Fitbit Charge 5: Fitbit’s Meest Geavanceerde Fitness Tracker

De Fitbit Charge 5 is de ultieme slimme fitness tracker met een hartslagmeter, GPS, waterdichtheid en een groot OLED-scherm. Bekijk stappen, afstand, calorieën, slaap en hartslag, ontvang notificaties en betaal contactloos. Ideaal voor een gezonde en actieve levensstijl.

In dit artikel vertellen we wat we hebben ontdekt over dit nieuwe model van de Fitbit Charge-serie. Waar de Fitbit Charge 4 als voorganger al een uitstekend model was, zal de Charge 5 dit evengoed nog overtreffen!

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

Blauw | Wit | Zwart

5/5

Bij bol.com

Fitbit Charge 5 activity tracker

Met de ingebouwde hartslagmeter, GPS en geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties, is de Charge 5 de perfecte metgezel voor elke fitnessliefhebber. Het grote OLED-scherm maakt het eenvoudig om je stappen, afstand, calorieën, slaap en hartslag bij te houden. Ook is de Charge 5 waterdicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken tijdens het sporten of zwemmen. De lange batterijduur zorgt ervoor dat je de hele dag ongestoord kunt blijven volgen, en met de contactloze betalingsfunctie hoef je je geen zorgen te maken over het dragen van contant geld of kaarten. De Charge 5 is de perfecte partner voor een gezonde en actieve levensstijl.

Het design van de Fitbit Charge 5

Het design van de Fitbit Charge 5 is erg modern en strak. Het heeft een groot OLED-scherm waarmee je snel en eenvoudig je gegevens kunt bekijken. Het scherm is helder en gemakkelijk af te lezen, zelfs in fel zonlicht. De Charge 5 heeft een dunne en lichtere formaat, waardoor het comfortabel te dragen is, zelfs als je het de hele dag draagt.

Het is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart, goud/wit en blauw/zilver en heeft een band van elastisch silicium, dat gemakkelijk aan te passen is aan je polsgrootte en comfortabel zit. Ook heeft de Charge 5 een waterdichte behuizing, zodat je hem kunt dragen tijdens zwemmen of andere wateractiviteiten.

De Charge 5 voorzien van een zachte, siliconen Infinity band. Natuurlijk kun je ook afwisselen met andere Fitbit Charge 5 bandjes. Voor sporters is een siliconen bandje echter wel het meest ideaal in verband met bewegen en transpireren. De kleuren waarin Fitbit Charge 5 geleverd zal worden zijn zwart, goud/wit en blauw/zilver.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

5/5

Bij bol.com

Kleurendisplay van de Fitbit Charge 5

Fitbit heeft met de Luxe-editie tevens bewezen dat een compact, maar heel kleurrijk AMOLED-beeldscherm mogelijk is. Een zwart-wit beeldscherm is verleden tijd en kan tegenwoordig eigenlijk niet meer.Met de moderne technologie van nu is een kleurendisplay een vereiste voor een nieuw model Fitbit.

En dat kun je ook verwachten voor de Fitbit Charge 5! Een AMOLED touchscreen beeldscherm met een hogere resolutie dan haar voorganger.

Volgens de fabrikant is het scherm zelfs twee keer zo helder als bij de Charge 4! Een kleurenbeeldscherm met een hoge resolutie is bovendien handig voor het tonen van smartphonemeldingen. Hoe scherper het beeld en hoe meer pixels per inch mogelijk zijn, des te beter meldingen leesbaar zullen zijn. Dit zal ook schelen bij het aflezen van het scherm bij fel zonlicht.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

Wit | Zwart | Blauw

5/5

Bij bol.com

Het beeldscherm van de Charge 5 is iets minder lang dan bij haar voorganger. De afmetingen van de Charge 4 waren 22,7×12,5mm, nu zijn ze 21,8×14,7mm. Minder lang, maar wel een stuk breder. Het schermdiagonaal van de Charge 5 is daarmee 1.04 inch. Het nieuwe model is bovendien 10 procent dunner dan de Charge 4.

