Fitbit Charge 4 (REVIEW) release datum, prijs en functies

Wat is het?

Het is de nieuwste toevoeging aan de populaire Fitbit Charge-lijn. De lanceringsprijs was €130 euro, hetzelfde als de Fitbit Charge 3 toen deze voor het eerst uitkwam. De Fitbit Charge 4 is de nieuwste wearable die je een ‘dieper begrip van je lichaam’ biedt.

Fitbit Charge 4 Review

Verkrijgbaar in de kleuren – Paars  – Zwart  – Grijs

Het heeft een OLED-scherm met een resolutie van 110 x 160, die je, net als bij andere modellen uit de serie, bedient door op de zijknop te drukken en op het scherm te tikken of te swipen. Het scherm is monochroom, net als bij eerdere Fitbits.

Fitbit Charge 4 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

De behuizing meet 36 x 23 x 13 mm (hxbxd). De band is van siliconen en wordt geleverd in zwart, blauw / zwart of paars. Je kunt ook speciale versies kopen die worden geleverd met een geweven band. Het bandje is gemakkelijk afneembaar voor als je in de toekomst zin hebt in verandering.

Het is compatibel met Android 7.0 of hoger en iOS 12.2 of hoger

Wat kan het?

Alle gebruikelijke trackingfuncties zijn aanwezig, zodat je zaken als je stappen, afstand en verbrande calorieën in de gaten kunt houden. Het heeft een hoogtemeter om de verdiepingen te tracken die je hebt beklommen.

Het meet ook zes sporten, waaronder hardlopen (buiten of op een loopband), fietsen, elliptische training en zwemmen. Vier kunnen worden opgeslagen als snelkoppelingen op de tracker. De tracker heeft een ingebouwde gps, dus hij hoeft de gps van je telefoon niet te gebruiken om je route te volgen wanneer je aan het wandelen, hardlopen of fietsen bent.

Dat is een welkome aanvulling, aangezien de Charge 3 dit niet had. Het had aanvankelijk niet de mogelijkheid om de gps van je telefoon te gebruiken (die je misschien liever gebruikt als je je telefoon graag meeneemt, omdat het de batterij minder belast), maar nu wel.

Fitbit Charge 4 in één oogopslag

 • 1 inch, 160 x 100 grijstinten OLED-touchscreen
 • Waterdicht tot 50 meter (zwembad en zee)
 • Batterijduur tot zeven dagen
 • Zwem volgen
 • 20 oefenmodi
 • Hartslag, VO2 Max, SpO2
 • Autodetectie (automatisch training herkennen)
 • 24/7 activiteiten volgen
 • Bekijk smartphonemeldingen
 • Reageren op meldingen (alleen Android)
 • Fitbit Pay-ondersteuning
 • Werkt met iOS en Android

Je hoeft de Fitbit niet te vertellen dat je aan het trainen bent. Het detecteert automatisch wanneer je begint met trainen (maar het geeft je geen GPS-kaart van je route, tenzij je de activiteit handmatig hebt gestart). De standaardinstelling is dat je minimaal 15 minuten moet hebben getraind om automatische detectie te laten werken, maar je hebt de mogelijkheid om dit aan te passen.

Het heeft een 24/7 hartslagmeter, die continu op de achtergrond werkt om je hartslag vast te leggen. Elke seconde word er gemeten tijdens een training en elke vijf seconden de rest van de tijd. Dit zou je moeten helpen zien of je jezelf voldoende pusht tijdens het trainen, en je helpen trends te ontdekken – bijvoorbeeld of bepaalde scenario’s er routinematig voor zorgen dat je hartslag stijgt. De tracker zoemt als je tijdens het sporten je streefhartslagzones bereikt en je kunt na een training terug kijken naar je hartslagzones in de app.

De 24/7 hartslagmeting zal je ook helpen om het calorieverbruik nauwkeuriger te volgen. Je krijgt ook Active Zone Minutes – een meting die gegevens over je hartslag in rust, trainingshartslag en leeftijd combineert.

