Fitbit Luxe vs Charge 4: wat is het verschil?

Fitbit Luxe vs Charge 4: wat is het verschil?

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4: we onthullen de belangrijkste verschillen

De Fitbit Luxe is de nieuwste lid van de Fitbit familie , zittend boven de Fitbit Inspire 2 en genesteld naast de krachtige Charge 4.

Het komt voor dezelfde prijs als Fitbit’s vlaggenschip-tracker en biedt veel van dezelfde functies. Maar qua ontwerp zijn de twee heel verschillend.

We hebben veel tijd doorgebracht met de Charge 4 en weten nu veel meer over wat we van de Luxe kunnen verwachten. Dus hoe verhouden de twee fitnesstrackers zich?

We bekijken de specificatiebladen om je te laten weten hoe de Fitbit Luxe zich verhoudt tot de Fitbit Charge 4.

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4: prijs

Laten we het dus hebben over cijfers. Hoeveel gaan de Fitbit Luxe en Charge 4 kosten?

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

De Luxe kost € 149,- met een speciale Luxe-editie die beschikbaar is voor € 199,-.

Fitbit Charge 4 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

De Charge 4 kost € 129,- met een speciale editie die beschikbaar is voor € 149,-.

Dus de twee trackers zijn vrijwel identiek in prijs, behalve die speciale Luxe-editie. Op basis daarvan zou je verwachten dat de functiesets vergelijkbaar zijn. Dit is wat je kunt verwachten.

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4: ontwerp

Hoewel we de Luxe nog niet in handen hebben, is het duidelijk dat de ontwerptaal een beetje verschilt van wat we op de Charge 4 hebben gezien. Het is zeker een beetje een terugkeer naar de gestroomlijnde Alta HR.

De Luxe is 36,30 mm x 17,62 mm x 10,05 mm in vergelijking met de Charge 4, die meet bij 35,8 mm x 22,7 mm x 12,5 mm. De Charge 4 is op sommige plaatsen iets groter, dan de Luxe de slankere van de twee wearable.

De behuizing van de Luxe is gemaakt van roestvrij staal in combinatie met een siliconen band, terwijl de Charge 4 een behuizing van plastic hars heeft en een band in sporthorloge-stijl heeft. Beide bieden dezelfde 5ATM waterbestendigheid tot 50 meter.

De Charge 4 wordt geleverd in vier verschillende kleuren en een speciale editie, met een nylon band.

De Luxe is ook verkrijgbaar in vier looks en een speciale editie die de tracker omhult met zacht goudkleurig roestvrij staal en een schakelarmband.

Fitbit Luxe is ook verkrijgbaar in vier looks

Fitbit omschrijft de Luxe als “sieraden-achtig” en hoewel de Charge 4 zeker een sportievere uitstraling heeft, kun je hem ook aankleden met slimmer uitziende accessoirebanden.

Een groot verschil tussen de twee zijn de schermen. De Charge 4 maakt gebruik van een 1-inch OLED-touchscreen in grijstinten, terwijl de Luxe een kleiner 0,76-inch AMOLED-touchscreen met een resolutie van 124×206 gebruikt.

Het is de eerste keer dat Fitbit een kleurenaanraakscherm op een van zijn fitnesstrackers heeft geplaatst, dus het is een behoorlijke deal, zelfs als zijn concurrenten al een tijdje kleurenschermen op hun trackers plaatsen.

Als je een strak, stijlvol gevoel en een kleurenscherm wilt, dan is de Luxe degene die je zoekt. Het is veel eleganter, en laten we eerlijk zijn, gericht op vrouwen.

De Charge 4 heeft een meer sportgerichte uitstraling en is ongetwijfeld mannelijk georiënteerd. De grotere hoes past natuurlijk bij grotere polsen, en op slanke armen kan hij er een beetje lomp uitzien.

Het kan een meer formele uitstraling krijgen, als je bereid bent te investeren in de speciale editie of een aantal extra bands.

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4: functies voor het volgen van fitness en sport

Tracking is wat Fitbit het beste doet, en de ervaring is redelijk consistent op alle apparaten. Beide hebben een 3-assige versnellingsmeter om stappen, activiteit te volgen en slaap te detecteren.

Fitbit Luxe kleurenscherm

Ze hebben allebei optische hartslagmeters voor 24/7 hartslagmeting en voor het meten van het inspanningsniveau tijdens het sporten. Je krijgt ook rode en infraroodsensoren om SpO2-bewakingsondersteuning tijdens de slaap te bieden, en er is een hoogtemeter om de hoogte te meten.

