Fitbit Versa 2 Review

Fitbit Versa 2 Beoordeling

De Fitbit Versa 2 combineert Fitbit’s fitnesskennis met het brein van een smartwatch. Het resultaat is een van de beste smartwatches die je vandaag kunt kopen, ongeacht of je een iPhone- of Android-smartphone hebt.

Drie jaar geleden kocht Fitbit smartwatch-maker Pebble in een poging voet aan de grond te krijgen. Korte tijd later lanceerde het bedrijf zijn eerste poging tot een Fitbit-merk smartwatch, de Ionic . Maar de dingen gingen niet volgens plan, omdat ze niet konden concurreren met Apple, Samsung en andere smartwatches van die tijd.

Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Koper Roze Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - Steengrijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Koper Blauw Fitbit Flyer Draadloze bluetooth sport oordopjes - Blauw
Versa 2: Roze
€ 199,-
Versa 2: Zwart
€ 178,-
Versa 2: Steengrijs
€ 199,-
Versa 2 (SE): Grijs
€ 229,-
Versa 2 (SE): Blauw
€ 229,-
Fitbit Oordopjes
€ 129,-

Ze gingen terug naar de tekentafel en creëerden de uitgeklede (minder functies) en meer betaalbare Fitbit Versa. Nadat ze de een smartwatch met de basisfuncties tegen de juiste prijs hadden aangeboden voor de consumenten, sloeg het nieuwe model aan, waarna Fitbit zijn bevindingen verdubbelde met een nog betaalbaardere Versa Lite.

Met het succes van beide modelen en het steeds veranderende technologische landschap van fitness apparaten, lanceerde Fitbit de ge-upgrade Versa 2.

Fitbit Versa 2 review

Ontwerp

Fitbit ontwerpers hebben de afgeronde vierkante ontwerp gehouden, ook wel bekend als de ‘squircle’. Het originele afgeronde vierkante ontwerp werd populair door de Apple Watch, iets wat werd doorgevoerd bij de Versa en Versa Lite-modellen. De Versa 2 heeft een dikte van 12 mm, die fractioneel groter is dan de Apple Watch. Dankzij de taps toelopende randen, die dun zijn aan de randen en dikker in het midden dichter bij de hartslagmeter, ziet het apparaat er eigenlijk dunner uit voor het oog. Deze kleine wijziging in het ontwerp heeft een behoorlijk verschil gemaakt, waardoor een veel slankere model is gecreëerd. Daarnaast verwijderde Fitbit ook hun logo van de voorkant van het toestel, wat ook een meer premium uitstraling uitstraalt.

Fitbit Versa 2 review

De randen op het apparaat zijn vrij dik, maar zijn verborgen tegen de zwarte achtergrond van het AMOLED-scherm. De AMOLED scherm ziet er geweldig uit (meer daarover later) en zorgt ook voor een ‘altijd-aan’-optie, een enorme bonus voor veel gebruikers die geïrriteerd worden door het feit  dat ze hun arm op een specifieke manier moeten draaien om het scherm in te schakelen. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass 3, waardoor het tegelijkertijd duurzamer, krasbestendig en lichtgewicht is.

Net als bij de Versa Lite heeft Fitbit vastgehouden aan de benadering met één knop, wat bijdraagt ​​aan het ontwerp, terwijl het ook eenvoudiger in het algemeen te gebruiken is. De knop wordt gebruikt om het scherm in te schakelen als het is uitgeschakeld, en om het uit te schakelen vanaf het hoofdscherm. Vanuit alle andere schermen fungeert het echter als de knop ‘Terug’. De rest van de bediening van het apparaat gebeurt via de aanraakinterface.

De standaard Fitbit Versa 2-model is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

De Special Edition-variant is verkrijgbaar in twee kleuren, met een premium uiterlijk en gevoel, vooral als het gaat om de bandjes.

Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Koper Roze Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - Steengrijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Koper Blauw Fitbit Flyer Draadloze bluetooth sport oordopjes - Blauw
Versa 2: Roze
€ 199,-
Versa 2: Zwart
€ 178,-
Versa 2: Steengrijs
€ 199,-
Versa 2 (SE): Grijs
€ 229,-
Versa 2 (SE): Blauw
€ 229,-
Fitbit Oordopjes
€ 129,-

Fitness en functies

Het scherm van de Versa 2 is een ​​visuele verbetering ten opzichte van eerdere Versa-modellen, Daarbij heeft het meer wijzerplaten en aanpasbare instellingen tot haar beschikking.Wat me opviel bij andere merken smartwatches en activity trackers, is dat er weinig wijzerplaten en instellingen beschikbaar zijn, anders dan de standaardinstellingen die beschikbaar zijn bij de fabrikant.

De Versa 2 heeft een uitgebreid aantal opties beschikbaar, zowel van de Fitbit zelf, als van externe ontwikkelaars. Er is een grote variëteit clock faces om uit te kiezen in een aantal categorieën. Wat enigszins vervelend kan zijn is het feit dat gebruikers elk moeten downloaden en synchroniseren met het apparaat vanuit de app.

