Fitbit Sense Review + Profiteer van Scherpe Acties


Fitbit Sense review

Goed letten op je gezondheid kan lastig zijn. Denk hierbij aan het in de gaten houden van je stress en het behouden van een gezond slaapritme. De manieren waarop je dit bij kunt houden liet in het verleden nog wel wat te wensen over.

Bestel NU de Fitbit Sense bij Bol.com

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Zo kon je bijvoorbeeld met pen en papier bijhouden wanneer je ging slapen en wanneer je weer wakker werd. Dit is inmiddels een ouderwetse methode. Het meten van je stress was toen ook nog niet mogelijk, tenzij je een bezoekje aan de dokter bracht.

Tegenwoordig ontwikkelt de technologie zich echter in rap tempo. Je kan nu door middel van een horloge jouw hartslag meten, je slaapritme bijhouden en nog veel meer. Zo een slimme horloge noemen we ook wel een smartwatch.

Een populaire smartwatch is de Fitbit Sense. Deze smartwatch is erg geliefd en biedt diverse interessante functionaliteiten. Daarom nemen we in deze review een kijkje naar deze smartwatch en kom je erachter of het horloge het kopen waard is.

Op je gezondheid letten met de Fitbit Sense

Mijn gezondheid en die van mijn dierbaren is het belangrijkste wat er is voor mij. Ook al gebeuren er soms vervelende dingen, is het altijd fijn om te weten dat je in ieder geval nog gezond bent. Om die reden probeer ik ook zo goed mogelijk op de dingen te letten die mijn eigen gezondheid kunnen beïnvloeden. Op die manier kan ik mijn gezondheid verbeteren.

Helaas lukt mij dit niet altijd.

Doordat ik in mijn dagelijks leven veel te doen heb, raak ik wel eens in de stress. Om diezelfde reden heb ik een tijdje een slecht slaapritme ontwikkeld. Met andere woorden: ik ging laat slapen en stond weer vroeg op. Hierdoor was ik continu erg vermoeid.

Een goede vriend van mij had dit door en raadde mij een smartwatch aan. Hij vertelde me over de mogelijkheden van een smartwatch en dat dit een goed hulpmiddel is om belangrijke dingen bij te houden, zoals je slaapritme.

Omdat ik mijn gezondheid zo goed mogelijk op peil wil houden, ben ik toen op internet gaan kijken of ik een goede smartwatch kon vinden. Uiteindelijk kwam ik goede verhalen en recensies tegen over de Fitbit Sense. Ik was erg benieuwd naar wat deze smartwatch te bieden had en besloot om hem te testen.

Wat is de Fitbit Sense?

De Fitbit Sense wordt gezien als een van de meest geavanceerde smartwatches op de markt. Het horloge beschikt over een heleboel handige functies en is een goed hulpmiddel wanneer je graag je gezondheid in de gaten wilt houden. Ben je benieuwd naar welke functies de Fitbit Sense heeft? Je leest het hieronder.

Wat kan je allemaal met de Fitbit Sense?

Er is ontzettend veel mogelijk met de Fitbit Sense. Ten eerste beschikt de Fitbit Sense over diverse bekende functies en kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde GPS en een batterij die lang meegaat. Veel smartwatches beschikken over deze functies, dus hiermee onderscheidt de Fitbit Sense zich nog niet van de rest.

Hieronder vindt je meer informatie over de functionaliteiten die de Fitbit Sense wel uniek maakt ten opzichte van andere smartwatches.

Stress meten

De smartwatch beschikt over een functie waarmee je je stress kunt meten. Betrap jij jezelf er wel eens op dat je overwerkt en daardoor extra stress krijgt? Dan kun je het met de stressmeter van de Fitbit Sense in de gaten houden. Het apparaat detecteert jouw zogeheten elektrodermale activiteit. Een hoge elektrodermale activiteit kan betekenen dat jouw lichaam stress ervaart. Om de stress te verlichten of zelfs te voorkomen, is het belangrijk dat je de stressmeter inschakelt. Zo kun je op tijd rust nemen.

Huidtemperatuur

De Fitbit Sense beschikt over een sensor die iedere nacht jouw huidtemperatuur meet. Deze sensor zorgt ervoor dat je je lichaam beter leert kennen. Zo weet je wanneer en in welke mate deze afwijkt van de normale temperatuur. Dit stelt jou in staat om patronen en veranderingen in je lichaam te ontdekken.

Hartslagmeter

De smartwatch beschikt over een vernieuwde slimme sensor om je hartslag mee te meten. Deze meet continu je hartslag, dus ook tijdens het sporten en het slapen. Ook geeft de sensor aan hoeveel je nog moet verbranden om je fitnessdoel te bereiken.

