Fitbit Luxe versus Garmin Lily: Welke moet je kopen?

Fitbit Luxe vs. Garmin Lily: een luxueuze strijd

Er zijn meestal nogal wat verschillen als je de beste Android-smartwatches vergelijkt met de beste fitnesstrackers. Sommige wearables lijken echter meer op elkaar dan je zou denken. Dat is sowieso het geval als je de Garmin Lily en de Fitbit Luxe vergelijkt. Je zult misschien geschokt zijn om te ontdekken dat er nauwelijks verschillen zijn tussen deze twee wearables.

Afgezien van hun fysieke ontwerpen, zijn deze apparaten onder de motorkap bijna identiek. Als je van het uiterlijk en het gevoel van een traditionele smartwatch om je pols houdt, ben je waarschijnlijk een voorliefde voor de Garmin Lily. Als je iets kleiner en compacter wilt, is de Fitbit Luxe misschien meer iets voor jou. Om nog maar te zwijgen over het prachtige AMOLED-scherm in plaats van het grijswaarden-LCD op de Lily.

Stijlvolle tracker
Fitbit Luxe

Mooie smartwatch
Garmin Lily

4.5/5
4/5

Strak, compact en efficiënt. Dat zijn maar een paar woorden om de Fitbit Luxe te omschrijven. Het is een prachtig accessoire dat ook dienst doet als tracker. Het ontbreekt aan GPS- en NFC-betalingen, maar je krijgt wel activiteit-/slaapregistratie, hartslagmeting, bloedzuurstof registratie en een stress management score.

De Garmin Lily is perfect voor diegenen die een stijlvol accessoire willen dat hun gezondheids en fitness statistieken kan bijhouden. Het wordt geleverd in twee aantrekkelijke modellen en biedt een batterijduur van vijf dagen. Er ontbreken GPS en NFC betalingen, maar deze wearable is meer gericht op mode - en dat is te zien!

Voordelen

Voordelen

 • Activiteit/slaap volgen

 • Hartslagbewaking

 • Gezondheidsregistratie van vrouwen

 • SpO2-bewaking

 • Actieve zoneminuten

 • Activiteit/slaap volgen

 • Hartslagbewaking

 • Gezondheidsregistratie van vrouwen

 • SpO2-bewaking

 • Lichaamsbatterij

Nadelen

Nadelen

 • Geen ingebouwde GPS

 • Geen NFC-betalingen

 • Kortere batterijduur dan andere Fitbits

 • Geen ingebouwde GPS

 • Geen NFC-betalingen

 • Matige grijswaardenweergave

Volg je gezondheid en welzijn met de elegante Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe is de nieuwste tracker van het bedrijf die bedoeld is om in te zoomen op je gezondheid en welzijn. Wie zegt dat het ook niet modieus kan zijn? Natuurlijk krijg je een solide selectie van functies, maar het fysieke ontwerp is de ster van de show. Sommige van de beste Fitbit-apparaten bevatten alle belangrijke functies die je ooit nodig zou kunnen hebben, maar ze zijn misschien niet altijd de meest elegante qua ontwerp. Gelukkig is de Luxe hier om daar verandering in te brengen!

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

Zoals je misschien al geraden hebt, gaan we het ontwerp eerst behandelen. De Fitbit Luxe is uitgerust met een lichte maar stevige roestvrijstalen kast. Je hebt drie prachtige kleuropties, waaronder Soft Gold, Platinum en Graphite. De bijbehorende siliconen bandkleuren zijn Lunar White, Orchid en Black. Er is een speciale editie-model dat wordt geleverd in een Soft Gold-kast met een Soft Gold roestvrijstalen schakelarmband.

Mobiele bezoeker? Swipe naar links om kantel je telefoon om de tabel volledig te bekijken:

Fitbit LuxeGarmin Lily
DisplayAMOLEDGrijswaarden LCD
SensorenHRM, 3-assige versnellingsmeter, SpO2-sensorHRM, versnellingsmeter, Pulse Ox, omgevingslichtsensor
Batterijduur5 dagen5 dagen
Waterbestendigheid5ATM5ATM
Ingebouwde GPS Nee Nee
Mobiele betalingen Nee Nee
Slaapbewaking Ja Ja
Stress volgen Ja Ja
️SpO2-bewaking Ja Ja

️SpO2-bewaking

Hoewel veel bedrijven zich geen zorgen maken over een AMOLED-display op trackers, deed Fitbit haar best met de Luxe. Je krijgt een scherp AMOLED-touchscreen dat dit toestel nog begerenswaardiger maakt. Deze tracker belooft tot 5 dagen batterijduur op een enkele lading, wat iets minder is dan we gewend zijn van Fitbit.