Fitbit Versa 2 review

In de instellingen kunt je de helderheid van het scherm instellen op drie instellingen: dim, normaal en max. Bij de laagste instelling is de helderheid voldoende in de meeste lichtomgevingen, hoewel deze in direct zonlicht iets helderder kan zijn.

Dit maakt de ‘normale’ instelling de beste in alle omgevingen. Ik vermoed dat de ‘max’-instelling is voor gebruikers met een slecht zicht, omdat het onnodig helder is, zeker als je binnenshuis bent. De kwaliteit is ook geweldig, met menu’s die er veel scherper uitzien dan zijn voorgangers, hoewel de afbeeldingen en pictogrammen hetzelfde zijn. Gebruikers kunnen al hun geschiedenis bekijken vanuit de twee soorten menu’s, waarvan de ene de vervolgkeuzelijst is en de andere de tegenovergestelde optie. Het vervolgkeuzemenu is meer een snelkoppeling, terwijl de veegopties statistieken over je activiteiten, slaap en dergelijke bieden.

Een van de grootste toevoegingen aan de Fitbit Versa 2 in termen van zijn functieset is de opname van Amazon’s stemassistent, Alexa. Hoewel gebruikers de optie Lang indrukken op de knop kunnen aanpassen, is de standaardinstelling Alexa uit te voeren. Hier kun je gesproken aanwijzingen direct aan je horloge doorgeven en de informatie naar behoefte teruggeven. Om de functie in te schakelen, moet je eerst Alexa instellen op de Fitbit-app, evenals de Alexa-app op je smartphone om het meeste uit de ervaring te halen. Ik wil je erop wijzen dat je je smartphone altijd in de buurt moet hebben wanneer je Alexa gebruikt, zelfs wanneer je hem vraagt ​​om weer updates te bieden.

Fitbit Versa 2 review

Het aantal vragen dat je kunt stellen is ook vrij breed, omdat de integratie met de Alexa-app betekent dat je toegang hebt tot de meeste spraakopdrachten. Er is ook een beperking op de Versa 2 dat gebruikers het horloge niet kunnen activeren door middel van een gesproken prompt, waarbij Alexa alleen wordt geactiveerd via de knop of het vervolgkeuzemenu. Hoewel ik de functie indrukwekkend vond, is het toch een beetje een vreemde taak voor mij om mijn horloge (verbaal) te vragen om elke vorm van taak uit te voeren, zowel in het openbaar als wanneer ik alleen ben.

Een andere nuttige toevoeging aan de Versa 2 is dat je berichten direct vanaf het apparaat kunt beantwoorden, hoewel dit momenteel beperkt is tot slechts vijf standaardantwoorden. Misschien is het een geweldige integratiefunctie om een ​​bericht via Alexa te vertellen, omdat typen op het kleine scherm niet echt heel praktisch is.

Een van de kanttekeningen bij het aanbieden van een meer gestroomlijnde smartwatch tegen een gereduceerde prijs is dat sommige functies moeten worden opgeofferd. Een van de grootste missers voor mij, persoonlijk, is dat het toestel geen ingebouwde GPS heeft. In plaats daarvan moeten gebruikers nog steeds hun smartphones bij de hand hebben als ze nauwkeurige afstanden en locaties willen bijhouden. Ik ben iemand die liever geen smartphone met zich wil zeulen als ik ren, ik geef er de voorkeur aan om met zo min mogelijk extra accessoires op mijn body te dragen als ik ga rennen.

Hoewel de Fitbit-fitnesscommunity de laatste jaren is gegroeid, evenals een aantal doelen, taken en trackingopties, mist het nog steeds voldoende aanwezigheid van derden (externe partijen) om dit een echte smartwatch te maken. Het niet kunnen downloaden van aangepaste apps van derden naar het apparaat maakt het een minder algehele ervaring, waarbij we sterk op Fitbit zelf moeten vertrouwen om alle apps en functies te bieden die we nodig hebben.

Fitbit Versa 2 Review

Prestaties en batterijduur

Bij elk Fitbit-apparaat dat eerder is geweest, is de focus altijd geweest op het beheren van je fitness. De Versa 2 doet dat allemaal met gemak. Gebruikers kunnen hun favoriete trainingen aanpassen, evenals hoe de informatie tijdens die trainingen op het scherm wordt weergegeven. De volgafstand is nauwkeurig, zelfs wanneer de gekoppelde GPS-functie niet wordt gebruikt, met stappen van ongeveer 95% van die gemeten tijdens een GPS-tracked run.

Fitbit Versa 2 review

Een van de opvallende verbeteringen aan de Versa 2 is de snelheid van interactie bij het bladeren door de verschillende menu’s. Hoewel er geen probleem was met de originele Versa, is het gebruik van de twee apparaten naast elkaar een indicatie van de kleine verbeteringen.

