Fitbit Charge 4 vs Charge 4 Special Edition (2020): wat is het verschil?

De langverwachte Fitbit Charge 4, de opvolger van de bestverkopende Charge 3, is nu beschikbaar en kun je nu kopen. Fitbit rust eindelijk zijn nieuwe fitness activiteitstracker uit met een ingebouwde GPS, een functie die door veel van zijn gebruikers werd gevraagd. Afgezien hiervan, welke andere upgrades heeft het vlaggenschip Fitbit Charge 4 dat de Charge 3 niet heeft? Lees verder om erachter te komen.

Fitbit Charge 4 vs Charge 4 Special Edition (SE) vergelijkingstabel

ModelFitbit Charge 4Fitbit Charge 4 SE
Fitbit Charge 4 - Activity tracker - Paars Fitbit Charge 4 - Special Edition - Activity tracker
Prijs
DisplayJaJa
Afmetingen36 x 23 x 12 mm36 x 23 x 12 mm
BandjesKlassieke bandReflecterende geweven band
KleurenZwart, PaarsGraniet
GPSIngebouwdIngebouwd
Bel- en tekstwaarschuwingenJaJa
Smart AwakeJaJa
WaterbestendigheidTot 50 meterTot 50 meter
HartslagmeterJaJa
StappentellerJaJa
CalorieverbrandingstrackerJaJa
SlaaprapportenJaJa
Hartslag in rustJaJa
Minuten actieve zoneJaJa
BloedzuurstofniveauJaJa
Zwemmen volgenJaJa
Menstruatie bijhoudenJaJa
Bluetooth4.04.0
Fitbit PayJaJa
CompatibiliteitiOS, Android, WindowsiOS, Android, Windows
AbonnementGratis proefperiode van 90 dagen voor Fitbit PremiumGratis proefperiode van 90 dagen voor Fitbit Premium
Levensduur batterijMaximaal 7 dagenMaximaal 7 dagen

Verschil

De standaard Fitbit Charge 4 en de Charge 4 Standard Edition verschillen alleen in hun bandjesmateriaal


Een aankoop van de Fitbit Charge 4 (links) Special Edition wordt geleverd met een extra klassieke band zoals die in de standaard Charge 4

In overeenstemming met eerdere Fitbit Charge-lanceringen, is het vlaggenschip Charge 4 beschikbaar in een speciale editie. Voor de Charge 3 betekende de speciale editie dat je de Fitbit Pay-functie en een geweven band kreeg in plaats van de klassieke. De aanstaande Charge 4-line-up heeft Fitbit Pay tot een standaardopname voor de standaard en de Charge 4 Special Edition (SE) gemaakt.

Nieuwe functies: GPS

De standaard Fitbit Charge 4 en de Charge 4 Special Edition beschikken over een ingebouwde GPS

Houd je locatie, afstand en tempo bij, zelfs zonder je smartphone
Houd je locatie, afstand en tempo bij, zelfs zonder je smartphone

Een ingebouwde GPS is al lang een veelgevraagde functie onder Fitbit-gebruikers, en de Charge 4 is het antwoord van het bedrijf daarop. Zowel de reguliere Charge 4 als de Charge 4 Special Edition (SE) zijn de enige Fitbit-fitnesstrackers die niet afhankelijk zijn van je smartphone om je afstand en tempo bij te houden en vast te leggen.

Zelfs de Fitbit-smartwatches worden niet geleverd met een ingebouwde GPS. Degenen die graag sporten of trainen zonder het gedoe van het dragen van een smartphone, zullen deze upgrade nuttig vinden. Fitbit biedt ook GPS-gebaseerde trainingen vanuit de app om deze nieuwe functie te maximaliseren.

Nieuwe functies: minuten voor actieve zones

De standaard Charge 4 en de Charge 4 Special Edition debuteren Fitbit’s Active Zone Minutes


Door je ‘Actieve Zones’ te volgen, kun je je fitnessdoelen verbeteren

Fitbit rolde zijn nieuwe Active Zone Minutes uit in de standaard Charge 4 en de Charge 4 Special Edition. Met deze upgrade kun je je Active Zone Minutes-doel instellen en op basis van je hartslaggegevens aanbevelingen op maat ontvangen om je doelstappen, afstanden, oefeningen en trainingen te bereiken.

  LET OP! De Fitbit Charge 3 bandjes passen ook op de nieuwe Fitbit Charge 4

Het geeft verder meer krediet aan activiteiten met hoge intensiteit om je te helpen je hartslag te verhogen. Je lengte, gewicht Fitbit heeft aangekondigd dat ze dit zullen uitrollen in hun smartwatches, maar hebben niets gezegd over het opnemen van de Active Zone Minutes in de oudere Charge-modellen.

Nieuwe functies: Smart Wake

De standaard Charge 4 en de Charge 4 Special Edition worden geleverd met Fitbit’s Smart Wake-functie die voorheen alleen beschikbaar was voor zijn smartwatches


Zoals de naam al aangeeft, zal Smart Wake je op het meest ideale moment wakker maken

Toen Fitbit de Charge 3 in het najaar van 2018 uitbracht, werd deze geleverd met een ingebouwde SPO2-sensor die het zuurstofgehalte in het bloed meet. Het was echter pas onlangs toen Fitbit een update uitbracht die deze functie activeerde.

