Fitbit soorten vergelijken: compleet overzicht!

Wanneer je al jaren Fitbit fan bent, heb je waarschijnlijk wel een idee van welke Fitbit soorten er op de markt zijn. Maar draai je nog niet zo lang mee in dit wereldje, dan kan een keuze maken lastig zijn. Er zijn al zoveel soorten ontwikkeld, maar wat zijn de verschillen? ‘Welke Fitbit moet ik nemen?’, vraag je je vast af. Daar gaan we je bij helpen. We hebben een compleet Fitbit overzicht voor je gemaakt. Lees maar mee!  

Wat is een Fitbit?

Een Fitbit is een smartwatch, een ‘slim’ en digitaal horloge dat heel veel functies heeft. Het is een verlengstuk van je smartphone en kan ermee gesynchroniseerd worden. Met je Fitbit meet je alle activiteiten die je per dag uitvoert. Denk hierbij aan het aantal stappen dat je zet, hoeveel uur je slaapt, hoe hoog je hartslag de hele dag door is, enzovoort.  

Voor wie is Fitbit bedoeld? 

Fitbit Charge 4

Waar Fitbit oorspronkelijk ontwikkeld werd als sporthorloge, draagt tegenwoordig iedereen er wel één. Sportieveling of niet. Het is namelijk zeker geen overbodige luxe om meer te weten te komen over je lichaam. Bovendien motiveert een Fitbit horloge je om in beweging te blijven op dagelijkse basis. Je hoeft daarvoor niet per se drie keer per week in de sportschool te staan. Eén wandeling per dag of het aantal stappen dat je zet op je werk, is al interessant om te meten. 

Wat maakt Fitbit uniek?

Het merk Fitbit is in 2007 ontstaan met als missie om mensen gezonder en actiever te maken. Het begon allemaal bij een simpele stappenteller. Tegenwoordig heeft Fitbit tal van interessante functies die het (sportieve) leven een stuk gemakkelijker én leuker maken. Fitbit zet zich niet alleen in voor het gezonder en actiever maken van individuen, maar maakt het ook mogelijk om elkaar te motiveren. Zo kun je de Fitbit app gebruiken om mensen die je kent te volgen en uit te nodigen voor uitdagingen. Dit motiveert iedereen die meedoet om in actie te komen. Verliezen is namelijk nooit leuk! Het sociale netwerk achter het merk is nu net wat Fitbit zo uniek maakt. 

Uit onderzoek blijkt dat het dragen van een Fitbit leidt tot 73% meer gewichtsverlies. Bovendien is gebleken dat 70% van de mensen vlak voor het einde van een uur nog in beweging komt om hun uur doel te behalen. Het toevoegen van vrienden op je Fitbit netwerk motiveert ook duidelijk. Voeg je meer dan 5 actieve vrienden toe, dan blijkt dat je gemiddeld 800 stappen extra zet op een dag. En daag je die vrienden uit voor een wedstrijdje? Dan zet je gemiddeld 2.000 stappen extra om te kunnen winnen! 

Alle Fitbit soorten op een rij!

Het maken van een keuze kan lastig zijn wanneer er zoveel opties zijn. Dat geldt ook voor veel mensen wanneer zij een Fitbit willen aanschaffen. Er zijn zoveel Fitbit soorten en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hoog tijd voor een handig Fitbit overzicht, dachten wij bij Fitbitkopen.nl. Dan kun je rustig alle modellen Fitbit vergelijken en uiteindelijk de beste keuze maken voor een Fitbit voor jou!   

Fitbit Versa

FOTO: Fitbit Versa 3. Fitbit Versa Lite en Versa 2

Na de lancering van de Fitbit Ionic, het allereerste exemplaar van Fitbit, lanceerde het merk de Fitbit Versa. Er zijn ondertussen een Fitbit Versa, Fitbit Versa Lite, Fitbit Versa 2 én Fitbit Versa 3 op de markt verschenen. Eens zien wat de verschillen zijn! 