Van links naar rechts: Fitbit Charge 5, Charge 4 en de Charge 3.

Ook beschikt de Charge 5 over een ambient light sensor. Hierdoor wordt het scherm automatisch helderder of donkerder, afhankelijk van het licht in de omgeving. Maak je gebruik van de ‘always-on’ modus, dan blijft het scherm actief en kun je snel en eenvoudig je sportprestaties bekijken.

EDA-stressmonitoring van de Fitbit Charge 5

Een belangrijk onderdeel van de gezondheid is de hoeveelheid stress die aanwezig is in het lichaam. Uiteraard zou deze zo laag mogelijk moeten zijn. Dankzij EDA-meting (elektrodermale activiteit) kan het stressniveau in het lichaam gemeten worden. Het is ook een manier om te meten hoe de geleidbaarheid in de huid verandert, als gevolg van stress. De Charge 5 heeft daarom – net als de Charge 4 – een ingebouwde gps met EDA-sensor. Deze meet de reactie van het lichaam op momenten van stress. Dit doet het door middel van veranderingen op te merken in de zweetklieren op de vingers.

Andere activity trackers doen dit ook, maar gebruiken hiervoor alleen de hartslagmeter. Dankzij EDA kan dit veel nauwkeuriger gemeten worden. De Fitbit Charge 4 en Fitbit Sense hadden deze functie al. En nu heeft de Fitbit Charge 5 hem ook! Hiermee onderscheidt Fitbit zich enorm van haar concurrenten. In de Fitbit app is het bovendien mogelijk een stemmingsdagboek bij te houden, wat de algehele gezondheid van gebruikers kan verbeteren.

Herstelscore meter van de Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is voorzien van een nieuwe, dagelijkse herstelscore meter. Zolang je gebruikmaakt van Fitbit Premium, heb je toegang tot deze functie. En bij aanschaf van je Fitbit Charge 5 krijg je het Premium-lidmaatschap 6 maanden cadeau!

Met de herstelscore meter krijg je inzicht in of je lichaam al klaar is voor een nieuwe work-out of dat je beter nog even rust kunt nemen. Heel handig voor wie zijn of haar lichaam snel overbelast en de kans op blessures wil verminderen. Op basis van activiteiten, hartslagvariabiliteit en recente slaapactiviteiten meet de fitness tracker de huidige status van je lichaam. Leuk om te weten: deze functie wordt ook beschikbaar gesteld voor de Fitbit Sense, Versa 2 en 3, Luxe en Inspire 2.

Andere premium activiteiten die Fitbit Charge 5 door middel van Fitbit Premium mogelijk maakt zijn persoonlijke inzichten, begeleiding op maat en een diepere slaapanalyse. Het is daarom geweldig nieuws dat je bij aanschaf van de Fitbit Charge 5 maar liefst 6 maanden FitBit Premium cadeau krijgt. Kun je na die 6 maanden eigenlijk niet meer zonder deze premium functies? Dan kun je het lidmaatschap uiteraard tegen betaling verlengen.

ECG-sensor van de Fitbit Charge 5

Wil je meer weten over de gezondheid van je hart, dan is een ECG-sensor een uitkomst. Deze elektrocardiogram legt de timing en sterkte vast waarmee elektrische signalen je hart laten kloppen. Een arts kan bijvoorbeeld veel aflezen aan de resultaten van een ECG-scan. Zo kan het hartritme bekeken worden en kan ontdekt worden of er afwijkingen zijn. Door deze functie toe te voegen aan de Fitbit Charge 5 kunnen gebruikers vroegtijdig stoornissen of andere problemen rondom het hart vaststellen en aan de bel trekken. Het waarschuwt bijvoorbeeld voor atriale fibrillatie. De gegevens die de ECG-scan vaststelt kunnen in een downloadbaar gezondheidsrapport opgenomen worden. Waar Apple Watches al van deze functie voorzien zijn, zal Fitbit hier nu ook enorm mee scoren. De Fitbit Charge 5 is dan ook het eerste model van Fitbit waar de ECG-scan aan toegevoegd is.

