Fitbit Versa 2 Vergelijken met Samsung Galaxy Watch Active 2

Welke is het beste?

Meer dan een jaar na de lancering van de eerste Versa heeft Fitbit de nieuwe Fitbit Versa 2 smartwatch gelanceerd. Hoewel de originele Versa een succes was, miste het veel functies, waardoor het in het nadeel was ten opzichte van de smartwatches van Samsung en Apple. Laten we eens kijken hoe Versa 2 zich verhoudt tot Galaxy Watch Active 2.

De nieuwe Fitbit Versa 2 brengt een hoop verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Het gaat concurreren met de onlangs gelanceerde Galaxy Watch Active 2 van Samsung.

Ontwerp en weergave

Fitbit heeft een ‘vierkant’-ontwerp dat lijkt op zijn voorganger, hoewel het wel wat verfijningen brengt. De randen zijn slanker geworden. In tegenstelling tot de originele Versa met drie knoppen, heeft de Versa 2 slechts een enkele knop aan de linkerkant. Je kunt de knop aanpassen. Het wordt geleverd met geanodiseerd aluminium behuizing, waardoor het lichtgewicht en comfortabel is om te dragen.

De Versa 2 smartwatch heeft een AMOLED-touchscreen dat scherpe, rijke en heldere kleuren levert. Het display ondersteunt de Always-on-functionaliteit zodat je snel de tijd, batterijlevensduur en trainingsvoortgang kunt bekijken. Het scherm wordt beschermd door Corning’s Gorilla Glass 3. Fitbit Versa 2 is waterbestendig tot een diepte van 50 meter. Je kunt het dus meenemen om je zwemtrainingen bij te houden.

Bestel Fitbit Versa 2 Smartwatch

Versa 2 wordt geleverd in diverse kleuren met een zwarte of koper roze aluminium behuizing, Fitbit heeft ook een Versa 2 Special Edition gelanceerd met geweven bandjes in de kleuren donkergrijs en blauw.

De Galaxy Watch Active 2 heeft daarentegen een rond en sportief ontwerp. Het wordt geleverd met zowel aluminium als roestvrijstalen kasten met veel bandkeuzes. Je kunt kiezen uit een model met alleen Bluetooth en een LTE model* van de Watch Active 2. De Bluetooth-versie krijgt een aluminium behuizing terwijl het LTE-model een roestvrijstalen behuizing heeft.

Samsung biedt je een tal van opties om uit te kiezen. De Watch Active 2 wordt geleverd in twee verschillende maten van 40 mm en 44 mm. De 40 mm-versie heeft een 1,2-inch Super AMOLED-scherm, terwijl het 44-mm-model een iets groter 1,4-inch Super AMOLED-scherm krijgt. Het scherm wordt beschermd door Corning’s Gorilla Glass DX +. Net als Fitbit Versa 2 is het waterdicht tot een diepte van 50 meter.

Bestel Samsung Galaxy Watch Active 2 smartwatch

Het Bluetooth-model van Galaxy Watch Active 2 is verkrijgbaar in zilver, rosé goud en zwart met een bijpassende siliconen band. Het LTE-model is verkrijgbaar in goud, zilver en zwart met een lederen band. De Watch Active 2 heeft twee knoppen aan de zijkant voor navigatie en bediening. De Galaxy Watch Active 2 heeft een digitale bezel rond het scherm die je kunt gebruiken voor navigatie. Het biedt haptische feedback om de roterende ring van de originele Galaxy Watch te evenaren.

Bestel hier de Samsung Galaxy Watch Active 2 – 44 mm – LTE model

Hardware specificaties

Zowel Versa 2 als Galaxy Watch Active 2 zijn voorzien van Bluetooth, een microfoon, barometer, hoogtemeter, versnellingsmeter en omgevingslichtsensor. Beide smartwatches ondersteunen NFC voor contactloze betalingen. Je kunt Fitbit Pay of Samsung Pay gebruiken om betalingen te doen.

Terwijl de Samsung Watch ingebouwde GPS- en LTE-connectiviteit krijgt, mist Versa 2 ze allebei. Met de nieuwe Versa moet je je telefoon koppelen om je runs te volgen. Met de LTE-versie van Galaxy Watch Active 2 kun je bellen en gebeld worden, zodat je je telefoon thuis kunt verlaten.

De Versa 2 heeft een snellere processor dan zijn voorganger. Hiermee kun je ook muziek downloaden voor offline afspelen. De Watch Active 2 werkt met de dual-core Exynos 9110-processor van Samsung met 768 MB RAM voor het Bluetooth-model en 1,5 GB RAM voor het LTE-model. Beide versies van Active 2 hebben dezelfde 4GB opslag.