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

Daarover gesproken, het bedrijf staat bekend om het aanbieden van een kernset functies op al zijn apparaten. De Luxe biedt alle essentiële functies, waaronder activiteit/slaapregistratie, 24/7 hartslagmeting, gezondheid van vrouwen, begeleide ademhaling, stressmonitoring en 20 trainingsmodi met SmartTrack-oefeningsherkenning. Het bedrijf zegt dat de Fitbit Luxe uiteindelijk in staat zal zijn om huidtemperatuurmetingen te doen en de zuurstofverzadigingsniveaus in het bloed te meten.

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

4.5/5

Bij bol.com

Deze tracker treedt in de voetsporen van de geavanceerde gezondheidssmartwatch van het bedrijf, de Fitbit Sense, die vorig jaar werd uitgebracht. De Luxe biedt enkele van dezelfde tools voor stressbeheer en mindfulness. je krijgt voor starters een stressmanagementscore die een dagelijkse beoordeling biedt van hoe goed je lichaam met stress omgaat. De stressmanagementscore is gebaseerd op je hartslag, activiteitenniveau en slaappatroon. Fitbit is van plan om dit een standaardfunctie te maken op al zijn trackers en smartwatches.

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe Goud

4.5/5

Bij bol.com

De Fitbit Luxe heeft een handig Health Metrics-dashboard in de Fitbit-app. Je krijgt een overzicht van je hartslagvariabiliteit (HRV), ademhalingsfrequentie en rusthartslag (RHR). Het dashboard biedt een 7-daags overzicht van deze statistieken. Als je je aanmeldt voor Fitbit Premium, kun jij je maandelijkse trends en persoonlijke reeksen volgen. Het goede nieuws is dat de Fitbit Luxe wordt geleverd met een gratis proefperiode van 6 maanden van Fitbit Premium!

Fitbit Luxe kopen

Stijlvol

Fitbit Luxe

Wit | Zwart | Goud | Roze

4.5/5

Bij bol.com

Als je een meer gevorderde gebruiker bent, merk je misschien dat er enkele functies ontbreken. Deze fitnesstracker biedt geen ingebouwde GPS of NFC voor contactloze betalingen. Dit lijken misschien kleine nadelen, maar sommige gebruikers zullen niet zonder deze voordelen willen leven. Als je geen last hebt van deze omissies, kan de stijlvolle Fitbit Luxe een perfecte match zijn voor je trackingbehoeften.

Het is belangrijk op te merken dat andere apparaten van het bedrijf het volledige pakket bieden. Wanneer je bijvoorbeeld de Fitbit Luxe en de Charge 4 vergelijkt, zie je enkele belangrijke verschillen. De Charge 4 is betaalbaarder en wordt geleverd met zowel ingebouwde GPS als NFC voor Fitbit Pay. Het is misschien niet zo luxe als de Luxe, maar sommigen geven er de voorkeur aan meer functionaliteit te hebben dan een betere stijl.

De Garmin Lily is een prachtig accessoire voor fitnessfans

Als je naar enkele van de beste Garmin-smartwatches kijkt, zie je een terugkerend thema. De meeste van deze apparaten zijn niet zo modieus. Garmin spant zich bij sommige modellen meer in dan bij andere. De Garmin Lily en de Garmin Venu Sq zijn bijvoorbeeld twee smartwatches die afwijken van de gebruikelijke ontwerpaspecten van het bedrijf. Het is leuk om te zien hoe het bedrijf dingen verandert en nieuwe ontwerpen uitprobeert.

Garmin Lily kopen

SPORT

Garmin Lily

4/5

Bij bol.com

Wat betreft de Garmin Lily, deze smartwatch is een categorie op zich. Het is de eerste wearable van Garmin die is ontworpen door vrouwen voor vrouwen. Het is zeker geen robuust en omvangrijk apparaat dat is gebouwd om in de bergen te wandelen. Hoewel het misschien niet erg aantrekkelijk is voor serieuze atleten en buitenavonturiers, richt de Lily zich op een ander publiek.

Er zijn twee modellen: de Garmin Lily Sport Edition en de Garmin Lily Classic Edition.

Er zijn twee modellen: de Garmin Lily Sport Edition en de Garmin Lily Classic Edition. Beide varianten worden geleverd in een kleine behuizing van 34 mm met een grijstinten LCD-touchscreen. De Sport Edition is verkrijgbaar in drie aluminium bezelkleuren: Cream Gold, Rose Gold en Midnight Orchid. Garmin koos voor 14 mm gepatenteerde siliconenbanden die respectievelijk in White, Sand en Deep Orchid worden geleverd. Het opvallende design maakt de Garmin Lily tot een van de beste smartwatches voor vrouwen.

