Fitbit Inspire 3 vs Fitbit Inspire 2: Wat is er nieuw?

Fitbit Inspire 3 Vs. Fitbit Inspire 2: Wat is er nieuw?

Met zijn frisse ontwerp en nieuwe functies heeft Fitbit’s nieuwe Inspire 3 fitness tracker veel te bieden. Hoe verhoudt het zich tot de 2020 Inspire 2?

Naast de Sense 2 en de Versa 4 smartwatches heeft Fitbit ook de Inspire 3 fitness tracker aangekondigd, maar hoe verschilt deze van de Inspire 2 die in 2020 is uitgebracht? Fitbit maakt verschillende fitnesst rackers. Er is de Fitbit Ace, een activiteiten tracker die is ontworpen voor kinderen en de Fitbit Inspire, die beter geschikt is voor volwassenen.

Fitbit Inspire 3

VOORDELIG

Fitbit Inspire 3

Roze Geel Zwart 

5/5

Bij bol.com

Naast de eerder genoemde trackers is er de Fitbit Luxe, wat een stijlvollere versie is van de Fitbit Inspire. De Fitbit Charge is echter het premiummodel en staat bovenaan de reeks fitness trackers van het merk. De Charge 5 beschikt over premium features zoals een ECG-sensor, een feature die ook aanwezig is op de duurdere Sense smartwatches.

De Inspire 3 krijgt een volledig vernieuwd ontwerp in vergelijking met de Inspire 2. Hij is nu breder en langer, maar is iets slanker. De band is ook opnieuw ontworpen, maar is nog steeds gemaakt van hetzelfde premium siliconen materiaal als de Inspire 2. Daarnaast is de nieuwe fitness tracker waterbestendig tot 50 meter zoals de Inspire 2. Fitbit heeft de Inspire 3 gelanceerd in het zwart, Lila en oranje kleurstellingen.

Inspire 3 heeft een bloedzuurstofsensor

De Inspire 3 heeft een kleurenscherm met always-on display-ondersteuning en een omgevingslichtsensor, ter vervanging van het verouderde monochrome display van de Inspire 2. Beide fitnesst rackers hebben een optische hartslagmeter voor hartslagmeting, maar de Inspire 3 voegt infraroodsensoren toe voor bloedzuurstofmonitoring. Het is niet verwonderlijk dat er geen ECG-sensor is.

Fitbit Inspire 3

VOORDELIG

Fitbit Inspire 3

Zwart | Geel | Roze

5/5

Bij bol.com

De Inspire 3 ondersteunt hartritmemeldingen

De Inspire 3 ondersteunt echter onregelmatige hartritmemeldingen die ook tekenen van atriale fibrillatie (AFib) kunnen detecteren met behulp van de ingebouwde fotoplethysmografie (PPG)-sensor. Deze functie werd in april 2022 uitgerold naar de Inspire 2. Andere gezondheidskenmerken die beide fitness trackers gemeen hebben, zijn variatie van de huidtemperatuur (handmatig vastgelegde temperatuur), stressmonitoring met ademhalingsoefeningen, een dagelijkse gereedheidsscore en het volgen van de gezondheid van vrouwen.

Kleurenscherm met always-on display

Ondanks het kleurenscherm, zegt Fitbit dat de Inspire 3 nog steeds een batterijlevensduur van 10 dagen biedt, hetzelfde als zijn voorganger. De levensduur van de batterij neemt echter af wanneer de always-on display-modus is ingeschakeld. De Inspire 3 is compatibel met apparaten met Android 10 of hoger en apparaten met iOS 14 of hoger. Het maakt verbinding via Bluetooth en ondersteunt Fast Pair op Android-apparaten. Helaas lijkt de Inspire 3 de ‘Find With Tile’-functie van de Inspire 2 te missen.

De Fitbit Inspire 3 behoudt de lanceringsprijs van € 99,95 van het vorige model en wordt geleverd met een gratis lidmaatschap van zes maanden voor Fitbit Premium. Daarnaast verkoopt Fitbit ook een handvol accessoires voor de Inspire 3, zoals een doorschijnende band van € 34,95, een roestvrijstalen mesh-band van € 69,95, een clip van € 19,95 en klassieke banden in verschillende kleuren die € 29,95 per stuk kosten.

Fitbit Inspire 3

VOORDELIG

Fitbit Inspire 3

Geel Roze | Zwart 

5/5

Bij bol.com

BEKIJK DE BESTE FITBIT INSPIRE  DEALS VAN VANDAAG

Bekijk hier de Fitbit Inspire aanbiedingen

Plaats een reactie