En beide apparaten maken gebruik van een temperatuursensor om de huidtemperatuur tijdens de slaap te meten, wat een extra gegevenspunt toevoegt aan het scherm met gezondheidsgegevens.

De Charge 4 heeft echter enkele extra sensoren tot zijn beschikking waardoor hij net iets meer kan bieden dan de nieuwe Luxe. Het biedt een ingebouwde GPS om buitenactiviteiten nauwkeuriger te volgen.

De Luxe biedt verbonden gps-ondersteuning, wat betekent dat je je telefoon nodig hebt om die volgnauwkeurigheid buiten te evenaren.

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4 ontwerp

Je krijgt dezelfde dagelijkse ondersteuning voor het volgen van activiteiten, Active Zone-minuten, inactiviteitswaarschuwingen en automatische slaapbewaking. Die slaapmonitoring op de Charge 4 biedt echter rijkere inzichten dankzij die huidtemperatuursensor.

Wanneer je overschakelt naar het volgen van sport, krijgt u 20 trainingsmodi met automatische trainingsherkenning voor kernactiviteiten zoals hardlopen, wandelen en zwemmen. Er is het volgen van zwemmen in het zwembad aanwezig op de Luxe en de Charge 4, hoewel het iets eenvoudiger is dan wat je op de smartwatches van Fitbit krijgt.

Een functie die lijkt te ontbreken op de Luxe die op de Charge 4 aanwezig is, zijn trainingsintensiteitskaarten, zodat je kunt zien waar je het hardst hebt gewerkt tijdens je runs en ritten.

Als activiteitstrackers zijn ze gelijkmatig op elkaar afgestemd. De ingebouwde GPS op Fitbit’s vlaggenschip-tracker geeft het een overhand voor runs en cycli – hoewel dit een beperkte en specifieke aantrekkingskracht zal hebben voor hardlopers.

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4: wellnessfuncties

Fitbit begint veel meer te praten over wellness en brengt stress, ontspanning en mindfulness meer in het gesprek voor zijn trackers. Vooral met de nieuwe Luxe: op de Luxe-band zelf krijg je de geleide ademhalingsfuncties die we hebben gezien bij andere Fitbit-apparaten om een ​​paar minuten te besteden om jezelf weer rustiger te maken.

Meer van deze opmerkzame functies worden bewaard in de Fitbit-app, waar je gebruik kunt maken van nieuwe functies zoals bewuste minuten om een ​​paar minuten te sparen voor wat tijd voor zelfzorg. Het gebruikt ook de ingebouwde hartslagmeter en hartslagvariabiliteitsmetingen om stressscores te genereren op basis van fysieke belasting van het lichaam. Deze wellnessfuncties vormen de kern van waar de Luxe echt over gaat, maar het zijn functies waar de meeste Fitbit-gebruikers toegang toe hebben.

De Charge 4 in vergelijking kan inzicht bieden in je algemene welzijn door bovendien de ademhalingssnelheid tijdens de slaap te meten dankzij de ingebouwde SpO2-sensor, zodat u trends over weken en maanden kunt zien. Alle dezelfde functies die in de bijbehorende app en Fitbit Premium-service van Fitbit zitten, staan ​​hier ook tot je beschikking als u wilt betalen voor toegang tot die extra’s voor wellnessfuncties.

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4: Smartwatch-functies

Hoewel ze de vorm aannemen van fitnessbanden, probeert Fitbit functies in smartwatch-stijl aan te bieden in al zijn wearables en dat verandert niet met de Luxe of de Charge 4.

Met de Luxe krijgt je de mogelijkheid om meldingen van eerste en derde partijen te bekijken, niet storen in te stellen en slaapmodi om die meldingen tegelijk uit te schakelen. Er zijn ook stille alarmen en de mogelijkheid om timers in te stellen en deze in een stopwatch-modus te gebruiken.

De Charge 4 heeft iets meer in huis en biedt al diezelfde functies, evenals Fitbit Pay-ondersteuning, de mogelijkheid om weerberichten te bekijken en speciale muziekbediening voor Spotify-muziekstreaming.

Dus als je iets meer wilt op het gebied van smartwatches, dan is de Charge 4 de juiste keuze. Je moet echter niet uitsluiten dat het kleurendisplay op de Luxe het misschien een leukere plek maakt om meldingen te bekijken.

Fitbit Luxe vs Fitbit Charge 4: levensduur van de batterij

Fitbit’s fitnesstrackers zijn over het algemeen ontworpen om je ten minste 5 dagen tijd te geven tussen oplaadbeurten. Op de Inspire 2-tracker hebben we de grootste batterijduur met de belofte van maximaal 10 dagen.

