Fitbit Charge 4 Review (2020)

Fitbit Charge 4 Review

Fitbit Charge 4 review, lees mijn ervaringen: Fitbit Charge 4 (2020) beschikt over ingebouwde GPS, Spotify-bediening en een focus op intensievere trainingen …

Fitbit Charge 4: Active zone minuten

De Fitbit Charge 4 bevat Fitbit’s Active Zone Minutes, een nieuwe gepersonaliseerde standaard op basis van je rusthartslag en leeftijd. Dit houdt elke training automatisch bij, van indoorbiken tot yoga, waarbij de tijd wordt gemeten die je in elke hartslagzone besteedt aan een wekelijks doel – de standaard is 150 minuten, maar je kunt het hoger of lager instellen als je dat wilt.

De Fitbit Active Zone Minutes zullen verschillende activiteiten ‘wegen’ op basis van hun intensiteit en één minuut krachtige activiteit tellen als twee ‘actieve minuten’. Dus hoe harder je traint, hoe sneller je je doelen voor de week haalt.

Zoals Fitbit het zegt: ‘Met Fitbit’s PurePulse 24/7 hartslagmeting gebruikt Active Zone Minutes je gepersonaliseerde hartslagzones om je inspanningen voor elke energieke activiteit bij te houden, of je nu een HIIT-training doet, poweryoga doet of een stevige wandeling naar buiten maakt. Verdien krediet voor elke minuut matige activiteit in de vetverbrandingszone en verdubbel het krediet voor krachtige activiteit in cardio- en piekzones – Active Zone Minutes doet de wiskunde voor jou, zodat je snel kunt begrijpen hoeveel je nodig heeft om je dagelijkse en wekelijkse doelen te bereiken. ‘

Charge 4 geeft je waarschuwingen als je van cardiozone verandert, zodat je de kracht van je training aanpast. Als je klaar bent, zie je ‘een gedetailleerd overzicht van je hartslagzones in de Fitbit-app, inclusief voortgang richting je doelen’

Active Zone Minutes zijn eerst beschikbaar op Fitbit Charge 4 en worden vervolgens uitgerold naar alle Fitbit-smartwatches.

Kort gezegd: dit is een VEEL nuttiger doel voor veel gebruikers dan 10.000 stappen per dag.

Fitbit charge 4: ingebouwde gps

Als de eerste Fitbit-tracker in bandformaat met GPS – hoewel grotere Fitbits zoals Ionic het eerder hadden – kun je eindelijk je telefoon thuislaten en je hardloop- en fietssessies buiten volgen met de Charge 4. Je kunt je tempo volgen en afstand in realtime, naast meer dan 20 doelgerichte trainingsmodi, waaronder een nieuwe outdoor-trainingsmodus voor activiteiten zoals wandelen, hardlopen of stevig wandelen.

Na het voltooien van een GPS-geactiveerde training, synchroniseer je je apparaat voor een GPS-weergegegven kaart in de Fitbit-app. Het is een gepersonaliseerde kaart die je trainingsintensiteit laat zien, gebaseerd op je verschillende hartslagzones langs je route.

Fitbit charge 4: sleep tracking

De slaapfuncties van Fitbit zijn inbegrepen bij Charge 4 om je te helpen je slaap te begrijpen en te verbeteren. Voorheen alleen beschikbaar op Fitbit-smartwatches, maakt smart wake (binnenkort beschikbaar) gebruik van machine learning om je op het optimale tijdstip te wekken. Slaapscore biedt diepere inzichten in je slaap met een dagelijkse blik op de kwaliteit van je slaap.

Fitbit Charge 4: Laat elke minuut tellen!

De Charge 4 beschikt ook over een relatieve SpO2-sensor, die Fitbit’s Estimated Oxygen Variation Graph in de Fitbit-app laat zien. Bekijk met de grafiek een schatting van de variabiliteit van het zuurstofgehalte in uw bloedbaan, wat kan duiden op variaties in uw ademhaling tijdens de slaap. Deze functie is alleen beschikbaar voor Fitbit Premium-gebruikers in de app, maar gelukkig voor jou kun je Fitbit Premium nu 90 dagen gratis proberen.

Fitbit charge 4: andere functies en modi

De Charge word 4 standaard geleverd met essentiële gezondheids- en fitnessbenodigdheden, waaronder SmartTrack automatische trainingsregistratie, Cardio Fitness Level and Score, verdiepingen beklimmen, elk uur ‘Reminders to Move’, vrouwelijke gezondheidsregistratie, voedsel-, water- en gewichtsregistratie, een wereldwijde sociale fitness netwerk van bijna 30 miljoen mensen en meer.