Ademhalingssessies onder begeleiding van de Fitbit Charge 5 van de Fitbit Charge 5

Waar de Fitbit Charge 4 al in staat was om de ademhaling te meten en de resultaten ervan zichtbaar te maken in de app op je telefoon, zal Fitbit met de Charge 5 nog een stap verder kunnen gaan. Wat dacht je van begeleide ademhalingssessies om in tijden van stress op de rem te trappen? Wanneer je wordt aangemoedigd om zo nu en dan even rustig aan te doen, bewust adem te halen en te kalmeren, zal dat een enorme boost aan je gezondheid geven. De Fitbit Charge 3 en 4 hadden deze mogelijkheid al, dus we waarderen het enorm dat de Charge 5 hier ook mee wordt uitgerust. In combinatie met de EDA-stressmonitoring functie kunnen deze ademhalingssessies heel effectief zijn.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

5/5

Bij bol.com

Contactloos betalen van de Fitbit Charge 5

Wist je dat je met de Fitbit Charge 5 contactloze betalingen kunt verrichten? Er is namelijk NFC aanwezig, waardoor je gebruik kunt maken van Fitbit Pay. Super handig wanneer je tijdens een training een flesje water of een mueslireep wilt kopen, maar geen pinpas of geld bij je hebt! Om gebruik te maken van Fitbit Pay, dient deze functie jouw bank te ondersteunen. Je kunt dit altijd even bekijken via de website van Fitbit.

Overige functionaliteiten van de Fitbit Charge 5

De batterij van de Fitbit Charge 5 gaat tot wel 7 dagen mee. Daardoor hoef je niet elke dag na te denken over het opladen van je horloge. Raakt hij toch leeg, dan is hij in een mum van tijd weer volledig opgeladen. Dit kost je slechts 2 uur van je tijd. Verder kan de Charge 5 tot maximaal 50 meter onder water, waardoor je hem ook prima tijdens het zwemmen gebruikt. Zo hoef je ook niet meer na te denken over of je je horloge moet afdoen wanneer je op vakantie een duik neemt in de zee of het zwembad. Om gebruik te maken van de Fitbit Charge 5 dient jouw smartphone minimaal iOS 12.2 (Apple) of 8.0 (Android) te hebben. Alleen vanaf die versies is het mogelijk om de Fitbit app te gebruiken.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

Blauw | Wit | Zwart

5/5

Bij bol.com

Fitbit OS of Wear OS?

Misschien heb je vernomen dat Fitbit inmiddels is overgenomen door Google. Waar Fitbit voorheen altijd gebruikmaakte van haar eigen besturingssysteem (Fitbit OS), werkt Google met haar eigen systeem: Wear OS. De Fitbit Charge 5 draait momenteel nog gewoon op Fitbit OS. Het is nog niet bekend of horloges van Fitbit in de toekomst wel of niet gebruik zullen maken van Wear OS.

Fitbit Charge 5 versus Fitbit Charge 4

Dus als we het zo samenvatten, waarin verschilt de Fitbit Charge 5 dan van het vorige model: Fitbit Charge 4? De Charge 4 heeft een strak ontwerp, is waterbestendig en de batterij gaat lang mee. Het display kan echter beter, daarom is hier hard aan gewerkt bij het ontwikkelen van de Charge 5. De verwachtingen waren hoog en die zijn gelukkig waargemaakt! De Fitbit Charge 4 beschikt over gps, betere tools om de slaap te meten en een bedieningssysteem voor Spotify. Bovendien is Fitbit Pay geïnstalleerd, waardoor je met je horloge kunt betalen. De Charge 4 scoort goed in de gemiddelde activity tracker test en is redelijk betaalbaar. Wat we vooral van de Charge 5 kunnen verwachten, is dat deze erg op haar voorganger lijkt, met extra upgrades en verbeterde functies.