Garmin Lily Classci kopen

CLASSIC

Garmin Lily

4/5

Bij bol.com

Als je de voorkeur geeft aan iets exclusievers, kun je kiezen voor de Classic Edition, die een eersteklas roestvrijstalen bezel biedt in Cream Gold, Dark Bronze en Light Gold. De Italiaanse leren banden zijn verkrijgbaar in zwart, paloma en wit. Hoewel de Garmin Lily-banden niet compatibel zijn met standaard snelspanbanden, kun je nog steeds zoeken naar opties van derden die het 14 mm-eigen bandsysteem bieden. Je kunt eenvoudig leren hoe je de banden op je Garmin Lily smartwatch vervangt.

Garmin Lily Classci Wit kopen

CLASSIC

Garmin Lily

4/5

Bij bol.com

Het is duidelijk dat er veel te zeggen valt over het ontwerp. Laten we echter niet alle andere functies vergeten die je ook krijgt. De Garmin Lily biedt activiteit/slaap-tracking, hartslagmonitoring, stress-tracking, bloedzuurstofmonitoring en Body Battery. Als je niet bekend bent, schat Garmin’s Body Battery-functie je energieniveaus gedurende de dag. Je krijgt een getal tussen 1 en 100 dat staat voor je energieniveau. Dit zal je helpen beter te begrijpen wanneer jij je trainingen moet plannen en wanneer het tijd is om te rusten.

Als het gaat om het volgen van activiteiten, zijn er meerdere profielen waaruit je kunt kiezen op de Lily. Enkele van de veelgebruikte profielen voor het volgen van activiteiten zijn wandelen, hardlopen, fietsen, yoga, cardio, elliptische trainer en ademwerk. Het horloge kan maximaal zeven activiteiten opslaan, die op elk moment kunnen worden gewijzigd vanuit de Garmin Connect app.

Garmin Lily Classci Wit kopen

CLASSIC

Garmin Lily

4/5

Bij bol.com

Net als bij de Fitbit Luxe mist de Garmin Lily ook ingebouwde GPS- en NFC-betalingen. Nogmaals, dit is misschien geen verwoestend verlies voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in een apparaat met een modieus ontwerp. Er zijn zeker wat opofferingen als je kiest voor stijl boven functies, maar dit kunnen de moeite waard compromissen zijn als je verliefd bent op het ontwerp.

Fitbit Luxe versus Garmin Lily: welke moet je kopen?

Of je nu kiest voor de Fitbit Luxe of de Garmin Lily, je krijgt een vergelijkbare set functies. Geen van deze wearables is zo robuust als sommige van de populaire fitness-smartwatches op de markt. Ze bieden echter nog steeds de basis in een aantrekkelijk pakket dat erop gericht is je stijl te verbeteren. Beide apparaten zijn goede keuzes voor fashion-forward individuen, maar houd er rekening mee dat geen van beide modellen GPS- of NFC-betalingen biedt.

Als je altijd al een voorliefde hebt gehad voor smartwatches boven fitness-trackers, zul je meer dan waarschijnlijk de voorkeur geven aan de Garmin Lily. Het is een smartwatch, maar hij is niet groot of omvangrijk, dus het is een leuke optie voor diegenen die een modieus uurwerk willen dat ook basistracking aankan. Je kunt ook kiezen tussen de Classic- en Sport-modellen.

Aan de andere kant, als je een fan bent van fitnesstrackers in plaats van smartwatches, is de Fitbit Luxe beter geschikt voor je behoeften. Het biedt bijna dezelfde functies als de Garmin Lily voor een iets betere prijs. Hij is compacter en lichter, dus hij zal je nooit zwaar belasten. Het is gemakkelijk om je tracker aan je outfits aan te passen en bands te verwisselen als dat nodig is. Om nog maar te zwijgen van het kleurrijke AMOLED-display dat een extra vleugje klasse toevoegt.

STIJLVOL

Fitbit Luxe kopen


Fitbit Luxe

Tracking kan elegant zijn

Degenen die fitnesstrackers verkiezen boven smartwatches, maar toch iets willen dat er elegant uitziet, zullen waarderen wat de Fitbit Luxe te bieden heeft. Het heeft een prachtige roestvrijstalen behuizing en een levendig AMOLED-display. Het wordt ook geleverd met hartslagmonitoring, activiteit / slaap-tracking, stressmonitoring en meer.

Wit | Zwart | Goud | Roze

Bij bol.com

MODIEUS

Garmin Lily kopen

Garmin Lily

Mode en slimheid

Als je op zoek bent naar een apparaat dat je gezondheids- en fitnessstatistieken kan volgen, maar toch bij je outfit past, hoef je niet verder te zoeken dan de Garmin Lily. Het is verbluffend als altijd en zit boordevol voordelen, waaronder het volgen van activiteiten/slaap, hartslagmeting, het volgen van zuurstof in het bloed, Body Battery en meer.

Zand | Paars | Wit

Bij bol.com

Plaats een reactie