Fitbit Luxe is de meest modieuze fitnesstracker tot nu toe

Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe van € 149 wil van fitness-tracking een fashion statement maken. Hoewel we hebben gezien dat smartwatches lifestyle-modellen aanbieden als alternatief voor hun sportieve tegenhangers, is dit de eerste Fitbit-activiteitsband die een sieradenachtig gevoel aan je pols geeft.

Bestel NU de nieuwe Fitbit Luxe fitnesstracker

In één oogopslag lijkt de Fitbit Luxe op de € 99 Fitbit Inspire 2 met een rond en langwerpig scherm. Maar de Luxe introduceert enkele geëvalueerde ontwerpelementen met een kleurentouchscreen en roestvrijstalen behuizing met metalen afwerkingen.

En het ruilt stijl gewoon een beetje in voor functie. Hoewel je op veel van de beste Fitbits geen gps of stemassistenten zult vinden zoals zou kunnen, heeft de Luxe Fitbit’s Activity Zone Minutes, slaap-tracking, stressmanagementtools en tot 5 dagen batterijduur. Je krijgt ook een gratis proefversie van Fitbit Premium, de geavanceerde gezondheidsmonitoringservice van het bedrijf.

Hier is al het andere dat je wilt weten over Fitbit Luxe, en hoe we denken dat het zich kan meten met de beste fitnesstrackers.

De releasedatum van Fitbit Luxe was 15 mei 2021.

Op geselecteerde winkellocaties biedt Fitbit een virtuele probeerervaring. Je kunt een QR-code scannen om te zien hoe Luxe eruitziet op je pols via de camera van je smartphone.

Fitbit Luxe luse fitnesstracker 2021 sieraad

Fitbit Luxe prijs

De Fitbit Luxe-prijs is voor elke afwerking hetzelfde: € 149,95. Dat is inclusief de prijs van klassieke siliconen bandjes. Je betaalt meer voor Fitbit’s in-brand hogere modebanden. Je hebt ook de optie voor de Fitbit Luxe Special Edition, die wordt geleverd met een schakelarmband van het sieradenmerk Gorjana en € 199,95 kost.

Een nette freebie van Fitbit Luxe is een proefperiode van 6 maanden voor Fitbit Premium, die normaal € 9,99 per maand kost. Fitbit Premium biedt geavanceerdere persoonlijke inzichten en gezondheidsprogramma’s, plus een uitgebreid overzicht van je lichaamsstatistieken in de loop van de tijd.

Fitbit Luxe-ontwerp

Terwijl Fitbit’s squircle smartwatches modieuzer zijn geworden en metalen afwerkingen hebben met fysieke knoppen voor aanraakbedieningen, hebben de fitnesstrackers van het merk een atletische esthetiek behouden. De Fitbit Charge 4 ziet er bijvoorbeeld niet uit als iets dat je bij een leuke gelegenheid zou willen dragen.

Betreed Fitbit Luxe in zijn gouden, platina en grafiet behuizing. Bij het behouden van de langwerpige vorm van het display gaat het merk duidelijk voor veelzijdigheid. Het kleurentouchscreen lijkt groot genoeg om je alle statistieken te laten zien die je halverwege de training zou willen zien, maar van opzij gezien kan het worden aangezien voor een sieraad.

Fitbit Luxe luse fitnesstracker 2021 sportief en elegant

Dat is alles behalve gegarandeerd wanneer het wordt gecombineerd met een van de vele modieuze bandjes. Fitbit is bijzonder trots op alle bandopties die met Luxe worden gelanceerd, inclusief leren dubbele wikkel en geweven roestvrijstalen mesh-stijlen. Het bedrijf werkte ook samen met sieradenmaker Gorjana om een high-fashion kettingband te creëren, exclusief voor de Fitbit Luxe Special Edition.

Fitbit Luxe-functies

Fitbit Luxe is in de eerste plaats een fitnesstracker. Het telt je stappen, houdt je hartslag bij en vertelt je hoeveel calorieën je tijdens een training hebt verbrand. Het heeft ook Fitbit’s gepatenteerde Active Zone Minutes-functie, die de tijd bewaakt die je tijdens het sporten in de vetverbrandings-, cardio- of piekhartslagzones doorbrengt. Je doel is om de door de AHA’s en de WHO aanbevolen 150 minuten per week in actieve zones te verdienen.

De Fitbit Luxe heeft ook de slaaptracking-tools van het bedrijf. Als je het in bed draagt, moet het kunnen voelen hoe goed (of niet) je rust. Met Fitbit Premium ontgrendel je meer slaapinzichten en bruikbare gegevens.

Naast fysieke gezondheid is mentale gezondheid voor velen een topprioriteit, dus opende Fitbit de scoretool voor stressmanagement voor alle gebruikers. Voorheen konden alleen Premium-abonnees begeleide ontspanningssessies volgen, hun humeur registreren en zien hoe stress hun lichaam beïnvloedt. De Fitbit Luxe heeft echter geen temperatuursensor voor elektrodermale activiteit (EDA) om de reactie van je lichaam op stress te lezen, zoals de Fitbit Sense.

