Fitbit Inspire 2 Review: De Beste Activity Tracker Onder de € 50 euro

Als fitness-tracking nieuw voor je is, is de Fitbit Inspire 2 van € 49 de ultieme activiteitsband op instapniveau. Voor een derde van de kosten van de smartwatches van het bedrijf, krijgt de Inspire 2 basisgezondheidsstatistieken, automatische workout-tracking en nauwkeurige slaapinzichten. Het wordt ook geleverd met een gratis jaar Fitbit Premium.

BEKIJK DE BESTE FITBIT INSPIRE 2 DEALS VAN VANDAAG

ONS OORDEEL

De Fitbit Inspire 2 is de beste activiteiten tracker onder de € 100, vooral voor beginners die fitness tracken. Bovendien wordt het geleverd met een gratis jaar Fitbit Premium.

  • Betaalbaar

  • Comfortabel, lichtgewicht ontwerp

  • Geweldig voor nieuwe gebruikers 

  • Met gratis jaar Fitbit Premium

  • Matige weergave

  • Geen ingebouwde GPS


Zoals deze Fitbit Inspire 2-review uitlegt, zijn er enkele afwegingen om het te kiezen boven de € 249 stress-detecterende Fitbit Sense of € 129 Fitbit Charge 4. Maar voor hartslagmeting, stappentelling en meer actieve zoneminuten, is het een van de beste fitnesstrackers die je nu kunt kopen. En de beste Fitbit voor mensen met een beperkt budget.

Fitbit Inspire 2 review: in het kort

De € 49 Inspire 2 is het huidige instapmodel Fitbit voor volwassenen, gelanceerd naast de € 169 Fitbit Versa 3 en € 249 Fitbit Sense smartwatches.

Als activity tracker ondersteunt de Inspire 2 niet veel apps, maar het houdt je belangrijkste gezondheidsstatistieken bij. Dit omvat hartslag, stappentelling, lichaamsbeweging, verbrande calorieën en slaapkwaliteit. Je kunt het ook gebruiken om timers in te stellen en meldingen te bekijken.

Dus wat ontbreekt er? De Inspire 2 heeft geen GPS, ondersteuning voor contactloos betalen of muziekopslag. Het heeft ook geen geavanceerde gezondheidssensoren voor bloedzuurstofmonitoring of ECG-metingen.

Fitbit Inspire 2 review: prijs en beschikbaarheid

De Fitbit Inspire 2 is nu beschikbaar en kost € 74, waardoor het het meest betaalbare Fitbit-model is naast de kindvriendelijke Fitbit Ace 3. Je kunt van tijd tot tijd ook de Inspire 2 te koop vinden met de beste Fitbit-deals.

Beter nog, de Inspire 2 wordt geleverd met een volledig gratis jaar Fitbit Premium, dat normaal € 9,99 per maand of € 80 per jaar kost. Het is een redelijk goede aansluiting op de geavanceerde gezondheidsvolg- en coachingdiensten van het bedrijf.

Fitbit Inspire 2 review: ontwerp

De Fitbit Inspire 2 is een vernieuwde versie van de Fitbit Inspire HR, die een vergelijkbare, enigszins ingetogen ontwerptaal voortzet. Fitbit heeft de randen van de Inspire 2 gebogen en de diepte afgeslankt, zodat hij meer vlak om je pols zit.

Het heeft ook dubbele haptische zijknoppen aangenomen in plaats van de fysieke knop, wat waarschijnlijk bijdraagt ​​aan het lichtgewicht gevoel. Maar in tegenstelling tot de haptische knop op de rest van de Fitbit’s van vorig jaar, moet je beide kanten van de Inspire 2 tegelijkertijd knijpen om toegang te krijgen tot het instellingenmenu of om terug te keren naar je startscherm.

Hoewel het er misschien niet veel anders uitziet dan subtiele, goedkopere activiteitenbanden zoals de Amazfit Band 5, draagt de duurzame gesp van de Inspire 2 bij aan de kwaliteit ervan. Ik vond de tracker van Fitbit ook comfortabeler om mijn arm dan die andere activity trackers.

Waar de Inspire 2 iets minder indrukwekkend aanvoelt dan de andere beste goedkope fitnesstrackers, is het display.

Hoewel de grijswaardeninterface perfect reageert op swipes en je informatie toont zoals je stappentelling, verbrande calorieën, meldingen en meer, ziet het er goed uit. Het zou in de meeste gevallen geen dealbreaker moeten zijn, maar er zijn nogal wat betaalbare activiteitenbands met heldere, kleurrijke displays.

Fitbit Inspire 2 review: fitness volgen

Net als sommige duurdere trackers, biedt de Inspire 2 automatische workout-tracking voor bepaalde soorten oefeningen, hoewel je gemakkelijk een training kunt beginnen vanuit de trainings-app om je pols. De soorten trainingen omvatten maar zijn niet beperkt tot hardlopen, wandelen, gewichten, intervaltrainingen, fietsen en zwemmen. Er is geen GPS aan boord zoals op de Fitbit Charge 4 en Fitbit Charge 5, dus je hebt je telefoon nodig om je kilometers nauwkeuriger te volgen en je route op een kaart te bekijken.