Fitbit Charge 5 release date

Waar eerst verwacht werd dat de Fitbit Charge release date rond april 2022 zou zijn, blijkt dat nu al een stuk eerder te zijn. In principe lijkt er iedere twee jaar een nieuw model op de markt te komen. De Charge 4 is in april 2020 verschenen. Mocht Fitbit op deze manier doorgaan met het introduceren van nieuwe modellen, dan was april 2022 een heel redelijke Fitbit Charge release date. Toch hoeven we niet meer zo lang te wachten! Hij komt namelijk dit najaar al op de markt! Ergens tussen september en november 2021 kun jij al naar de winkel rennen of de nieuwste Fitbit Charge 5 bestellen in een webwinkel naar keuze.

Fitbit Charge 5 kopen

Over het algemeen is de releaseprijs van Fitbit bij elk model redelijk hetzelfde. Omdat de Fitbit Charge 5 naar verwachting een soortgelijk horloge was als de Fitbit Charge 4, werd verwacht dat de prijs op het moment van lanceren ook enigszins gelijk zou zijn. Daardoor werd hij voorheen geschat op zo’n €150,00 tot €174,00. In dollars staat de schatting op $149,95, in Britse pond op £129,99 en in Australische dollars op $229,95. Hiermee zal de Fitbit Charge 5 in het midden van de prijsklasse van Fitbit vallen. In de praktijk is gebleken dat hij iets duurder zal zijn. De prijs staat op €179,95. Veel duurder is hij niet.

Fitbit Charge 5 met kleurenscherm

En vergeet het waardevolle extraatje niet: een Fitbit Premium-lidmaatschap voor een half jaar!

Fitbit horloges zijn te koop in de meeste elektronicawebshops, zoals Coolblue, Bol en Decathlon. Daar kun je filters instellen om het horloge te kiezen dat het beste past bij jouw wensen en behoeften. Bovendien vind je Fitbit in fysieke winkels, mocht je de modellen in real-life met elkaar willen vergelijken.

Fitbit Charge 5 bandjes kopen

Tot nu toe kun je voor elk Fitbit model verschillende bandjes kopen. Ze zijn er in verschillende kleuren, materialen en groottes. Ook voor Fitbit Charge 5 is dat mogelijk. De Fitbit Charge 5 wordt in elk geval standaard geleverd met een groot en klein bandje en een oplaadkabel. Je kunt als koper kiezen uit een standaard zwart, wit of blauw bandje. Er zijn ook andere bandjes te koop, zoals sportbandjes.. Op die manier kun je de bandjes afwisselen met elkaar. Voor wie zijn of haar bandje graag afstemt op een bepaalde outfit of stemming, is dit een leuk bijkomend voordeel. De gemiddelde kosten voor een los bandje liggen tussen de €10,00 en €20,00.

Voor het vervangen van een bandje is het verstandig om je horloge neer te leggen met de achterkant naar boven. Schuif het pinnetje waarmee het bandje aan het horloge bevestigd is opzij en schuif het bandje uit het horloge. Doe dit ook aan de andere kant. Je kunt nu op dezelfde manier een nieuw bandje op het horloge schuiven en bevestigen.

Bekijk hier het aanbod Fitbit Charge 5 bandjes

Meest gestelde vragen

Nu je alles hebt gelezen over de nieuwste Fitbit Charge 5, beantwoorden we graag nog een aantal vragen. Misschien heb je nooit eerder een Fitbit in je bezit gehad en ben je daarom nog benieuwd naar de basiskennis rondom dit horloge. In dat geval word je vast een stuk wijzer van onderstaande informatie!

Wat is een Fitbit?