De Charge 4 kan je ook VO2 max-schattingen geven (een schatting van hoeveel zuurstof je verbruikt tijdens het sporten, en dus van je cardiovasculaire conditie).

Het kan ook de slaap volgen, op basis van je beweging en hartslagpatronen, en het opsplitsen in lichte, diepe of REM-slaap. Je kunt deze in grafieken en diagrammen in de app zien, hoewel je er rekening mee moet houden dat de slaapgegevens die je van een wearable ontvangt, alleen een schatting kunnen zijn, dus het moet niet te letterlijk worden genomen. Je kunt de begin- en eindtijden van je slaap handmatig bewerken als je denkt dat wat is opgenomen niet klopt. Het geeft je ook een slaapscore, gebaseerd op alle informatie die het uit je nachtrust verzamelt. Er is ook de mogelijkheid om te upgraden naar Fitbit Premium om inzicht te krijgen in je slapende hartslag en perioden van rusteloosheid (en om hiermee rekening te houden in uw slaapscore).

Er is ook een Smart Wake-functie – een slaapcyclusalarm, dat is ontworpen om je in het optimale deel van uw slaapcyclus wakker te maken.

Het heeft een pulsoxymeter, ook bekend als SpO2-sensor, die gedurende de nacht kan rapporteren over variaties in het zuurstofniveau in je bloed. Als je grote schommelingen ziet, kan dit wijzen op ademhalingsstoornissen, zoals slaapapneu – waarbij je ademhaling stopt en begint in je slaap – en dan kan het de moeite waard zijn om met je arts te overleggen. Er mag echter niet op worden vertrouwd, aangezien het geen medisch apparaat is. Fitbit kan momenteel niet zeggen dat eventuele stoornissen het gevolg zijn van slaapapneu of een andere medische aandoening.

Dit model kan ook geen pulsoxymetrie-metingen op aanvraag uitvoeren, zoals sommige wel kunnen. Als je bijvoorbeeld een bergliefhebber bent en je overdag pulsoxymetrie-metingen wil, dan is dit niets voor jou.

Hij is waterbestendig tot 50 meter, dus je kunt hem omhouden in het zwembad en onder de douche.

Net als bij andere Fitbits, kun je het gebruiken voor het volgen van de gezondheid van vrouwen, inclusief het bijhouden van je menstruatie en het voorspellen wanneer je waarschijnlijk ovuleert. Er is de mogelijkheid om ongelooflijk gedetailleerde gegevens in te voeren als je dat wilt. Vertrouw hier natuurlijk niet op, maar het kan een handig hulpmiddel zijn als je probeert zwanger te worden of als je op zoek bent naar trends tussen he maandelijkse cyclus en andere aspecten van je gezondheid.

Het biedt ook begeleide ademhalingsoefeningen, voor als je gestrest bent, gebaseerd op je hartslag.

Er is ook de mogelijkheid om te upgraden naar Fitbit Premium (hiervoor moet je een maandelijks of jaarlijks bedrag betalen), waardoor je toegang krijgt tot programma’s voor begeleide workouts, mindfulness-oefeningen en meer.

Het heeft NFC voor contactloze betalingen via Fitbit Pay, ervan uitgaande dat je bank compatibel is. Dat kan handig zijn als je een ochtend hardloopt en moet stoppen om een ​​drankje te kopen, maar geen portemonnee bij je hebt.

Als er een telefoontje binnenkomt, kun je zien wie er belt en kun je de oproep aannemen (die je dan via je smartphone hebt – je kunt de oproep niet via de tracker zelf voeren) of de oproep weigeren. Je kunt geen oproepen plaatsen via de tracker.

Je ontvangt ook meldingen voor sms-berichten, agendameldingen en meldingen op sociale media.