Wat betreft productiviteitsfuncties, de Fitbit Luxe biedt notificaties, stopwatches, alarmen en meer. Het kan ook snel worden gekoppeld met een Android-apparaat, hoewel de activiteitstracker ook compatibel is met iOS-apparaten.

Fitbit Luxe batterijduur

De levensduur van de Fitbit Luxe-batterij wordt geschat op 5 dagen. Dat is een beetje kort in vergelijking met Fitbit’s andere fitnesstrackers. Als de meest duurzame Fitbit gaat de Inspire 2 10 dagen mee. De Charge 4 gaat tot 7 dagen of 5 uur mee met continue GPS, terwijl de Versa 3 6 dagen of 12 uur krijgt met continue GPS.

Fitbit Luxe-vooruitzichten

Fitbit is niet het enige bedrijf dat de laatste tijd op zoek is naar de meer mode kant. De Garmin Lily van € 185 [hier] is een modieuze midrange smartwatch met een lens met patroon. Het lijkt ook meer op sieraden dan op tech.

Al met al is deze nieuwe Fitbit een sieraad voor om je pols waarmee je gezien wilt worden, de samenwerking met Gorjana helpt zeker. Daarbij is de Luxe geavanceerd. Natuurlijk heeft het niet alles wat een Versa 3 of Sense heeft, maar daarentegen heeft het wel alle productiviteitsfuncties, zoals notificaties, stopwatches, alarmen en meer.

Ben je op zoek naar een combinatie van alle productiviteitsfuncties met een sieraad dan is de Luxe iets wat je zou willen kopen.

Fitbit Luxe kopen

De Luxe wordt geleverd met een prijskaartje van € 149 euro. De lancering was 31 mei, je kunt hem nu kopen.

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

Fitbit Luxe fitnesstracker FAQ’s

Lees ook de veelgestelde vragen over de Fitbit Luxe fitness tracker:

De Fitbit Luxe is heeft standaard siliconen bandjes. De Fitbit Luxe Special Edition wordt geleverd met een schakelarmband van het sieradenmerk Gorjana en is daardoor ook duurder dan de standaard uitvoering.

Fitbit Luxe - Fitnesstracker - Wit

Fitbit Luxe Special Edition Goud

Ja! Je bent verbonden vanaf je pols met oproep-, tekst- en smartphonemeldingen die je in één oogopslag kunt lezen.

 

Ja! De Fitbit Luxe meet SpO2 – het zuurstofniveau in je bloed – het kan je helpen leren wanneer er een aanwijzing kan zijn voor belangrijke veranderingen in je conditie en welzijn. Bekijk je SpO2-nachtgemiddelde met SpO2-wijzerplaat en bekijk trends van de afgelopen week in de Fitbit-app.

Ja! De Fitbit Luxe fitnesstracker is waterdicht tot 50 meter en je kunt er mee zwemmen (ook douchen).

Nee! De de Fitbit Luxe fitnesstracker heeft geen ingebouwde GPS, maar je kunt de Fitbit Luxe wel verbinden met GPS via je telefoon.

Fitbit’s met ingebouwde GPS tracking

Wil je een Fitbit met ingebouwde GPS? Dan zijn onderstaande Fitbit’s een goede keuze. Alle onderstaande modellen hebben ingebouwde GPS tracking.

 1. Fitbit Sense Smartwatch
 2. Fitbit Versa 3 smartwatch
 3. Fitbit Charge 4 activity tracker
 4. Fitbit Charge 5 activity tracker
 5. Fitbit Ionic smartwatch

Ja, net als zijn eerdere smartwatches en trackers, wordt Fitbit’s Luxe ondersteund voor iOS- en Android-apparaten.

6 gedachten over “Fitbit Luxe is de meest modieuze fitnesstracker tot nu toe”

 1. Sinds een week in het trotse bezit van een Fitbit Luxe en er uitermate tevreden mee.
  Kunt u mij vertellen of er ook al andere horlogebandjes voor dit type te koop zijn?

 2. Hallo,
  De fitbit de luxe gaat die ook samen met een Iphone? Op cool lue staat van wel maar op bol.com staat van niet.

  Bedankt groeten Debora

 3. Hoi Debora, net als de eerdere Fitbit smartwatches en trackers, wordt (ook) Fitbit’s Luxe ondersteund voor iOS- en Android-apparaten, Dus de Fitbit Luxe werkt ook prima samen met je iPhone. ?

 4. Hoi Yvonne, omdat de Fitbit Luxe nog vrij nieuw is is het aanbod bandjes nog niet zo rijkelijk aanwezig. Ik heb al wel wat Milanees bandje online gezet en zodra er meer bandjes te verkrijgen zal ik deze ook online zetten. De Fitbit Luxe bandjes kun je hier vinden: https://fitbitkopen.nl/fitbit-luxe-bandjes/

 5. Ik heb net de fitbit de luxe binnen maar is er ook uitleg of filmpje van hoe ik het bandje vervangt naar de schakelband

Plaats een reactie