Fitbit Luxe Vs. Charge 4 Vs. Inspire 2: welke fitnesstracker is het beste

Fitbit Luxe Vs. Charge 4 Vs. Inspire 2: welke fitness tracker is het beste

Fitbit is marktleider op het gebied van fitnesstrackers in 2021. We vergelijken de nieuwste trackers – de Luxe, Charge 4 en Inspire 2.

De nieuwe Fitbit Luxe werd op 19 april 2021 aangekondigd als Fitbit’s meest luxueuze fitnesstracker tot nu toe. Hoewel het veel te bieden heeft, gaat het ook in tegen stevige concurrentie met Fitbit’s bestaande tracker-line-up. De Fitbit Charge 4 en Fitbit Inspire 2 hebben zichzelf al bewezen met robuuste functies en concurrerende prijzen, wat betekent dat de Luxe veel waarmaakt.

Hoewel smartwatches de primaire focus zijn geworden voor de draagbare niche, is er nog steeds een gezonde markt voor fitnesstrackers. Feit is dat niet iedereen een volwaardige smartwatch wil, of dat nu komt door de hogere kosten of door onnodige features. Met een fitnesstracker kunnen mensen al hun dagelijkse activiteiten loggen in een pakket dat klein, betaalbaar en eenvoudig is. Dit is een gebied waarin Fitbit door de jaren heen uitblonk, en in 2021 gaat zijn expertise verder.

Als we de specificaties voor Fitbit Luxe, Charge 4 en Inspire 2 bekijken, zijn er veel functies die door de wearables worden gedeeld.

Alle drie worden geleverd met de hele dag activiteiten volgen, 24/7 hartslagmeting, meer dan 20 trainingsmodi, slaapregistratie, menstruatiecontrole, logboekregistratie van voedsel / water, begeleide ademhalingssessies en stressmanagement (out-of-the-box beschikbaar) voor Luxe en komt met een software-update voor Charge 4 en Inspire 2).

Alle drie de trackers hebben ook een zwembestendig ontwerp, wat betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken dat de trackers nat worden in het zwembad of wanneer ze in een regenbui terechtkomen.

Fitbit heeft ook een paar slimme functies die over de trackers worden gedeeld, waaronder ondersteuning voor meldingen en basis-apps voor het bekijken van het weer en het gebruik van een stopwatch.

Fitbit Luxe

Wat betreft waar de Luxe opvalt, zijn er twee belangrijke voordelen ten opzichte van de Charge 4 en de Inspire 2: ontwerp en display.

De roestvrijstalen kast van de Luxe is aanzienlijk duurder dan de plastic constructie die wordt gebruikt voor de andere twee trackers, waardoor deze beter past voor iedereen die om esthetiek geeft.

De Fitbit Luxe is ook de enige tracker met een AMOLED-kleurendisplay, waardoor het veel aangenamer is om naar te kijken in vergelijking met de grijswaardendisplays op de Charge 4 en Inspire 2.

Fitbit Charge 4

Fitbit Luxe pronkt met de functie voor het volgen van slaap

De Charge 4 heeft meer functies en de Inspire 2 is goedkoper. Het grootste voordeel van de Fitbit Charge 4 is dat deze een ingebouwde gps heeft

Hierdoor kunnen gebruikers hun realtime tempo en afstand zien zonder dat ze verbonden hoeven te zijn met een telefoon, iets wat de Luxe en Inspire 2 niet kunnen.

Fitbit Charge 4 is de enige tracker van de drie met Fitbit Pay, waardoor contactloze betalingen mogelijk zijn bij winkels die NFC ondersteunen.

Een ander voordeel is dat de Charge 4 het afspelen van Spotify vanaf een aangesloten telefoon kan regelen, wat een andere functie is die niet op Luxe of Inspire 2 te vinden is. De Charge 4 verslaat ook de Luxe voor de levensduur van de batterij en biedt 7 dagen uithoudingsvermogen, terwijl de Luxe slechts 5 dagen is beloofd.

Fitbit Inspire 2

In vergelijking met de Charge 4 en Luxe mist de Inspire 2 enkele van hun meer geavanceerde functies. Het kan geen veranderingen in de huidtemperatuur of SpO2-niveaus detecteren, en het heeft de minst indrukwekkende weergave van het stel. Waar het echter echt uitblinkt, is de levensduur van de batterij – tot 10 dagen continu gebruik zonder te hoeven worden opgeladen. Het is ook de enige Fitbit-tracker die kan worden gevonden met de Tile-app, hoewel deze functionaliteit naar verwachting in de loop van de tijd zal worden uitgebreid naar andere trackers.

En natuurlijk is er de prijs. De Fitbit Luxe is de duurste van het stel met € 149 de Charge 4 kost € 129 en de Inspire 2 is slechts € 85. Hoewel een van deze trackers niet overweldigend beter is dan zijn broers en zussen, heeft elk zijn eigen voor- en nadelen.

Voor iemand die echt een levendig scherm wil en een stijlvol ontwerp op prijs stelt, is het waarschijnlijk de moeite waard om een ​​beetje te sparen voor de Fitbit Luxe.

Aan de andere kant zullen shoppers die de meest functionele Fitbit-tracker willen en een ingebouwde GPS nodig hebben, willen gaan met Charge 4.

Ten slotte valt de Inspire 2 op als een uitstekende keuze voor iedereen die robuuste dagelijkse tracking wil terwijl hij zo weinig uitgeeft als mogelijk.

Ongeacht welke Fitbit iemand kiest, ze kunnen er zeker van zijn dat ze een van de betere fitnesstrackers krijgen die beschikbaar zijn in 2021.

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

Fitbit Charge 4 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

Fitbit Inspire 2 kopen

Voordelig

Fitbit Inspire 2

4/5

Bij bol.com

Plaats een reactie