Voor wie nog niet bekend is met Fitbit, leggen we graag uit wat dit precies is. Een Fitbit is een activiteitentracker die je om je pols draagt. Het is een digitaal horloge dat onder andere meet hoe hoog je hartslag is gedurende de dag, hoeveel calorieën je verbrandt, hoe goed je slaapt, enzovoort. Hoewel er ook activity trackers van andere merken zijn, staat Fitbit goed aangeschreven. En het is onze persoonlijke favoriet! Het is een merk dat innovatief is en daarom regelmatig een nieuwe, verbeterde versie op oe markt brengt met interessante functies. Het ene model is voorzien van een smal bandje en een vierkant klokje, het andere heeft een rond klokje en een breder bandje. Het is maar net wat jij mooi vindt. Het handige aan Fitbit is dat je de horloges kunt koppelen aan een app op je telefoon. Zo kun je alle gemeten resultaten inzichtelijk krijgen en analyseren. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om je sportprestaties te verbeteren, af te vallen en over het algemeen een meer gebalanceerde en gezonde levensstijl aan te nemen.

Er zijn al diverse Fitbit-series uitgebracht in de afgelopen jaren. Denk hierbij aan Fitbit Luxe, Fitbit Versa, Fitbit Charge, Fitbit Sense, Fitbit Inspire, Fitbit Ace en Fitbit Ionic. Gelukkig voor ons als Fitbit liefhebbers blijft Fitbit zich als merk verbeteren en blijven er steeds nieuwe modellen Fitbit op de markt komen!

Wat is het verschil tussen een sporthorloge en activity tracker?

Waar de termen sporthorloge en activity tracker vaak door elkaar gebruik worden, verschillen deze in werkelijkheid van elkaar. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de termen smartwatch en hybride horloge. Elk horloge wordt echter voor andere doeleinden gebruikt. Kort samengevat zijn dit de voornaamste doeleinden van elk product:

 • Sporthorloge: trainingen heel nauwkeurig meten , meten of je genoeg beweegt, een redelijk subtiel en comfortabel ontwerp, enigszins geschikt om berichten te lezen en oproepen te beantwoorden, enigszins geschikt om diverse apps op je horloge te downloaden;
 • Activity tracker: trainingen meten, nauwkeurig bijhouden of je genoeg beweegt, een subtiel en comfortabel ontwerp;
 • Smartwatch: trainingen meten, bijhouden of je genoeg beweegt, een redelijk subtiel en comfortabel ontwerp, mogelijkheid om berichten te lezen en oproepen te beantwoorden, mogelijkheid om diverse apps op je horloge te downloaden;
 • Hybride horloge: bijhouden of je genoeg beweegt, een subtiel en comfortabel ontwerp, enigszins geschikt om berichten te lezen en oproepen te beantwoorden.

Een smartwatch is als het ware een verlengstuk van je smartphone. Voor het bijhouden van dagelijkse activiteiten is een activity tracker geschikt. Wil je trainingen bijhouden, gebruik dan een sporthorloge. En als je je activiteiten wilt meten, maar een ontwerp wenst dat het meest op een standaard horloge lijkt, is een hybride horloge de juiste keuze. Uiteraard bepaal je nog altijd zelf voor welk apparaat je gaat, maar wanneer je deze uitleg als leidraad gebruikt, zal het je in elk geval helpen bij het maken van een verstandige keuze!

Wat zijn de voordelen van een activity tracker?

Er zijn een aantal dingen die je moet overwegen of in gedachten moet houden wanneer je van plan bent een activity tracker te kopen. Deze horloges gaan niet voor niets als warme broodjes over de toonbank, maar de keuze voor een bepaald model hangt af van jouw verwachtingen en voorkeuren. Over het algemeen wordt gezegd dat hoe duurder de activity tracker is, des te beter hij functioneert en des te meer parameters je kunt meten.