Voor zijn duurdere trackers gaat het er nog steeds om dat je probeert je een batterijduur van bijna een week te bieden. De Luxe belooft een batterijduur tot 5 dagen, terwijl de Charge 4 dat tot 7 dagen opvoert. Het biedt ook een GPS-batterijduur van 5 uur als jij jouw buitenactiviteiten nauwkeuriger wilt volgen.

Luxe vs Charge 4: welke past bij jou?

Als je naar deze twee Fitbit-fitnesstrackers kijkt, is het duidelijk dat ze heel verschillende gebruikers zullen aanspreken en degenen die sommige functies boven andere waarderen van dit soort wearables.

De Luxe voelt als de meer stijlvolle, past in je look-optie die het beste van Fitbit’s fitness-trackingfuncties biedt en voegt nu een wenselijk kleurenscherm toe.

De Charge 4 heeft de sport-trackingrand met ingebouwde GPS een lichter ontwerp en kan nog een paar dagen aan batterijduur aan. Het biedt ook een paar extra’s op de smartwatch-afdeling.

Als je iets wilt dat meer fungeert als een mash-up van een sporthorloge en een fitnesstracker, dan lijkt de Charge 4 degene waar je naar zou moeten kijken.

Fitbit Charge 4 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

LEES OOK de verschillen tussen de Fitbit Luxe Charge 4 en Inspire 2… 

Fitbit FAQ’s

Lees ook de veelgestelde vragen over de Fitbit Luxe en de Charge 4 activity tracker.

De Fitbit Luxe is heeft standaard siliconen bandjes. De Fitbit Luxe Special Edition wordt geleverd met een schakelarmband van het sieradenmerk Gorjana en is daardoor ook duurder dan de standaard uitvoering.

Fitbit Luxe - Fitnesstracker - Wit

Fitbit Luxe Special Edition Goud

Ja! Je bent verbonden vanaf je pols met oproep-, tekst- en smartphonemeldingen die je in één oogopslag kunt lezen.

 

Ja! De Fitbit Luxe meet SpO2 – het zuurstofniveau in je bloed – het kan je helpen leren wanneer er een aanwijzing kan zijn voor belangrijke veranderingen in je conditie en welzijn. Bekijk je SpO2-nachtgemiddelde met SpO2-wijzerplaat en bekijk trends van de afgelopen week in de Fitbit-app.

Ja! De Fitbit Luxe fitnesstracker is waterdicht tot 50 meter en je kunt er mee zwemmen (ook douchen).

Nee! De de Fitbit Luxe fitnesstracker heeft geen ingebouwde GPS, maar je kunt de Fitbit Luxe wel verbinden met GPS via je telefoon.

Fitbit’s met ingebouwde GPS tracking

Wil je een Fitbit met ingebouwde GPS? Dan zijn onderstaande Fitbit’s een goede keuze. Alle onderstaande modellen hebben ingebouwde GPS tracking.

  1. Fitbit Sense Smartwatch
  2. Fitbit Versa 3 smartwatch
  3. Fitbit Charge 4 activity tracker
  4. Fitbit Charge 5 activity tracker
  5. Fitbit Ionic smartwatch

Ja, net als zijn eerdere smartwatches en trackers, wordt Fitbit’s Luxe ondersteund voor iOS- en Android-apparaten.

NEE! Je kunt niet bellen vanaf de Charge 4, maar je krijgt wel oproep- en kalenderwaarschuwingen op het apparaat. Het is ook mogelijk om tekstmeldingen van je telefoon te ontvangen. Alleen eigenaren van Android-apparaten kunnen echter snelle antwoorden verzenden vanaf het draagbare apparaat.

Bestel Fitbit Charge 4 bij Bol.com…

JA! De Fitbit Charge 4 kan meldingen ontvangen van je telefoon in de buurt om je op de hoogte te houden, inclusief oproepen, sms-berichten, waarschuwingen voor vergaderingen en app-updates.

Bestel Fitbit Charge 4 bij Bol.com…

JA! De Fitbit Charge 4 is waterbestendig tot 50 meter, wat betekent dat hij veilig nat kan worden – of dat nu door zweet, zwemmen of gewoon onder de douche is. Het is veilig om te wassen en Fitbit raadt aan om het af en toe af te spoelen om het bandje schoon te houden.

Bestel Fitbit Charge 4 bij Bol.com…

Plaats een reactie