Fitbit lanceert Premium-abonnementenservice voor gezondheidscoaching

Fitbit lanceert Premium abonnementenservice voor gezondheidscoaching. Voor € 9,50 per maand krijg je gepersonaliseerde in-app-handleidingen over beter slapen, eten en sporten. Naast het pronken met de Versa 3 smartwatch en Aria Air slimme weegschaal, had Fitbit ook een nieuwe abonnementsservice om te onthullen.

Fitbit Premium

Fitbit lanceert Premium-abonnementenservice voor gezondheidscoaching

Het wordt Fitbit Premium genoemd en voor  € 9,50 per maand (of € 75,- per jaar) krijg je in-app tips, handleidingen en stapsgewijze gezondheids- en fitnessprogramma’s op maat. Na meer dan tien jaar apparaten te hebben gemaakt die de activiteit van mensen volgen, heeft Fitbit een enorme database met informatie die het aanboort voor Premium. Het werkt ook samen met interne en externe experts om handleidingen op te stellen om je energieniveau, voeding en algemeen welzijn te verbeteren.

Gewichtsverlies en welzijn

Premium voelt als een bundeling van Fitbit’s bestaande Care and Coach-diensten, waarvan de laatste gepersonaliseerde begeleide workouts biedt voor € 35,- per jaar. Bij de lancering is Premium bedoeld om mensen te helpen met bredere problemen zoals gewichtsverlies en algeheel welzijn, het bedrijf zegt dat het hoopt zich uiteindelijk te richten op specifieke chronische problemen (zoals diabetes).

Activiteit met je arts delen

Premium bevat een aantal hoofdcomponenten: begeleide programma’s, gepersonaliseerde analyse van je gegevens, herinneringen om je doelen te bereiken, aangepaste uitdagingen en spellen, evenals wellnessrapporten van je activiteit die je met je arts kunt delen. Je krijgt ook toegang tot de duizenden video- en audioworkoutgidsen die beschikbaar zijn in Coach. Later dit jaar krijg je ook selecte inhoud van Daily Burn, premiumlessen van Yoga Studio by Gaiam en enkele aanbevolen mindfulness-oefeningen van Headspace.

Begeleide programma’s

Bij de lancering biedt Premium negen begeleide programma’s, elk gericht op een specifiek aspect van welzijn. Dit zijn: Inleiding tot gezonde gewoonten, meer zzz’s, gewoontes voor een goede nachtrust, actief worden, hardlopen voor beginners, hardlopen, calorieën begrijpen, je suikergewoonten schoppen en je zoutgewoonten schoppen. De meeste van deze klinken als cursussen die je kunt volgen aan een online universiteit, en leren je lessen die je misschien hebt geleerd, zoals de voordelen van voldoende slapen. Maar vier van deze programma’s omvatten gestructureerde trainingsplannen, dagelijkse tips en trucs en iets dat het bedrijf “bruikbare coaching” noemt. Fitbit zegt dat het tegen het einde van het jaar meer van deze programma’s zal lanceren.

LEES OOK:

Gepersonaliseerde analyse

De gepersonaliseerde analyse van je gegevens verschilt van wat je momenteel in de Fitbit-app krijgt, omdat deze je werkelijke gegevens bevat. Dus in plaats van je simpelweg te vertellen hoeveel stappen je hebt genomen, krijgt je proactieve meldingen met een samenvatting van je voortgang voor een bepaalde periode, waarbij je prestaties worden vergeleken met je geschiedenis. Dus als je één week 75.000 stappen hebt gezet, kunnen deze samenvattingen je vertellen dat het aantal hoger is dan je gemiddelde, en dan vertellen wat onderzoek goed of slecht is. Fitbit zal ook correlaties in je gegevens maken – zoals opmerken of je bijvoorbeeld actiever bent nadat je meer hebt geslapen.

Calorieën verbranden

Fitbit lanceert Premium-abonnementenservice voor gezondheidscoaching

Uiteindelijk kun je in Premium aangepaste uitdagingen creëren door je eigen tijdschema’s en specifieke doelen in te stellen, zoals calorieën om te verbranden of uren slaap maken. Fitbit heeft enkele nieuwe spellen voorbereid voor betalende klanten, zoals “All For One”, waarin jij en je vrienden racen om je team te helpen een doel te bereiken. Er is ook een Get Fit Bingo die later beschikbaar zal zijn, waarbij het bedrijf veel meer games belooft te komen.

LEES OOK:

Een-op-een coaching service

Fitbit bereidt zich ook voor om volgend jaar een een-op-een coaching service te lanceren waarvoor je extra moet betalen. Dit geeft je toegang tot een expert die klaar staat om je vragen te beantwoorden en je motiveert om doelen te bereiken – een soort therapeut voor je lichamelijke gezondheid. Deze persoon wordt niet alleen een gecertificeerde gezondheids- en wellnesscoach, maar heeft ook toegang tot het netwerk van specialisten van Fitbit.

Fitbit Premium Nederland

Premium zal in september beschikbaar zijn in Engelstalige regio’s en zal uiteindelijk worden uitgerold naar andere delen van de wereld, ook naar Nederland. Degenen die de Fitbit Versa 2 Special Edition kopen, krijgen een proefperiode van 90 dagen om te zien of de service echt zal helpen of dat de grafieken en tips die de Fitbit-app al biedt, goed genoeg zullen zijn.

Lees hier meer over Fitbit Premium-abonnementenservice

4 gedachten over “Fitbit lanceert Premium-abonnementenservice voor gezondheidscoaching”

  1. Ik heb vorige week zaterdag de 26e september de nieuwe Fitbit Versa 3 gekocht.
    volgens mij heb ik nu een half jaar recht op Fitbit Premium.
    Ik wil dit hebben voor vooral nadere slaapanalyse en ontspanningsoefeningen.
    Gaarne bevestigen.

  2. Beste Salco, Je start je gratis proefperiode in de Fitbit-app. Als Fitbit Premium beschikbaar is in jouw regio, zie je een Premium-tabblad in de Fitbit-app. Tik op het tabblad Premium. Lees het overzicht en tik op de knop om aan de slag te gaan.

  3. Hoi Samira, om toegang te krijgen tot de gratis Premium voor 90 dagen, hoef je alleen maar naar de pijl te gaan voor de 7-daagse Premium-proefperiode in de app – die eenmaal is aangetikt, wordt weergegeven als 90 dagen. Je moet betalingsgegevens toevoegen, dus stel een herinnering in voor drie maanden, zodat je onthoudt om te annuleren als je het niet leuk vindt.

Plaats een reactie