Je kunt niet al je statistieken tijdens een activiteit tegelijk zien, maar je kunt door de trainings-app vegen om verbrande calorieën, hartslag, verstreken tijd en verdiende actieve zone-minuten te zien.

Ik ben een grote fan van Active Zone Minutes, die de tijd bijhoudt die je doorbrengt in de vetverbrandings-, cardio- of piekhartslagzones tijdens het sporten. Je doel is om elke week de aanbevolen 150 Active Zone Minutes te verdienen. In mijn ervaring kan ik die drempel bereiken door 5 keer per week ongeveer 30 minuten te trainen.

Maar als iemand die meestal meer traint, zie ik graag meer van mijn trainingsgegevens tegelijk, vooral tijdens cardiotrainingen waarbij swipen op mijn pols een afleiding vormt. Voor mensen die gemotiveerder willen worden, doet de Inspire 2 echter wat de naam doet vermoeden. Je kunt bemoedigende activiteitsherinneringen en uitnodigingen voor uitdagingen krijgen met je Fitbit-contacten.

Wanneer je je inbegrepen gratis jaar Fitbit Premium activeert, krijg je nog meer gezondheids- en welzijnstools. Naast nieuwe bewuste meditatiesessies met Deepak Chopra, begeleide voedingsprogramma’s, trainingsschema’s, geavanceerde slaapregistratie en meer.

Fitbit Inspire 2 review: slaap volgen en andere gezondheidsfuncties

Over slaapregistratie gesproken, de Inspire 2 kan je vertellen hoe goed (of niet) je elke nacht slaapt wanneer je hem in bed draagt. Ik heb mijn zzz’s gevolgd op een groot aantal fitness-trackers en ontdekte dat de Inspire 2 een van de nauwkeurigere wearables is als het gaat om het detecteren of ik wakker ben. Vaak word ik vroeger wakker (of moet ik zeggen dat mijn hond me wakker maakt) dan ik wil, dus ga ik weer slapen. De Inspire 2 detecteerde dat ik bewoog, maar stopte mijn slaapregistratie voor de ochtend niet.

Naast het bijhouden van je slaap kun je de Inspire 2 gebruiken om je wateropname, veranderingen in je gewicht en uw menstruatiecyclus te registreren. Ik heb niet veel van deze functies geprofiteerd, maar ik kon zien dat ze nuttig waren om je welzijnsdoelen af te ronden. Je kunt mindfulness-doelen ook instellen op basis van hoe vaak per week je wilt werken aan ademhaling of meditatie.

Voor een compleet beeld van je verzamelde gezondheidsgegevens heb je de Fitbit-app (iOS, Android) op je smartphone nodig. In termen van zichtbare gegevens is de Inspire 2 misschien beperkter dan fitnesstrackers met vollere schermen.

Fitbit Inspire 2 review: levensduur van de batterij

Fitbit beoordeelt de levensduur van de batterij van de Inspire 2 voor 10 dagen, wat het de langste Fitbit batterijduur maakt. De Fitbit Charge 4 gaat maar tot 7 dagen mee, of 5 uur met continue GPS. Omdat de Inspire 2 geen ingebouwde GPS heeft, is het volgen van activiteiten tijdens hardlopen of fietstochten niet zo’n groot probleem.

Op basis van mijn gebruik denk ik dat ik dichter bij 11 dagen uit mijn Inspire 2-review-sessie zou kunnen halen. Ik heb het aangesloten op de eigen oplader met 10% batterij over op de 10e dag van dragen. Het laadde in iets minder dan twee uur weer op.

Fitbit Inspire 2 review: oordeel

Ik heb de Fitbit Inspire 2 aanbevolen aan een paar vrienden van me die fitness-tracking wilden starten zonder het gedoe van een volwaardige smartwatch of GPS-sporthorloge. De Inspire 2 heeft de basis, en voor de prijs zul je geen andere activiteitenband vinden die dezelfde verfijning biedt.

Dat gezegd hebbende, als je de Fitbit Charge 4 in de uitverkoop vindt (of je kunt een extra € 45 missen), is het het extra geld waard. Het heeft ingebouwde GPS, een groter display en een SpO2-sensor voor beter geïnformeerde slaapgegevens. Als je echt een klein budget hebt, is de Amazfit Band 5 de op één na beste optie. Maar, zoals de meeste wearables, kunnen de gezondheidsfuncties, wellnessprofielen en originele programmering van Amazfit niet tippen aan die van Fitbit. En voor slechts € 49 geeft de Inspire 2 je toegang tot alles.

Fitbit Inspire 2 kopen

Voordelig

Fitbit Inspire 2

4/5

Bij bol.com

BEKIJK DE BESTE DEALS VAN VANDAAG

Lees ook:

Plaats een reactie