Met de app kan je je hartritme op ieder moment van de dag bekijken. Zo kom je ook te weten of er zich iets voordoet wat ongebruikelijk is, zoals een hartritmestoornis.

Slaap meten

Ook is de Fitbit Sense een handig hulpmiddel voor het meten van je slaap. Een goed slaapritme is essentieel om overdag het beste uit jezelf te kunnen halen. Dankzij de slaapmeter krijg je iedere dag een slaapscore te zien, waardoor je inzicht krijgt in je slaapritme.

Overige functionaliteiten

De bovengenoemde functionaliteiten zijn maar een greep uit alle functies die de Fitbit Sense biedt. De smartwatch beschikt namelijk ook over andere functionaliteiten, zoals meldingen van oproepen en berichten. Hierdoor loop je nooit een belangrijk telefoontje of berichtje mis.

Mijn ervaringen met de Fitbit Sense

Een smartwatch kopen was iets waarvan ik dacht dat ik het niet zo snel zou doen. Ik stel namelijk hoge verwachtingen aan een smartwatch en wil er ook zeker van zijn dat ik waar krijg voor mijn geld. Ook bij de Fitbit Sense had ik hoge verwachtingen.

De smartwatch kost je immers wel wat. Nu ik de smartwatch uitgebreid heb getest, moet ik zeggen dat het horloge zeker aan mijn verwachtingen voldoet!

Toen ik de smartwatch voor het eerst uit de verpakking haalde, was ik erg verrast met het design en de kwaliteit. Ik ben niet zo van de dure gadgets, maar het uitpakken van de Fitbit Sense leverde toch wel enigszins een klein geluksmomentje op.

Het design is prachtig. Het is zeker een smartwatch die ik met trots op mijn pols draag.

Na het installeren van de smartwatch ben ik hem meteen dagelijks gaan gebruiken. Al snel leerde ik dat de smartwatch mijn geld zeker waard is! Ik kan nu met zekerheid zeggen dat de functies van de Fitbit Sense mij goed hebben geholpen om mijn gezondheid op peil te houden.

Sinds ik gebruikmaak van de smartwatch, ben ik mij meer bewust gaan worden van mijn slaappatroon en heb ik deze kunnen verbeteren. Ik kan nu met trots zeggen dat ik eindelijk een gezond slaappatroon heb ontwikkeld. Dankzij de Fitbit Sense slaap ik per nacht een paar uurtjes meer dan voorheen en voel ik me ook een stuk fitter.

Daarnaast ben ik er door de Fitbit Sense achter gekomen dat ik af en toe last heb van hartritmestoornissen. Als ik de smartwatch niet had, was dit probleem waarschijnlijk niet zo snel aan het licht gekomen. Nu heb ik op tijd medisch hulp inschakelt.

Al met al merk ik dat ik door de smartwatch een stuk beter op mijn gezondheid ben gaan letten. De slimme functies van de Fitbit Sense zorgen ervoor dat ik me nu ook daadwerkelijk gezond voel. Ik heb dus absoluut geen spijt gehad van mijn aankoop en ben erg blij dat mijn maatje mij heeft verteld over de voordelen een smartwatch. 

Ervaringen van anderen met de Fitbit Sense

Om een goed beeld te krijgen van een product, kunnen klantenervaringen en reviews erg handig zijn. Wanneer meerdere klanten een soortgelijke ervaring hebben, weet je wat je van het product kan verwachten. Dat was ook de reden dat ik online op zoek ging naar reviews voordat ik de Fitbit Sense kocht.

Wanneer je op het internet de ervaringen van anderen leest, vallen meerdere dingen op. Het meest opvallende is dat mensen over het algemeen zeer positief zijn over het product en de mogelijkheden ervan.

Zo geeft iemand aan dat de Fitbit Sense de beste smartwatch is die hij ooit heeft gehad. Hij vindt de smartwatch beter dan de Apple Watch, terwijl die voor veel mensen bekend staat als de beste smartwatch op de markt. Enkele functies van de Fitbit Sense zijn uitgebreider en werken beter dan de Apple Watch [lees de verschillen]

Een andere klant geeft aan dat de smartwatch haar geld meer dan waard is. Ze houdt veel van sporten en let goed op haar gezondheid. Bij de aankoop van een smartwatch was ze op zoek naar de mogelijkheid om een aantal dingen bij te houden, zoals haar hartslag.

Dankzij de Fitbit Sense is zij nu in staat om dit te monitoren. Op die manier voldoet de smartwatch aan haar verwachtingen en heeft ze geen spijt van haar aankoop.

Dit zijn enkele ervaringen van andere klanten met de Fitbit Sense. Zoals je kunt lezen zijn de reviews over het product erg positief. 