Als je een sms ontvangt, zie je de naam of het nummer van de afzender en de inhoud van het bericht. Android-gebruikers kunnen antwoorden met een van de vijf vooraf ingestelde antwoorden of emoticons, maar iOS-gebruikers niet. Je kunt geen sms-berichten verzenden – niet dat je dat waarschijnlijk toch wilt doen vanaf je kleine fitnesstracker-scherm – welk besturingssysteem je ook gebruikt.

Android-gebruikers kunnen ook reageren op sommige social media-meldingen, terwijl iOS-gebruikers dat niet kunnen.

Als je een Spotify-account hebt, kun je de Spotify-app op de Charge 4 gebruiken om te bepalen wat er op je smartphone wordt afgespeeld – nog een upgrade van de Charge 3. Er zijn echter geen andere opties voor muziekbeheer.

Hoe is het instellen?

Fitbit Charge 4

Het instellen was ongelooflijk eenvoudig op onze Android-telefoon. Het detecteerde de tracker zodra we de oplader hadden aangesloten en stuurde ons naar de app Google Play Store. Op iOS moet je de tracker vinden en de app handmatig installeren. Net als bij andere Fitbit-trackers, moet je een Fitbit-account maken.

Fitbit heeft zijn telefoon-app op tijd voor Charge 4 geüpdatet. Je kunt de app gebruiken om taken uit te voeren zoals het veranderen van de wijzerplaat (je hebt er 24 om uit te kiezen), het selecteren van welke meldingen je actief wilt zijn, het beheren van je account en je vrienden en het starten van een voedingsplan.

Fitbit Charge 4 kopen

Met GPS

Fitbit Charge 4

5/5

Bij bol.com

Bestel Fitbit Charge 4 bij Bol.com

Er worden automatische doelen gesteld voor zaken als stappen of waterinname, maar je kunt deze aanpassen aan je motivatieniveau. We vonden de motiverende berichten leuk die je krijgt om je te feliciteren als je eenmaal een doel hebt bereikt of om je aan te moedigen in beweging te komen als je al een tijdje niet meer zit. Je kunt zelfs contact maken met vrienden en familie die ook Fitbit-gebruikers zijn, en je statistieken met hen delen of meedoen aan wedstrijden tegen hen.

Het gedeelte voor voedselinname van de app heeft een ingebouwde barcodelezer, maar we konden dit niet laten werken tijdens onze tests. Het handmatig invoeren van je voedselinname vereist dat je weet hoeveel calorieën je verbruikt, wat niet altijd gemakkelijk is; je kunt echter aangepaste maaltijden je regelmatig eet, bewaren om het je gemakkelijk te maken. De app kan vervolgens de calorieën die je verbruikt, vergelijken met je verbrande calorieën, volgens de schattingen.

Hoe is het om te dragen en te gebruiken?

Met slechts 25,5 gram is hij lekker licht om zowel overdag als ‘s nachts te dragen. De band voelt in het begin wat stijf aan, maar voelt al snel comfortabeler aan als je hem eenmaal hebt gedragen.

Het scherm is van goede kwaliteit en duurzaam genoeg om af en toe een stoot of kras op te vangen. We vonden het erg moeilijk om het scherm bij helder licht af te lezen. Dit wordt nog verergerd door het gebrek aan contrast, aangezien het een monochroom scherm is, dus het kan moeilijk zijn om het op een zonnige dag buitenshuis te gebruiken. Dat is de moeite waard om te weten, want de toevoeging van ingebouwde GPS maakt het aantrekkelijk voor mensen die graag buiten sporten.

Tijdens het testen ontdekten we dat je snel moet zijn om de tijd te zien waarop het verscheen, zoals het een paar seconden op het scherm stond, wat een bijkomend probleem is als je buiten in fel licht bent. Fitbit heeft sindsdien een update uitgebracht waarmee je de tijdsduur dat het scherm aanstaat kunt verlengen.

De tracker is gemakkelijk te navigeren en de app is redelijk eenvoudig te navigeren. Je krijgt veel gegevens via de app, gepresenteerd in duidelijke en handige grafieken en diagrammen.

Hoe nauwkeurig is het?