Fitbit heeft een nieuwe CPU onder de motorkap vastgeschroefd, die zorgt voor meer prestatiewinst en efficiëntie als het gaat om de levensduur van de batterij. Door de menu’s bladeren is een eitje met vloeiende animaties en overgangen.

Op de batterij heeft Fitbit de aangegeven levensduur van de batterij vijf dagen behouden, net als bij het origineel. Tijdens mijn testen waren de resultaten tussen zes en zeven dagen. Dit is vrij handig om de levensduur van de batterij gedurende de hele werkweek te verlengen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over opladen. Nadat ik was overgeschakeld naar de dimlicht-instelling voor de interface, was ik in staat om tijdens de week een extra gebruiksdag uit de unit te verkrijgen. Note in deze, is dat ik de optie Always-on, die op het apparaat beschikbaar was, niet heb gebruikt, noch heb ik de muziekfunctie regelmatig gebruikt. Toen ik deze wel dagelijks wel ging gebruiken, halveerde de levensduur van de batterij min of meer tot drie tot vier dagen. Toch is het een behoorlijk goed resultaat in termen van levensduur.

Zoals altijd, met veel van de meest recente Fitbit-modellen, doet het uitstekend werk bij het bijhouden van slaap, het verstrekken van geweldige statistieken over je type slaap, de verschillende fasen, je algehele slaapscore en nog veel meer. Het is ook erg handig om je snelle statistieken van het horloge zelf te kunnen bekijken.

Fitbit Versa 2 review

Hoewel de muziekfunctie eerder beschikbaar was op een paar andere Fitbit-apparaten, hebben gebruikers een aantal opties om uit te kiezen. De eerste hiervan is Spotify, die als standaard-app in het menu wordt geleverd. Dat gezegd hebbende, de app op het horloge fungeert als een interface of afstandsbediening om muziek af te spelen die vanaf je telefoon wordt afgespeeld, wat nodig is wanneer in gebruik. Hoewel het apparaat 2,5 GB aan opslagruimte beschikbaar heeft, kun je geen offline muziek van Spotify opslaan. Aan de andere kant kun je dit wel doen met Deezer en de native Music-app.

Gebruikers kunnen ook muziek van hun laptop naar de Versa 2 overbrengen via de desktop-app via wifi.

Conclusie

Omdat de smartphone een alomtegenwoordig onderdeel van het dagelijks leven is, is dit de ideale slimme fitness-horloge voor de meeste gebruikers. Dit is precies waarvoor de Fitbit Versa 2 wordt geleverd, met geweldige functies die handig zijn voor de gebruiker, terwijl het geen arm en been kost om er een te bezitten. Er zijn ook veel functies beschikbaar op het apparaat, van fitness en slaap volgen tot muziek onderweg.

Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Koper Roze Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - 2019 - Zwart Fitbit Versa 2 Smartwatch Kopen - Steengrijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Gewoven Grijs Fitbit Versa 2 Smartwatch - Special Edition - 2019 - Koper Blauw Fitbit Flyer Draadloze bluetooth sport oordopjes - Blauw
Versa 2: Roze
€ 199,-
Versa 2: Zwart
€ 178,-
Versa 2: Steengrijs
€ 199,-
Versa 2 (SE): Grijs
€ 229,-
Versa 2 (SE): Blauw
€ 229,-
Fitbit Oordopjes
€ 129,-

Als het gaat om fitnessmogelijkheden, zal de Fitbit Versa 2 je niet teleurstellen, het biedt een scala aan functies en trackingopties. Het biedt ook slaap- en gezondheidstracking voor meer inzicht in je dagelijkse activiteiten. Klein nadeeltje is dat de vele extra functies op het apparaat zijn vergrendeld achter een abonnement, wat frustrerend kan zijn voor een gemiddelde gebruiker. Maar persoonlijk vind ik de abonnement iets waar ik graag in investeer buiten de extra functies om. Dat gezegd hebbende, als je serieus bent over het verbeteren van je conditie, gewichtsverlies, gezondheid en dergelijke, is het absoluut de moeite waard om in te investeren.

[rwp_box id=”0″]

Kies uit onderstaande modellen en of kleuren:

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2 SE
Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 -Gewoven Grijs

€ 229,-

Zilver Grijs[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2
Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Roze Koper

€ 199,-

Koper Roze[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2 SE
Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Koper roze

€ 229,-

Koper Blauw[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2
Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Steengrijs

€ 199,-

Zilver Grijs[spacer height=”0px”]

 *NIEUW* 
Fitbit Versa 2
Smartwatch

Bekijk video

Fitbit Versa 2 Smartwatch - 2019 - Zwart

€ 199,-

Zwart[spacer height=”0px”]

LEES OOK: Wat is het verschil tussen de Fitbit Versa en de Versa 2 smartwatch?

Plaats een reactie