Fitbit Sense 2 vs Versa 4 vs Pixel Watch: Welke is Beter?

Fitbit Sense 2 of Fitbit Versa 4 of en de nieuwe Google Pixel Watch

De Fitbit Sense 2 of Fitbit Versa 4 of de Google Pixel Watch: welke van deze drie horloges is de betere fitness-smartwatch voor mij? Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag omdat de modellen allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. In dit artikel toont Fitbit Kopen je een gedetailleerde vergelijking van Fitbit Sense 2 vs Fitbit Versa 4 vs Google Pixel Watch, met een overzicht van alle sterke en zwakke punten van elk horloge.

Bekijk de prijs bij Amazon.nl

Bekijk de prijs bij Bol.com

Het goede nieuws voor wie haast heeft: op het gebied van sport en slaaptracking bieden alle drie de modellen dezelfde functies. Alle drie de smartwatches vertrouwen ook op de beproefde Fitbit-app om de resultaten te verwerken. De dagelijkse index, de barometer voor je dagelijkse fitheid, is ook gemeenschappelijk voor alle modellen. Dit geldt helaas ook voor het Fitbit Premium abonnement, waar je je voor moet aanmelden als je optimaal gebruik wilt maken van de beschikbare features.

Aan de Fitbit-kant verschillen de twee modellen vooral op het gebied van mindfulness-functies, waarbij de Fitbit Sense 2 € 70 duurder is in vergelijking met de Versa 4. Naast stress tracking via EDA-sensor is ECG-meting ook voorbehouden aan de duurdere Sense 2 smartwatch.

Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 4 en Google Pixel Watch in vergelijking

Net als bij de vorige generatie zien de huidige Fitbit-horloges Sense 2 en Versa 4 er bijna hetzelfde uit. Er zijn kleine verschillen in de kleuren: op de Sense 2 heb je drie opties, terwijl de Versa 4 je vier kleuropties geeft om uit te kiezen. De Pixel Watch daarentegen ziet er totaal anders uit.

In tegenstelling tot de smartwatches onder de Fitbit-vlag, vertrouwt het op een ronde behuizing en een rond touchscreen. Het is ook veel compacter dan de twee Fitbit-horloges met zijn 41 mm-kast.

Alle drie de modellen zijn voor de bediening afhankelijk van een touchscreen. De werking hier is zeer vergelijkbaar tussen de modellen. Van boven naar beneden veeg je naar beneden om toegang te krijgen tot een paar snelle instellingen, als je van onder naar boven veegt, worden meldingen weergegeven.

Tot slot navigeer je horizontaal door een aantal widgets, die bijvoorbeeld het aantal stappen dat je vandaag hebt gezet, je huidige hartslag, maar ook de rusthartslag of slaapgegevens van de afgelopen nacht.

De Fitbit Sense 2 en Versa 4 hebben beide een mechanische home-knop aan de linkerkant van de behuizing. De Google Pixel Watch heeft daarentegen een kroon aan de rechterkant die niet alleen draait, maar ook dienst doet als home-knop. Er is ook een tweede configureerbare knop erboven die standaard een lijst met recent gebruikte apps en functies opent.

Slimme functies versus batterijduur: Fitbit Sense 2 versus Versa 4 versus Pixel Watch

Met de extra knoppen houdt Google er rekening mee dat de Pixel Watch met Wear OS 3.5 een veel complexer besturingssysteem draait dan de twee Fitbit-modellen (Fitbit OS). Beide systemen lijken op het eerste gezicht op elkaar en bieden vergelijkbare functies.

Naast de typische workout features, beide bieden Google Wallet en Google Assistant, vind je op de Fitbit-modellen ook Fitbit Pay en Amazon Alexa, waarvan je de laatste ook via de Play Store op de Pixel Watch kunt installeren.

En hier komen we bij het cruciale verschil: de Pixel Watch biedt de mogelijkheid om apps te installeren. In de Play Store voor Wear OS vind je elke denkbare app, van Komoot tot Spotify tot Shazam. Hoewel je beperkt bent tot de vooraf geïnstalleerde programma’s op de Fitbit-smartwatches, biedt de Pixel Watch vrijwel onbeperkte opties.

Deze smartwatch-mogelijkheden hebben echter ook een prijs: de batterijduur van de Google Pixel Watch is aanzienlijk korter dan die van de twee Fitbit-modellen. Terwijl de Sense 2 en Versa 4 elk zes dagen meegaan volgens de fabrikant, is het slechts 24 uur voor de Pixel Watch. Met het Always-on Display ingeschakeld, zou de looptijd nog korter moeten zijn, namelijk ongeveer 20 tot 22 uur.

Sensoren en wellnessfuncties: Fitbit Sense 2 vs Versa 4 vs Pixel Watch

Alle drie de smartwatches hebben een basisset aan fitnessfuncties gemeen. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de optische hartslagsensor, die naast de actuele hartslag en rustpols ook de zuurstofsaturatie (SpO2) in het bloed registreert. Alle modellen hebben ook een geïntegreerde GPS-module inclusief een hoogtemeter. Daar gaat het echter om.

De Sense 2 is het enige model dat een paar extra sensoren biedt die vooral gericht zijn op mindfulness en gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld een EDA-scan uitvoeren met de cEDA-sensor en zo uw stressniveau vastleggen. Verder is de Sense 2 (bekijk de prijs bij Amazon.nl of bij Bol.com) ook het enige model van het trio waarmee ECG’s kunnen worden opgenomen. Last but not least vind je alleen de huid temperatuur sensor in de Sense 2.

Last but not least zijn er beperkingen die van toepassing zijn op alle modellen. Noch de Fitbit-horloges, noch de Google Pixel Watch kunnen worden aangesloten op externe accessoires. Borstbanden zouden vooral handig zijn geweest voor een nauwkeurigere hartslagmeting, terwijl snelheids- en cadans sensoren handig zouden zijn voor fietsers.

Welk model koop ik: de Fitbit Sense 2, Versa 4 of Pixel Watch?

Het komt erop neer dat het moeilijk is om een specifiek model aan iedereen aan te bevelen. De Fitbit Versa 4 is de prijskampioen met een adviesprijs van € 229 en biedt redelijke opties voor het volgen van sport ( bekijk de prijs bij Amazon.nl of bij Bol.com) De Fitbit Sense 2 gaat nog beter met sensoren voor EDA, ECG, etc., maar is natuurlijk een stuk duurder voor € 299 (bekijk de prijs bij Amazon.nl of bij Bol.com).

Ten slotte staat de Pixel Watch, die minimaal € 349 kost, qua fitnessfuncties weer op hetzelfde niveau als de Versa, maar beschikt over uitgebreide slimme functies – en is het enige model dat ook in een LTE-versie verkrijgbaar is. 

Bekijk de prijs bij Amazon.nl

Fitbit Sense 2 kopen

STIJLVOL

Google Pixel Watch

4G LTE + Bluetooth® / Wi-Fi

Bij Amazon.nl

Plaats een reactie