 1. Voetstapmetingen zijn vrij accuraat

  De meeste activity trackers meten het aantal voetstappen dat je per dag zet. In werkelijkheid kan de meting een paar procent afwijken van de daadwerkelijk gezette voetstappen. In de praktijk gaat dat om 180 stappen meer of minder dan wat je echt hebt gelopen. Dit is verwaarloosbaar als je weet dat je gemiddeld tussen de 10.000 en 17.000 voetstappen moet zetten per dag. Dit staat gelijk aan 7 tot 12 kilometer per dag. Heb je geen zittend beroep, dan is dit goed haalbaar. Gebruik je je activity tracker alleen voor het meten van je stappen, dan kan je hiervoor net zo goed een smartphone gebruiken. Zolang je die bij je draagt meet hij ook het aantal stappen dat je zet.  

 2. Hartfrequentiemetingen zijn ook erg accuraat

  In de praktijk blijkt dat activity trackers heel goed in staat zijn om hartfrequenties accuraat te meten. Deze functie wordt niet bij elk model ingebouwd. Vaak dien je een wat duurder model te kopen om hier gebruik van te kunnen maken. Het verschil tussen de gemeten frequentie en de daadwerkelijke frequentie ligt gemiddeld tussen de 3 en 7 procent. Wanneer het hart actiever is, is de meting accurater. Ben je intensief aan het sporten, dan kan een activity tracker dit dus beter meten. Het is een goede manier om je energie- en zuurstofverbruik te meten, alhoewel niet iedereen hier interesse in zal hebben. Het is wel een mooie bijkomstigheid. 

 3. Het is geschikt voor iedereen

  Twijfel je om een activity tracker te kopen, omdat je van jezelf weet dat je geen fanatiek sporter bent? Of denk je dat je er te jong of juist te oud voor bent? Dan kun je die gedachte direct laten varen. Activity trackers zijn namelijk geschikt voor iedereen; jong en oud. Hoe ouder je wordt, hoe beter je door middel van zo’n tracker je gezondheid kunt beoordelen. Zo kun je niet alleen je dagelijkse activiteiten meten, maar ook hoe vaak je moe bent, hoe de houding van je lichaam is en hoe vaak je valt. Abnormale gedragingen in het lichaam worden gemakkelijk gedetecteerd en ook de nachtrust wordt gemeten. Zeker bij dementie of Alzheimer kan een activity tracker handig zijn om te meten waar je bent geweest en wanneer.

 4. Het motiveert je om gezonder te worden

  Naast het feit dat je een activity tracker koopt om je huidige bewegingsactiviteit bij te houden, zal je merken dat je er zelfs actiever door wordt. Zo’n apparaat heeft namelijk meerdere manieren om jou te motiveren. Denk hierbij aan de meldingen die je krijgt wanneer je een doel behaalt en de dagelijkse confrontatie met de gemeten resultaten. Over het algemeen gaan mensen meer en sneller bewegen bij het gebruik van een activity tracker, zoals de Fitbit Charge 5. Bovendien ga je er gezonder door eten, omdat je de hele dag door herinnerd wordt aan je gezondheid. Je draagt de tracker immers om je pols, dus hij is de hele dag in het zicht. Wanneer je in de supermarkt bent zal je hierdoor minder snel een ongezond product willen kopen. Het resultaat is een verbeterde gezondheid én een beter gevoel over jezelf. Je zal je trots en voldaan voelen en daardoor meer geluk gaan ervaren. En dat is toch wat iedereen in het leven wil?

Wat zijn de nadelen van een activity tracker?

Maar er zit ook een keerzijde aan het gebruik van een activity tracker. Zo zijn er een aantal nadelen die je in gedachten moet houden. 

 1. Je kun je energieverbruik overschatten

  Veel mensen kopen een activity tracker omdat zij gezonder willen leven en bijvoorbeeld willen afvallen. Zo’n fitness tracker staat erom bekend dat hij het aantal verbrande calorieën registreert, maar het blijkt dat dit lang niet zo nauwkeurig gebeurt als dat je zou denken. Het gevaar is dat je meer eet dan je zou moeten eten, aangezien je denkt dat je heel wat calorieën verbrand hebt op een dag. Als dit aantal in werkelijkheid lager ligt, zal je niet afvallen maar op gewicht blijven of zelfs aankomen. Uit onderzoek blijkt dat sommige trackers bijna het dubbele aantal verbrande calorieën weergeven. Het bijhouden van die calorieën zou daarom niet dé reden moeten zijn waarom jij een activity tracker aanschaft.  

