens het sporten.

Al deze verbeteringen zijn ongetwijfeld een grote stap in de goede richting. In feite heeft de Versa 3 met succes al onze verwachtingen voor de nieuwe editie vervuld. We hoopten op ingebouwde GPS, Active Zone-minuten, een langere batterijduur, een scherm met een hogere resolutie en Google Assistant. Al deze wensen werden ingewilligd, dus de Fitbit Versa 3 is een van de beste smartwatches die je kunt kopen.

Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense: Welke moet je kopen?

Fitbit Sense smartwatch
Fitbit Sense smartwatch

Als je bedenkt hoeveel overeenkomsten er zijn tussen deze twee apparaten, komt je beslissing neer op wat je hoopt te bereiken met je smartwatch. Als je op zoek bent naar een wearable met geavanceerde gezondheids- en fitness-trackingfuncties, dan zul je meer dan tevreden zijn met wat de Fitbit Sense te bieden heeft. De opmerkelijke toevoegingen zijn onder meer de nieuwe huidtemperatuursensor, ECG- en EDA-sensoren en verbeterde hartslagmeting.

Als je denkt dat je niet zult profiteren van de nieuwe functies van de Fitbit Sense, dan is het misschien beter om voor de Versa 3 te kiezen. Je bespaart niet alleen een aardige cent, maar je zult nog steeds genieten van een aantal geweldige nieuwe voordelen. Je krijgt eindelijk een ingebouwde GPS, om te beginnen. De Fitbit Versa 3 heeft ook een verbeterde hartslagsensor. Je hebt de keuze uit Amazon Alexa of Google-spraakassistenten. Het heeft nu zowel een ingebouwde microfoon als luidspreker, zodat je Bluetooth-oproepen om je pols kunt aannemen.

Je kunt niet fout gaan met een van die Fitbit-smartwatches, maar als je het beste van het beste wilt dat het bedrijf ooit heeft aangeboden, ga dan voor de Sense.

Fitbit Sense

Als je je gezondheid op het goede spoor wilt krijgen met diepgaande gegevens, zul je merken dat de Fitbit Sense alles heeft wat je nodig hebt. Het heeft een verbeterde hartslagsensor en nieuwe ECG- en EDA-sensoren die belangrijke details over je gezondheid en welzijn bieden. Je kunt je voortgang volgen en verbeteringen aanbrengen.

Koop bij Bol.com

Verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Wit

Voordelen:

 • ingebouwde GPS
 • Verbeterde hartslagmeting
 • Google Assistent en Alexa ingebouwd
 • ECG- en EDA-sensoren
 • Batterijlevensduur van meer dan 6 dagen
 • Microfoon en luidspreker

Nadelen:

 • Vrij duur

Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 Smartwatch - 2020 - Goudkleurig

Hoewel de Fitbit Versa 3 niet de nieuwe ECG- en EDA-sensoren heeft, heeft hij veel lege plekken ingevuld waarop gebruikers hebben gewacht. Je hebt nu ingebouwde GPS, Active Zone Minutes, verbeterde hartslagmeting, meer opties voor spraakassistenten en een handige ingebouwde microfoon / luidspreker voor het aannemen van oproepen om je pols.

Koop bij Bol.com

Verkrijgbaar in de kleuren Zwart | Roze | Blauw

Voordelen:

 • Ingebouwde GPS
 • Verbeterde hartslagmeting
 • Google Assistent en Alexa ingebouwd
 • Batterijlevensduur van meer dan 6 dagen
 • Microfoon en luidspreker

Nadelen:

 • Geen ECG- en EDA-sensoren

 

1 gedachte over “Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense Kopen: Welke past het beste bij mij?”

 1. Wat is mijn versa nu nog waard,nog geen jaar oud,doet het prima, geen krasje op.wil hem wel inruilen,al heel veel informatie van gehad.

Plaats een reactie