Fitbit Versa (2018)

De Fitbit Versa uit 2018 is de tweede smartwatch van Fitbit. Deze heeft een vernieuwd ontwerp en een vierkant display met afgeronde hoekjes. Bovendien is hij lichter dan zijn voorganger. Ondanks dat hij geen ingebouwde GPS heeft en er geen mogelijkheid is om op meldingen te reageren, kun je Fitbit Versa wel gebruiken voor het nauwkeurig bijhouden van activiteiten. Het is een lichte smartwatch voor eenvoudig gebruik. Ideaal voor mensen die een herinnering willen krijgen om in beweging te komen. Fitbit Versa is waterbesteding tot 50 meter diepte en heeft onder andere een stil alarm dat je wakker maakt met behulp van trillingen in plaats van geluid. Lees hier onze uitgebreide Fitbit Versa review

Fitbit Versa Lite (2019)

Fitbit Versa Lite kopen

FITBIT

Fitbit Versa Lite

Magenta Blauw | Grijs | Lila

4.5/5

Bij bol.com

Toen kwam er nog een Fitbit Versa horloge op de markt: de goedkopere Fitbit Versa Lite. Deze bevat de belangrijkste functies en is in een aantal vrolijke kleuren verkrijgbaar. Ondanks dat de naam misschien doet vermoeden dat de Fitbit Versa Lite dunner of kleiner is dan de originele Fitbit Versa, is dat niet het geval. Dit Fitbit horloge bevat slechts één knop om hem mee te besturen, aangezien er geen volumeknoppen nodig zijn. Hij heeft namelijk geen muziek afspeelfunctie, maar dat maakt hem niet minder interessant. Hij heeft wel een batterijduur van 4 dagen, is waterdicht tot 50 meter diepte en kan verbinden met GPS. Verder kan hij de vrouwelijke cyclus volgen, net als het aantal stappen dat je zet, hoe lang je slaapt en wat je tijdens een work-out doet. Gebruik hem tijdens het wandelen, hardlopen, fietsen, enzovoort. Lees hier meer over Fitbit Versa Lite

Fitbit Versa 2 (2019)

Fitbit Versa 2 kopen

FITBIT

Fitbit Versa 2

5/5

Bij bol.com

De Fitbit Versa 2 is de opvolger van het eerste Versa model. Deze is een jaar later geïntroduceerd en niet zonder reden. Dit vernieuwde model beschikt over allerlei handige extra’s. Denk hierbij aan Spotify, Alexa en een SpO2 sensor waarmee je het zuurstofgehalte in je bloed kunt meten. We schreven eerder al een uitgebreide Fitbit Versa 2 review, maar we zullen hier nog even kort opsommen wat dit Fitbit horloge uniek maakt. Fitbit Versa 2 heeft een prachtig ontwerp van hoge kwaliteit, het AMOLED-display staat altijd aan (dat is nieuw!) en je kunt dit horloge ook altijd omhouden. Het is namelijk licht van gewicht. Verder heeft het een ingebouwde microfoon, kan het de vrouwelijke cyclus meten, is hij tot 50 meter diepte waterdicht en de batterij gaat minimaal 5 dagen mee. Extra handig: je kunt contactloos betalen middels Fitbit Pay. 

Fitbit Versa 3 (2020)

Fitbit Versa 3 kopen

FITBIT

Fitbit Versa 3

5/5

Bij bol.com

In 2020 kwam er weer een nieuw Versa model op de markt: Fitbit Versa 3. Deze smartwatch met ingebouwde GPS komt ook in een zacht gouden kleur en in het zwart. Bovendien is het scherm wat groter én heeft het een hogere resolutie dan zijn voorganger. En in plaats van een fysieke knop aan de zijkant, is er nu een kleine inham die gevoelig is voor aanrakingen. Speel muziek af via Spotify of Deezer, maak gebruik van Alexa of Google Assistant door middel van stembediening en draag hem gerust dag en nacht. Zelfs tijdens het douchen of zwemmen! Lees hier welke functies de Fitbit Versa 3 nog meer heeft en ontdek onder andere dat je zelfs buiten Bluetooth bereik verbonden kunt blijven met je telefoon!

Fitbit Charge

FOTO: Fitbit Charge 5, Charge 4 en Charge 3

In 2018 kwam Fitbit met een ander model: Fitbit Charge. Het begon met de Fitbit Charge 3 / Fitbit Charge 3 HR in 2018, toen verscheen Fitbit Charge 4 en daarna Fitbit Charge 5. Eens zien wat de Charge smartwatches uniek maakt en wat de onderlinge verschillen zijn tussen de Fitbit Charge modellen!