 2. Je wordt er afhankelijk van

  Net als bij een smartphone bestaat bij een activity tracker de kans dat je niet meer zonder kunt. Je wordt er afhankelijk van en zal bijvoorbeeld stress ervaren wanneer je hem niet om hebt. Bovendien zal je minder geneigd zijn om te trainen wanneer je de training niet kunt meten. Al die technologie die wij met open armen in ons leven ontvangen, hebben daarom ook een keerzijde. Houd je de activity tracker echter altijd om, dan zal je dit ‘probleem’ niet snel ervaren. 

Waarom een Fitbit kopen?

Er zijn verschillende redenen om een Fitbit te kopen. Niet alleen sporters, maar iedereen die geïnteresseerd is in een bewust en gezond leven, heeft er baat bij. Zo kun je bijhouden hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt, maar ook: 

 • Zien hoe laat het is (uiteraard); 
 • Meten wat het ritme van je hart is; 
 • Invoeren hoeveel water je hebt gedronken op een dag; 
 • Meten hoe lang je hebt geslapen en wat je slaappatroon per nacht is; 
 • Relaxoefeningen doen; 
 • Muziek afspelen; 
 • Trainingen volgen; 
 • Coaching sessies doorlopen; 
 • De vrouwelijke cyclus bijhouden (menstruatie, ovulatie, etc); 

Bovendien is Fitbit waterdicht, waardoor je ermee kunt douchen en zwemmen. Daardoor is hij ook heel geschikt voor op reis. Wanneer je op vakantie bent is sportief bezig zijn niet iets wat bovenaan je lijstje staat. Met een Fitbit blijf je echter wel bewust van je activiteit en word je er toch aan herinnerd om te bewegen. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, pak de fiets in plaats van het openbaar vervoer of trek wat baantjes in het zwembad van het hotel. Je kunt beter iets dan niets doen! Een Fitbit helpt bovendien tegen een jetlag. Door je slaap te meten kun je sneller in een ‘normaal’ slaapritme komen. Je wordt je op deze manier bewuster van een slechte nachtrust, waarna je de volgende dag kunt kiezen om vroeg naar bed te gaan en die verloren uren in te halen. Hoe handig is dat?

Voor wie is een Fitbit geschikt?

In eerste instantie was Fitbit bedoeld voor sporters. Voor hen is het handig om hun sportprestaties te meten, zodat deze verbeterd kunnen worden. Steeds meer mensen dragen een activity tracker echter in het dagelijkse leven. De reden hiervoor is dat zij bewuster en gezonder willen leven. Voor oudere mensen is het bovendien een handig hulpmiddel om hartprestaties te meten wanneer zij daar klachten ervaren. Op een Fitbit kunnen zij goed bijhouden hoe hoog of laag hun hartslag is. Het helpt daardoor om meer inzicht te krijgen in iemands gezondheid in het algemeen. Daarom is een Fitbit in principe geschikt voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar gezondheid en die graag bijhoudt wat zijn of haar activiteit gedurende een dag is.

Hopelijk hebben we hiermee jouw meest dringende vragen beantwoord. Heb je toch nog vragen na het lezen van dit artikel? Stel ze dan gerust in een reactie. Wij staan altijd voor je klaar om je te voorzien van de meest recente en actuele informatie rondom Fitbit!

