Fitbit gaat diabetici helpen om glucosegehaltes te monitoren

Fitbit Glucose Monitor: Health Tracker kan diabetische mensen snel beter helpen!

Fitbit en LifeScan [hier], een bedrijf voor diagnostische systemen, zijn een samenwerking aangegaan om effectiever oplossingen voor het volgen van de gezondheid te bieden voor een beter diabetesbeheer.

De toonaangevende smartwatch-fabrikant Fitbit heeft een overeenkomst getekend met de Franse leverancier van diagnostische systemen LifeScan om zijn apps voor het volgen van gezondheid te integreren met de glucosemonitoringapparatuur van laatstgenoemde om nauwkeuriger diabetesbeheer mogelijk te maken.

Nadat Fitbit eerder dit jaar bloedsuikertracking aan zijn app had toegevoegd, heeft Fitbit deze functionaliteit verder ontwikkeld door het LifeScan-partnerschap te pushen dat een slimmere methode voor het vastleggen en volgen van glucosemetingen mogelijk zou maken.

LifeScan biedt hardware en diensten die diabetici helpen hun aandoening te beheersen. Het biedt een verzameling meters waarmee patiënten hun bloedsuikerspiegel digitaal kunnen controleren, en dit gebeurt, in sommige aanbiedingen, via automatische app-synchronisatie.

Fitbit-glucosemonitor om het volgen van bloedsuikerspiegels en levensstijlcontroles uit te breiden

Fitbit-functionarissen zeiden dat het meerjarige partnerschap zal leiden tot meer diabeteshulpmiddelen en -middelen die een holistisch beeld zouden geven van factoren als dagelijkse activiteiten, slaap, dieet en voeding die de glucosespiegels kunnen beïnvloeden.

Nadat LifeScan’s OneTouch Reveal-app [hier] afgelopen februari de resultaten begon te synchroniseren met de Fitbit-app, zal deze uitgebreide overeenkomst Fitbit trackers en toegang tot Fitbit Premium beschikbaar maken voor LifeScan-gebruikers. Deze nieuwe opzet zal verder een beter beheer mogelijk maken van levensstijlactiviteiten, zoals trainingen, voeding en stress.

De beste Fitbit’s om je glucosegehaltes te helpen monitoren:

Bovendien zal de OneTouch Reveal-Fitbit-connectiviteit meer functionaliteiten hebben, zoals het bekijken van OneTouch-bloedglucosegegevens naast Fitbit-statistieken, waardoor gebruikers beter kunnen begrijpen hoe hun training en bloedsuikerspiegel op elkaar inwerken, onthulde TechRadar.

Fitbit-glucosemonitoring leidt tot verbeteringen in nuchtere bloedsuikerspiegel, hemoglobinetelling

Een klinische studie in Taiwan, zoals gerapporteerd door Business Insider, heeft vastgesteld dat het toevoegen van Fitbit-trackers aan een diabetesinterventieprogramma via de Health2Sync-app voor glucosecontrole leidt tot verbeteringen in de nuchtere bloedsuikerspiegel, hemoglobine A1c en LDL-cholesterol.

De voordelen van dit LifeScan- en Fitbit-partnerschap zullen in de herfst in eerste instantie beschikbaar zijn voor consumenten in de VS met behulp van een portalservice genaamd OneTouch Solutions. Het wordt dan begin volgend jaar aan zorgaanbieders verstrekt als een vergoede berechte optie.

De samenwerking volgt op Fitbit’s overeenkomst met Diabetes UK, waarbij de twee bedrijven zouden samenwerken aan initiatieven voor een gezonde levensstijl, zoals de One Million Step Challenge.

Fitbit breidt aanwezigheid op de zorgmarkt uit met wearables die medische aandoeningen volgen

Fitbit, afgelopen januari overgenomen door technologiegigant Google, is dieper doorgedrongen in de zorgmarkt en heeft zijn wearables verder verbeterd als apparaten die specifiek medische aandoeningen opsporen en bewaken, waaronder onregelmatige hartritmes en glucosespiegels.

Bekijk de Fitbit combi-deals (in diverse kleuren verkrijgbaar) bij Coolblue:

Vorig jaar kreeg Fitbit toestemming voor medische apparaten in de VS en Europa om zijn elektrocardiogram (ECG)-app te optimaliseren om gevallen van onregelmatige hartritmes, atriumfibrilleren genaamd, te bepalen. De techgigant maakte de overstap toen het zijn zinnen zette om te concurreren met andere ECG-compatibele smartwatch-aanbiedingen, zoals de Apple Watch, zei Fitbit in een verklaring

Fitbit is ook gebruikt om de veranderingen in activiteit, slaap en rusthartslag bij patiënten die lijden aan COVID-19 effectief te analyseren, zo leest de Fitbit-verklaring verder.

Inhoudsopgave

 

Plaats een reactie