Fitbit Charge 3 / Fitbit Charge 3 HR (2018)

Fitbit Charge 3 kopen

FITBIT

Fitbit Charge 3

5/5

Bij bol.com

De Fitbit Charge 3 Activity tracker heeft touchscreen, een groter scherm en is slanker en lichter dan zijn voorgangers. Nog steeds waterdicht en elegant, dat verandert uiteraard niet! De HR-editie beschikt over Fitbit Pay voor contactloos betalen en dit model heeft andere bandjes. Dat maakt hem net even anders dan het standaard Fitbit Charge 3 model. Deze activity tracker is vergelijkbaar met een smartwatch. Je kunt er je hartslag mee meten en inzicht krijgen in andere activiteiten van je hart, maar ook zien hoeveel calorieën je per dag verbrandt. Zo wordt het veel makkelijker om je doelen te bereiken. Meer weten? Lees dan onze Fitbit Charge 3 review

Fitbit Charge 4 (2020)

Fitbit Charge 4 kopen

FITBIT

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

In 2020 vond Fitbit het tijd voor een opvolger: Fitbit Charge 4. Qua uiterlijk is hij niet heel verschillend van de Fitbit Charge 3, maar aan de binnenkant zijn er zeker vernieuwingen. De Fitbit Charge 4 bevat bijvoorbeeld standaard ingebouwde GPS, terwijl je dat bij voorgangers vaak extra moest bijkopen. Aan de prijs is dat overigens niet af te zien, want de Fitbit Charge 4 is absoluut niet het duurste Fitbit model. Daardoor is dit Fitbit horloge budget proof, maar wel jouw motivatie voor elke dag! Houd de voortgang bij van verschillende trainingen, ontdek hoe jouw nachtrust verloopt en krijg inzicht in hartactiviteiten. Lees meer in onze Fitbit Charge 4 review

Fitbit Charge 5 (2021)

Fitbit Charge 5 kopen

NIEUW

Fitbit Charge 5

Blauw | Wit | Zwart

5/5

Bij bol.com

Dit jaar kwam het nieuwste Charge model uit: Fitbit Charge 5! Deze lichtgewicht GPS-fitness tracker bevat het nieuwste van het nieuwste én het beste van het beste. Qua design is (en blijft) Fitbit Charge smal en compact. De Fitbit Charge 5 bevat geen scherpe hoeken meer, heeft een metalen, roestvrijstalen behuizing en een siliconen infinity bandje. Verder beschikt Fitbit Charge 5 over een AMOLED-touchscreen beeldscherm met een hogere (maar liefst twee keer zo heldere) resolutie dan de Charge 4. Wel is het beeldscherm iets minder lang en is de Charge 5 maar liefst 10% dunner dan de Charge 4. Het scherm van de Fitbit Charge 5 past zich automatisch aan het licht in de omgeving aan, maar je kunt ook ‘always-on’ modus inschakelen om altijd een verlicht scherm te hebben. Lees hier meer over de Fitbit Charge 5

Fitbit Inspire

FOTO: Fitbit Inspire 2 en Inspire HR

Op naar het derde soort Fitbit dat we in dit artikel bespreken: Fitbit Inspire. In 2019 en 2020 kwamen de Fitbit Inspire en Fitbit Inspire 2 uit en dat was natuurlijk niet zonder reden. Met deze betaalbare modellen wilde Fitbit zich richten op mensen die het minder breed hebben en voor wie een standaard Fitbit model wellicht te prijzig is. Lees maar mee.  

Fitbit Inspire (2019)

Fitbit Inspire HR kopen

FITBIT

Fitbit Inspire

4/5

Bij bol.com

De Fitbit Inspire is een vriendelijke fitness tracker die je elke dag kunt gebruiken en tevens de goedkoopste Fitbit tot nu toe. Gebruik hem om je activiteiten en slaap te meten, blijf 24/7 op de hoogte van je hartslag en houdt het calorieverbruik nu nóg nauwkeuriger bij dan voorheen. De Fitbit Inspire 2019 heeft een batterij die tot 5 dagen meegaat en hij is – zoals alle modellen – waterbestendig. De Fitbit Inspire is hét sportmaatje dat jou motiveert om in beweging te blijven. Zo boek je vanzelf vooruitgang! Deze smartwatch herkent verschillende trainingen (zoals een wandeling of stuk fietsen) en logt deze automatisch in je Fitbit app. En na het behalen van een mijlpaal krijg je een digitale high five! 