Bekijk ook onze handige Prijsvergelijk pagina met de aanbiedingen van Bol.com, Coolblue en Mediamarkt op een rijtje onder elkaar:

Fitbit Charge 5 prijs aanbieding…

Fitbit Charge 5 FAQ’s

Lees ook de veelgestelde vragen over de Fitbit Charge 5 activity tracker:

Fitbit Charge 5 bandje verwisselen

Charge 5 wordt geleverd met een kleine band en een extra grote (onderste band in de doos. Zowel de boven- als onderbanden kunnen worden verwisseld m in de doos) et accessoirebanden, apart verkrijgbaar op fitbitkopen.nl. De bandmaat kun je opmeten met onze handige maat-sjabloon: deze kun je hier downloaden en uitprinten.

Een band verwijderen
1. Draai de Charge 5 om en zoek de bandvergrendelingen.


2. Om de vergrendeling los te maken, drukt u met uw vingernagel de platte knop in de richting van de band

3. Trek de band voorzichtig weg van de tracker om deze los te maken.


4. Herhaal aan de andere kant.

Bevestig het bandje
Om een band te bevestigen, drukt u deze in het uiteinde van de tracker totdat u een klik hoort en deze op zijn plaats klikt. De band met de lussen en pin hecht aan de bovenkant van de tracker.

Fitbit Charge 5 kopen?

Fitbit Charge 5 - Activity Tracker – Staalblauw, Fitbit

136,00
BESTEL NU
bol.com

Beschrijving

Fitbit Charge 5 Maak elke dag de beste keuzes met Fitbit Charge 5 + Premium, onze meest geavanceerde tracker voor fitness en gezondheid die aangeeft of je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen. Dagelijkse herstelscore (met Fitbit Premium en binnenkort beschikbaar) Door intensieve...

Bekijk hier de Fitbit Charge 5 aanbiedingen…

Fitbit Charge 5 opladen

Een volledig opgeladen Charge 5 heeft een batterijduur van maximaal 7 dagen. Levensduur van de batterij en opladen cycli variëren met gebruik en andere factoren; werkelijke resultaten zullen variëren.

Opladen van Fitbit Charge 5:

1. Steek de oplaadkabel in de USB-poort van uw computer, een UL-gecertificeerde
USB-wandoplader of een ander energiezuinig oplaadapparaat.

2. Houd het andere uiteinde van de oplaadkabel bij de poort aan de achterkant van de
tracker totdat deze magnetisch wordt bevestigd. Zorg ervoor dat de pinnen op de oplaadkabel uitlijnen met de poort aan de achterkant van je tracker.

Volledig opladen duurt ongeveer 1-2 uur. Dubbeltik op het scherm terwijl Charge 5 wordt opgeladen om het in te schakelen en het batterijniveau te controleren. Swipe naar rechts op het batterijscherm om te gebruiken.

Charge 5. Een volledig opgeladen tracker toont een solide batterijpictogram.

Fitbit Charge 5 kopen?

Fitbit Charge 5 - Activity Tracker – Staalblauw, Fitbit

136,00
BESTEL NU
bol.com

Beschrijving

Fitbit Charge 5 Maak elke dag de beste keuzes met Fitbit Charge 5 + Premium, onze meest geavanceerde tracker voor fitness en gezondheid die aangeeft of je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen. Dagelijkse herstelscore (met Fitbit Premium en binnenkort beschikbaar) Door intensieve...

Bekijk hier de Fitbit Charge 5 aanbiedingen…

3 gedachten over “Fitbit Charge 5: Fitbit’s Meest Geavanceerde Fitness Tracker”

 1. Is de Premium app noodzakelijk om alle gegevens af te lezen van de charge 5 ? Of heb je genoeg aan de gratis basis app (wanneer ik geen behoefte heb aan advies of training? )

  Ik wil niet een horloge kopen wanneer daar een abonnement van 10 euro per maand aan vast zit.

 2. Hoi Sandra, je hoeft niet perse Premium te kopen/ abonnement afsluiten hoor. Je kunt prima uit de voeten met de gratis basis app. Natuurlijk heeft Premium wel zo zijn voordelen zoals je hier en hier kunt lezen.

Plaats een reactie