Fitbit Charge 5 vs Sense: moet je € 179 of € 299 uitgeven voor een ECG-fitbit?

De nieuwe Charge 5 fitness en gezondheidstracker van Fitbit komt op veel manieren overeen met zijn veel duurdere Sense-smartwatch, maar er zijn functies die exclusief zijn voor de Sense.

Fitbit Charge 5 heeft ook ECG

Fitbit heeft onlangs zijn nieuwe Charge 5 gelanceerd, een tracker met ECG-mogelijkheden, net als de veel duurdere Fitbit Sense smartwatch. Voor iedereen die op zoek is naar een wearable met deze functie, kan het mogelijk zijn om met aanzienlijke besparingen weg te lopen als de extra functies van het horloge op volledige grootte niet nodig zijn. Een verkenning van hoe ze van elkaar verschillen en waar de twee elkaar overlappen, zou nuttig moeten zijn voor shoppers die de beste ECG willen die aan hun behoeften voldoet.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

Wit | Zwart | Blauw

5/5

Bij bol.com

De Fitbit Sense-smartwatch die in 2020 werd gelanceerd, is de eerste van het bedrijf die een app bevat die een elektrocardiogram (ECG) kan opnemen, dat kan worden gebruikt om hartproblemen te diagnosticeren en mogelijk atriale fibrillatie te detecteren.

Dit is de smartwatch-functie die Apple in 2018 populair maakte met zijn Apple Watch Series 4. De Fitbit Sense introduceerde ook een nieuwe elektrodermale activiteitssensor (EDA) die transpiratie meet om de stressniveaus van de drager te registreren. Omdat het een smartwatch is, kan het worden geïntegreerd met een telefoon om meldingen weer te geven, en het kan apps installeren, waardoor de mogelijkheden worden uitgebreid.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

Blauw | Wit | Zwart

5/5

Bij bol.com

Fitbit’s nieuwste tracker, de Charge 5, is verrassend volledig uitgerust en bevat veel van de mogelijkheden van duurdere apparaten.

AMOLED always-on-display

Dezelfde ECG- en EDA-functies die de Fitbit Sense onderscheiden van de andere horloges en trackers van het bedrijf, zijn opgenomen in de nieuwe Charge 5. Beide apparaten hebben een helder en kleurrijk display met een optie om het scherm in de altijd-aan-modus te zetten. De Fitbit Sense heeft een zeer lange batterijduur voor een smartwatch, geschat op zes dagen.

De Charge 5 wint echter op dit gebied en kan een hele dag langer mee met de batterij. Het 1-inch scherm van de Fitbit Charge 5 verklaart dit verschil in de batterijduur, aangezien het kleinere scherm minder energie zou moeten verbruiken dan het 1,6-inch scherm van de Sense. De bijna vierkante vorm van Fitbit’s beste smartwatch maakt dat het schermoppervlak zelfs groter is dan de diagonale meting suggereert, wat een grotere hoogte en breedte betekent waardoor de batterij sneller zal opraken.

Fitbit Charge 5 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 5

5/5

Bij bol.com

Fitbit Charge 5 versus Sense: prijs en waarde

De Fitbit Charge 5 is duidelijk de winnaar als de prijs zwaar weegt in de beslissing die verder gaat dan de ECG-capaciteit. Voor € 179 scheert het een flinke € 95 korting op de prijs van de Fitbit Sense, die voor € 274 wordt verkocht. Er zijn soms aanbiedingen beschikbaar voor de Sense, die in 2020 werd gelanceerd, waardoor de kosten iets dichterbij kunnen komen. Het volgen van gezondheid en fitness is vrijwel identiek tussen de twee modellen, waardoor de smartwatch-functies een van de weinige gebieden is die hen onderscheid.

Fitbit Sense kopen

Met GPS

Fitbit Sense

5/5

Bij bol.com

De Fitbit Sense is een krachtige en veelzijdige smartwatch die kan worden aangepast met nieuwe wijzerplaten en apps om het uiterlijk op te frissen en nieuwe mogelijkheden te bieden.

De Fitbit Sense biedt gemakkelijke toegang tot Google Assistant of Amazon Alexa voor snelle vragen, het instellen van herinneringen en het bedienen van slimme woonaccessoires. Het kan ook inkomende oproepen beantwoorden, waardoor handsfree communicatie via Bluetooth mogelijk wordt om verbinding te maken met een gekoppelde telefoon. Het afspelen van muziek vanaf de Sense kan hardlopen en andere oefeningen voor sommige gebruikers aangenamer maken.

Fitbit Sense 2 kopen

Met GPS

Fitbit Sense 2

5/5

Bij bol.com

Dat betekent dat de Fitbit Sense misschien het extra geld waard is voor diegenen die op zoek zijn naar de extra aanpassingen en geavanceerde mogelijkheden die alleen een smartwatch kan bieden. Als de focus echter voornamelijk ligt op gezondheids- en fitnessmonitoring, zijn die toevoegingen misschien niet nodig, waardoor de Fitbit Charge 5 de betere keuze is en van grote waarde is voor een unieke, ECG-compatibele tracker.

Bestel NU de Fitbit Charge 5 of Fitbit Sense bij Bol.com

Plaats een reactie