Fitbit Inspire 2 (2020)

Fitbit Inspire 2 kopen

BUDGET

Fitbit Inspire 2

4/5

Bij bol.com

Ook de Fitbit Inspire kreeg een opvolger: Fitbit Inspire 2. Het ontwerp is vergelijkbaar met de originele Inspire, maar het nieuwe model is iets verfijnder. Bovendien heeft hij een aanraakknop in plaats van een fysieke. De batterij gaat maar liefst 10 dagen mee en je krijgt Fitbit Premium een jaar gratis cadeau! Hiermee haal je nog meer uit je smartwatch. De Fitbit Inspire 2 heeft allerlei interessante functies, waaronder zwemtracking, het meten van de slaap en slaapscore, begeleide ademhalingsoefeningen en het tracken van de vrouwelijke cyclus. Ondanks dat de Fitbit Inspire 2 veel lijkt op haar voorganger, zijn er nog meer nieuwe functies. Wil je weten welke dat zijn? Lees hier onze Fitbit Inspire 2 review

Fitbit Ace

FOTO: Fitbit Ace 3 en Fitbit Ace 2

Met de Fitbit Ace lijn denkt Fitbit ook aan haar allerjongste fans. Zo is er een Fitbit Ace 2 Kids model uitgebracht en mochten we begin dit jaar een nieuw lid verwelkom in de Ace familie. Toen werd namelijk de Fitbit Ace 3 uitgebracht. Laten we eens dieper in de Fitbit Ace modellen duiken om te zien wat ze kinderen te bieden hebben. 

Fitbit Ace 2 Kids (2019)

Fitbit Ace 2 kopen

KIDS

Fitbit Ace 2

5/5

Bij bol.com

Met de Fitbit Ace 2 Kids kunnen zelfs de jongste familieleden aan hun gezondheid werken. Dit horloge is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar en leert hen gezonde gewoonten aan. Plezier maken en sportief zijn gaan namelijk prima samen! De Fitbit Ace 2 Kids kan activiteiten en slaap volgen, daagt kinderen uit om meer stappen te zetten op een dag én is voorzien van ouderlijk toezicht. De batterij gaat tot 5 dagen mee en dit horloge is waterdicht. Zo kan je zorgeloze kind lekker blijven spelen en nat worden, zonder dat zijn of haar smartwatch daar onder lijdt. Dit Fitbit horloge is voorzien van een gebruiksvriendelijke touchscreen en verstelbare gesp. Daardoor groeit hij met je kind mee. Bovendien kan je kind de Fitbit Ace 2 Kids personaliseren door zelf een wijzerplaat en avatar te kiezen. 

Fitbit Ace 3 (2021)

Fitbit Ace 3 kopen

KIDS

Fitbit Ace 3

Activity tracker kinderen

5/5

Bij bol.com

Fitbit begrijpt dat kinderen op den duur ook toe zijn aan iets nieuws. Daarom kwam in 2021 de Fitbit Ace 3 voor kinderen op de markt. Dit model Fitbit is een activity tracker met PMOLED-display. Ook bevat de wijzerplaat geanimeerde poppetjes, die groeien naarmate doelen behaald worden. Daardoor wordt niet alleen klokkijken, maar ook bewegen voor kinderen extra interessant. De wijzerplaat van dit model is ook te personaliseren naar wens van je kind. Bovendien gaat de batterij tot wel 8 dagen mee! De Fitbit Ace 3 geeft kinderen een vriendelijke herinnering om in beweging te komen, wanneer zij te lang hebben stil gezeten. Met de apart verkrijgbare Minions Fitbit bandjes zal je je kind(eren) nog blijer maken! 

 Fitbit Sense

In 2020 werd de Fitbit Sense gelanceerd. Dit was de meest geavanceerde gezondheids- en fitness smartwatch van Fitbit tot dan toe. Er zijn namelijk allerlei extra functies aan toegevoegd die jouw levensstijl nog gezonder én interessanter maken. Eens zien wat de Fitbit Sense allemaal in petto heeft. 