Conclusie: is de Fitbit Sense het waard om te kopen?

Of ik de Fitbit Sense het geld waar vind?  Naar mijn mening is deze vraag zonder enige twijfel te beantwoorden met een ja! Hoewel het voor vele mensen een fors bedrag kan zijn om zomaar even neer te leggen, is het toch zeker het geld waard.

De Fitbit Sense stelt jou in staat om inzicht te krijgen op jouw gezondheid. De slimme functies van de smartwatch zijn erg handig en ondersteunen je in het dagelijks leven. De Fitbit Sense is dan ook zeker aan te raden voor iedereen die op zoek is naar een smartwatch!

Bestel NU de Fitbit Sense bij Bol.com

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

Bekijk hier de aanbiedingen en acties van verschillende winkels…

Fitbit Sense FAQ’s

Lees ook de veelgestelde vragen over de Fitbit Sense smartwatch:

JA De Fitbit Sense kan herkennen wanneer je griep krijgt – voordat de symptomen zich zelfs maar hebben ontwikkeld. Onderzoekers analyseerden 60 dagen aan gegevens van 47.248 Fitbit-gebruikers in de VS om te proberen te voorspellen wanneer ze ziek zouden worden.

De Sense kan ook je stressniveaus meten dankzij de nieuwe Electrodermal Activity-sensor (EDA) die zweetniveaus op je huid kan meten die wijzen op stress. Er zijn ook tal van andere sensoren, waaronder hartslagmeters die onregelmatige hartslag kunnen detecteren om te waarschuwen voor tekenen van atriale fibrillatie.

Andere gezondheidsgerelateerde sensoren zijn er ook, waaronder een huidtemperatuur- en ademhalingssensor om te waarschuwen voor vroege tekenen van koorts en ademhalingsproblemen, wat vooral handig is tijdens de huidige pandemie.

Fitbit-gebruikers kunnen nu hun hart- en bloedstroomgegevens controleren en delen met hun arts dankzij een nieuwe samenwerking met een hartbewakingsapp. Het in België gevestigde FibriCheck stelt gebruikers in staat om hartritmestoornissen te volgen, waaronder atriumfibrilleren – een veel voorkomende aandoening die een onregelmatige hartslag veroorzaakt.

NEE. De Fitbit Sense smartwatch is niet alleen voor vrouwen. De Fitbit Sense smartwatch is unisex. Het is dus ook geschikt voor mannen. Veel vrouwen denken dat het speciaal voor vrouwen is omdat het de menstruatie kan volgen. Het volgen van de menstruatie is slechts een van de functies.

NEE. Hij iets groter is dan de Versa 2 smartwatch, er is iets minder rand, dus het is meer “rand tot rand”. “Het grotere AMOLED-scherm heeft een geïntegreerde omgevingslichtsensor die het scherm automatisch dimt voor een betere kijkervaring, en een optionele weergave modus die altijd aan staat. Het scherm van rand tot rand reageert sneller en heeft een hogere resolutie.

Ja, De Fitbit Sense is Fitbit’s nieuwste en meest geavanceerde smartwatch tot nu toe. Daarbij is het ook de duurste. Maar het is het geld meer dan de moeite waard. Bekijk maar eens de pagina met alle informatie over de functies die de geavanceerde Sense gezondheid smartwatch heeft.

Fitbit Sense

Lees meer..

Nee, de Fitbit Sense smartwatch is niet een beginners smartwatch. Je kunt als beginner beter gaan voor de Fitbit Charge 4, de beste Fitbit-fitnesstracker met ingebouwde GPS, Fitbit Versa 2, de beste Fitbit voor de meeste gebruikers. Fitbit Versa 3, met ingebouwde GPS en PurePulse 2.0 optische hartslag sensor technologie. Fitbit Inspire HR, beste slanke Fitbit, misschien wel het meest geschikt voor vrouwen. Fitbit Inspire 2, eenvoudiger ontwerp met rondere vormen. Fitbit Ace 2, een Fitbit ontworpen voor kinderen.

Lees meer…

Er is bijna geen verschil meer tussen de Apple Watch 5 en de nieuwe Fitbit Sense. De Sense kan alles wat de Apple ook kan. De Sense is echter goedkoper! Wil je weten wat precies het verschil is, lees dan de vergelijken review waarbij we de Sense vergelijken met de Apple Watch 5.

Lees de review..

Ja, je kunt zwemmen met de Fitbit Sense smartwatch. De Fitbit Sense smartwatch is waterdicht tot 50 meter.  Je kunt er dus ook mee onder de douche staan en hem schoonmaken met water.

Lees meer..

Plaats een reactie