De slimme Wake-functie van de Charge 4 is hetzelfde. Fitbit heeft aangekondigd dat de nieuwste Charge 4 (inclusief de Special Edition) de slimme Wake zal aanbieden, maar deze komt binnenkort. Wanneer valt nog te bezien. We hopen dat dit veel eerder zal worden uitgebracht, aangezien dit al beschikbaar was in de smartwatch-reeks van het bedrijf.

Zodra Fitbit dit activeert, kan je Charge 4 je op het meest optimale moment wakker maken op basis van je slaapgegevens. De smart Wake maakt je wakker tijdens je REM of lichte slaap in de ochtend, zodat je je beter gesterkt voelt als je wakker wordt.

Slimme functies

Zowel de reguliere Charge 4 als de Charge 4 Special Edition bieden Fitbit Pay- en Spotify-bediening

Beheer je Spotify-tracks met je fitnesstracker

Of je nu kiest voor de standaard Charge 4 of de Special Edition, je kunt genieten van contactloos betalen bij geselecteerde instellingen die Fitbit Pay accepteren. Je kunt je bank of kaart instellen met je Charge 4 en je kunt betalen met je Fitbit. Zolang de vestiging contactloze betalingen zoals Apple Pay en Google Pay accepteert, kun je Fitbit Pay gebruiken. Dit verlicht de noodzaak om je telefoon of portemonnee mee te nemen als je gaat hardlopen of fietsen.

Een andere kleine, maar zeker handige upgrade in Charge 4 is de mogelijkheid om Spotify-tracks rechtstreeks vanaf je fitnesstracker te beheren. Dit is handig voor gebruikers van wie de koptelefoon geen gebruiksvriendelijke interface heeft om nummers te beheren.

Connectiviteit en compatibiliteit

De standaard Charge 4 en de Charge 4 Special Edition koppelen soepel en hebben NFC-koppeling

Fitbit Pay werkt vanwege de near-field communication (NFC) -connectiviteit die is uitgerust met je Charge 4. Dit maakt het koppelen van je Fitbit met je apparaat bovendien een snel en eenvoudig proces. Download eenvoudig de Fitbit-app, houd de Charge 4 dicht bij je apparaat en volg de instructies op het scherm.

Zowel de standaard Charge 4 als de Charge 4 Special Edition zijn compatibel met iOS, Android en Windows. Dit zorgt ervoor dat elke smartphonegebruiker een Fitbit aan zijn apparaat kan koppelen. Waarschuwingen voor oproepen en berichten zijn ook beschikbaar voor Android-gebruikers.

Levensduur batterij en waterbestendigheid

Zowel de Fitbit Charge 4 als de Charge 4 Special Edition kunnen maximaal 7 dagen worden gebruikt en zijn waterdicht

Voor nauwkeurige resultaten en interpretaties van hartslaggegevens, inclusief slaapkwaliteit, wordt aanbevolen dat je je Fitbit draagt, zelfs terwijl je slaapt. Daarom kan de batterij van de Charge 4 tot 7 dagen meegaan. Zo draag je je fitnesstracker bijna 24/7. Veelvuldig gebruik van de ingebouwde GPS levert echter opmerkelijk kortere gebruiksuren op.

Gecertificeerd 5ATM, zowel de standaard Fitbit Charge 4 als de Charge 4 Special Edition zijn bestand tegen onderdompeling in zoet water tot 50 meter. Hiermee kun je onder andere je zwemsets, tempo, afstand en intensiteit volgen en registreren. Het is vermeldenswaard dat de geweven band veel langzamer droogt dan de klassieke sportband, dus als je van plan bent je Fitbit te gebruiken om te zwemmen, is dit iets om over na te denken.

Oordeel

De Fitbit Charge 4 Special Edition biedt meer waar voor je geld

Als je de Fitbit Charge 4 Special Edition koopt dan word deze geleverd met een reflecterende geweven band, daarbij krijg je ook een classic bandje meegeleverd, dus heb je, voor die extra 20 euro, echt waar voor je geld.

Fitbit Chgarge 4 - Special Edition - Activity tracker

Bestel NU de nieuwe Fitbit Charge 4 SE bij Bol.com

Een afzonderlijke aankoop van de Fitbit geweven band kost elk ongeveer 35 euro, dus je bespaart ongeveer 15 euro als je de speciale editie koopt. Het wordt ook geleverd met de klassieke sportband, dus verwisselen is geen probleem. Als je de zwarte geweven band helemaal niet wilt of een andere kleur wilt, kun je beter de standaard Charge 4-versie kopen.

  LET OP! De Fitbit Charge 3 bandjes passen ook op de nieuwe Fitbit Charge 4

Bekijk hier het volledige aanbod Fitbit Charge 4 / Charge 3 bandjes

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4 Activity tracker

Bekijk video

Fitbit Charge 4 - Activity Tracker - 2020 - Zwart

€ 149,-

Zwart

Fitbit Charge 4 kopen

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4 Special Edition

Bekijk video

Activity tracker - Activity tracker - Graniet - 2020

€ 169,-

Graniet

Fitbit Charge 4 kopen

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4 Activity tracker

Bekijk video

Fitbit Charge 4 - Activity tracker - Paars - 2020

€ 149,-

Paars

Fitbit Charge 4 kopen

Plaats een reactie