Fitbit Sense (2020)

Fitbit Sense kopen

FITBIT

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Laten we meteen beginnen bij deze nieuwe interessante functie. Meet voortaan je stressniveaus dankzij de EDA sensor die ingebouwd is in de Fitbit Sense! Dit is overigens niet de enige sensor die deze smartwatch bevat. Er is ook een hartslagmeter ingebouwd om je te waarschuwen wanneer tekenen van atriale fibrillatie optreden. Zo ben je je sneller bewust van een onregelmatige hartslag en andere onregelmatigheden in je lichaam. De batterij gaat 6 dagen mee, maar laadt wel extra snel op. In slechts 40 minuten oplaadtijd gaat je batterijpercentage van 10% naar 80%! Meer weten? Lees dan onze Fitbit Sense review

 Fitbit Luxe

Wil jij graag het mooiste van het mooiste? Dan is de Fitbit Luxe heel interessant. Dit model werd in 2021 gelanceerd en heeft de harten van vele Fitbit liefhebbers veroverd. Het is namelijk de meest modieuze Fitbit tot nu toe. Daardoor is het niet alleen een smartwatch meer, maar een accessoire die je gemakkelijk met elke outfit matcht

Fitbit Luxe (2021)

Fitbit Luxe kopen

NIEUW

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

Op 15 mei 2021 was het zo ver; de Fitbit Luxe werd gereleaset. Met dit FItbit horloge maak je gegarandeerd een statement, want hij is veel luxer dan alle sportieve voorgangers. Het is dan ook meer een sieraad dan een activity tracker. En dat is voor veel Fitbit fans een groot voordeel! Het kleurentouchscreen en de roestvrijstalen behuizing geven de Fitbit Luxe een elegante uitstraling. Die stijl vervangt overigens wel een paar functies, maar dit Fitbit model is nog steeds voorzien van activity zone minutes, slaap tracking, stressmanagement en een batterijduur van 5 dagen. Bovendien krijg je Fitbit Premium er als gratis proefversie bij. Daardoor is er nog meer mogelijk met je Fitbit Luxe smartwatch! 

Ga je graag voor extra luxe met de Fitbit Luxe? Ga dan voor de Fitbit Luxe Special Edition, met schakelarmband van het sieradenmerk Gorjana. Deze kost wat meer dan het originele model, maar geeft je outfit dan ook wel die finishing touch. Wil je meer weten over dit modieuze Fitbit horloge? Lees dan de review die wij schreven over de Fitbit Luxe

 Meest gestelde vragen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over je (toekomstige) Fitbit? Lees dan even verder. We hebben de meest gestelde vragen uitgelicht en beantwoord. 

  1. Hoe weet ik welke Fitbit het beste bij mij past?

Als je dit artikel gelezen hebt, heb je waarschijnlijk al een goed idee van de verschillende soorten Fitbit horloges. Afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn bij het kopen van een Fitbit horloge, kun je bepalen welke Fitbit het beste bij jou past. Let hierbij niet alleen op de prijs en het design van elke Fitbit, maar ook op de functies. Het is belangrijk dat je een Fitbit horloge koopt dat past bij jouw levensstijl en wensen. 

  1. Waar kan ik Fitbit korting of een Fitbit aanbieding scoren?

Het is logisch dat je graag Fitbit korting scoort. Niemand betaalt graag te veel :). Houd de website van Fitbit goed in de gaten, zeker omtrent Black Friday Fitbit DealsCyber Monday Fitbit Deals of andere evenementen/speciale dagen. Op zulke momenten vind je namelijk de beste Fitbit aanbieding! 

  1. Hoe kan ik Fitbit en Strava koppelen?

Wil je Fitbit en Strava koppelen? Ga dan naar strava.fitbit.com en klik op het woord ‘verbinden’. Log nu in op je Strava account en geef Strava toestemming om te koppelen met je Fitbit account. Volg de instructies op die je in het scherm ziet staan. Let op: er kunnen kleine verschillen zijn in de weergave van de gegevens op je Fitbit smartwatch en in de Strava app.  

  1. Waarom synchroniseert mijn Fitbit niet?

Soms lukt het niet om je Fitbit te synchroniseren met je smartphone. In zo’n geval kan het helpen om je smartphone uit en weer aan te zetten. Helpt dat niet? Dan zou je de Fitbit app kunnen verwijderen en opnieuw kunnen installeren. Zet dan eerst je Bluetooth uit en weer aan en probeer het daarna opnieuw. 

  1. Wanneer komt er een nieuwe Fitbit op de markt?

Wanneer een nieuwe Fitbit uitkomt, wordt pas redelijk kort van tevoren gecommuniceerd. Daardoor blijft het altijd een beetje een verrassing. Toch lijkt het erop dat er ieder jaar een nieuw Fitbit model op de markt komt. Tot nu toe was dat in elk geval wel zo, dus we verwachten (en hopen!) dat Fitbit die trend zal voortzetten.