Het was indrukwekkend nauwkeurig bij het volgen van stappen, afstand en hartslag in onze tests.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De batterij ging in onze tests iets meer dan zeven en een halve dag mee, dus je hoeft hem niet te vaak op te laden. Een snelle herlaadbeurt van een half uur is alles wat nodig is om 47% van zijn lading terug te krijgen, terwijl een volledige lading vanuit dood ongeveer twee en een half uur duurt.

Is er nog iets dat ik moet weten?

We hebben deze Fitbit ook aan onze privacy- en beveiligingstests onderworpen en hebben op het moment van testen niets gevonden dat ons zorgen baarde.

Moet ik het kopen?

JA! Voor de meeste gebruikers is dit een geweldige tracker met veel functies, nauwkeurige tracking en een goede batterijduur die ik je zeker kan aanbevelen om te kopen.

Bestel de beste Fitbit-tracker die je kunt kopen bij Bol.com

231 reviews

Fitbit Charge 4

VOORDELEN

NADELEN

 • Nauwkeurige activiteiten volgen

 • Nauwkeurige hartmonitor

 • Lange batterijduur

 • Lichtgewicht en comfortabel

 • Ingebouwde GPS

 • Makkelijk te gebruiken app

 • Krasbestendig scherm

 • Scherm is moeilijk te lezen bij fel licht

Fitbit Charge 4 FAQ’s:

NEE! Je kunt niet bellen vanaf de Charge 4, maar je krijgt wel oproep- en kalenderwaarschuwingen op het apparaat. Het is ook mogelijk om tekstmeldingen van je telefoon te ontvangen. Alleen eigenaren van Android-apparaten kunnen echter snelle antwoorden verzenden vanaf het draagbare apparaat.

Bestel Fitbit Charge 4 bij Bol.com…

JA! De Fitbit Charge 4 kan meldingen ontvangen van je telefoon in de buurt om je op de hoogte te houden, inclusief oproepen, sms-berichten, waarschuwingen voor vergaderingen en app-updates.

Bestel Fitbit Charge 4 bij Bol.com…

JA! De Fitbit Charge 4 is waterbestendig tot 50 meter, wat betekent dat hij veilig nat kan worden – of dat nu door zweet, zwemmen of gewoon onder de douche is. Het is veilig om te wassen en Fitbit raadt aan om het af en toe af te spoelen om het bandje schoon te houden.

Bestel Fitbit Charge 4 bij Bol.com…

Ja, de screenprotector van de Fitbit Charge 3 past op de Fitbit Charge 4. De afmetingen van de Charge 3 en de Charge 4 zijn precies hetzelfde. Bekijk hieronder de beste screenprotectors voor je Fitbit Charge 3 of Fitbit Charge 4.

Fitbit Charge 3 en 4
Screenprotector
3 pack
Fitbit Charge 3 Screen Protector
Bestel via Bol.com
Bestel via AliExpress

Ja, de bandjes van de Fitbit Charge 3 past op de Fitbit Charge 4. Bekijk hier het complete aanbod Fitbit Charge 3 bandjes die ook geschikt zijn voor de Fitbit Charge 4.

Fitbit Charge 3
Milanees Bandje
Rose Roze

Fitbit Charge 3 Milanees bandje Rose Roze

Milanees Bandje
Bestel via Bol.com
Fitbit Charge 3
Milanees Bandje
Blauw

Fitbit Charge 3 Milanees bandje Blauw

Milanees Bandje
Bestel via Bol.com
Fitbit Charge 3
Milanees Bandje
Rainbow

Fitbit Charge 3 Milanese Horloge Bandje Rainbow

Milanees Bandje
Bestel via Bol.com

Nee, de Charge 3-oplaadkabel werkt niet met Charge 4. Gebruik de oplaadkabel die bij je Fitbit-apparaat is geleverd of bekijk onderstaand aanbod Fitbit Charge 4 oplaadkabels met de beste en goedkope oplader voor de Charge 4.

Plaats een reactie