De Charge 4 is de eerste Fitbit-tracker met Spotify. De Charge 4 wordt niet geleverd met ingebouwde opslag voor muziek, maar hij kan de muziek bedienen op de Spotify-app van je telefoon. Je kiest de muziekuitvoer, speelt, shuffle en slaat inhoud over en ‘like’ nummers rechtstreeks vanaf je pols.

Beste Fitbit: welke Fitbit fitnesstracker of smartwatch is het beste voor jou?
Beste Fitbit-deals: de beste aanbiedingen voor goedkope Charge 4

Natuurlijk ondersteunt de Charge 4 oproep-, tekst-, agenda- en app-meldingen op het scherm, en als je een Android-telefoon gebruikt, kunt je ook snelle antwoorden sturen of waarschuwingen dempen met de modus Niet storen.

Nu standaard op alle Charge 4-apparaten, eindelijk, je kunt goederen in winkels betalen met Fitbit Pay, hoewel wat verdere ondersteuning van banken leuk zou zijn, aangezien slechts een paar grote banken in Fitbit Pay zijn inbegrepen.

Een ander ding dat Fitbit koppig weigert te maken, is het ontbreken van een ‘altijd aan’ schermmodus. Ja, dit zou de levensduur van de batterij beïnvloeden. Nee, dat kan ons niet schelen. Laat ons gewoon het scherm zien zonder onze polsen te hoeven bewegen! Vooral tijdens trainingen is het absoluut irritant om op deze manier het scherm op te starten.

Afgezien daarvan is ons oordeel tot nu toe dit. De Charge 4 ziet eruit als een geweldige fitnessband voor de normale wereld die hopelijk snel terugkomt. Het nu moeten lanceren, wanneer mensen minder in staat zijn om buiten of in de sportschool te sporten, is natuurlijk pech voor Fitbit. Toch moet het worden toegejuicht voor wat het heeft gedaan.

Op dit prijspunt, met kortingen die waarschijnlijk snel zullen volgen, zou de Charge 4 uiteindelijk de meer ‘serieuze’ markt voor fitnessbanden moeten domineren, net zoals de Versa 2 de meer ‘casual’ fitnesshorloge markt heeft veroverd.

Fitbit Charge 4 in één oogopslag

 • 1 inch, 160 x 100 grijstinten OLED-touchscreen
 • Waterdicht tot 50 meter (zwembad en zee)
 • Batterijduur tot zeven dagen
 • Zwem volgen
 • 20 oefenmodi
 • Hartslag, VO2 Max, SpO2
 • Autodetectie (automatisch training herkennen)
 • 24/7 activiteiten volgen
 • Bekijk smartphonemeldingen
 • Reageren op meldingen (alleen Android)
 • Fitbit Pay-ondersteuning
 • Werkt met iOS en Android
Fitbit Charge 4
Voordelen
De ingebouwde GPS in de Fitbit Charge 4 maakt het gemakkelijker om het tempo en de afstand te volgen terwijl je jogt, wandelt of fietst zonder dat je verbonden hoeft te zijn met een smartphone.
Nadelen
De batterijduur van 7 dagen maakt dat er ergens op bezuinigd moet worden, daardoor heeft de Charge 4 geen kleurendisplay. Veel mensen kopen liever een Fitbit smartwatch met een kleurendisplay.
Conclusie:
Dit is Fitbit beste gezondheids- en fitnesstracker die Active Zone Minutes introduceert om fitness-tracking veel verder te brengen dan 10.000 stappen, gepersonaliseerde hartslagfuncties, slaap-tracking, ingebouwde GPS, Spotify-controle, betalingen en in een comfortabel polsbandje met 7 dagen batterij.
Bediening
Ontwerp
Prestaties
Plezier
Prijs
Bestel NU

Bestel NU de nieuwe Fitbit Charge 4 bij Bol.com

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4
Activity tracker

Bekijk video

Fitbit Charge 4 - Activity Tracker - 2020 - Zwart

€ 149,-

Zwart

Fitbit Charge 4 kopen

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4
Special Edition

Bekijk video

Activity tracker - Activity tracker - Graniet - 2020

€ 169,-

Graniet

Fitbit Charge 4 kopen

 *NIEUW 2020* 
Fitbit Charge 4
Activity tracker

Bekijk video

Fitbit Charge 4 - Activity tracker - Paars - 2020

€ 149,-

Paars

Fitbit Charge 4 kopen

Een reactie plaatsen