Software

Fitbit Versa 2 voert FitbitOS uit, dat een gebruikersvriendelijke en intuïtieve interface heeft. Het gepersonaliseerde dashboard toont je dagelijkse statistieken, herinneringen en gepersonaliseerde inzichten. De app store van Fitbit heeft ongeveer 500 apps en meer dan 3.000 wijzerplaten. Het werkt met zowel Android- als iOS-apparaten.

Fitbit Versa 2 Special Edition Smartwatch 2019 uitwisselbare bandjes

Een van de grootste hoogtepunten van Versa 2 is de ondersteuning van Alexa, de stemassistent van Amazon!

Alexa kun je activeren met een lange druk op de zijknop. Je kunt het een spraakopdracht geven, maar de reactie verschijnt op het scherm omdat de Versa 2 geen luidspreker heeft. Fitbit heeft ook ondersteuning voor Spotify toegevoegd, waardoor Spotify-gebruikers muziek en podcastweergave vanaf het horloge kunnen bedienen. Je kunt Spotify-muziek echter niet downloaden naar de smartwatch.

De Galaxy Watch Active 2 draait op Samsung’s TizenOS. Het ondersteunt YouTube en Twitter om je te laten reageren op tweets en YouTube-video’s om je pols te bekijken. De Active 2 ondersteunt ook Spotify. Je kunt je wijzerplaat ook aanpassen met de My Style-functie in de Galaxy Wearable-app. Bovendien kun je Google Translate gebruiken zolang je verbonden bent met internet. TizenOS ondersteunt zowel Android- als iOS-apparaten.

Batterijduur

De Fitbit Versa 2 gaat langer dan vijf dagen mee na één keer opladen bij normaal gebruik. Het werkt met oudere Versa-opladers en horlogebandjes. De levensduur van de batterij is echter twee dagen als je de functie Always-on Display gebruikt. Het duurt twee uur om volledig op te laden.

De Galaxy Watch Active 2 daarentegen bevat een 247 mAh-batterij in de 40 mm-versie en een 340 mAh-batterij in het 44 mm-model. Het ondersteunt WPC-gebaseerd draadloos opladen. Volgens Samsung kunnen gebruikers verwachten dat het apparaat bij normaal gebruik meer dan een dag meegaat.

Gezondheid en fitness volgen

Beide smartwatches kunnen een breed scala aan trainingen volgen, zoals fietsen, zwemmen, hardlopen en slaap volgen. Beiden hebben een hartslagsensor.

De Versa 2 krijgt een nieuwe slaapscore-functie die een gedetailleerd overzicht biedt van je slaappatronen, zoals de slaapcyclus, kwaliteit van de slaap en zuurstofniveaus in uw bloedbaan. Het heeft ook een ‘smart wake’ -functie die het alarm op basis van uw slaapcyclus zal timen om het minder storend te maken.

Voor mensen die gepersonaliseerde coaching willen, heeft Fitbit een nieuwe dienst gelanceerd genaamd Fitbit Premium, die € 8,- per maand of € 71,- per jaar kost. Het geeft je gedetailleerde plannen voor calorie-inname, trainingen en gewichtscontrole. Het kan ook slaapbegeleiding en inzichten bieden.

De Samsung Watch kan je stressniveaus bijhouden en relevante waarschuwingen en tips bieden. De Galaxy Watch Active 2 krijgt de ondersteuning van het elektrocardiogram (ECG) om atriumfibrilleren te helpen detecteren. De functie heeft echter nog geen FDA-goedkeuring ontvangen.

Bestel Samsung Galaxy Watch Active 2 smartwatch

Fitbit Versa 2 vs Galaxy Watch Active 2: Prijzen

De Fitbit Versa 2 kost € 199,- Als je de speciale editie wilt, die wordt geleverd met een extra geweven band, gaat deze je € 229,- kosten.

De Galaxy Watch Active 2 versie met alleen Bluetooth kost gemiddeld € 399,- voor het 40 mm-model en € 419,- voor het 44 mm-model. De LTE-versie is nog duurder, maar de prijs varieert afhankelijk van de provider.

Fitbit Versa 2 is een belangrijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger, maar het mist ingebouwde GPS, LTE-connectiviteit en ECG-ondersteuning die je vindt op Samsung’s Galaxy Watch Active 2. De Versa 2 biedt een veel langere batterijduur dan het apparaat van Samsung.

Ik hoop dat je aan de hand van dit vergelijken artikel de beste  keuze kunt maken. Laat me weten welke smartwatch het is geworden. Twijfel je nog? Lees dan ook nog ff de 5 belangrijkste verschillen:

Succes en veel plezier!

Lees ook:


Plaats een reactie